- 7 Aralık 2013
- 5.214
- 3.508
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #14.261
merhaba kızlar nasılsınız ?
merhabalar cnm iyiyizz sen nasilsin..
Dayanamadım yine, moralinide bozmayayım da, bu ülkede kadın hakları ile ilgili organize denemelerde bile hangi sonuç alındı? Hergün gazete haberlerinde kadınların; kocaları, sevgilileri, abileri tarafından öldürülme haberleri çıkıyor, dinden imandan bahsedenlerin birisi de çıkıp yahu ne yapıyorsunuz, bu işin dinde yeri yoktur, diyebiliyorlar mı? Her gün ergenlikteki kız çocukları evlendiriliyor, nikahlarını da imamlar kıyıyor, imamlar, bu ne vicdan küçücük çocuk evlendirilir mi? diyip insanları ikna ediyorlar mı? Sapık insanlar çocukları yataklarına alıyor. 3 yetmez 5 çocuk diyenlerin bu konularda hiç beyanatını duydun mu?
Tecavüz sonucu kadın çocuğunu doğurmak zorunda kalıyor, sen istiyor musun istemiyor musun diyen yok..Gebelik testi yaptır, 3 gün sonra evine telefon geliyor, hanımm test yaptırmışsın sen hamile misin? diye soruluyor...
Evet bir çatı altında toplanmak iyidir, çünkü bize (biz; hak-hukuk arayan kesim) onların çatısında yer yok....Ellerinden gelse kendi şemsiyemizi de elimizden alacaklar...
Şu da var, talepler kim ne derse desin, nasıl zorluk çıkarılırsa çıkarılsın dile getirmekte fayda var, en azından tepkini dile getirip rahatlarsın, ama işte burada da değer mi? sorusu gündeme geliyor....bünye birçok konuda yolun sonunda, hayat gailesi zaten zor, bir de bununla mı uğraşılır diyorsun...Bir de timurun filleri hikayesini duymuşsundur.. Bizim ülkede filden geçilmiyor, hatırlatması benden.....
Dayanamadım yine, moralinide bozmayayım da, bu ülkede kadın hakları ile ilgili organize denemelerde bile hangi sonuç alındı? Hergün gazete haberlerinde kadınların; kocaları, sevgilileri, abileri tarafından öldürülme haberleri çıkıyor, dinden imandan bahsedenlerin birisi de çıkıp yahu ne yapıyorsunuz, bu işin dinde yeri yoktur, diyebiliyorlar mı? Her gün ergenlikteki kız çocukları evlendiriliyor, nikahlarını da imamlar kıyıyor, imamlar, bu ne vicdan küçücük çocuk evlendirilir mi? diyip insanları ikna ediyorlar mı? Sapık insanlar çocukları yataklarına alıyor. 3 yetmez 5 çocuk diyenlerin bu konularda hiç beyanatını duydun mu?
Tecavüz sonucu kadın çocuğunu doğurmak zorunda kalıyor, sen istiyor musun istemiyor musun diyen yok..Gebelik testi yaptır, 3 gün sonra evine telefon geliyor, hanımm test yaptırmışsın sen hamile misin? diye soruluyor...
Evet bir çatı altında toplanmak iyidir, çünkü bize (biz; hak-hukuk arayan kesim) onların çatısında yer yok....Ellerinden gelse kendi şemsiyemizi de elimizden alacaklar...
Şu da var, talepler kim ne derse desin, nasıl zorluk çıkarılırsa çıkarılsın dile getirmekte fayda var, en azından tepkini dile getirip rahatlarsın, ama işte burada da değer mi? sorusu gündeme geliyor....bünye birçok konuda yolun sonunda, hayat gailesi zaten zor, bir de bununla mı uğraşılır diyorsun...Bir de timurun filleri hikayesini duymuşsundur.. Bizim ülkede filden geçilmiyor, hatırlatması benden.....
arkadaşına şimdiden geçmiş olsun canım.. bende ufak estetik operasyonları gerekiyorsa seven bi bayanım.. yaptırmadım ama sanırım bebekten sonra hafiften başlayacağım..
Bugün çok kızgınım köpek yavrularına.
Geçen gün eve aldık bir tanesini, yazmıştım buraya da. Tuvalet eğitimi olmayınca başıma iş açtı sabah sabah. Kutuya koyup altına kağıt havlu sermiştim. Çıkmış kutudan rezil. Şimdi dış kapının önünde. Acıkmıştır da şimdi. Alayım bari. Yağmur yağacak zaten, üşümesin garibim. :44:
Geçti kızgınlığım. Ne yapalım, öğrenecek. Diğer köpeğimle hiç böyle dertlerimiz olmamıştı. Kedilerim zaten yerlerini biliyor. Bu defa fena çarpıldımKartondan evler yapıp üzerini naylonla kaplayınca çok güzel barınak oluyor. Ara sıra su ve yemek te verirsen ömür boyu hem dostun, hem koruyucun oluyorlar. Evdekilerin dışında eve alamadıklarım da var etrafta. Evden çıkınca en az 5 köpek eşlik ediyor.
+40 Aktivist çıtır yol arkadaşlarım...
Bu hükümetin bana faydalı bir şeyi, icraati, hiç bir şeyi bugüne kadar olmadı yasa ile tüp bebek deneme sayısını 3 e çıkarsa ne olur yaştan kotaya koydular :)
28 yaşındaki arkadaşımla aynı yerde Beta HCG testi yaptırdık... Sonuç için hükümet menşeeili olarak onu aramışlar, beni aramadılar :)
Hoş iyi ki aramadılar! bayramlık ağzımı açtırıp mahkemelerle uğraştıracaklardı...
Konuya dönersem; yapılacaklar konusunda bana da görev düşerse desteğe hazırım... Nacizane tavsiyem; Dernek vs. resmi işlemleri ile çok uzun ve prosedürlü iş, ki zaten ciddiye almaları için sosyal olarak güçlü olması lazım... Digiturk'un sorun çözmeyen müşteri hizmetleri twitterdan şikayet yazınca anında hallediyor olması gibi...
Bu nedenle sosyal medya da ses getirmesi lazım... change.org bu iş için kullanılabilir. Facebook veya email adresi olan herkes imza atıyor. Bir nevi imza kampanyası... Berkin Elvan ve şu Eskişehir'deki ucube psikopat kedi katili için imza toplanmıştı oradan biliyorum...
Muhataplarını iyi araştırıp adreslerini yazmak, muhatap için ön yazıyı hazırlayıp oraya koymak yeterli... Belli sayılarda otomatik olarak onlara şu kadar imza oldu diye mail gidiyor. Üstelik herkesten destek istenebilir... Bize bilgi versin vermesin oraya imza atabilirler... İster facebook arkadaşlarınız ister dışarıdaki herhangi birisi...
Denemeye değer bence :)
Öperim çok
ZONAk canim hep yazcam yazcam unutuyorum kedi kopek sevgine hayranim
cok eskiden turkiyede benimde kedim vardi rengi gir oldugu ici adi giriydi felan filan isyerimde biraktim buralara geldim
canim seni allerjik sirunun vardi galiba evde hayvan beslemen nederece iyi senin icin bir arastir ve sakin yanlis anlama canim ablamin yilarca kusu vardi ve hep hastaydi sonunda alerjik astim oldu doktor demis kuslarin tuyleri sinuslerinde birikmis yani coksevdigi kuslarindan ayrilmak zorunda kaldi
Sen bir arastir canim yaa
Valla seni bilmem de ben elim kolum bağlı olmaktan zaten rahatsızdım. Bu yönde bir fikir üretmek ya da küçük te olsa bir ışık görmek bile mutlu olmama yetti. Meydan bağnazların diye kenara çekilirsek üç gün sonra kara çarşafa da sokarlar bizi. İnancı için kapanan ve mazbut yaşayan herkesi tenzih ederim. Kimse kimsenin inancına karışamaz. Ama kadınları sindirmenin, küçük yaşta evlenmesine fetva vermenin vs. altında, Türk toplumunu cahil bırakıp diledikleri gibi at koşturma hevesi yatıyor.
Belki duymuşsundur. Maymunların hikayesi var bir de: Bir kafese 15-20 maymun koyuyorlar. Kafesin tepesine de muzlar asıp izlemeye başlıyorlar. Ne zaman bir maymun muzlara ulaşmaya çalışsa hortumla hepsini ıslatıyor, sırıklarla dövüyorlar. Bir zaman sonra maymunlar, muza ulaşmaya çalışan birisini farkettiklerinde toplanıp onu dövüyor. Biraz zaman geçip kimse muzlara uzanmamaya başlayınca içeriye yeni maymunlar ekliyorlar. Muza ulaşmak isteyen her maymun dayak yiyor diğerlerinden. Uzun bir zaman sonra, kafesteki ilk maymunları çıkarıyorlar ama kalan maymunlar yeni gelenleri hırpalamaya devam ediyor...
Maymun olmayı reddediyorum. Hem bu çalışma sadece bizim değil, gelecekte aynı şeyleri yaşayacak olanların da sorunu olacak.
+40 Aktivist çıtır yol arkadaşlarım...
Bu hükümetin bana faydalı bir şeyi, icraati, hiç bir şeyi bugüne kadar olmadı yasa ile tüp bebek deneme sayısını 3 e çıkarsa ne olur yaştan kotaya koydular :)
28 yaşındaki arkadaşımla aynı yerde Beta HCG testi yaptırdık... Sonuç için hükümet menşeeili olarak onu aramışlar, beni aramadılar :)
Hoş iyi ki aramadılar! bayramlık ağzımı açtırıp mahkemelerle uğraştıracaklardı...
Konuya dönersem; yapılacaklar konusunda bana da görev düşerse desteğe hazırım... Nacizane tavsiyem; Dernek vs. resmi işlemleri ile çok uzun ve prosedürlü iş, ki zaten ciddiye almaları için sosyal olarak güçlü olması lazım... Digiturk'un sorun çözmeyen müşteri hizmetleri twitterdan şikayet yazınca anında hallediyor olması gibi...
Bu nedenle sosyal medya da ses getirmesi lazım... change.org bu iş için kullanılabilir. Facebook veya email adresi olan herkes imza atıyor. Bir nevi imza kampanyası... Berkin Elvan ve şu Eskişehir'deki ucube psikopat kedi katili için imza toplanmıştı oradan biliyorum...
Muhataplarını iyi araştırıp adreslerini yazmak, muhatap için ön yazıyı hazırlayıp oraya koymak yeterli... Belli sayılarda otomatik olarak onlara şu kadar imza oldu diye mail gidiyor. Üstelik herkesten destek istenebilir... Bize bilgi versin vermesin oraya imza atabilirler... İster facebook arkadaşlarınız ister dışarıdaki herhangi birisi...
Denemeye değer bence :)
Öperim çok
Teşekkür ederim. Benimki biraz hastalık boyutunda olsa da hayvan sever olmaktan memnunum
İlgine de teşekkür ederim. Alerjik olan ben değilim. Ensu' nun var alerjisi. İlkokul öğretmenim hayvanlardan geçen bir bakteri nedeniyle tek çocukla kaldı. 4 yılda 6 -7 defa düşük yaptı. Aynı zamanda komşumuzdu ve annemin de yakın arkadaşıydı. O yüzden ilk baktırdığım şeylerden birisi o oldu. Evdekilerin de düzenli ilaç ve aşılarını kullanıyoruz. Hatta çevredekilere bile yetişmeye çalışıyoruz. Eşim zaman zaman bana da getirir parazit ilacı. Kısaca bildiğimiz her yoldan korunmaya çalışıyoruz. O yüzden artık Allah' a emanetiz bu konuda.
Aklı başında olupta rahatsız olmayan kadının olduğunu sanmıyorum...
Geçen sene bir öğlen iş yerine giderken küçük bir kız yolumu çevirdi, bir şey sorabilir miyim deyip "nikah şahidim olur musunuz?" diye sordu, önce şaşırdım, sonra olur dedim, romantik geldi, sonra kıza bir daha baktım çocuk yaşta, kızım ailenin haberi yok mu, dedim, var var annemin yazılı izni ile evleniyorum, şahidimin kadın olmasını istiyorum, dedi, evlendirme evrakları düzenleyen büro da annesi ve damat (damatta lise talebesi gibiydi) ve yetişkin bir çok erkek vardı, kızım iyi düşündün mü, sen daha çocuksun, annesine sen gerçekten izin veriyor musun, bunlar daha çocuk, evliliği çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz, dedim. Vicdanım sızlayarak dışarı çıktım, küçücük kız benden sonra azar da yemiştir...
Sizler de benzeri birçok hikayeye tanık olmuşsunuzdur...
Maymun örneğine tavşan ile yarışan sağır kaplumboğayı da ekleyebiliriz...Öncesinde belirttiğim gibi sorun çoookkkk, uğraşmak güç ve meşakkat istiyor...Kuluçka olmak isteyen, arada erken öten horoz-tavuk seni destekliyor arkadaşım...
Fikir fikirden üstündür bak birkac kisi olunca neler cikiyo neler
duygu naber nasil gidiyo kücültünüzmü ikizleri hahaha masallah heryere yetisiyosun
cok acir simdi yaaaa ay cok cabuk iglesin arkadasin yaza yeni dekolte himmm iyi gercekten
sen neker yapiyon baska selman beydesin demi bu ay basliyacakmisin yine ayni programi yoksa bir degisikilik var mi? yumuler seni bekliyor insallah bu sefer olur arkadasim sen bukadar fedakar tez zamanda gelsin insallah
Desteğin için teşekkür ederim. Ben de erken ötme konusunda sana katılıyorum. İki olduk şimdilik
Hikayen ilginçmiş. İnşallah mutlu bir evlilikleri vardır.
Acele acele göndermişim... Tüm detaylara bakmadan aklımda tedavisi devam ediyor kalanları eklemişim...
Özet Tablo için tedavide olanlar, devam edenler, başlayanlar vb. tedavi sürecinde olanlar unuttuysam haber verin :)
Valla ben şu an kendimi unuttum diğer "ikizlere" odaklandım... Sorunsuz geçsin şu operasyon ve evet eminim daha mutlu olacaktır kesin. 70-75'den 85'e terfi edecek... Bıraksalar ameliyat günü yeni ölçülerine göre alışverişe gidecek :)
Geçsin bakalım bu hafta sonu, gerekiyorsa Pazartesi gideriz alışverişe :) Acısı olmazsa ki 3 gün çok acıyacakmış
Ben iyiyim koşturmacam devam... Malum progestron değeri yüksek olunca hiç zorlamamıştık, yumurtlasın diye vücudu rahat bıraktıkYeni regl ile alternatifleri konuşacağız. Takviyeli daha da yoğun ilaç ile baskılama ya da normal ovulasyonu takip... İlaç almaya pek sıcak bakmıyorum şimdilik ama konuşurken birlikte karar vereceğiz o kesin :)
Seviyorum doktorumu :) Özellikle aradı tam tahmin ettiğimiz gibi demek için "sizin bu yumurtalar söz dinlemeyen yumurtalar" çok eğlenceliydi. Kasılmadan rahat rahat, bu böyle mi? şu söyle mi? diye sormak, fikir üretmek, zamanla yarışmadan hareket etmek iyi oluyor, bu nedenle en son randevuyu alıyorum hep... Tüm gün beyniniz pelteye dönmüştür ben şimdi onu overdose ederim diyerek rahat hareket etmek iyi geliyor. Yaz programına göre bir sonraki regl de olabilir. Top bende :) buzbebekler onda :)
Sen ne zaman başlayacaksın bir yeni sürece? Uzakta olunca zor hakikatten... Ben bile işle hastane arası 40 km zor gidip geliyorum çoğu zaman... Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?