- Konu Sahibi akideciknane
-
- #14.301
Ayyyyy inanmıyorum önce benim randevuda 16 sı saat 15 00 ti ama nur hanım yok dediler bende aylin hnm dedim onun programına göre bi hafta sonraki randevuyu aldım yani 23 ünde benim görüşmem ...yine teğet geçiştik anlıyacagın..
hadi ya adet dönemim olmasaydı bende ileri tarihe alacaktım ama zaman yoktu birde bakmışız orda buluşuyoruz allahım lütfen hepimiz ordan bebişli dönelim aişallaaaaaahh amiiiiiin :)
canım ne güzel yazmışsın.. yıllar önce olsa her doktora kendimi teslim ediyordum.. şimdide artık biraz şüpheli birazdsa mecburiyetten teslim ediyoruz..
sağol canım içimi çok rahatlattın.. şu bağırsak boşaltıcı su verdilerya o inanılmaz baş ağrısı yaptı ağrı kesici alırım belkide.. güzel dileklerin için mercii cnmm hep beraberce..
canım inşallah bu tedavilerinin sonucunda mutlu sona ulaşırsın ve sağlıklı bebişini kucağına alırsın bence hiç tereddüt etmeden ne tedavi gerekiyorsa yaptır öğle başla canım nur hanıma nasıl ulaştın ne zaman arasam şimdilik yok diyorlar yada herkes unu istediği içinmi acaba başka dr lara yönlendiriyorlar bana sevinç hanım dediler çok tereddütte kaldım ismini hiç duymamıştım
Hmmm anladım canım dur bakalım bi baksınlar ama sana da histereskopı laparoskopı önerebilirler miyom için bu konuda tahmini konuşuyorum bildiğimden değil görüşmende netleşir durum tabiiki bakalım sevinç hnm nasıl bir dr muş senden alırız geri bildirimleri
Ne savaslari katiliyor ne büyük zafelere imzalar atiyo yürklerimiz bu cabalarinin sonucu bebek olsun canim hayirli ugurlu bir ameliyat olsun yarin canim hic korkma canim iki tarafta ve göbeginde bir delik birkac gün sancin ve sis bir göbek olcak ve bitiiiiii
Yarın guzel gecsin inşallh canım kafanda bebiş hayalinle uyu uyan şimdiden yazayım dedım bi de Nur hnm la devam edelim diyoruz ama nur hnm için haziranda izne cıkıyor temmuzda bi müddet olmayabılır fılan dediler ben de aylin hnm la aldım öngörüşmeyi ..aklında olsun canımNur hnm ın durumu..
evet bunu öğrenmek için 2 hafta daha bekleyecez :) aslında ben şimdi çift heyecan yaşıyorum biri memorıal da görüşmem ne derece olumlu olacak ikincisi ise istanbula ilk defa gidecem eşimin ailesi orda ama ilk gidişim olacak 1 haftalığına izin alıp gidecez birazda onun heyecanı var
sağoll canımm benim hep beraberce. çok tuhaf ya neden öyle diyorlarki ama bugün çok yoğundu birde aradan randevusuz gelenler oluyor illaki görüşeceğiz diyorlar, danışmadaki kız iki saat beklersiniz dese bile bekleyeceğiz gidemeyiz diyorlar.. birde görüşmeler en az yarım saat süürüyor ondan..
canım sen şehir dışından geleceğini ve direk nur hanım için çok uzaktan geldiğini gelmeden önce görüşmek istediğini anlat mutlaka bağlarlar.. birde nur hanım bugün bana istediğinde mailde atabilirsin dedi maillere cevap veriyormuş.. istersen birde mail at..
birde şu var telefonda birşey soracaksan farklı doktorlarada sormanda sıkıntı yok çünkü orası ekip çalışıyor.. ben ayşe hanımla görüştümya bugün gittiğimde ilk kez gördüğüm nur hanım ben anlatmadan hakkımdaki herşeyi biliyordu..:))
maili şu canım nur.dokuzeylul@memorial.com.tr
ayy çok sağol canım mutlaka bir mail atacam artık yarın detaylı bir mesaj yazar gönderirim aslında yoğunluktan öğle söylediklerini tahmin etmiştim acaba oraya gittikten sonra onunla görüşemezmiği çünkü randevuma seviç hanım diye geçtiler
Heyecan şahane birşeyy hormonları tetiklerrr ohhh missss çifte heyecan inşllh sana ikiz getirir...
Muhtemelen bi şekilde denk geliriz diye dülünüyorum ben de öngörüşmede neler cıkacak merak ediyorum inşllh bişey cıkmaz temmuzda baslarım dıyece dua edıyorum.,hepımızın son tedavısı olsun ve bebekli bi final olsun
amiiinn inşallah ikiz olur mutluluktan uçarım o zaman ama biz birinede razıyız hatta dünyalar bizim olur allahım hepimize sağlıklı bebişler nasip eder inşallah
kızlar bir de hepimiz anne oluyoruz bir yerde buluşup tanışıyoruz ileriki zamanlarda çocuklarımız birbirlerine aşık oluyor nasıl filim ama :) :) :)[/QUOTE
Cokkk güzel olurrr..opüldün iyi akşamlarrrr
Öncelikle erken öten "TAVUK" konusunda anlaşalım. Malum horozlar yumurtlamıyor
"Sağlık sektörünün vergi dilimini yükseltmek istiyorsan yolumdan çekil", "Anne olma hakkım 40 yaşında bitmiyor", "Teknemi kazıtmama engel olma"27:) "Erkek 70 yaşında baba olabiliyorsa, ben de 40 yaşımdan sonra doğurabilirim", "Üç çocuk yapmaksa marifet, bana da yardım et"
Ya tamam, çok iyi olmadılar ama belki arkadaşlara fikir verir.
Ek olarak ta daha açıklayıcı ve resmi bir metin yazabiliriz:
" Sayın.......,
Bizler 39 yaşını tamamlamış anne adaylarıyız. Bazılarımız kendi sağlık sorunları nedeniyle, bazılarımız eşten kaynaklı sorunlar nedeniyle, bir kısmımız ileri yaşta evlendiği için, bir kısmımız başka bir sağlık sorunu nedeniyle gecikmiş ve anne olmakta yardım almak durumunda olan kişileriz. Aramızda, geçerli yasalara uygun yaşta tedaviye başladığı halde henüz sonuç alamamış anne adayları da bulunmakta. Her ne sebeple olursa olsun, bu yaşa kadar anne olamamış olmak hepimizi aynı şekilde olumsuz etkilemekte, bizler de bunu istemesek te topluma yansıtmaktayız. Diğer taraftan, elimizde olmayan sebeplerle anne olamayışımız, toplum tarafından da kişisel kusur hatta sakatlık olarak değerlendirilmekte ve yaşadığımız acıyı katlamaktadır. Bir kısmımız kendi imkanlarıyla yurt içinde tedaviye devam etmekte, Türkiye yasalarının öngördüğü yaş sınırlarının da üzerine çıkan ve imkanı olan bir kısmımız, anne olmaya destek tedavilerinde yaş sınırı daha yüksek olan ülkelerde çare aramaktadır. Ülkemiz yasaları annelik hakkını yaşından dolayı elinden aldığı için yine yurt dışında, ülkemizde yasak olan donasyon yöntemiyle anne olmayı deneyenler de bulunmaktadır. Buna mukabil, doğurganlığı devam edip 39 yaş üstünde doğal yolla hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren kadınlarla aynı toplumda yaşamaktayız. Doğurganlığımızın çeşitli nedenlerle sekteye uğramış olmasının yanında toplumsal görüş ve yasal yapılandırma nedeniyle de cezalandırılır durumdayız.
Bir başka husus şudur ki; devlet desteği 40 yaşından gün almış olanlara verilmemekte, ancak tüp bebek tedavi merkezlerinde tedaviye alınacak kadın hasta üst yaşı 45 olarak belirtilmektedir. Erkek hastalar için yaş sınırı uygulaması yoktur. Kadın - erkek hasta ayrımının dışında, devlet desteği konusunda da sadece yaşımızdan dolayı kenara atılmaktayız.
Sizden isteğimiz, hakkaniyet adına, yardımcı üreme tekniklerinden olan tüp bebek ile tedavi konusunda, devlet desteğini 39 yaş altı kadınlar için yapılan uygulamayla aynı seviyeye getirmeniz, tüp bebek tedavi desteği ile tüp bebek merkezlerinin hasta kabul edebileceği yaş sınırları arasındaki farkı kaldırmanız. Zira aradaki bu farklar, bizler açısından hem maddi hem manevi zorlayıcı olmasının yanında, devletimiz için de yaşanan tutarsızlık, devlet kurumuna duyulan güveni sarsmaktadır. Bahsi geçen bu üzücü durum, sağlıkta eşitlik ilkesine de uymamaktadır.
Devlet desteği olsa da olmasa da, ödediğimiz bedeller, milli servet esasına girmektedir. Bu bedellerin bir kısmının yasalar ve devlet desteği uygun olmadığı için yurt dışına gitmesi, milli servet kaybı anlamına gelmektedir.
Yapacağınız çalışmalarda bu hususları da gözetmenizi, anne olma yolundaki engellerimizin bu yönünü ortadan kaldırmanızı, saygılarımızla arz ederiz."
Düşünce akışımda düzensizlik görüyorum. Kim yardım eder düzeltmeye?
Ofisten çıkarken gördüm... Bir kaç değişiklik yansıttım... Bilahare üzerinden geçeriz. Ellerine sağlık, kaleme kuvvet :)
Sayın...........,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü çalışmalarla yardımcı üreme teknikleri konusundaki torba yasa ile yeni düzenlemeler geldi. Ancak ayrımcılık yapmaksızın sağlanacak şartların getirilmesi beklentisi içindeki birçok kadının kalbine hançer saplanmıştır. Sağlanan 3. deneme hakkına rağmen yine 39 yaşını tamamlamış kadınlar ve kendilerinin olmayan eşlerinin eski eşinden çocukları olanlar tüm bu haklardan mahrum bırakılmıştır.
Bizler 39 yaşını tamamlamış anne adaylarıyız. Bazılarımız kendi sağlık sorunları nedeniyle, bazılarımız eşten kaynaklı sorunlar nedeniyle, bir kısmımız ileri yaşta evlendiği için, bir kısmımız başka bir sağlık sorunu nedeniyle gecikmiş ve anne olmakta yardım almak durumunda olan kadınlarız.
Aramızda, geçerli yasalara uygun yaşta tedaviye başladığı halde uygulanan prosedürlerin yavaş işlemesi nedeniyle henüz sonuç alamamış anne adayları da bulunmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun, henüz anne olamamış olmak hepimizi aynı şekilde olumsuz etkilemekte ve istemesek dahi bu negatif etkiyi topluma yansıtmaktayız.
Diğer taraftan, elimizde olmayan sebeplerle anne olamayışımız, toplum tarafından da kişisel kusur hatta sakatlık olarak değerlendirilmekte ve yaşanan baskıyı ve manevi acıyı katlayarak artırmaktadır... İmkanları olanların bazıları kendi çabalarıyla yurt içinde tedaviye devam etmekte, Türkiye yasalarının öngördüğü yaş sınırlarının da üzerine çıkan imkan sahibi anne adayları ise destek tedavilerinde yaş sınırı daha yüksek olan ülkelerde vazgeçmeksizin çare aramaktadır.
Ülkemiz yasaları annelik hakkını yaşından dolayı elinden aldığı için yine yurt dışında ülkemizde yasak olan donasyon yöntemiyle anne olmayı deneyenler de bulunmaktadır. Buna mukabil, doğurganlığı devam edip 39 yaş üstünde doğal yolla hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren kadınlarla aynı toplumda yaşamaktayız. Doğurganlığımızın çeşitli nedenlerle sekteye uğramış olmasının yanında toplumsal görüş ve yasal yapılandırma nedeniyle de cezalandırılır durumdayız.
Çelişen bir başka hususa dikkat çekmek isteriz. Devlet desteği 40 yaşından gün almış olanlara sağlanmazken, yine devlet yasalarınca belirlenen kurallar doğrultusunda tüp bebek merkezlerinde tedaviye alınacak kadın hasta üst yaşı 45 olarak belirlenmiştir. Keza herhangi bir yasa da erkek hastalar için yaş sınırı uygulanmamaktadır.Kadın-Erkek cinsiyet ayrımının, doğurganlığa sahip olsa da yardımcı tedavi gören kadınlarda yaş sınırlamasının Devlet kanalıyla öngörülmesi maddi manevi toplumsal bir yaraya yol açmaktadır.
Haksız olduğuna inandığımız bu ayrımcılığın sona erdirilerek mağduriyetlerin giderilmesi için kanun koyucu makamların ve bakanlıkların konuya ilişkin değerlendirmelerinin gözden geçirilmesinin daha hakkaniyetli ve adil olacağına inandığımızı iletmek isteriz. Ayrımcılıktan kaynaklanan bu farklar, bizler açısından hem maddi hem manevi zorlayıcı olmasının yanı sıra devletimizin değişmez adalet anlayışına ters düşmekte ve güven olgusunu sarsmaktadır. Aynı zamanda tüm bahsi geçen bu üzücü şart ve tutarsızlıkların sağlıkta eşitlik ilkesine uygun olduğu asla kabul edilemez.
Bizler için Devlet desteği olsa da olmasa da anne olmak, aile olmak, topluma yeni bireyler kazandırabilmek adına ödediğimiz bedeller milli servet esasına girmektedir. Bu nedenle de yapılan harcamaların bir kısmının yasalar ve devlet desteği uygun olmadığı için yurt dışına gitmesi de milli servet kaybı anlamına gelmektedir. Yönetmeliklerdeki iyileştirme ve eşitlik ilkesi doğrultusundaki yeni düzenlemeler için tüm bu hususların dikkate alınarak anne olma yolundaki engellerimize devlet kanalından doğan maddi manevi engellerin kaldırılması en büyük beklentimizdir.
Bu bağlamda; yardımcı üreme tekniklerindeki devlet desteğinin 39 yaş altı kadınlar için yapılan uygulamayla aynı seviyeye getirilmesi, tüp bebek merkezlerinin hasta kabul yaş sınırları ile aradaki farkın kaldırılması ve eski eşten çocuğu olan kadınların daha fazla mağdur olmaması, adil olmayan uygulamaların önlenmesi için gereğini saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.
amiiinn inşallah ikiz olur mutluluktan uçarım o zaman ama biz birinede razıyız hatta dünyalar bizim olur allahım hepimize sağlıklı bebişler nasip eder inşallah
kızlar bir de hepimiz anne oluyoruz bir yerde buluşup tanışıyoruz ileriki zamanlarda çocuklarımız birbirlerine aşık oluyor nasıl filim ama :) :) :)
Sayfa tasarrufu ne kızması bilakis en iyisi :)
İtiraf ediyorum kim ne yapıyordu bazen takipte zorlanıyorum, o manada kolaylık olsun diyedir yani :)
Aslında aylık takvim gibi bir şey daha da güzel takip sağlar :) Outlook takvim gibi... Sonra kimin nesi vardı bazen unutuyorum. Bir nevi günlük bu da işte...
Benim gibi takip edelim, neler oluyor bilelim diyenler varsa aşağıdaki örnek yapıştırdığım Takvim'i de devreye sokayım :) Mesela Ensu'nun operasyonunu ekledim... Bilgi eklemek kolay ne dersiniz?
Ofisten çıkarken gördüm... Bir kaç değişiklik yansıttım... Bilahare üzerinden geçeriz. Ellerine sağlık, kaleme kuvvet :)
Sayın...........,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığının birlikte yürüttüğü çalışmalarla yardımcı üreme teknikleri konusundaki torba yasa ile yeni düzenlemeler geldi. Ancak ayrımcılık yapmaksızın sağlanacak şartların getirilmesi beklentisi içindeki birçok kadının kalbine hançer saplanmıştır. Sağlanan 3. deneme hakkına rağmen yine 39 yaşını tamamlamış kadınlar ve kendilerinin olmayan eşlerinin eski eşinden çocukları olanlar tüm bu haklardan mahrum bırakılmıştır.
Bizler 39 yaşını tamamlamış anne adaylarıyız. Bazılarımız kendi sağlık sorunları nedeniyle, bazılarımız eşten kaynaklı sorunlar nedeniyle, bir kısmımız ileri yaşta evlendiği için, bir kısmımız başka bir sağlık sorunu nedeniyle gecikmiş ve anne olmakta yardım almak durumunda olan kadınlarız.
Aramızda, geçerli yasalara uygun yaşta tedaviye başladığı halde uygulanan prosedürlerin yavaş işlemesi nedeniyle henüz sonuç alamamış anne adayları da bulunmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun, henüz anne olamamış olmak hepimizi aynı şekilde olumsuz etkilemekte ve istemesek dahi bu negatif etkiyi topluma yansıtmaktayız.
Diğer taraftan, elimizde olmayan sebeplerle anne olamayışımız, toplum tarafından da kişisel kusur hatta sakatlık olarak değerlendirilmekte ve yaşanan baskıyı ve manevi acıyı katlayarak artırmaktadır... İmkanları olanların bazıları kendi çabalarıyla yurt içinde tedaviye devam etmekte, Türkiye yasalarının öngördüğü yaş sınırlarının da üzerine çıkan imkan sahibi anne adayları ise destek tedavilerinde yaş sınırı daha yüksek olan ülkelerde vazgeçmeksizin çare aramaktadır.
Ülkemiz yasaları annelik hakkını yaşından dolayı elinden aldığı için yine yurt dışında ülkemizde yasak olan donasyon yöntemiyle anne olmayı deneyenler de bulunmaktadır. Buna mukabil, doğurganlığı devam edip 39 yaş üstünde doğal yolla hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren kadınlarla aynı toplumda yaşamaktayız. Doğurganlığımızın çeşitli nedenlerle sekteye uğramış olmasının yanında toplumsal görüş ve yasal yapılandırma nedeniyle de cezalandırılır durumdayız.
Çelişen bir başka hususa dikkat çekmek isteriz. Devlet desteği 40 yaşından gün almış olanlara sağlanmazken, yine devlet yasalarınca belirlenen kurallar doğrultusunda tüp bebek merkezlerinde tedaviye alınacak kadın hasta üst yaşı 45 olarak belirlenmiştir. Keza herhangi bir yasa da erkek hastalar için yaş sınırı uygulanmamaktadır.Kadın-Erkek cinsiyet ayrımının, doğurganlığa sahip olsa da yardımcı tedavi gören kadınlarda yaş sınırlamasının Devlet kanalıyla öngörülmesi maddi manevi toplumsal bir yaraya yol açmaktadır.
Haksız olduğuna inandığımız bu ayrımcılığın sona erdirilerek mağduriyetlerin giderilmesi için kanun koyucu makamların ve bakanlıkların konuya ilişkin değerlendirmelerinin gözden geçirilmesinin daha hakkaniyetli ve adil olacağına inandığımızı iletmek isteriz. Ayrımcılıktan kaynaklanan bu farklar, bizler açısından hem maddi hem manevi zorlayıcı olmasının yanı sıra devletimizin değişmez adalet anlayışına ters düşmekte ve güven olgusunu sarsmaktadır. Aynı zamanda tüm bahsi geçen bu üzücü şart ve tutarsızlıkların sağlıkta eşitlik ilkesine uygun olduğu asla kabul edilemez.
Bizler için Devlet desteği olsa da olmasa da anne olmak, aile olmak, topluma yeni bireyler kazandırabilmek adına ödediğimiz bedeller milli servet esasına girmektedir. Bu nedenle de yapılan harcamaların bir kısmının yasalar ve devlet desteği uygun olmadığı için yurt dışına gitmesi de milli servet kaybı anlamına gelmektedir. Yönetmeliklerdeki iyileştirme ve eşitlik ilkesi doğrultusundaki yeni düzenlemeler için tüm bu hususların dikkate alınarak anne olma yolundaki engellerimize devlet kanalından doğan maddi manevi engellerin kaldırılması en büyük beklentimizdir.
Bu bağlamda; yardımcı üreme tekniklerindeki devlet desteğinin 39 yaş altı kadınlar için yapılan uygulamayla aynı seviyeye getirilmesi, tüp bebek merkezlerinin hasta kabul yaş sınırları ile aradaki farkın kaldırılması ve eski eşten çocuğu olan kadınların daha fazla mağdur olmaması, adil olmayan uygulamaların önlenmesi için gereğini saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.
Sayın...........,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığının birlikte yürüttüğü çalışmalarla yardımcı üreme teknikleri konusundaki torba yasa ile yeni düzenlemeler geldi. Ancak ayrımcılık yapmaksızın sağlanacak şartların getirilmesi beklentisi içindeki birçok kadının kalbine hançer saplanmıştır. Sağlanan 3. deneme hakkına rağmen yine 39 yaşını tamamlamış kadınlar ve kendilerinin olmayan eşlerinin eski eşinden çocukları olanlar tüm bu haklardan mahrum bırakılmıştır.
Ay anlatirken bile yüzünde mutlu gülücükler oldugu yazilarindan belli sana pozitif enerji veren kedini ve köpegini kutlarim canim anneanne olmusunda haberimiz yok ne güteldir onlarla ugrasmak senide minikleride mucuk mucuk (ya bende hic birsey yok yolayacak nerde bu guleryuzler opucuk simgelerim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?