Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Teşekkür ederim. Yok sabah aksam birer kaşık alırım. Propolis nedir?

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Propolis Nedir?

Propolis en genel tanımı ile aslında doğadaki en güçlü koruyucu, kapatıcı, temizleyici ve en güçlü antibiyotik maddedir. Direk olarak mutlaka 2 yaşından büyük herkesin alması gerekmektedir. Sadece hasta olduğumuzda değil hastalanmadan önce de bu mucizevi ürünü besin öğelerimizden biri yapmalıyız. Propolis kullanmak bizi daha dinç, daha genç, daha enerjik, daha güçlü yapar. Birçok başarılı kişinin hayatındaki en önemli sırrı propolistir. Bunların içinde devlet başkanları, ünlüler, bilim adamları ve akademisyenler mevcuttur.

İşçi arıların kavak, meşe, kayın, okaliptüs, akasya ve kozalaklı ağaçlar başta olmak üzere değişik ağaç ve çalılardan toplayarak kendilerini soğuk ve hastalıklardan korumak amacı ile kovanı kapladıkları reçinemsi maddeye denir. Arılar propolisi kovanın iç duvarını düzgün hale getirmek, peteklerin ağzını kapatmak ve kovanda ölen canlıları mumyalamak amacı ile de kullanır. Propolisin bakterileri yok etme özelliği sayesinde kovanda hayat sağlıklı bir şekilde devam eder.

Günümüzde özellikle uzak doğu ülkelerinde propolis kullanımı yaygındır ki bir çok uzmana göre Uzakdoğulu kişilerin bağışıklık sisteminin sağlam oluşunun, yaşam sürelerinin Avrupadaki yaş ortalamasının üzerinde olmasının en büyük nedeni düzenli olarak propolis kullanımına bağlıdır. Dünyadaki en güçlü koruyucu olan propolisi kendi vücudumuzu korumak, sağlıklı bir geleceğe sahip olmak ve yaşam standartlarımızı artırmak amacı gıda takviyesi olarak tüketmeliyiz.

Propolis toplanan bitkinin rengi ve bulunduğu bölgenin hava şartlarına göre propolisin sarıdan siyaha kadar farklı renkte oluşması mümkündür.15derecede sert ve kırılgan 30 derecede yumuşak ve bükülebilir bir hal alır.

İçeriğinde; %50-55 reçine ve balsam, %20-35 bitki kaynaklı mumlar, %10-15 eterik ve esansiyel yağlar, %2-5 polen, az miktarda organik ve inorganik bileşikler bulunur. Başka bir bildirişe göre propoliste %46 balsam, %27 bitkisel kökenli mum ve %15 flavon ve flavonoidler bulunmaktadır.

Antibakteriyel özelliği sayesinde propolis asırlardır çeşitli hastalıkların iyileşmesinde de kullanılmıştır. Saflaştırarak toz haline getirilip yada kapsül şeklinde kullanımı yaygındır.

Propolis Faydaları:

Propolis doğadaki en güçlü koruyucu, kapatıcı, temizleyici maddedir. Öyle ki diş eti rahatsızlıkları, göz ilhitapları, vücut da oluşan ödemler, cilt lekeleri ve akne problemleri, kanser hücresi ve ameliyat sonrası vücutta biriken kalıntıların temizlenmesi, kanın temizlenmesi gibi bir çok konuda tek başına kullanımda dahi çok önemli bir etken olmuştur. Antibiyotik kullanımı yerine propolis ile tedavi gören hastaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Yaraların iyileştirilmesinde ve bakterilerin vücuttan atılmasında, sterilize işlemlerinde propolisi görebilirsiniz. Daha dinç olmak, daha az hasta olmak, kendimizi önceden koruma altına almak istiyorsak mutlaka ve mutlaka propolisten faydalanmalıyız.

Elbette ki bir çok üründe olduğu gibi bu üründe de saf olanı bulmak hiç de kolay değil. Arımucizesi olarak sizlere bu ürünün doğalını bulabilmeniz için buraya bakmanızı öneriyoruz.

• Mikrop kırıcı, iltihap giderici, antioksidan, immün sistemini uyarıcı ve antikanserojenik etkilere sahiptir. Bioflavonoidler bakımından zengindir

• Bağışıklık sistemini destekler Propolisin düzenli olarak kullanımının sindirim ve dolaşım sisteminde ve de tüm vücuttaki patojenlere karşı etkin bir koruma sağladığı tespit edilmiştir

• Antioksidatif etki açısından propolis diğer arı ürünleri arasında en yüksek etkiye sahiptir

• Geniş spektrumlu antibiyotik olarak nitelendirilen propolis, zararlı bakterilerde direnç oluşturmamakta, yararlı bakterileri ise olumsuz olarak etkilememektedir Ayrıca virüslerin enzim salgılamasını ve çoğalmasını önleyici etkiye sahiptir

• Akne ve uçuk için haricen kullanılır

• Bademcik iltihabı, farenjit, larenjit için etkilidir

• Ağız ve boğaz mukozası sorunları için hem oral olarak hem de gargara biçiminde kullanılır

• Dişeti hastalıklarına karşı korucuyucu özelliktedir 2005 yılında Oral Health & Preventive Dentistry dergisinde yayınlanan araştırmaya göre propolis diş eti iltihabı veya periodontal hastalığının tedavisine yardımcı olabilir

• Propolis ile ilgili yapılan araştırmalar bu maddenin ülserler, iltihaplı hastalıklar ve yanıklar için olumlu etkileri olduğu sonucunu ortaya koymuştur

• National Institutes of Health‘a göre propolis Aft ve diğer diş yaraları ve peptik ülser için etkili bir anti-inflamatuar ajan olarak kullanılabilir
• Japon Kanser Araştırma kurulu tarafından 1991 düzenlenen toplantıda propolisin anti-kanser
etkisiyle ilgili tebliğ sunulmuştur

• Amerika’da yapılan bir araştırmada propolisteki caffeic asit esterlerinin bağırsaktaki kanserli hücrelerin büyümesini inhibe edici özellikte olduğu görülmüştür

• Klinik çalışmalarlar, 30 gün boyunca günde 3 defa alınan 300 mg propolisin hipertansiyon, damar sertliği ve koroner kalp hastalıklarının tedavisinde yararlı olduğunu göstermektedir

• Mikroptan arındırıcı, bakteri üremesini durdurucu, iltihap giderici, mantarlara karşı etkili ve kas gevşetici etkileri vardır

•2000 yılında yayınlanan bir çalışmaya göre, propolis kremi genital herpes yaralarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır

• Bakterilere karşı etkisi galangin, pinosembrin, kafeik asit ve ferulik asit içeriğinden, virüslere karşı etkisi kafeik asit, kersetin ve luteolinden, mantarlara karşı etkisi de pinobanksin, pinosembrin, kafeik asit, benzil ester, sakuretin ve pterostilbene ‘den kaynaklanmaktadır

• Prostaglandinleri üreten enzimleri bloke edici özelliğiyle anti iltihapsal etkinliğe sahiptir

Propolis Kullanımı:

Propolisi çok çeşitli alanlarda kullanabiliriz. Şampuanımıza katıp kepekten kurtulurken, bir yandan da diş macununa ekleyip çürüklerden kurtulabiliriz yada su ile karıştırıp ağızdsa çalkalayarak apse ve diş eti sorunlarından kurtulabiliriz.

Bal ile karışımında ise günlük ihtiyacımız olan enerjiyi alıp aynı zamanda kanımızdaki bakteri ve mikropları temizleyebiliriz. Evinizde bulunduracağınız propolis bir ecza deposundan daha etkili bir tedavi sunacaktır sizlere.

Yapılan çalışmalarda düzenli ve sürekli olarak propolis alınması durumunda sindirim, solunum ve dolaşım sistemindeki hastalık etmenlerini (patojenleri) yok ettiği, internal toksinleri vücuttan attığı saptanmıştır. Özellikle Japonya’da yapılan klinik çalışmalarda 3 ay ile 1 yıl sürekli bir şekilde alınan propolisin, çeşitli internal kanser hücrelerinin devitalize ettiği saptanmıştır.

TİCARİ OLARAK KULLANIMI

Ham propolis arıcılar tarafından toplandıktan sonra, kullanılabilir ekstraktlar haline getirilir.
Propolis piyasada şu formlarda sunularak, satılmaktadır:
1. Sıvı/ekstrakt/tinktur: en yüksek tedavi edici formdur. Kansere karşı koruyucu olarak bile. Su içerisine birkaç damla damlatılarak kullanılabilir.
2. Tablet: Propolis tek başına ya da polen ve arı sütü karıştırılarak hazırlanan tabletler besleyici olarak kullanılabilir.
3. Sağlık, kozmetik ve besin ürünlerine ek olarak:
• Şekerler-sakızlarropolis bu ürünlerde tadlandırıcı veya ağız enfeksiyonlarına karşı kullanılabilir.
• Boğaz pastil ve damlaları: hızlı ve etkili çözüm sağlar.
• Burun spreyi, burun damlası ve boğaz spreyi
• Diş macunu: enfeksiyonlara, diş apselerine, çürüklere, ağız kokusuna, diş beyazlatılmasına yardımcı olur.
• Cilt ve kozmetik kremleri, balsamları: cilt sağlığı ve koruması için kullanılır. Ayrıca bu ürünler kesik, abse, yara ve yanıklara uygulanır.
• Şampuan: koruma ve kepeğe karşı.
• Sabun: güçlü koruma
Alıntıdır...

Teşekkür ederim. Yok sabah aksam birer kaşık alırım. Propolis nedir?

Ayrıca senin için arı sütüyle ilgilide birşey buldum..

ARI SÜTÜ...
Günlük doz için net bir miktar yoktur. Arı sütünün saf şekilde yetişkinlerde günlük 500 mg, bir rahatsızlığa karşı kullanılacaksa günlük doz olarak 1 gr alınabileceği ifade ediliyor. Kahvaltıdan 15 dakika önce dil altına alınarak kullanımını öneriliyor. Pittsburgh Tıp Merkezi günlük doz olarak 50-150 mg arı sütü özü kullanımını önermiştir.
Arı sütü saf ve taze halde, balla karıştırılmış, polenle karıştırılmış, sıvı ekstre veya tablet biçiminde satılıyor. Ginsengle kombine edilmiş ürünler de mevcuttur.
20 günlük kullanımdan sonra 10 gün ara verilip yeniden kullanılabilir. Özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde kullanımı öneriliyor.
Arı sütü pahalı bir ürün olduğu için sahte ürünlerle karşılaşma olasılığınız yüksektir. GMP sertifikası olan ürünler daha güvenli olabilir.
Arı Sütü Saklama Koşulları
Saf arı sütü ışık ve oksijene maruz kalmadan +4ºC ile -10ºC arası sıcaklıklarda buzdolabında 4 ay muhafaza edilebilir.
Balla karıştırılan arı sütü ışık ve oksijen teması olmaksızın +5ºC ile +10 ºC arasında renkli kavanozlarda 4 ay süresince saklanabilir.

devami : http://www.beslenmedestegi.com/dogal-urun/ari-sutu-faydalari#ixzz33VIW6Sra

Evet sağol, bunu okumuştum. Propolisi hiç duymamışım. Oda bayağı zenginmiş.

Evet sağol, bunu okumuştum. Propolisi hiç duymamışım. Oda bayağı zenginmiş.

Genelde arı sütü bal propolis birlikte anılır /tüketilmesii tavsiye edilir ben haplarına cok ınanmıyorum tivari görüyorum ama aktarlarsa olan saf ve ayrı ayrı halkerını alıp öyle tüketmiştim sanırım oralarda aktar yoktur turkıyeye geldiğinde bakarsın detaylı arkadasım

cnm bende kac yildir balparmak apitera ari sutu bal polen propolisi kullaniyorumda icindeki ari sutu ve polen orani cok az cunku yogunlugu bal gibi.. gerci eczaneden aliyorumya guvenilirde geliyor ama simdi internette egricayir bal diye bi firma buldum yillardir turkiye adina yurt disinda bu tarz urunlerde cok basarilar kazanmis.. fransadan en saf urun odulleri falan almis sertifikalari var ama ne derece dogru onu bilmiyorum cunku biz gumrukteyken sertifikayi tarim il mudurlugundan bir saatte cikartiyorduk hemde urunu gostermeden:)) neyse bu egricayiri iyice arastiracam iyise siparis verecegim.. balparmak apitera daha cok bal agirlikli gibi..

mutlaka buzdolabinda sakla cnm en onemli ozelligi sogukta kalmasi.. yaninda biryere goturmek gerekirsede sogutucu kopuk icinde goturmek gerekli.. esinede mutlaka yedir.. sperm uzerinde cok etkili...

Bende apiteraya döndüm 5 ay önce etkisindenmi bilinmez son yumurta toplamamda 12 tane yumurta toplamışlardı :) 4 tanesi 1. Kaliteymiş dr un döylediğine göre kimyadal oldu o ayrı mevzu ama artışı apiteraya bağlamıştım

arkadaşına şimdiden geçmiş olsun canım.. bende ufak estetik operasyonları gerekiyorsa seven bi bayanım.. yaptırmadım ama sanırım bebekten sonra hafiften başlayacağım..

canım oldukca iiyiymiş yumurta sayın.. senin amh kaçtı..
apitera çok etkili olmadı sanki bende ama aylardır yiyordum son tedavide yemedim..

canım oldukca iiyiymiş yumurta sayın.. senin amh kaçtı..
apitera çok etkili olmadı sanki bende ama aylardır yiyordum son tedavide yemedim..

AMH mayıs 2013 yani bi sene önce 0.99 du bu sene daha baktırmadım işte semra hnm a gtmeden önce baktırıcam o zaman cıkıcak ne durumda oldugu..

AMH mayıs 2013 yani bi sene önce 0.99 du bu sene daha baktırmadım işte semra hnm a gtmeden önce baktırıcam o zaman cıkıcak ne durumda oldugu..

canım bende yarın sabah cerrahpaşaya tombofili paneli testi yaptırmaya gideceğim.. öğlenden sonrada memorialda nur hanımla görüşmem var.. çarşambada operasyonlar derken iki günüm yoğun gececek..
bu gün aylar sonra ilk kez eminönüne gittim mısır çarşısı kapalı çarsı tarafları harikaydı.. kafam dağıldı iyi geldi..
benim amh olayı hepten karışık elimde 2013 nisana ait bi test var 0.48 yazıyor aradan bir kaç ay geçmiş tekrar yaptırmışım 1.2 yazıyor ondada:) bu arada ben ilk testi hiç farketmemişim toplu testler arasında yapılmış o yüzden sanırım..
bu hafta tekrardan amh vereceğim bakalım ne çıkacak..

Bence merkezler ya da lab lar arası farklılıklar olacagını düşünüyorum bakalım bu sefer ne cıkacak bizim AMH lar.. mısır carsısı eminönü bayılırım saatlerce yürüyebilirşm oralarda...şahane bir gün geçirmişin misssss valla...yarın için bol şansss rast gtsin görüşmen sonrasında detayları anlatırsın canım...yarın test değerlendırmesımı yapacaklar yoksa muayene mi?

SELAM HERKESE
Herkes nasil iyi miiii ooo bu kilolara ballar of ya kizlar napcaz bu kilolari ya bende garip bir karin oldu cok komik bu yoktu bende isyerinde heryer ayna bazen bir bakiyorum hafif sarkan bir gobek bu martaki tedavimdemi oldu acaba diyorum karnimi icime cekip yurumekten sikildim varmi bir careeeee kelin ilaci olsa basina surer mi dediniz ......?

Ensu her sene geldigimizde belki 3 gün boyunca misir carsisindayiz kocam bayiliyo birde eminonünde tam kösede tren istasyinunun karsisindaki ismini unutum tatlicida kahvemizi icip tatlimizi yeyip günü bitirirz kocam ankarali istanbulda misir carsisina hayran ben zaten bayilirim nastoljik yerlere keske hepimiz bir gün orda bulussak ayyyy ne harika olur olur insallah

aslinda hicbiri tanisacagim:)) laparaskopi onceside gorusmus olacagim..
sagoll cnmm sans dileklerin icin.

nasıl adalet olduğu ülkenin halinden belli...benim bi fikrim var, 40 yaş üstü anne olmak isteyen kadınlar imza toplamazmıyız, bişi yapamazmıyız, bu gerçekten haksızlık? bizimde öyle bi hakkımız olsa, rahatca 3-4 kere deneyebiliriz..birçok kişi zaten maddi imkansızlıklar nedeniyle deneyemiyor.

hatta ben şu anda e-devlete girdim.Orda Cumhurbaşkanına yazın var.Vallahada yazdım gönderdim.40 yaş üstü kadınlarada tüp bebek yardımı yapılması için keşke binler onbinlerce yazıp göndersek..

hatta ben şu anda e-devlete girdim.Orda Cumhurbaşkanına yazın var.Vallahada yazdım gönderdim.40 yaş üstü kadınlarada tüp bebek yardımı yapılması için keşke binler onbinlerce yazıp göndersek..

Kutluyorum seni arkadasim harika bir fikir burda yani almanyadada kadin icin 40 erkek icin 45 yasasi var yani bu gorunuyoki yine erkekler önde bize hak 40 da sinirli haksizlik bu
imza ne gerekirse ben varimda kim takar bizi

Güzel fikir. Yapalım vallahi. Tam bir soygun düzeni. Aşılama maliyetleri, ineklerde en fazla 150 TL. Bizde 3000 TL den başlıyor. Aynı işlemler, aynı nitelikte ilaçlar, aynı ekipman. Sezaryen; hayvanlarda 150 - 500 TL. Bizde yine 2500 TL den başlıyor.

Kutluyorum seni arkadasim harika bir fikir burda yani almanyadada kadin icin 40 erkek icin 45 yasasi var yani bu gorunuyoki yine erkekler önde bize hak 40 da sinirli haksizlik bu
imza ne gerekirse ben varimda kim takar bizi

Biz zarfımızı atalım da, takacak birileri elbet bulunur. Aile bakanlığına da yazabiliriz. Aslında önce dernek gibi bir şey kurmalı. Daha resmi şekilde yaklaşırsak hiç değilse sesimizi duyurabiliriz. Bir Panter Emel de biz çıkarırız piyasaya

Canim ben varim elimden gelen destegi veririm ama nereye bas vurulur neler yapilir öncü siz olun ben turkiye sistemine biraz uzagim hadi zonak ya topigin bilgini kur soyle bir dernek canim bizlerde her destegi yapariz ben yarin bir bakayim zamanim var bir yazida ben yazmaya calisayim
Herkese tatli rüyalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…