- 7 Aralık 2013
- 5.214
- 3.508
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #14.021
arkadaşlar az önce hasteneden geldim rahim filmi ve AMH sonucumu aldım filmde tüpler açık dediler ama çok önemli değil tüplerle işimiz yok zaten dediler ama açık olması en azından rahimde bir soruna yol açmaz dedi ama bende miyom var bu rahmi bastırmış dedi doktor miyomları aldırıp öğle tedaviye başlamak daha iyi olur dedi ama memorıala semra hanıma gideceğimi biliyor sen yinede orda göster bakalım ne diyecekler dedi işin kötü tarafı miyomları aldırırsam tüp için 3 ay beklemem gerekiyor buda benim için büyük bir kayıp yaşımdan dolayı deyerlerim hızla kötüye gidiyor AMH ye gelince 1,31 çıktı hemen altındaki SI: 9.35 onu anlamadım doktor bakınca AMH biraz düşük fazla değil ama yaşına göre çok iyi dedi.
şimdi bir sonraki adetimi bekliyecem ve semra hanıma gidecem bakalım orda sonuç ne olacak çok karışık duygular içindeğim
yaşadığınız tecrübelere dayanarak sizinde fikrinizi alabilirmiğim lütfeeeen
Bugün içeride elinde boş gazoz şişesi, bir ayağı yalın, yağmur altında üzgün ağlayan o küçük çocuk var. Yeri göğü inleten adımları, dolgun genizden gelen sesiyle erkekleri bile titreten kadın gelsin, saçını okşayıp kim üzdü bu yavruyu desin diye bekliyor. (Bu filmde tüm rollerde ben oynuyorum) Yarın Amazon' un kraliçesi olarak dönmeyi umuyorum
Yasın kac canım? Amh degerın gercekten ıyı
canım amh değerin harika bence bu değer şu ada birçoğumuzda yok.. güzel bi haber bu.
miyom için semra hanım en güzel kararı verir bence çünkü o konularda çok uzman zaten.. amh değerinde çok iyi zaten üç ay daha beklesen çok kaybın olmazki hayatım çünkü zaten bir sıkıntı varsa miyom tüpü engelleyecek durumdaysa bu sıkıntı giderilmeden tüp denesen boşuna denemiş olursun tutunmazki.. boşuna paranda gider..
arkadaşlar az önce hasteneden geldim rahim filmi ve AMH sonucumu aldım filmde tüpler açık dediler ama çok önemli değil tüplerle işimiz yok zaten dediler ama açık olması en azından rahimde bir soruna yol açmaz dedi ama bende miyom var bu rahmi bastırmış dedi doktor miyomları aldırıp öğle tedaviye başlamak daha iyi olur dedi ama memorıala semra hanıma gideceğimi biliyor sen yinede orda göster bakalım ne diyecekler dedi işin kötü tarafı miyomları aldırırsam tüp için 3 ay beklemem gerekiyor buda benim için büyük bir kayıp yaşımdan dolayı deyerlerim hızla kötüye gidiyor AMH ye gelince 1,31 çıktı hemen altındaki SI: 9.35 onu anlamadım doktor bakınca AMH biraz düşük fazla değil ama yaşına göre çok iyi dedi.
şimdi bir sonraki adetimi bekliyecem ve semra hanıma gidecem bakalım orda sonuç ne olacak çok karışık duygular içindeğim
Anlatım iyiydi canlandırdım... Tek kişilik kadroyla çekilen festival filmi gibi... (çoğu kişi sevmez ben severim)
Rengini de siyah beyaz yapmadım, hafif sepya eski italyan filmi renklerinde... Mimiklere odaklı ama geniş açılı çekimle...
Usul usul gökyüzü de ağlıyor çocukla. Yağmur mu gözyaşına karışmış, gözyaşı mı yağmura izleyene bırakılmış... Kadına bakan kudretli hiddeti görüyor belki ama pamuklara sarılı şefkati içinde, gören gözler için... Okşadığı saç biraz da kendisinin... Hüznünün izlerini bir hüznü yok ederek siliyor...
Bitişi de Türk Filmi olsun... Kadın okşadığı saçta hüzne dair gelgitlerini yaşarken burnunda sızlamanın ötesinde özlemin kokusu var... Özlemeye dair hayatında her ne varsa koku olup düşüyor içine... Saçlardaki elini uzatınca sözleşmişcesine el ele tutuşurlar... Avuçtan avuca akan gücü hissettiklerinde ikisinin de gözlerinin içinde ışıklar oynaşır...
Yürür giderler... kamera arkalarından çekim yaparken bize uzaklaşırlar ama birbirlerine yaklaşırlar... (Jenerik girsin) :)
Yarına not: Amazon kadının ayva yaprağını hayal etmek forumdan attırır mı acaba
Ben 7 yıldır hep vaktim yok, daha fazla geç kalmak istemiyorum diyorum. Dedikçe bir şeyler çıkıyor. Salla gitsin o yüzden. AMH değerin çok iyi. Kaç bekliyormuş ki doktorun? Selamımı söyle, "kadın 0,01 den düşük AMH ile uğraşıyor, gelirse bacaklarını ayıracakmış" de
Miyom evet, sıkıntı. Ama çözümsüz değil. Hem rahmin kendini çabuk toparlarsa o kadar da beklemen gerekmez. Histeroskopi için de tüp denemek için en az 3 ay beklenir dediler, sonraki adette rahim hazırdı kist vardı, ondan sonrakinde tedavi başladı zaten. Yaşı da takma kafana, 52 yaşında doğal hamile kalan var, 72 yaşında menapozdan döndürülüp kendi yumurtasıyla tüp bebek yapılıp anne olan var. Tabi ki o kadar geçmesin ama umutsuzluk ta olmasın. Allah kimse ne yazdığını bilir.
evet burdaki doktor öğle dedi ama bide bunu ekledi büyük ihtimalle semra hanım rahmin boş tarafına yerleştiririz diyecek dedi yani 4 santimden büyük değilse hastaya alalım diye ısrar etmiyoruz dedi ama tabiki olmasa çok daha iyi olur dedi artık semra hanımı bekleyecem bir yandanda FSH değerim yükselmeye başlamış bundan 8-9 ay önce 10,50 geçen hafta ölçtürdüm 13,39 olmuş bu beni korkutuyor FSH yi adetimin 2. gününde yaptırmıştım araştırmaların çoğunda adetin 3 de olması gerekiyor diyor bi farkı farmı bilmiyorum
Not kısmına kadar iyiydi. Başrolde ben varım ya. Ayva yaprağıyla utanırım, daha büyük boy bi yaprak var mı? Yağlarımı da kapatsın
Seviyorum gerçekçi kadınları
Kameranın açısı zoom yapsa ne fark eder, filtreleriz
Sütun bacaklardan, mideye indirilmeye nazırken kas adı olmuş baklavalı karına, squat faydalarını eksiksiz ispatlayan kalçalara, süt dolmaya hazır taş ikizlere, bir önceki filmden aldığı yağmur suyuyla ahenkle dans eden canım saçlara açı sağlarken ayva yaprağını kim görecek. Sevgiyle bakan "pempe" gözlüklerimiz var :103: Ayva değil mi hem çiçek bile açtırırız
Sen yeter ki amazon kadını OL, yığarız yaprakları... :119: Cannes neymiş Academiy Awards'tan oskar senindir
ya çok şekersin :) ve çok pozitif yayıyorsun etrafa allah en kısa zamanda bebişini kucağına almayı nasip etsin inşallah sana ve bütün arkadaşlara banada tabi :) lütfen gelde bacaklarını kır bu doktorların sana bir şey söylüğümmü bunların bir amacı da ileri yaştakilerden biraz daha yararlanmak hemen konuyu açtı bu yaşta çocuk sahibi olamazsın çok zor ama diyor böyle çiftleri donasyonla çocuk sahibi yapıyoruz. tamam anladım buda aslında bir alternatif ama bence bu tamamen olumsuz durumlarda düşünülmesi gereken bir seçenek sonuçta asla anne olamayacak bir durumda da olabiliriz o zaman üzerinde düşünülür allah yardımcımız olsun başka şey deiycem artık
Selamlar tüm topikteki arkadaslarima,
Senin yazdiklarin bir cogumuza yabanci degil arkadasim, ailelerin cinsiyetci erkek cocuk kiz cocuk davranisini yasamayanimiz azdir. kurtul bu düsüncelerinden getirme aklina eski yasadigin olumsuzluklari veya bundan sonra neler olacagini, düsünmekle cözülmüyor bazi olumsuzluklar biliyorsun. zaten bir cogumuz istedigimiz hayati yasamiyoruz bir sekilde devam ediyor, bosanmayi yenimi düsündün bilmiyorum ama, denediysen bazi seyler incitiyorsa ikinizi ona göre karar ver veya birak gidebildigi kadar gitsin. dilerim saglikla bebeklerini kucagina alirsin.
canım , okuyunca etkilenmemek mümkün değil, ama bu sürecde boşanmayı isteyen evi nerdeyse eşinin başına geçiren bir tek sen değilsin..maalesef bu süreçde yaşanıyor, belki de ilaçlardan belki de stresli olduğumuz için..neden stres? çünkü bizim vaktimiz yok, vaktin ne kadar kıymetli olduğunu ancak ben şu yaşımda anladım desem inanırmısın? bana düşmez ama, bulunduğunuz yerden taşınmayı düşündünüzmü, bazen rutine geçincede eşler arasında sorun olması normal..Bazı sorunları hayatımıza kendimiz çekiyoruz sanki. Eskiden, bir haksızlık karşısında önce ben bağırmaya başlardım. Ebatlarıma bakmadan herkese dayılanırdım. Bir gün farkettim ki olay bitse de kafamın içindeki sesler bağırmaya devam ediyor eyvah dedim, ipin ucu kaçmış. Evlendikten sonra daha da depresif oldum. İşi bıraktım, çevre değiştirdik, ilişkiler çok saçma sapan geldi. Herkes birbirinin dedikodusunu yapıyor ama sorsan herkes melek, tek şeytan benim. İyice eve kapandım, kendi kendime konuşmaya başladım. İş yapamaz oldum. Elimde kahve sigara, bilgisayar başında deli gibi... Bir ara ahşap boyama kursuna yazıldım. İki sene gittim ama ikinci sene tadı kaçtı. Bu yıl da açılmadı zaten ama açılsa da gitmeyi düşünmüyordum. Benim en önemli mutsuzluk kaynaklarım çevre, eşim, annem ve bebek konusu. Eşim, işten gelince kahvesini alır, geçer bilgisayarın başına, ben yemek yaparım o ya nettedir, ya oyun oynar, ya da gitar çalar kendi kendine. Yemek yerken bilgisayardan film izleriz sonra ben kendi bilgisayarımın başına o kendininkine. Evde T.V. izlenmez bizim. Komşuluk hiç yok. Aile ziyareti bilmiyor buradakiler. Erkekler kahvede, kadınlar dedikoduda. Ve herkesin her şeyi konuşuluyor. Evimde kedi köpek var diye bana gelen olmaz. Ben de artık gitmiyorum kimseye. Annem ayrı bir problem. Çalışan bir anneydi ama benimle ilgili çok katı istekleri vardı. Okulun en iyisi olmalı, o her çağırdığında gösterdiği işi yapmalı, onun dışında başımı dersten kaldırmamalıydım. Arkadaş lüzumsuz, eğlence gavur merakı idi. Dolabımın içine artistlerin resimlerini asamaz, saçımı modaya göre kestiremez, erkek arkadaş edinemezdim. 5 yaşıma kadar anneannem büyüttü, 11 yaşımda yatılı okula gittim, ardından üniversite yılları. Okuldan sonra ailemin yanına döndüm ve çalışmaya başladım. 5 yıl sonra kardeşimin okuduğu İzmir' e taşındım. Döndükten 4 ay sonra İstanbul' a gezmeye diye gittim, 2 senem geçti, oradan döndüm, 5 ay sonra Adapazarı. 2,5 yıl da orada yaşadım. Sonra evlilik... Yani hep yalnızdım aslında. Erkek kardeşim hiç birisini yapmak zorunda kalmadı üstelik. İstemiyorum dediği her şey yolundan çekildi, istiyorum dediği her şey önüne serildi. Babam, en çok kim bağırıyorsa onun yanındaydı. Genellikle de sesim çıkmazdı benim. Şimdi mi? Hiç bir şey değişmedi aslında. Geçen yaz eşimden ayrılmaya niyetlendiğimde babam boşanmama karşı çıkmanın yanında onlarla yaşamaktan başka çarem yokmuş gibi bir tavır takınınca, kötünün iyisini seçtim kendimce. Nasıl mı başediyorum? Ağlayarak. Biraz da buraya yazarak. Eskiden sigaram vardı hiç değilse şimdi o da yok. Bak yine kendimi zavallı gibi hissettim. Ama ben benim. Bir hayat yaşadım, bir sürü sınavdan geçtim. Dünyaya gelirken tek başıma ve çıplak geldim, giderken de öyle gideceğim. Hayatı eğri ya da doğru kendim keşfettim. Hatalar da yaptım, başarılı da oldum. İyisiyle kötüsüyle ben, benim. O yüzden aklıma geldiklerinde üzülsem de hepsini unutuyorum. Çünkü be hayatın kazıklarına göğüs gererken de yalnızdım. Şimdi aklımdaki en önemli konu için yola çıktım. Bir bebeğin annesi olma imkanım olursa, onu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. O da olmazsa Bakırköy'den yer ayırttım
arkadaslar benim prolaktin hormonum aylardir sinirdan yuksekti eski doktorum bu konuyla hic ilgilenmemisti ama Semra hanimin dikkatini cekti tekrar test istedi sonuca gore bunu normal seviyesine getirmeliyiz dedi simdi diger topicte bir arkadas diyorki proloktin hormonunun yuksek olmasi yumurta sayi ve kalitesini olumsuz etkiliyormus o arkadas Mustafa Bahcecinin hastasi.. sizin prolaktin hakkinda sikintiniz oldumu hic..
benim duyduğum, bu tip işlemlerden önce genelde önceden yumurta ları toplatıyorlar..böylece 6 ay sonrada yaptırsan bi sıkıntın olmayacaktır...yani önce yumurta toplatıp, daha sonra ameliyat olmak..
canım , okuyunca etkilenmemek mümkün değil, ama bu sürecde boşanmayı isteyen evi nerdeyse eşinin başına geçiren bir tek sen değilsin..maalesef bu süreçde yaşanıyor, belki de ilaçlardan belki de stresli olduğumuz için..neden stres? çünkü bizim vaktimiz yok, vaktin ne kadar kıymetli olduğunu ancak ben şu yaşımda anladım desem inanırmısın? bana düşmez ama, bulunduğunuz yerden taşınmayı düşündünüzmü, bazen rutine geçincede eşler arasında sorun olması normal..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?