Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım amh değerin harika bence bu değer şu ada birçoğumuzda yok.. güzel bi haber bu.
miyom için semra hanım en güzel kararı verir bence çünkü o konularda çok uzman zaten.. amh değerinde çok iyi zaten üç ay daha beklesen çok kaybın olmazki hayatım çünkü zaten bir sıkıntı varsa miyom tüpü engelleyecek durumdaysa bu sıkıntı giderilmeden tüp denesen boşuna denemiş olursun tutunmazki.. boşuna paranda gider..

Anlatım iyiydi canlandırdım... Tek kişilik kadroyla çekilen festival filmi gibi... (çoğu kişi sevmez ben severim)
Rengini de siyah beyaz yapmadım, hafif sepya eski italyan filmi renklerinde... Mimiklere odaklı ama geniş açılı çekimle...

Usul usul gökyüzü de ağlıyor çocukla. Yağmur mu gözyaşına karışmış, gözyaşı mı yağmura izleyene bırakılmış... Kadına bakan kudretli hiddeti görüyor belki ama pamuklara sarılı şefkati içinde, gören gözler için... Okşadığı saç biraz da kendisinin... Hüznünün izlerini bir hüznü yok ederek siliyor...

Bitişi de Türk Filmi olsun... Kadın okşadığı saçta hüzne dair gelgitlerini yaşarken burnunda sızlamanın ötesinde özlemin kokusu var... Özlemeye dair hayatında her ne varsa koku olup düşüyor içine... Saçlardaki elini uzatınca sözleşmişcesine el ele tutuşurlar... Avuçtan avuca akan gücü hissettiklerinde ikisinin de gözlerinin içinde ışıklar oynaşır...

Yürür giderler... kamera arkalarından çekim yaparken bize uzaklaşırlar ama birbirlerine yaklaşırlar... (Jenerik girsin) :)

Yarına not: Amazon kadının ayva yaprağını hayal etmek forumdan attırır mı acaba

evet burdaki doktor öğle dedi ama bide bunu ekledi büyük ihtimalle semra hanım rahmin boş tarafına yerleştiririz diyecek dedi yani 4 santimden büyük değilse hastaya alalım diye ısrar etmiyoruz dedi ama tabiki olmasa çok daha iyi olur dedi artık semra hanımı bekleyecem bir yandanda FSH değerim yükselmeye başlamış bundan 8-9 ay önce 10,50 geçen hafta ölçtürdüm 13,39 olmuş bu beni korkutuyor FSH yi adetimin 2. gününde yaptırmıştım araştırmaların çoğunda adetin 3 de olması gerekiyor diyor bi farkı farmı bilmiyorum

Ben 7 yıldır hep vaktim yok, daha fazla geç kalmak istemiyorum diyorum. Dedikçe bir şeyler çıkıyor. Salla gitsin o yüzden. AMH değerin çok iyi. Kaç bekliyormuş ki doktorun? Selamımı söyle, "kadın 0,01 den düşük AMH ile uğraşıyor, gelirse bacaklarını ayıracakmış" de
Miyom evet, sıkıntı. Ama çözümsüz değil. Hem rahmin kendini çabuk toparlarsa o kadar da beklemen gerekmez. Histeroskopi için de tüp denemek için en az 3 ay beklenir dediler, sonraki adette rahim hazırdı kist vardı, ondan sonrakinde tedavi başladı zaten. Yaşı da takma kafana, 52 yaşında doğal hamile kalan var, 72 yaşında menapozdan döndürülüp kendi yumurtasıyla tüp bebek yapılıp anne olan var. Tabi ki o kadar geçmesin ama umutsuzluk ta olmasın. Allah kimse ne yazdığını bilir.

Not kısmına kadar iyiydi. Başrolde ben varım ya. Ayva yaprağıyla utanırım, daha büyük boy bi yaprak var mı? Yağlarımı da kapatsın

ya çok şekersin :) ve çok pozitif yayıyorsun etrafa allah en kısa zamanda bebişini kucağına almayı nasip etsin inşallah sana ve bütün arkadaşlara banada tabi :) lütfen gelde bacaklarını kır bu doktorların sana bir şey söylüğümmü bunların bir amacı da ileri yaştakilerden biraz daha yararlanmak hemen konuyu açtı bu yaşta çocuk sahibi olamazsın çok zor ama diyor böyle çiftleri donasyonla çocuk sahibi yapıyoruz. tamam anladım buda aslında bir alternatif ama bence bu tamamen olumsuz durumlarda düşünülmesi gereken bir seçenek sonuçta asla anne olamayacak bir durumda da olabiliriz o zaman üzerinde düşünülür allah yardımcımız olsun başka şey deiycem artık

Fsh değerin heyecandan, üzüntüden vs. etkilenebiliyor ki yaşadıklarımız kolay yutulacak cinsten değil. Ben 41 yaşımdayım, aralık ayında 13,6 çıkmış FSH. Daha tüp bebek denememiştim o zaman. Şimdi kaç bilmiyorum.26 ve üstü büyük risk. Hatta önceki doktor 20 den sonra menapozdan bahsediyoruz demişti. Testlerin 2 veya 3 gün olması da farketmiyor. Hatta bazen, haftasonu çalışmayan kurumlarda 4 gün bile test yapılabiliyor. Emin ellerde olduğuna inan. Değerlerin oldukça güzel. İnşallah sonu da böyle güzel olur...

Not kısmına kadar iyiydi. Başrolde ben varım ya. Ayva yaprağıyla utanırım, daha büyük boy bi yaprak var mı? Yağlarımı da kapatsın

Seviyorum gerçekçi kadınları

Kameranın açısı zoom yapsa ne fark eder, filtreleriz…
Sütun bacaklardan, mideye indirilmeye nazırken kas adı olmuş “baklavalı” karına, squat faydalarını eksiksiz ispatlayan kalçalara, süt dolmaya hazır taş ikizlere, bir önceki filmden aldığı yağmur suyuyla ahenkle dans eden canım saçlara açı sağlarken ayva yaprağını kim görecek. Sevgiyle bakan "pempe" gözlüklerimiz var :103: Ayva değil mi hem çiçek bile açtırırız…

Sen yeter ki amazon kadını OL, yığarız yaprakları... :119: Cannes neymiş Academiy Awards'tan oskar senindir

Selamlar tüm topikteki arkadaslarima,

Senin yazdiklarin bir cogumuza yabanci degil arkadasim, ailelerin cinsiyetci erkek cocuk kiz cocuk davranisini yasamayanimiz azdir. kurtul bu düsüncelerinden getirme aklina eski yasadigin olumsuzluklari veya bundan sonra neler olacagini, düsünmekle cözülmüyor bazi olumsuzluklar biliyorsun. zaten bir cogumuz istedigimiz hayati yasamiyoruz bir sekilde devam ediyor, bosanmayi yenimi düsündün bilmiyorum ama, denediysen bazi seyler incitiyorsa ikinizi ona göre karar ver veya birak gidebildigi kadar gitsin. dilerim saglikla bebeklerini kucagina alirsin.

arkadaslar benim prolaktin hormonum aylardir sinirdan yuksekti eski doktorum bu konuyla hic ilgilenmemisti ama Semra hanimin dikkatini cekti tekrar test istedi sonuca gore bunu normal seviyesine getirmeliyiz dedi simdi diger topicte bir arkadas diyorki proloktin hormonunun yuksek olmasi yumurta sayi ve kalitesini olumsuz etkiliyormus o arkadas Mustafa Bahcecinin hastasi.. sizin prolaktin hakkinda sikintiniz oldumu hic..

Canlarım emin olun ki bunu o kadar içten söylüyorum ki canlarım dediğimde..derdimizi sıkıntımızı sevinçlerimizi kısaca herşeyimizi paylasıyoruz o kadar kuvvet veriyor ki bu bana...iyi ki sizi bulmuşum zanork cum senin hikayeni bir solukta okudum güçlü kadınsın ve eminim hakkında herşeyin hayırlısı olacak diğer bütün arkadaşlarım ve ben hep burdayız desteğiz..
Ve diğer canlarımmm amh lar fsh lar prolaktınler yüksek olsada az olsada biz bu işi HALLEDECEGiZ.....yoğun bi gün geçiriyorum çok detaylı yazamadım ama geri döndüğümde kafamı toparlayıp ben de içimi dolu dolu dökeceğimm ne hikayeler çıkar bizden beee.....ama hepsini boşverelim...önümüze yolumuza bebişlerimşze konsantre olalım ...Sizleri COK seviyorum...çok giremesemde kalbim sizlerle......

Seviyorum sizleri. KK buluşmasına kırmızı halıda yürüyerek geliyormuşum gibi hissettim. Bu yılın moda teması yaprağı, Palmiye yaprağı olarak yorumlamaya karar verdim. Beni anca kapatır. Asma filizi ve yeni sıyırılmış tarçın kabuğundan parmakarası sandaletlerle tamamladığım kıyafete, kurutulmuş kiraz sapı, çekirdekli kara kuru üzüm ve civanperçeminden yapılmış aksesuarlarımla renk verirsem kendim oldum demektir. Ahey Ahey!!!

"Donasyon bizim inançlarımıza ters, madem şansımız yok biz dosyamızı istiyoruz" de, ve ne kadar çabuk ağız değiştirdiklerini izle. Donasyonla anne olma şansım varsa kendi yumurtamla neden anne olamayayım? Pis fırsatçılar. Fiziki bir sorunu olanlarda, (Allah kimseye vermesin) kanser hastalarında, yumurtalığı bir şekilde alınmış olanlarda falan ben de desteklerim donasyonu. Herkesin anne olmaya hakkı var. Ama benim düşüncem, her şeyiyle benim yumurtam, her şeyiyle eşimin spermi olsun. Bana göre bir başkasının yumurtasını fiziksel zorunluluk olmadan almamla, eşimin bir başkasından sahip olduğu çocuğu eve getirmesi açısından bir fark yok. Sonuçta 46 kromozomdan oluşuyoruz, 23 anneden, 23 babadan. Besleyip taşıyan ben olunca, anneden gelen kromozomlar benimkilerle yer değiştirmiyor. Ben taşıyıcı anne olmuş oluyorum. Bebeğin genetiğini, donör belirlemiş oluyor. Tabi bu benim düşüncem. Zaten böyle bir alternatif hiç düşünmüyoruz. Ortak kararlarımızdan birisi de bu. Herkesin hakkında en hayırlısını Allah bilsin. Rabbim hiç birimize daha fazla evlat hasreti çektirmesin...

benim duyduğum, bu tip işlemlerden önce genelde önceden yumurta ları toplatıyorlar..böylece 6 ay sonrada yaptırsan bi sıkıntın olmayacaktır...yani önce yumurta toplatıp, daha sonra ameliyat olmak..

Bu konularda yalnız olmadığımın farkındayım. Genel olarak bahsettim. Derininde karışık şeyler var. Eğitimli insanlar, yaş ilerleyince onlar da olgunlaşırlar... Yok, 5 yaşımda ilişkimiz nasılsa bugün de öyle. O yüzden hiç bir şey düzelmiyor. Ben de uğraşmıyorum artık. Ama anne baba. Ne kadar üzülsen de atamazsın, satamazsın. Elinde patlarlar böyle. Eşimle ilgili sızlanmalarımda haksızlık etmiş olmayayım. Eşim içinde büyüdüğü ortama ve kendi aile ilişkilerime göre çok iyi idare ediyor. Sorun, benim ondan beklediğim şekilde sevememesiydi beni. Ailemin açtığı yaraları sarsın, şefkat göstersin, sevgiye boğsun istedim. O arada, onun da yaralı olduğunu unuttum. Benim istediğim gibi değilse de herşeyiyle sevdiğini, değer verdiğini gösterdi. Şimdi ben de ihtiyacım olan duyguları doldurmaya çalışıyorum. Kovalarım ağır, bazen elimden kayıyor. Dengeyi bulduğumda, dökülenlerin önemi kalmayacak. Bebek? Korkmuştur yazık. Bana güvenmesi uzun sürebilir. Önemli değil. Gelsin yeter...

canım , okuyunca etkilenmemek mümkün değil, ama bu sürecde boşanmayı isteyen evi nerdeyse eşinin başına geçiren bir tek sen değilsin..maalesef bu süreçde yaşanıyor, belki de ilaçlardan belki de stresli olduğumuz için..neden stres? çünkü bizim vaktimiz yok, vaktin ne kadar kıymetli olduğunu ancak ben şu yaşımda anladım desem inanırmısın? bana düşmez ama, bulunduğunuz yerden taşınmayı düşündünüzmü, bazen rutine geçincede eşler arasında sorun olması normal..

Prolaktin seviyem hep normaldi ama eski doktorlarımdan birisi, göğüslerimden süt geldiğini söylemişti. (O sıkmaya anneannemden bile gelir ya neyse) İki sebebi var demişti. Ya troidle ilgili bir sorun, ya da beyin sapına baskı yapan bir ur olabilir diye anlattı. İki tane test istedi. İkisi de normal çıktı. Süt dediği şeyin süt olduğu da kesin değil. O sıvıya inceleme yapılmadı. Ama prolaktin göğüslerdeki süt salgılanmasını kontrol eden hormon. Yüksekse vücut kendini hamile zannediyor olabilir. O zaman da embriyoyu atar. Dediği gibi yumurta kalitesini de bozuyor olabilir. Bana ilaç tedavisi uyguladı. Ama tabi geçmedi. Hala çok sıkınca sıvı geliyor.

benim duyduğum, bu tip işlemlerden önce genelde önceden yumurta ları toplatıyorlar..böylece 6 ay sonrada yaptırsan bi sıkıntın olmayacaktır...yani önce yumurta toplatıp, daha sonra ameliyat olmak..

Miyom ameliyatı değil ama daha ağır ameliyatlar için duymuştum bunu. Bebeklerve' nin sıkıntısı yumurtadan çok zaman. 3 ay beklemek istemiyor o. Doğru muyum Bebeklerve?

Teklifine bayıldım. Keşke yapabilsek. Eşim devlete çalışıyor. Buradan doğuya tayin isteyebiliriz puan durumuna göre, o da eşimin işine gelmiyor. Şehir merkezine bile taşınsak daha iyi olacağım ama orada da kedilerim ve köpeğimle kalabileceğim ev bulmak dert. Eşimin iş düzensizliği sorunların başlangıcı oldu, tek personel kaldı uzun süre, yüzünü bile görmüyordum neredeyse. O da bunaldı, ben de. Personel artışı olmasına rağmen gelenlerin birisinin emekliliği yakın dışarıdaki işlere pek gitmiyor, diğeri de yeni memur, iş eğitimine aldılar, Temmuz ortasına kadar yok. Eşim 2012 Kurban bayramından beri neredeyse her gün çalışıyor. Sabah 06:00 akşam 18:00 Geldiğinde de pestil gibi oluyor. Adımız şeker, tadımız biber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…