Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

progestan kullanmadım estrofem kullandım Doktor adetin 2. günü gel dedi histeroskopiden bahsetti.

canım bende her adeten sonra doktoruma gidiyorum tedavi için iki ay üst üste adetin 3 günü bakınca rahim tam incelmemiş hala kalın sökülemmişin diyor..daha önce böyle bir sorun yaşamazdım..adete rahimin incelmemesi çok ilginç..biraaz araştırma yaptım menopoza giren kadınların rhimleride kalınmı olur diye..bulduğum bilgi rahim kalın olması başka bir hastalık olma olasılığı varmış canım ya biraz korktum açıkçası.. son iki ay benim adetle rahim incelmiyor nedense..

Histeroskopi endişelenmeni gerektireek bir operasyon değil. Senin konforun açısından hafif dozda narkozla yapılan, kürtajdan biraz daha ileri seviyede bir işlem. Önce bir kamerayla içeriyi inceliyor, ardından gerekirse aynı yoldan kamera yardımıyla müdahele ediyor. Sonrasında 2-3 gün hafif kanaman olabiliyor ama hayatını kısıtlayacak bir durum olmuyor. Genellikle aynı gün hastaneden çıkıyorsun. Narkoz verildiği, işlem ameliyathanede yapıldığı, dolayısıyla ameliyat kategorisine girdiği için ücreti var. Doktorundan ya da muhasebeden bilgi al o konuda. Fiyatlar değişken çünkü. Ancak rahim kalınlığının ölçüsünü öğrenip bir başka doktora da fikir danışmanı öneririm. Bir kaç yıl önce, adetimin 9. günü kadın doğum doktoruna gittiğimde 9 mm. kalınlığa fazla demişti. Smear da sorunlu olunca biyopsi yapıldı, rahimdeki fazlalık ta temizlendi. Geçen tüp bebek denememde yine ilk görüşmeye 9. gün gittim, 5,5 rahim kalınlığı az, bugün 9 mm olmalıydı dedi doktor. Senin durumun aynı olacak diye bir şart yok ancak başka bir doktordan fikir alman iyi olur.

Yürüyüş yapmanı öneririm. Ayaklarını ve karnını sıcak tutmak ta işe yarıyor ama en çok hareket. Bol su içmek ve hareket etmek daha kolay söküyor ağrın da az oluyor.

sğl cnm arkadaşım bu nisanda içti hemen kaldı şimdi hamile işte

Soğan kürünü 7+3 şeklinde en fazla 3 kere ya da 10+5 şeklinde 2 kere yapıp bırakman gerek. Adetin 2. günü başlayıp 7 gün içip 3 gün içmemek ya da 10 gün içip 5 gün içmemek şeklinde. İncir kürü, soğan kürü bittikten sonraki ilk adetin 2. günü başlayıp sonraki adete 10 gün kalana kadar. O da 2 tekrar yapıldıktan sonra yapılmıyor. kürleri doğru uygulamadığında fayda yerine zarar da görebilirsin. Kistler için bir yöntem de hareketi artırmakmış. Sürekli oturan kişilerde kist daha fazla oluşuyormuş. O yüzden haydi spora

Günaydın, sabahtan akşama kadar oturuyorum, evlenmeden önce daha hareketliydim, akşamları yürüyüşe çıkardım, şimdi akşamları ikimizde yorgunluktan, enerjisizlikten koltukta sızıyoruz. Kist önceden de vardı, 1 milimden her ay 1 milim artarak 4 milime ulaşmış, soğan kürünün belkide ilgisi olmayabilir, akşamları genelde yatmadan önce 1 bardak içiyordum. Bundan sonra uygulamayı düşünmüyorum. Aklıma takılan dr. bir seferinde kistin içini boşalttığını söylemişti, acaba ters etkisi mi oldu diye de düşünüyorum. Hayırlısı bakalım, elbet bir çözümü bulunur...

günaydın cnm nasılsın incir kürü yapan varmı ben bu ay başladım şimdi 7 gün ara verdim tekrar başlıcam haftaya salı bişe sorcam incir kürü adet gecikmesi yapar mı ?

günaydın cnm nasılsın incir kürü yapan varmı ben bu ay başladım şimdi 7 gün ara verdim tekrar başlıcam haftaya salı bişe sorcam incir kürü adet gecikmesi yapar mı ?

Merhaba, ben incir de yemiştim, kisti büyütmüş de olabilir, adet gecikmesine de neden olabilir, bence tüp bebek tedavisinde normalin dışına çıkılmamalı, zaten ilaçlarla bünye altüst oluyor birde farklı yiyeceklerle strese sokulmamalı, tecrübe ile kendimde kanıtlamış oldum....

Duymadım ama yapabilir. Östrojen etkisi gösteriyor. Yumurtlama ve çatlaması östrojenin etkin olduğu dönemde oluyor. Progesteron da gebeliğe hazırlık aşamasıyla ilgileniyor. Progesteron evresi 14 gün ve bu sabit. Yani rahmin gebeliğe hazırlanmaya başlaması ve " aaa olmadı, hadi temizlik yapalım" demesi 14 gün. O yüzden yumurtlamayı artırabilmek için östrojen evresi uzayabilir. Bu da adeti geciktirir. Mantıklı.

Enerji için 2 tavsiye hemen: 2 tatlı kaşığı bal, yarım çay kaşığı tarçın. Karıştır, sabah 10:00, öğleden sonra 15:00 Ölçüler bir kereliktir. Günde 4 kaşık bal... tüketmiş oluyorsun. Akşam yapma, uykunu açar.
Bir de bir bardak açık çay, içine 6-7 karanfil. Çubuk tarçını çay kaşığı yerine kullan. Bu da günde 2 tane, haftada 4 gün en fazla. Yani haftada 8 bardak. Şeker koyma ya da çok çok az kullan. Bunu da gece yapma. Aynı zamanda hafızaya da iyi geliyor.

Sabah uyanınca ilk iş taze sıkılmış narenciye suyu. Hafif ısınma hareketleri, imkanın vaktin varsa yarım saat yürüyüş, yoksa güne başla, kahvaltı vs. Gün içinde hareketini artır. Merdivenleri yürü, yürüyüş mesafeni artır. Gün içinde de karbonatlı, limonlu su tüket. Kist hareketsizlik kadar asidik beslenmeden de kaynaklanıyor. Bir de kimseyi takmadan, seni mutlu eden şeyleri yap ve yaşa. Bize de sıra gelecek inşallah.

Teşekkür, günde 2 lt su, 1 bardak kahve, akşamları süt yada yeşil çay içiyorum, her ay dodeks kullanıyorum, ama enerji konusu biraz ruhsal sanırım...Sanırım yavaş yavaş depresyona giriyorum....

Teşekkür, günde 2 lt su, 1 bardak kahve, akşamları süt yada yeşil çay içiyorum, her ay dodeks kullanıyorum, ama enerji konusu biraz ruhsal sanırım...Sanırım yavaş yavaş depresyona giriyorum....

Hemen çıkmanı tavsiye ederim. Biz çöktükçe vücut ta çöküyor. Eski tahlillerimi buldum geçen gün. Günde 2,5 paket sigara, 8-10 fincan nescafe, spor yok, iş yok, sadece bir iki güzel şey olmuş hayatımda, mutlu hissediyorum kendimi. FSH 5,1, yumurtalar boncuk boncuk... Tek sıkıntı iltihap. Şimdi kahve yok, sigara yok, spor yapmaya çalışıyorum, mutsuz sayılırım FSH 13,6

Doğru diyorsun da, uygulaması biraz zor..... Benim de geçen yıl ilk dr.gittiğimde fsh 5'ti. Kist yoktu, hayatımda heyecan ve iş stresi (kukla-karakteri oturmamış-sığ yönetici, kaynaklı) vardı, stresle fsh en son 11'i bulmuştu..Ama değersiz birisi mutsuzluk kaynağım olamaz diyip işi stres nedeni yapmıyorum..
Sorun ile yüzleşip ortadan kaldırmaya çalışırım ama bu kistten kurtulamıyorum.... Benden uzak dur, seninle olmak istemiyorum diyorum, yüzsüz yumurtalığa yapışmış çıkmıyor...Bunun da üstesinden gelirim...
Senin bebiş dışında mutsuzluk kaynağın varsa nasıl başa çıkıyorsun?

Elbette soracaksın
Hepimiz yola ilk çıktığımızda okula başlayan yeni çocuk gibiydik... Bu nedenle de çok sormak, çok okumak ve araştırmak lazım. O zaman da bazı şeyleri niye yapmadı? niye yaptı? diye de karşılaştırmalar ve evhamlar da yapıyoruz ama olsun

Hazırlıklar, iğneler, opu vs. aşamaları geçmişsin artık onlarla ilgili tecrübelisin... Diğer aşamalar için istemesen de bilgileneceksin zaten ve umarım yeni halin eskimeden hemen dileğin gerçek olur

2220 zanorkcum zaten histeroskopi için detaylı bilgi vermiş. Anestezi ile yapıldığı için bir sıkıntı duyulmuyor. Ben yaptırdım rahimde yapışıklıklar vardı onlar açıldı ve rahimden patoloji için hücre alındı. İltihap tespit edilldi. Zor bir operasyon değil ve ameliyat kapsamında olduğundan ücreti ayrı... Merkezden merkeze değişiyor 3000-4500 TL ortalama fiyatı.

Bence özellikle tüpleri kapalı ve iltihap sorunu olanlar için tüp bebekte yapılması gereken operasyonlardan birisi. Benim sorunum da her iki tüpümün kapalı olmasıydı, iltihaptan haberimiz yoktu histeroskopi ile öğrenmiş olduk, tedavi için ilaç kullandım.

Nacizane tavsiyem (aklımda kalır deme ben öyle demiştim sonradan fark ettim ki öyle olmuyor) her şeyi mutlaka not almakta fayda var. İster ajanda ister pc de. Muayene gününden, kullanılan ilaç rutinine, değerlerin, sonuçların, endometrium kalınlığına kadar... Sonrası için çok önemli oluyor. Rahim kalınlığını ölçerken zaten doktorunun söylüyor olması lazım... Özellikle sana söylemese de asistan hemşireye dosyana işletmek için söylüyor onu hemen not alabilirsin...

Genelde 2. günü muayanede ilk kalınlık zaten bir gösterge oluyor. Benim 6.5-7mm gibi başlıyor hep... Ayrıca yeni süreçte ilk muayenede rahim çiziği skreç yaygın olarak tutunma kesisi diye bilinen işlemi, anne kanından yapılan gebelik aşısı denilen uygulamayı transferden önceki gün yaptırabilirsin... Bu konuda doktorunun görüşleri önemli. Yine ayrıca kan pıhtılaşma testi, bağışıklık, genetik vb bir çok diğer testlerde izlenecek protokol için yol gösterici olabiliyor.

Bu doğrultuda ben açıkcası her şeyi yaptırdım gibi...
Bundan sonrası artık -laparoskopi hariç, sonraya erteledim- şunu da yaptırsaydım demeyeceğim diye düşünüyorum...

Uzun yazdım merak ettiğin bir şey olursa hiç çekinme yaz... Buradaki yol arkadaşlarımız bir çok konuda hem tecrübeli hem akılları başlarında kısaca olgun yetişkinler arasındasın mutlaka ortak bir tecrübesi olan paylaşımda bulunur. Umarım rahim kalınlığın -kalınlaşması için kullandığın- estrofemden kaynaklanıyor olsun. Doktorun yeni dönemde buna göre dozunu ayarlayacaktır.

Şansın bol olsun, sevgiler

merhaba ben de varım.aranıza yeni katıldım ama listeye eklerseniz sevirim. kk den o kadar çok şey öğrendim ki nerdeyse hergün takip eder olsum. yaşım 40 ve 1 aşılama 2 tüp bebek denemsi negatif şimdi memorıal şişli dr.nur dokuzeylül kontrolünde 3.tüp bebek denemesine başlayacağım adet olmayı bekliyorum testlerde anormallik olmazsa haziran da tedavim başlayacak inşallah..Allah hepimizin yardımcısı olsun.

canım ya 4mm kist çok büyük değil bence..çok kafana takma adetle atarsın onu..adet geldi zaman kasıklarına siıcak su torbası koy..bak kist nasıl gidicek..benim 2cm yakın kistim var..seninkistin çok küçük..

canım bu arada söylemeden geçemiycem amh na göre fsh çook iyi ve fsh düşüken yumurtlar sorunsuz büyüyor..bence fsh bu kadar düşüken tüp bebek denemeni tavsiye ediyorum..benim fsh tavanlarda canım..fsh tavan yapınca adetlerde de azalma ve adetlerin düzensileşiyor..

Yanlış yazmışım cm.olacak. Adette bir türlü gelmiyor...Yoluna güller saçıyorum ama gelen giden yok.....

Tekrar hoşgeldin
Ben listeye ekliyorum seni şimdi. Umarım bu son olur 3. de dileğin gerçekleşir...
Kesinlikle çok şey öğreniyoruz...

Aynı merkezde yeni tedavileri başlayan-başlayacak olanlar var... Ensu mesela :)
Umarım istisnasız hepimiz için pozitif sonuca gitmesini gönülden dilediğimiz süreçlerimizde keyifli paylaşımlarla su gibi akıp geçer zaman...

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…