- Konu Sahibi akideciknane
-
- #14.181
Günaydın güzeller...
sgk da 2 olan tüp bebek hakkı yeni cıkan torba yasayla 3 e cıkartıldı.
günaydın kızlaaaaaaar
herkese enerjik ve pozitif bir gün diliyorum
Günaydın kaçak. Nerelerdesin bakiym?
40 yaş ve üstüne destek vermedikleri sürece ilgimi çekemeyecekler
Hoşgeldin bu arada
zanorkcum yazdıklarını okudum hafta sonu ama yazmaya fırsatım yoktu ama emin ol canım hepimiz zaman zaman aynı şeyleri ve daha fazlasını yaşıyoruz eşlerin bazen odunlukları tavan yapsada sonradan kıvama geliyolar
kendimizi düşünüp doğacak bebeğimizi düşünüp pozitif olmalıyız anne olunca herşey daha güzel olacak eşlerimizde baba olunca dünyanın onlar için değiştiğini görecekler
Genel olarak pozitif olduğumu sanıyorum. Ama içimde uzun süredir kanayan bazı yaralar var, onlara dokununca kelimeler de zehir gibi acı oluyor. Beklediğim şey, bir yere giderken ne zaman döneceğini bildirsin, gecikecekse haber versin, evine ve eşine zaman ayırsın türünde yükte hafif, pahada ağır şeyler. Alışık olmadığı şeyleri bekliyorum, farkındayım. Ama 6,5 yıllık evlilikte artık bunları aşmış olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Çoğu erkeğin odunluğu da yetiştirilme şeklinden kaynaklanıyor. O yüzden yontulabiliyorlar. Bebek gelene kadarki kırgınlıklar, sırf bebek geldi diye unutulmuyor kadın açısından. (Ben öyleyim ya da) Kendi bebeğim için endişelenmiyorum fazla. Her şeye rağmen ikimiz de sevgiye aç olduğumuz için çok sevilecek. Sadece hamile kalmadan önce, içimdeki yaraları, hiç değilse bebeğe geçmeyecek kadar sarayım istiyorum. Böyle işte. Çenem düştü yine. Hep şu biosteronun marifetleri bunlar. Hep onun başının altından çıkıyor
bende tam sana yazıyodum canım bahar temizliğine başlamıştım bitmedi artık yaz temizliği olacakbide bu ara taşınma işim olabilir onun telaşındayım
diyete başladım spor yapıyorum her gün bir saat yürüyorum şimdiden çok iyi geliyor kilo verirsem belki bebeğim kendiliğinden gelir diyorum bakalım eğer olmazsa Allah kısmet ederse Ağustos ayından itibaren tedaviye başlama kararı aldık eşimle inşallah Rabbim kendiliğinden gönderirde bebeğimizi tedaviye gerek kalmaz
birde inofolice başladım doktorum önermişti üç ay kadar içmiştim pko bayağı düzelmişti ultrason muayenesşinde sonra bıraktım şimdi yeniden başladım inşallah faydası olur
Bu nasıl adalet? Adalet hanım tatile gitmiş.... 40 üstünü gözden çıkarmışlar... Devlet baba da 40 üstü kızlarına bakmıyor...40 öncesi Devlet katkısını sanki ceplerinden veriyorlar, 40 üstü bu ülkenin vatandaşı değil... Aslında davalık iş, hemde avrupa insan hakları mahkemesinde ama herzamanki gibi kim uğraşacak.....Bir de bunlarla uğraşarak kendimizi yıpratacağız...Tembel öğrenci ve klasik bürokrasi örneği, konuyu "ilahi adalete" havale ediyorum....
sen burada gördüğüm en pozitif insanlardan birisin önce bunu belirteyim seni çok iyi anlıyorum inan ve hak veriyorum ve istediğin beklediğin şeyler çok doğal şeyler canım ama dedim ya bazen odunlukları tavan yapıyo işte buda yetiştirilmelerinden annelerinden kaynaklanıyo daha çok
ama hayatta hiçbirşey gümüş tepside sunulmuyor maalesef hep mücadele etmek gerekiyor en azından benim için öyle Rabbim daha fazla sınamadan bebeğimizi gönderir inşallah
Maşallah. Geçen ay ben de başlamıştım. Sonra bir gün kal geldi. Yarım kaldı. Kısmetse bayrama biter
Taşınma kısmından ben de istiyorum ya. Biraz daha güneye doğru inelim mesela. Bir ara saplantılı bir şekilde ben de girdim diyet işine. 6 kilo kadar verdim, ona da kal geldi. Kaldı. Aslında kiloyla değil, enerji seviyenle ilgili sanırım hamilelik. 80- 85 kiloyla hamile kalan bir sürü tanıdığım var. Sen yine de bırakma yürüyüşü. Hazır tempoyu tutturmuşsun... İnofolic zayıflamaya da yardımcı diye okumuştum bir yerde. İnsülin direncini kırıyor yanlış hatırlamıyorsam. Ben de son doktor görüşmemde biosteron DHEA ve yine kist gördüğü için Cyclo prognova kullanmaya başladım. Bir de aktardan propolis, demir dikeni Hafize Sultan macunu diye bir şey aldım. İltihap, tıkanıklık, yumurta kalitesi ve sayısı üzerinde olumlu etkileri var dedi adam. Bir de tavşancılotu ekstresi sordum, hem erkek, hem kadın infertilitesinde etkili diye okumuştum ama o yokmuş. Bulabilirsem bir de ondan alacağım. Bu doktor, yumurta geliştirip Ağustos - Eylül gibi denememizi önerdi. Arada baktırırım, yumurta sayım artmışsa erken başlamayı isterim açıkçası.
Dünya sağlık örgütünün öngördüğü en üst gebelik yaşı 45. Bu dünya verilerinin ortalaması. Bizde 39. Oysa bizdeki ileri yaşta doğurganlık oranı gelişmiş ülkelere göre daha yüksek. Neye göre kıstas belirlediler bilmiyorum ama bu kararı verenlerden birisi, ileri yaş annelik çabasıyla uğraşmadıkça bizi düşünen olmaz gibi geliyor.
Maşallah. Geçen ay ben de başlamıştım. Sonra bir gün kal geldi. Yarım kaldı. Kısmetse bayrama biter
Taşınma kısmından ben de istiyorum ya. Biraz daha güneye doğru inelim mesela. Bir ara saplantılı bir şekilde ben de girdim diyet işine. 6 kilo kadar verdim, ona da kal geldi. Kaldı. Aslında kiloyla değil, enerji seviyenle ilgili sanırım hamilelik. 80- 85 kiloyla hamile kalan bir sürü tanıdığım var. Sen yine de bırakma yürüyüşü. Hazır tempoyu tutturmuşsun... İnofolic zayıflamaya da yardımcı diye okumuştum bir yerde. İnsülin direncini kırıyor yanlış hatırlamıyorsam. Ben de son doktor görüşmemde biosteron DHEA ve yine kist gördüğü için Cyclo prognova kullanmaya başladım. Bir de aktardan propolis, demir dikeni Hafize Sultan macunu diye bir şey aldım. İltihap, tıkanıklık, yumurta kalitesi ve sayısı üzerinde olumlu etkileri var dedi adam. Bir de tavşancılotu ekstresi sordum, hem erkek, hem kadın infertilitesinde etkili diye okumuştum ama o yokmuş. Bulabilirsem bir de ondan alacağım. Bu doktor, yumurta geliştirip Ağustos - Eylül gibi denememizi önerdi. Arada baktırırım, yumurta sayım artmışsa erken başlamayı isterim açıkçası.
güneye doğru taşınma işi süper fikir ama nerdeeeeeee................ ben aynı yerde ev değişikliği yapacam canım bende bi kaynana ikide evde kalmış cadaloz görümce var onlar eşimi bi yere bırakmazlar eşimde tek erkek evlat olduğu için babasıda olmadığı için bunları fena şımartmışcadalozlar nolacak ay gene sinirlerim depreşti
inofolic insülin direncini kırıyomuş evet zayıflamayada yardımcı oluyomuş ama ben insülin direncine baktırmıştım normal seviyedeydi :44::44::44::44::44::44::44:
benim kilom biraz fazla canım 105 kiloyum o yüzden yapılan testlerde tetkiklerde pko dan başka sorun çıkmayınca doktorlar direk ya yaşıma ya kiloma takıyolar bundan sebeb ne kadar kilo versem ağustos ayına kadar kardır diyorum Allah yardımcımız olsun
sen daha iyi bilirsin canım ama birden fazla kürü bir arada uygulamasan bu kadar bitki yarar yerine zarar vermesin sonra :26::26::26::26::26::26:
Yaşa neden takılıyorlarki? Kadın yumurtluyorsa yaşı ne olursa olsun, yumurta toplanılmışsa en az 1-2 kere ödeme yapılabilir...Hem çok gelişmiş bir ülkeyiz...dünya sıralamasındayız... gibi böbürlenmeler...hem de büyüğümüzün talimatıyla en az 3 çocuk doğurmalıyız, sonrasında 40 yaş üstü mü? sizden hiçbir şeycik olmaz, çünkü onların zihniyetine göre 40 yaş üstü çoktaaann anneanne-babaanne olmalıydı.... paramızı çöpe atamayız zihniyeti, adalet anlayışı...İlahi adalet bir yerlerden umarım duyuyordur....
Kesin baktır gelişmişse kaçırma hemen işlensinler ve karnında yerini alsınlar sanırım temmuz ağustosta denemeyı düşünenler olarak sayımız artıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?