Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım trombofili testini cerrahpaşada doktor yapmayı kabul etti ama çok fazla naz caz yaptı yarım saat kabul etsemmi etmesemmi diye düşündü neredeyse ben vazgeçip kalkacaktım sonunda kabul etti.. kaçıncı tedavi olmuş sanki keyfimize.. genetiğe kanda verdim 1 ay sonra çıkmış olur dediler..
nur hanımda dediki senden tek isteğim kendini bize teslim etmen.. laparaskopi mutlaka şart dedi.. tüplerden sıvı geçmiş ama sıvı sonlarda yığılmış kalmış çünkü tüplerin sonu yapışıkmış.. hiçbir yan etkisi olmayacak dedi.. ilk tedavileri olan birine bu filme göre bu operasyonları yapmayız ama artık sende kaçıncı tedavi olmuş bunlarında araştırılması gerekiyor dedi.. kesin kararımı verdim yaptıracağım çünkü yıllar sonra keşkelerle yaşamak istemiyorum cnm..

canım ben 29 yaşında evlendim babam bunalıma girmişti erken evleniyor diye.. günlerce annemle ve benimnle pek konuşmadı surat astı helede nişandan 3 ay sonra düğün tarihini alınca günlerce evi bize kabus haline getirdi herşeye yorum yaptı erkek tarafının hiçbirşeyini içine sindiremedi, ablalarımı ağbeyimi topladı siz ne düşünüyorsunuz erken değilmi diye.. çok acele ediyormuşum daha evlenmem için erkenmiş:)) aslında 29 normal bence hatta çoğuna göre geç bile
bu arada annemde 29 yaşına geldiğimde kızım evlenemeyecekmi diye bunalıma girmişti:))
bir evin içinde bile evliliğe bakış açısı çok farklı olabiliyor..

Tek olduğu zamanlarda köpeğim çok ağlıyormuş. Komşular kibarca şikayet ediyordu. Sonra bir kedi yavrusu bulduk köpeğimle. Acıkmış, üşümüş. Hiç sevmezdim kedileri. Kötü anılarım vardı. Ama o yavruya aşık oldum. Sarı beyaz, hınzır bakışlı bir şey. Pek sevdiler birbirlerini. Hemen oynamaya başladılar. Kedim köpeğime yoldaş oldu, köpeğim kedime ablalık yaptı. Sonra o kedimden üç tane de torunum oldu. Nisan ayında melek oldu o kedim. Ama emanetleri yanımda. Besleme işi de kolay bizde. Kedilere hazır mama veriyorum. Kapları sürekli dolu. Köpeğime de iki günde bir tavuk kemiği haşlıyorum, az yiyor zaten. Akşamları da etobur eşim sayesinde biraz daha besleniyor. Yeni gelen ufaklık ne verirsem yiyor maşallah.
Herkes evinde beslesin, sahiplensin diyemem, öyle bir hakkım yok. Görünce zarar vermesinler yeter. Hiç yaklaşmamak, yaklaşıp zarar vermekten daha iyi.

Desteğin için teşekkür ederim. Ben de erken ötme konusunda sana katılıyorum. İki olduk şimdilik
Hikayen ilginçmiş. İnşallah mutlu bir evlilikleri vardır.

Erken öten horoz kardeş, eylem planı önerisi, ilk aşama bir metin hazırlayalım, kısa-öz-çarpıcı, olsun..
İlk aklıma gelenler;
"40'dan sonra doğuracağım engel olamazsın.
Vergi toplarken, oy isterken, adalet dağıtırken, sağlık hizmeti verirken, 40 altı-üstü ayrımı mı yapıyorsunuz?
Yumurtluyorsam doğurabilirim, eşitlik-adalet diyorsan yaşıma takılmadan - vatandaş olarak hakkımı teslim et.".. Gibi....Gerisi sizden...
Sonrasında metnimizi ilgili yerlere göndeririz..

Celina canım sen eklisin zaten, aklımdasınız memorial team diyorum size ensu sen ve yasminefe sanırım :) Hepimiz hayal ettiklerimize kavuşalım hergün renklendiririm sorun değil ki :)

Kadroda bir iki değişiklikle beraber evet ben de memnunum. Dediğin gibi kısıtlı zamanlar en büyük sorun... Git gel o kadar da kolay olmuyor. Umarım bu kez biraz daha uzun soluklu gelirsin ve daha rahat ilerlersin... Histeroskopide biopsi alınması önemli gelmeden yazışarak da netleştirebilirsin. Çünkü eğer benim gibi bir iltihap durumu varsa antibiyotik tedavisi 1 aya yakın sürüyor... O kadar zamanın olur mu bilemedim..

Gerçi bundan yola çıkarak herkes için hepimiz için bir soru çıkıyor ortaya... Madem iltihap olması tutunmaya bir engel ise ve iltihap için sadece antibiyotik kullanılması yeterli oluyorsa (yapışıklık vs. fiziki sorun varsa elbette o operasyonda düzeltiliyor) zaten bir sürü ilaç kullanıyoruz bunun ilaçlarını da verseler ya... Belli günlerde alınan 2-3 farklı antibiyotik ve estrofem kullanılıyor... Rahime peeling gibi bir nevi... Yapsınlar en baştan varsa da bir sorun yoksa da bir sorun zaman kaybedilmez diye düşünmeden edemiyorum

Tedavilerin peşini bırakmamış birisine naz yapmakda neymiş... Azmin elinden kurtulunamaz 1 ay uzun süre ama olsun sonuçlar çok ama çok iyi çıksın, normal olmayan bir sonuç çıkmasın.

Kendini teslim etmek konusu evet çok önemli ama o noktaya gelene kadar edinilen tecrübeler bazen buna imkan vermiyor... Olmadık zamanlarda absürd durumla karşılaşmaktan biz de istemeden çok güvensiz oluyoruz. Oysa ki kendimizin en öncelikli durumuna dair önceki tedavilerimizdeki aşamaları bile notlarımıza bakarak anımsarken doktorumuz yüzümüze bakınca her şeyi hatırlasın hemen isteyebiliyoruz Kadınız biz isteriz

Her iki operasyonu geçirmiş biri olarak (laporoskopi'yi apandist için geçirmiştim) sonrasına çok sıkıntı taşımayan operasyonlar... Aç susuz gireceğin operasyonun şimdiden başarıyla geçsin... Dediğin gibi tıkanıklığın noktası önemli, benim de aynı noktada bu yüzden şu aşamada erteliyorum ama bir deneme sonrasında yine aynı şey olursa yaptıracağım.

Güzel sonuçlara başlangıç mahiyetinde ağrısı sızısı seni üzmeyecek bir operasyon olsun... Mümkünse hepsi güzel sonuçlansın... Keşke demek hepsinden kötü o yüzden hayatın boyunca hiç keşkelerin olmasın... Bebeklerin olsun

Hikayeyi neden anlattım, çok insan rahatsız ancakkk, ne yazıkki hikayedeki gibi anneler ve kadınlar daha çok, istenilen de onların daha da çoğalması...

Onlar gibiler çoğalırsa, onların yetiştirdiklerini yönetmesi de daha kolay olacak çünkü. Bütün dünyası evi, mutfağı ve çocukları olan, okumayan, sorgulamayan hatta düşünmeyen bir kadın, yine kendisi gibi çocuklar yetiştirecek nasıl olsa. Okusun, düşünsün, muhakeme edip hakkını arasın da "Çapulcu" mu olsunlar? Hem herkes okur, adam olursa işleri kim yapacak? Memlekete amele de lazım.

Bencede tatlım çıktın bi yola hem de güvenilir bir yerde ileride keşke demek kadar kötü birşey olamaz şimdiden yaptır ve tedavine başla hayırlısıyla bu durumda ağustos mu olur tedavi başlangıcın?

Baban seni paylaşmak istememiş....Bence kızlar öncelikle meslek sahibi olup ekonomik özgürlüğü olmalı, yanındaki mutsuz ediyorsa hadi hoşçakal diyebilmeli...Evliliğinde mutsuz olan bir çok kadın öncelikle maddi sorun nedeniyle arkasını dönüp gidemiyor...Kızları çocuk yaşta evliliğe sevk edenler ise dayakla birlikte başka şiddet gören kadınlara el uzatamıyor....Onları görmemezlikten geliyor...

Yine döktürmüşsün maşallah. Eline sağlık. (Yerden kazanmak için tabloyu almadım. Kızma bana)

Sayfa tasarrufu ne kızması bilakis en iyisi :)

İtiraf ediyorum kim ne yapıyordu bazen takipte zorlanıyorum, o manada kolaylık olsun diyedir yani :)

Aslında aylık takvim gibi bir şey daha da güzel takip sağlar :) Outlook takvim gibi... Sonra kimin nesi vardı bazen unutuyorum. Bir nevi günlük bu da işte...

Benim gibi takip edelim, neler oluyor bilelim diyenler varsa aşağıdaki örnek yapıştırdığım Takvim'i de devreye sokayım :) Mesela Ensu'nun operasyonunu ekledim... Bilgi eklemek kolay ne dersiniz?

[TABLE="class: outer_border, width: 900"]
[TR]
[TD="align: center"]PAZARTESİ
[/TD]
[TD="align: center"]SALI
[/TD]
[TD="align: center"]ÇARŞAMBA
[/TD]
[TD="align: center"]PERŞEMBE
[/TD]
[TD="align: center"]CUMA
[/TD]
[TD="align: center"]CUMARTESİ
[/TD]
[TD="align: center"]PAZAR
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]02 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]03 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]04 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]05 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]06 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]07 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]08 Haziran
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]
[/TD]
[/TD]
[TD="align: center"]Ensu Laparoskopi
+ Histeroskopi
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]09 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]10 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]11 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]12 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]13 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]14 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]15 Haziran
[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]16 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]17 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]18 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]19 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]20 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]21 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]22 Haziran
[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]23 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]24 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]25 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]26 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]27 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]28 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]29 Haziran
[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[TD="align: center"]Ramazan
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]30 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]01 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]02 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]03 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]04 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]05 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]06 Temmuz
[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]07 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]08 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]09 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]10 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]11 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]12 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]13 Temmuz
[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]14 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]15 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]16 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]17 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]18 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]19 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]20 Temmuz
[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]21 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]22 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]23 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]24 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]25 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]26 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]27 Temmuz
[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[TD="align: center"]Arife Günü
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]28 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]29 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]30 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]31 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]01 Ağustos
[/TD]
[TD="align: center"]02 Ağustos
[/TD]
[TD="align: center"]03 Ağustos
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]Bayram 1. Günü

[/TD]
[TD="align: center"]Bayram 2. Günü
[/TD]
[TD="align: center"]Bayram 3. Günü
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

canım bende randevumu aldım nur hanımı istedim yok dediler sevinç hanıma yönlendirdiler açıkçası bende tereddüt içinde kaldım seviç hanım ne kadar deneğimli hiç ismini duymamıştım ama dediğin gibi görüşme zaten sonuçta son kararı semra hanım veriyormuş ben 16 hazirana randevu aldım sen ne zaman gidiyorsun hayırlısı olur inşallah

Ayyyyy inanmıyorum önce benim randevuda 16 sı saat 15 00 ti ama nur hanım yok dediler bende aylin hnm dedim onun programına göre bi hafta sonraki randevuyu aldım yani 23 ünde benim görüşmem ...yine teğet geçiştik anlıyacagın..

Teğet geçiştik ama sanırım aynı zamanlarda tedaviye başlıyacagız ne zamn başlamayı düşünüyorsun canım?

Öncelikle erken öten "TAVUK" konusunda anlaşalım. Malum horozlar yumurtlamıyor
"Sağlık sektörünün vergi dilimini yükseltmek istiyorsan yolumdan çekil", "Anne olma hakkım 40 yaşında bitmiyor", "Teknemi kazıtmama engel olma" 27:) "Erkek 70 yaşında baba olabiliyorsa, ben de 40 yaşımdan sonra doğurabilirim", "Üç çocuk yapmaksa marifet, bana da yardım et"
Ya tamam, çok iyi olmadılar ama belki arkadaşlara fikir verir.
Ek olarak ta daha açıklayıcı ve resmi bir metin yazabiliriz:
" Sayın.......,
Bizler 39 yaşını tamamlamış anne adaylarıyız. Bazılarımız kendi sağlık sorunları nedeniyle, bazılarımız eşten kaynaklı sorunlar nedeniyle, bir kısmımız ileri yaşta evlendiği için, bir kısmımız başka bir sağlık sorunu nedeniyle gecikmiş ve anne olmakta yardım almak durumunda olan kişileriz. Aramızda, geçerli yasalara uygun yaşta tedaviye başladığı halde henüz sonuç alamamış anne adayları da bulunmakta. Her ne sebeple olursa olsun, bu yaşa kadar anne olamamış olmak hepimizi aynı şekilde olumsuz etkilemekte, bizler de bunu istemesek te topluma yansıtmaktayız. Diğer taraftan, elimizde olmayan sebeplerle anne olamayışımız, toplum tarafından da kişisel kusur hatta sakatlık olarak değerlendirilmekte ve yaşadığımız acıyı katlamaktadır. Bir kısmımız kendi imkanlarıyla yurt içinde tedaviye devam etmekte, Türkiye yasalarının öngördüğü yaş sınırlarının da üzerine çıkan ve imkanı olan bir kısmımız, anne olmaya destek tedavilerinde yaş sınırı daha yüksek olan ülkelerde çare aramaktadır. Ülkemiz yasaları annelik hakkını yaşından dolayı elinden aldığı için yine yurt dışında, ülkemizde yasak olan donasyon yöntemiyle anne olmayı deneyenler de bulunmaktadır. Buna mukabil, doğurganlığı devam edip 39 yaş üstünde doğal yolla hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren kadınlarla aynı toplumda yaşamaktayız. Doğurganlığımızın çeşitli nedenlerle sekteye uğramış olmasının yanında toplumsal görüş ve yasal yapılandırma nedeniyle de cezalandırılır durumdayız.
Bir başka husus şudur ki; devlet desteği 40 yaşından gün almış olanlara verilmemekte, ancak tüp bebek tedavi merkezlerinde tedaviye alınacak kadın hasta üst yaşı 45 olarak belirtilmektedir. Erkek hastalar için yaş sınırı uygulaması yoktur. Kadın - erkek hasta ayrımının dışında, devlet desteği konusunda da sadece yaşımızdan dolayı kenara atılmaktayız.
Sizden isteğimiz, hakkaniyet adına, yardımcı üreme tekniklerinden olan tüp bebek ile tedavi konusunda, devlet desteğini 39 yaş altı kadınlar için yapılan uygulamayla aynı seviyeye getirmeniz, tüp bebek tedavi desteği ile tüp bebek merkezlerinin hasta kabul edebileceği yaş sınırları arasındaki farkı kaldırmanız. Zira aradaki bu farklar, bizler açısından hem maddi hem manevi zorlayıcı olmasının yanında, devletimiz için de yaşanan tutarsızlık, devlet kurumuna duyulan güveni sarsmaktadır. Bahsi geçen bu üzücü durum, sağlıkta eşitlik ilkesine de uymamaktadır.
Devlet desteği olsa da olmasa da, ödediğimiz bedeller, milli servet esasına girmektedir. Bu bedellerin bir kısmının yasalar ve devlet desteği uygun olmadığı için yurt dışına gitmesi, milli servet kaybı anlamına gelmektedir.
Yapacağınız çalışmalarda bu hususları da gözetmenizi, anne olma yolundaki engellerimizin bu yönünü ortadan kaldırmanızı, saygılarımızla arz ederiz."
Düşünce akışımda düzensizlik görüyorum. Kim yardım eder düzeltmeye?

canım inşallah bu tedavilerinin sonucunda mutlu sona ulaşırsın ve sağlıklı bebişini kucağına alırsın bence hiç tereddüt etmeden ne tedavi gerekiyorsa yaptır öğle başla canım nur hanıma nasıl ulaştın ne zaman arasam şimdilik yok diyorlar yada herkes unu istediği içinmi acaba başka dr lara yönlendiriyorlar bana sevinç hanım dediler çok tereddütte kaldım ismini hiç duymamıştım

canım ne güzel yazmışsın.. yıllar önce olsa her doktora kendimi teslim ediyordum.. şimdide artık biraz şüpheli birazdsa mecburiyetten teslim ediyoruz..
sağol canım içimi çok rahatlattın.. şu bağırsak boşaltıcı su verdilerya o inanılmaz baş ağrısı yaptı ağrı kesici alırım belkide.. güzel dileklerin için mercii cnmm hep beraberce..

Ne savaslari katiliyor ne büyük zafelere imzalar atiyo yürklerimiz bu cabalarinin sonucu bebek olsun canim hayirli ugurlu bir ameliyat olsun yarin canim hic korkma canim iki tarafta ve göbeginde bir delik birkac gün sancin ve sis bir göbek olcak ve bitiiiiii

Ay anlatirken bile yüzünde mutlu gülücükler oldugu yazilarindan belli sana pozitif enerji veren kedini ve köpegini kutlarim canim anneanne olmusunda haberimiz yok ne güteldir onlarla ugrasmak senide minikleride mucuk mucuk (ya bende hic birsey yok yolayacak nerde bu guleryuzler opucuk simgelerim)

Kadroda bir iki değişiklikle beraber evet ben de memnunum. Dediğin gibi kısıtlı zamanlar en büyük sorun... Git gel o kadar da kolay olmuyor. Umarım bu kez biraz daha uzun soluklu gelirsin ve daha rahat ilerlersin... Histeroskopide biopsi alınması önemli gelmeden yazışarak da netleştirebilirsin. Çünkü eğer benim gibi bir iltihap durumu varsa antibiyotik tedavisi 1 aya yakın sürüyor... O kadar zamanın olur mu bilemedim..

Gerçi bundan yola çıkarak herkes için hepimiz için bir soru çıkıyor ortaya... Madem iltihap olması tutunmaya bir engel ise ve iltihap için sadece antibiyotik kullanılması yeterli oluyorsa (yapışıklık vs. fiziki sorun varsa elbette o operasyonda düzeltiliyor) zaten bir sürü ilaç kullanıyoruz bunun ilaçlarını da verseler ya... Belli günlerde alınan 2-3 farklı antibiyotik ve estrofem kullanılıyor... Rahime peeling gibi bir nevi... Yapsınlar en baştan varsa da bir sorun yoksa da bir sorun zaman kaybedilmez diye düşünmeden

Su an dinlenmedeyim sogansuyu yapiyorum vede hicbirseyle ilgilenmiyorum birdahaki aya yazismalar ve alternatif bazi uygulamalara baslicam bakslim selman beyin onerisi ne olcak belkide bana gelme der hayirlisi

Ben bu günü kendime ayirdim biraz önce manikür, pedikür yaptirdim geldim balkonumu yikadim kahvemi yaptim gelkeyfim gel simdide neten falimi yoladim gelmis
"herseyi kafaya cok fazla takiyomusum"
Isteklerimin zamani varmis sabretmeyi bilmiyomusum" 43 yasina gelmisim halen sabir ha iyi sabrin sonu selamettir

Teğet geçiştik ama sanırım aynı zamanlarda tedaviye başlıyacagız ne zamn başlamayı düşünüyorsun canım?

canım 16 hazirana randevu aldım büyük ihtimalle 18-19 haziranda adet olacam hastaneyle görüştüğümde adetten 1-2 gün önce gel dediler ön muayene için elimdeki tahlillerle birlikte eksik olanlarıda yaptırın gelin dediler hepsini yaptırdım rahim filmi çektirdim ama rahimdeki miyom işimi aksatacak gibi bu da ayrı bir dert oldu şimdi

evet canımm o yüzden yaptırıyorum en çokda.. bakalım inşallah sorun çıkmaz.. nur hanıma sordum nezaman tedavi olacağımı sonuca göre dedi hiç sıkıntı çıkmazsa 1 ay sonra dedi ama inşallah temmuz adetimden önce olmaz çünkü istanbul dışında olacağım bir ay kadar..

aynenn canım bu konuda kesinlikle sana katılıyorum.. şükürler olsunki bu konuda kafam çok rahat. çünkü eşim hiçbir konuda kendisine mecbur olmadığımın farkında yoksa beni ezebilirdi psikolojisi buna biraz müsait.. erkek boşanma durumunda heryere sığar, heryerde çalışır, gerekirse çok zora düşse bekar odalarında bile kalır.. ama bir bayan boşanma durumunda kolay kolay bir yere sığamıyor ancak mesleği ile ayakta kalabiliyor.. hepimizin hakkında hayırlısı cnm..

Hmmm anladım canım dur bakalım bi baksınlar ama sana da histereskopı laparoskopı önerebilirler miyom için bu konuda tahmini konuşuyorum bildiğimden değil görüşmende netleşir durum tabiiki bakalım sevinç hnm nasıl bir dr muş senden alırız geri bildirimleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…