Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

:)) canım bir kez bu tüp bebek olayına bulaştımı artık ilk gün bir tane olan sorun zaman geçtikte yüz taneye çıkıyor..
şu anda ben bize erkek infertilitesi bile diyemiyorum eşimi hep unuttuk benim her yerimle ilgili kötü bir gelişme yaşanıyor.. rezerv, tüpler, kalite..

bu arada arkadaşlar erkek infertilitesi yaşıyorsanız sizlere eşiniz için bir ilaç tavsiye edeceğim içeriğinde Çinko, Selenyum,Koenzim B-6,Koenzim B-2,L-Glutathione,Bakır,Manganez,Bitklsel Magnezyum Stearate vb şeyler var..
ilacın adı Advanced Antioxidant Formula, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin ve besin temelli gıdaların en son bileşimiymiş.. ben bunu eşime kullandırdığım dönemde sayı 10.000 milyona kadar çıkmıştı harekette %50 ye çıkmıştı.. son 6 aydır kullanmayı unutunca yine dibe vurduk.. şimdi tekrar başlatacağım.. eski doktorum yazmıştı.. Solgarınkini almıştık biz.
bu arada bayanlar kullanmıyor spermleri sıkıntılı olan erkekler kullanıyor..

bencede iç cnm herşey dua üstüne

Hoşgeldin, sorunsuz şekilde bebişine kavuşman dileğiyle.
Dr. Tarlusal ile Cyclo progynova verdi. Bu ilaçları kullanan var mı?

Ben ben Tarlusal değil ama cyclo prognova ikinci defa kullanıyorum. İlkini histeroskopiden sonra vermişti doktor. İlk adetimde kist var diye tedavi ertelendi. Bu ilaç kist yapar dedi. Bu gittiğim doktor da kisti baskılar kist yapmaz diye verdi. İçimden içerim soğan suyumu dedim. O kendinden bilsin, ben kendimden

Canım benım hayat maalesef acılarla dolu ve bunlarla yasamayı başa çıkmayı da yine ancak yaşayarak öğreniyoruz.zaten hep öyle değilmidir kendi bireysel sorunlarımızdan ziyade ailemiz eşimizin ailesı cevre derken bir bakmışmış bizim irademiz dışında olan pek çok gereksiz sorun hayatımızın merkezine dahil oluvermiş.senin yaşa dıklarına benzer sorunları yaşayan pek çok insan var çevrede insanların sahte yapmacık tavırlarının arkasında ne olaylar var ama çoğu rol yapıyor .benim bu saate kadar çocuk yapmayışımın geç kalışımdaki nedende malesef böylesi saçma sebepler haddini bilmeyen ınsanlardan kaynaklandı.eşimin ailesi evliliğimizin ilk 5 yılını bize zehir etti bende ayrılmayı düşündüm ve ailem hep karşı çıktı çocuk istemedim ayrılıcam diye ama bir baktımki olan benım hayatıma olmuş nezamanki o lüzumsuz insanları ruhumda affedip hayatımla barışık oldum ve o insanların düşüncesizliğinin aslında hiç mi hiç önemli olmadığının farkına vardım işte o zaman kendi hayatımın efendisi oldum .eşimle sorunumuz kalmadı onlar benim için eşimin hatırına birarada olduğum önemsiz silik insanlar oldu.eşimden iyiki ayrılmamışım hayatıma sahip çıkmışım diye mutluyum şimdi.fakat o dönemde yaptığım hata bana şu anda yaşadığım acıları getirdi yaş geçti ben hala çocuk sahibi olmaya çalışıyorum.sizlere naçizane tavsiyem öncelikle size geçmişte acı verenleri affedin (zira ancak bizler affedince ilahi adalet devreye giriyormuş) ki içinizde size acı veren fırtınalar son bulsun.en önemlisi kendi iç dünyanız huzura kavuşsun.evin kapısını kapatınca nasılkı içeride sadece bizler eşimizle oluyoruz hayatımızı da aynen o şekilde korumaya alır zarar veren insanların aslında o zararı bizim elimizle bize verdiklerini anlarsak hayat çok güzel olur canlarım.sevgilerimle

Arkadaşım hiç üzülme, hepimiz zavallıyız.... Hepimiz, sorunlarımızı paylaşarak ruhtan zehir atıp rahatlıyoruz... Aile çevre de klasik türk tipi. Anneler kaygılarından dolayı fazlaca kontrol altına almayı istiyorlar. Şimdiki akılları olsa farklı davranırlardı belki..Yeniden işe girme imkanın var mı? Biraz acı bir soru olabilir ama; kendine kocanın çocuğunu gerçekten istiyor musun diye sorduğunda, evet yanıtını alamıyorsan bünyen bir şekilde hamile kalmana izin vermeyebilir..Hayata bir kez geliyoruz, neden mutsuz olalım ki..Bazı şeylerin bedeli ağır olur ama özellikle eş ile ilgili mutsuz isen neden tahammül edeceksin ki? Çocuk desen; önemli olan sevgi ile insan yetiştirmek değil mi? Sokakta bir sürü gariban var.. evlat edinmenin dışında koruyucu aile olunabilir... Sonuçta hayat zor ama çokta güzelliği var, çirkini- seni rahatsız edeni arkanda bırakıp güzelliklere bakman - gerçekten istediklerini elde edip mutlu olman dileğiyle....

canım benimm aslında hemen hemen çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz sadece herkez farklı açılardan yaşıyor.. benimde babam çok çok ağır kuralları olan biriydi öğretmen kendisi ve aynı zamanda benimde ilk okul öğretmenimdi.. evdede anneme ve bizlere aşırı kurallar koyuyordu.. onun doğrultusunda arkadaş ediniyorduk ve yaşantımızı yürütüyorduk aşırı derecede denetimci ve kuralcıdır.. babamı çok seviyorum ama çocukluğuma dair tüm anılarım hep kötü, evde mutsuz bir anne olunca sanırım en çok çocuklar etkileniyor..

genç kızlığımda ise 3 yıl çıktığım ilk erkek arkadaşımın ailesi beni mezhep farkından dolayı kesinlikle istemedi.. askerde bekledim aynı universiteye gittik aynı yerde oturuyorduk herşeyimiz aynıydı ama annesi ya ben ya o tercihini yap dedi nekadar uğraşsakta tam artık oldu dediğimiz gün beni istemeye gelecekleri günün sabahında baktımki evleri bomboş camlarında perde bile yok o gece annesinin yoğun baskısı ile evlerinden taşınmışlar.. kadın bizi ayırmak için tek çare semt değiştirmekte bulmuş.. gece sessizce taşınmışlar yoksa evi terkederim demiş babasıda yoktuu mecbur kalmış.. o defterde orada kapandı ama yıllarca ağır deprasyonlar geçirdim..
sonrasında kendimi hep işe verdimm eşimle arkadaş ortamında o olaydan 6 yıl geçtikten sonra tanıştık çok aşık değildim ama mantığım birazda kalbim evlen bununla dedi.. ilk başlarda hep evlendiiğime pişmandım hiç aynı yöne bakamıyorduk ben böyle bir eş istemiyorum dedim ilk bir yıl çünkü hep geçmiştekiyle kıyaslıyordum ama şu anda iyiki eşimleyim diyorum seviyorum artık..

hepimizin ağır sıkıntılı dönemleri oluyor.. bebeğide eşime kızdığım zamanlarda kendim için yapıyorum bana bir bebek gerekli diyorum bu bana yetiyor..

evlatmı edineceksin yoksa boşanacakmısın canım.. neden denemiyorsun.

İkisi de mümkün. Bugün yine stresliyim. Boşanma fikri ağrı basıyor. Evlat edinmek bebeğim olsa da istediğim birşey. Bekarlık hayalim. Neden denemiyorum? Çünkü tedaviyi bedava yapmıyorlar. Ve eşimin bu konuda hevesi pek yok. O benden çocuk istemiyorsa ben de uzun süre zorlamam.

Kendimi çoğu kez kelimelerin efendisi sanardım, ne yazacağımı bilemedim...
Dışındayken içi, içindeyken dışı bilinmez derler ya sen içinden kendine baktığında ne görüyorsun bilmem ama buradan bakınca "güçlü, dirayetli kadınsın vesselam" sakın vazgeçme hiçbir özelliğinden

Aslını istersen dışarıdaki insanlar çok umurumda değil benim. Eşimde teselli bulamayınca kapısını çalabileceğim birilerine ihtiyacım vardı bulamadım. Ben de evde kedi köpek besliyorum. Hiç değilse açlığını çektiğim sevgiyi biraz tatmin ediyorlar. Kayınvalidem sorun olmaya kalktı, 3 yıl görüşmedim. 3 yıl sonra baktım hiç değişmemiş, tamamen sildim. Herkesi affedip durmak çözüm değil. Ben bugün affediyorum, karşımdaki yarın daha beterini yapıyor. Hangi hatayı affedeceğimi şaşırıyorum. Detaylara inmek istemiyorum ama ben nasıl sorumluluğumu alıp hatalarımı düzeltmeye çalışıyorsam ya herkes kendi gücü kadar sorumluluk alsın ya da ayağıma daha fazla dolanmasın.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.... Adana'da olduğum için çok fazla doktor alternatifim yok Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine gittiğimde FSH yüksek çıkınca yüzüme bile bakmamışlardı. Şimdi Adana'da Ankada Tüp bebek merkezinde Gökhan Çiragil'e gidiyorum. Ona güveniyorum. Ama önerini dinleyip başka bi doktora da gidicem.
İnşallah en kısa sürede bebeklerimize kavuşuruz...

Çooook teşekkür ederim bilgiler için...şu ajanda kullanma, not alma işini yapıcam.. Rahim çiziği ve gebelik aşısını doktora sorucam.
İnşallah bunlar sonuç verir de bebeklerimize kavuşuruz. Tekrar teşekkürler...

arkadaşlar az önce hasteneden geldim rahim filmi ve AMH sonucumu aldım filmde tüpler açık dediler ama çok önemli değil tüplerle işimiz yok zaten dediler ama açık olması en azından rahimde bir soruna yol açmaz dedi ama bende miyom var bu rahmi bastırmış dedi doktor miyomları aldırıp öğle tedaviye başlamak daha iyi olur dedi ama memorıala semra hanıma gideceğimi biliyor sen yinede orda göster bakalım ne diyecekler dedi işin kötü tarafı miyomları aldırırsam tüp için 3 ay beklemem gerekiyor buda benim için büyük bir kayıp yaşımdan dolayı deyerlerim hızla kötüye gidiyor AMH ye gelince 1,31 çıktı hemen altındaki SI: 9.35 onu anlamadım doktor bakınca AMH biraz düşük fazla değil ama yaşına göre çok iyi dedi.
şimdi bir sonraki adetimi bekliyecem ve semra hanıma gidecem bakalım orda sonuç ne olacak çok karışık duygular içindeğim
yaşadığınız tecrübelere dayanarak sizinde fikrinizi alabilirmiğim lütfeeeen

Yasın kac canım? Amh degerın gercekten ıyı

Bugün içeride elinde boş gazoz şişesi, bir ayağı yalın, yağmur altında üzgün ağlayan o küçük çocuk var. Yeri göğü inleten adımları, dolgun genizden gelen sesiyle erkekleri bile titreten kadın gelsin, saçını okşayıp kim üzdü bu yavruyu desin diye bekliyor. (Bu filmde tüm rollerde ben oynuyorum ) Yarın Amazon' un kraliçesi olarak dönmeyi umuyorum

Son düzenleme:

O kadar çok mucize var ki hayatta. Doktorların asla olmaz lafını çürüten o kadar çok örnek var ki. Suratsızlara hadi oradan deyip kendime yeni yollar çiziyorum artık. Beni fetheden cümle, " Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanıp gerisini Allah' a bırakalım" cümlesi. 41 yılda sadece 1 doktordan duydum. Onunla da yollarımız ayrıldı. Güvendiğin doktor iyi doktordur. Ama fikir almak her zaman faydalıdır. Değişik bakış açıları seni kesin doğruya taşır. Allah hepimizin yüzüne baksın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…