- 7 Aralık 2013
- 5.214
- 3.508
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #14.041
Prolaktin seviyem hep normaldi ama eski doktorlarımdan birisi, göğüslerimden süt geldiğini söylemişti. (O sıkmaya anneannemden bile gelir ya neyse) İki sebebi var demişti. Ya troidle ilgili bir sorun, ya da beyin sapına baskı yapan bir ur olabilir diye anlattı. İki tane test istedi. İkisi de normal çıktı. Süt dediği şeyin süt olduğu da kesin değil. O sıvıya inceleme yapılmadı. Ama prolaktin göğüslerdeki süt salgılanmasını kontrol eden hormon. Yüksekse vücut kendini hamile zannediyor olabilir. O zaman da embriyoyu atar. Dediği gibi yumurta kalitesini de bozuyor olabilir. Bana ilaç tedavisi uyguladı. Ama tabi geçmedi. Hala çok sıkınca sıvı geliyor.
belkı banada dıyceksınızkı bu caresızlıgın mutsuzluğun ıcınde bebegın ne ısı var.sımdı eskısı kadar karanlık degıl gunlerım.sadece bılıyorumkı anne olursam tam olacağım .eksıklıklerım gıdecek.benıde tam anlamıyla seven bırısı olacak ve benımde sevdıgım.ama olmaz ısede vardır bır hayır dıyecegım.
belkı banada dıyceksınızkı bu caresızlıgın mutsuzluğun ıcınde bebegın ne ısı var.sımdı eskısı kadar karanlık degıl gunlerım.sadece bılıyorumkı anne olursam tam olacağım .eksıklıklerım gıdecek.benıde tam anlamıyla seven bırısı olacak ve benımde sevdıgım.ama olmaz ısede vardır bır hayır dıyecegım.
hayırlısı olsun canım. ilk tüp denemem medicalpark b.evler deydi.hiçbir şey bilmeden kuzu kuzu yapmışım denemyi.şimdi inanamıyorum kendime nasıl olurda bu kadar bilinçsizce hareket ettim diye. hiç bir tahlil film vs. kontrolü olmadan körü körüne bir deneyim işte.giden parayı mı yanayım, kendime mi kızayım yoksa hem kendime hem eşime yaşattıklarıma mı yanayım bilemedim.konunun hassasiyeti yaş ilerledikçe daha fazla arttı bende.memorıal den ve nur hn dan sonra medicalpark hastane ekibinin ne kadar berbat ve bilinçsiz sadece parayı bakıp tedavi ettiğini.tedavi de demek doğru değil aslında boşu boşuna giitim geldim işte.neyse hatırladıkça daha fazla kızıyorum kendime.2.tüp bebek ise memorıal şişli ve yine nur hn... evet sonucum negatif ama yılmadan şu an 3.denemeyi de orada başlıycam aynı dr.la....o kadar ilgililer ki moral, bilgi-tecrübe,sevgi ,samimiyet ne ararsan sadece kendi doktorumda değil tüm çalışan personel ve ekip mükemmel bence.hoşgeldin canımm.. bende aralık ayında 5. tedaviden sonra kk takip etmeye başladım okadar çok şey öğrendimki keşke en baştan zaman bulupta takip edebilseydim ama iş ortamımda bu imkansızdı..
bende nur hanıma geçtim bu tedavimde.. erkek infertilitesi var bizde ama semra hanım kontrolde tüplerimde ufak sıkıntılar olduğunu belirtti bu çarşamba tanısal laparaskopi ve histereskopi yapacak.. nur hanım yurt dışındaydı tanışamamıştım salı günüde tekrardan hastaneye gidip kendisi ile görüşeceğim.. daha önce nerelerde tedavi oldun cnm..
teşekkür ederim dileğin için.inşallah herkesin sonucu pozitif olur..Tekrar hoşgeldin
Ben listeye ekliyorum seni şimdi. Umarım bu son olur 3. de dileğin gerçekleşir...
Kesinlikle çok şey öğreniyoruz...
Aynı merkezde yeni tedavileri başlayan-başlayacak olanlar var... Ensu mesela :)
Umarım istisnasız hepimiz için pozitif sonuca gitmesini gönülden dilediğimiz süreçlerimizde keyifli paylaşımlarla su gibi akıp geçer zaman...
Sevgiler
hoşbulduk canım.Merhaba hosgeldin aramıza nur hanımla öngörüşme yaptınmı.eğer yaptıysan 2 düşük sonrası histereskopi önerdi mi?
ben kullandım canım. fsh değerim yüksekti onu dengelemek için almıştım işe yaradı bende 20 küsür olan fsh ilaçtan sonra 6.8 e düşmüştü...sende de problem fsh mıydı?Hoşgeldin, sorunsuz şekilde bebişine kavuşman dileğiyle.
Dr. Tarlusal ile Cyclo progynova verdi. Bu ilaçları kullanan var mı?
arkadaslar benim prolaktin hormonum aylardir sinirdan yuksekti eski doktorum bu konuyla hic ilgilenmemisti ama Semra hanimin dikkatini cekti tekrar test istedi sonuca gore bunu normal seviyesine getirmeliyiz dedi simdi diger topicte bir arkadas diyorki proloktin hormonunun yuksek olmasi yumurta sayi ve kalitesini olumsuz etkiliyormus o arkadas Mustafa Bahcecinin hastasi.. sizin prolaktin hakkinda sikintiniz oldumu hic..
troid testlerim cok iyi seviyede yoksa bu vucut kimyasal gebelik yasaya yasaya kendini hamilemi sandi:)) diger kotu secenegi dusunmek istemiyorum.. dostinex adinda bi ilac var onu cok kullanan olmus bakalim doktor ne diyecek son sonuca gore..
zanorkcum yazın benıde etkıledı.dıyceksınkı yazdıklarıma uzakmısın ne uzağı?allah beterinden korusun ama bence facıa.gerıde bıraktığım 39 yıl.ve donup baktığımda acılarla yıtırılen umutlarla dolu koskoca bomboş 39 yıl.anne bana evınde yokluk anneye uygulanan sıddet.her an annemın kaçacağını düşünülerek gecırılen cocuklugum.sonra babanın tayın ettıgı bır evlılık.9 yıl ayrılıkla gecen bır evlılık.ve ustune kaybettıgım bır bebegım.sonra yıne baba evı. kucucuk dedıkoducu ınsanların yasadıgı bır kasaba .basında hasa azraıl gıbı bır baba ve dul genç bır kadın.ne yapar.yanlısı doğru yapar kendınce.sımdıkı evlılıgım.esımın bır oglu ben cocuksuz. ve 15 yas farkı.onuda asla sorun etmedımya.sımarık yetıstırılen bır cocuk .karsısındakı korunmasız caresız bır kadın.ne yapar o kadını kralın soytarısı yapar.babada bunu göremez duyamaz.4 yılımda bole gectı.sımdı evlendı oglu ama ben o yasadıklarımı uzerımden atamıyorum.esım ıyı bırısı aslında.sadece oğluna aşırı duskunlugu var .onuda anlıyorum evlat sonuçta.ama benım yaralarımı gormuyor.sarıp sarmalasın ıstıyorum.o ya anlayarak ya anlamayarak tuz basıyor bazan.kendımı yalnız mutsuz hıssedıyorum.ıstıyorumkı bana bu yoksulluklarımı unuttursun.ama o bugunun saraylısındaki ata bey gıbı sadece susuyor.oturdugum evın bıle acaba benım evımmı dıye düşünüyorum.konusurken esıme hep senın senın vsçdıyorum.bana bunu lanse etmısler.ben hatalıda olabılırım abartabılırımde ama benı anlıycak olan esım aslında.ben saten maça 1 -0 yenık başlamışım.anlıycanız herkesın hayatı bır kesmekes.rabbım beterinden korusun
bayanlar bu yazının ustune bırde esımle güzel bır tartıştık.ben en son 4 cu denememı 6 cı ayda gecen yıl yanı yaptırmıştım memorıalde.esım ısten ızın alamam dıye benı bu zamana kadar salladı.acıkcası pek yaptırma taraftarıda degıl.tutunma olmadı dıye bu dıyor 100 kadının 5 sınde belkı tutuyordur deyıp çıkıyor ısın ıcınden.bende tamam dıyorum belkı o 5 ın ıcınde bende olabılırım dıyorum.ama maddı olarakta yaklasmıyorçturkıye gıt gel vs cok para gıdıyor ve boşu boşuna dıyor.tabı bu benı ıcten ıce cok uzuyor.sızlerı okuyorumda turkıye sartlarında elınızden geldıgınce maddı manevı koşturuyorsunuz.ve esımde ıyı kazanıyor.aylık aldığı para ıle her ay tup yaptırabılırım.ve sımdıde ben gelememı tutturdu.hatta turkıyede kardesıne artı oğluna ev yaptırmak ıstıyor.buda cabası yanı.bende sunu öğrenmek ıstıyorum acaba sperm donduruyorlarmı.bunu tabıkı memorıalden murat beye soracağım.e-maıl atarım .ama sız belkı duydunuz sayet dondurulurıse donmuşlarla tazenın arasında fark varmı.onu bu cıleden kurtarmak ıstıyorum
Fsh değerin heyecandan, üzüntüden vs. etkilenebiliyor ki yaşadıklarımız kolay yutulacak cinsten değil. Ben 41 yaşımdayım, aralık ayında 13,6 çıkmış FSH. Daha tüp bebek denememiştim o zaman. Şimdi kaç bilmiyorum.26 ve üstü büyük risk. Hatta önceki doktor 20 den sonra menapozdan bahsediyoruz demişti. Testlerin 2 veya 3 gün olması da farketmiyor. Hatta bazen, haftasonu çalışmayan kurumlarda 4 gün bile test yapılabiliyor. Emin ellerde olduğuna inan. Değerlerin oldukça güzel. İnşallah sonu da böyle güzel olur...
hoşbulduk canım.ben hiç hamileliği yaşamadım ki ilk denememi de kendisinde yapmıştım. şimdi de onunla devam ediyorum...
"Donasyon bizim inançlarımıza ters, madem şansımız yok biz dosyamızı istiyoruz" de, ve ne kadar çabuk ağız değiştirdiklerini izle. Donasyonla anne olma şansım varsa kendi yumurtamla neden anne olamayayım? Pis fırsatçılar. Fiziki bir sorunu olanlarda, (Allah kimseye vermesin) kanser hastalarında, yumurtalığı bir şekilde alınmış olanlarda falan ben de desteklerim donasyonu. Herkesin anne olmaya hakkı var. Ama benim düşüncem, her şeyiyle benim yumurtam, her şeyiyle eşimin spermi olsun. Bana göre bir başkasının yumurtasını fiziksel zorunluluk olmadan almamla, eşimin bir başkasından sahip olduğu çocuğu eve getirmesi açısından bir fark yok. Sonuçta 46 kromozomdan oluşuyoruz, 23 anneden, 23 babadan. Besleyip taşıyan ben olunca, anneden gelen kromozomlar benimkilerle yer değiştirmiyor. Ben taşıyıcı anne olmuş oluyorum. Bebeğin genetiğini, donör belirlemiş oluyor. Tabi bu benim düşüncem. Zaten böyle bir alternatif hiç düşünmüyoruz. Ortak kararlarımızdan birisi de bu. Herkesin hakkında en hayırlısını Allah bilsin. Rabbim hiç birimize daha fazla evlat hasreti çektirmesin...
canım prolokatin hormonuda hamileliğe engel diye biliyorum..hata burda bir arkadaşım var çok genç yaşında evlenmiş ama 5 sene çocuk olmamaş prolokatin hormonu yüzünden..sonra tedaviler görmüş tam ayrıntılı konuşmadım ama prolkotin hormonu düşüncemi tam bilmiyorum 5 sene sonra doğal hamile kalmış şimdi kızı 7 yaşında birde oğluşu oldu oğluda 3 yaşında..bence mutlaka tedavisini ol canım her hormonun hamile kalmamızda büyük rolleri var..bende adet olayım bütün hormon testlerimi yaptırcam..uzun zamandan beri fsh ölçtürmüyordum bu ay onuda ölçtürcem..inş tavan yapmamıştır fsh..
bayanlar bu yazının ustune bırde esımle güzel bır tartıştık.ben en son 4 cu denememı 6 cı ayda gecen yıl yanı yaptırmıştım memorıalde.esım ısten ızın alamam dıye benı bu zamana kadar salladı.acıkcası pek yaptırma taraftarıda degıl.tutunma olmadı dıye bu dıyor 100 kadının 5 sınde belkı tutuyordur deyıp çıkıyor ısın ıcınden.bende tamam dıyorum belkı o 5 ın ıcınde bende olabılırım dıyorum.ama maddı olarakta yaklasmıyorçturkıye gıt gel vs cok para gıdıyor ve boşu boşuna dıyor.tabı bu benı ıcten ıce cok uzuyor.sızlerı okuyorumda turkıye sartlarında elınızden geldıgınce maddı manevı koşturuyorsunuz.ve esımde ıyı kazanıyor.aylık aldığı para ıle her ay tup yaptırabılırım.ve sımdıde ben gelememı tutturdu.hatta turkıyede kardesıne artı oğluna ev yaptırmak ıstıyor.buda cabası yanı.bende sunu öğrenmek ıstıyorum acaba sperm donduruyorlarmı.bunu tabıkı memorıalden murat beye soracağım.e-maıl atarım .ama sız belkı duydunuz sayet dondurulurıse donmuşlarla tazenın arasında fark varmı.onu bu cıleden kurtarmak ıstıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?