Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

hadi ya adet dönemim olmasaydı bende ileri tarihe alacaktım ama zaman yoktu birde bakmışız orda buluşuyoruz allahım lütfen hepimiz ordan bebişli dönelim aişallaaaaaahh amiiiiiin :)

hadi ya adet dönemim olmasaydı bende ileri tarihe alacaktım ama zaman yoktu birde bakmışız orda buluşuyoruz allahım lütfen hepimiz ordan bebişli dönelim aişallaaaaaahh amiiiiiin :)

Muhtemelen bi şekilde denk geliriz diye dülünüyorum ben de öngörüşmede neler cıkacak merak ediyorum inşllh bişey cıkmaz temmuzda baslarım dıyece dua edıyorum.,hepımızın son tedavısı olsun ve bebekli bi final olsun

Yarın guzel gecsin inşallh canım kafanda bebiş hayalinle uyu uyan şimdiden yazayım dedım bi de Nur hnm la devam edelim diyoruz ama nur hnm için haziranda izne cıkıyor temmuzda bi müddet olmayabılır fılan dediler ben de aylin hnm la aldım öngörüşmeyi ..aklında olsun canımNur hnm ın durumu..

sağoll canımm benim hep beraberce. çok tuhaf ya neden öyle diyorlarki ama bugün çok yoğundu birde aradan randevusuz gelenler oluyor illaki görüşeceğiz diyorlar, danışmadaki kız iki saat beklersiniz dese bile bekleyeceğiz gidemeyiz diyorlar.. birde görüşmeler en az yarım saat süürüyor ondan..
canım sen şehir dışından geleceğini ve direk nur hanım için çok uzaktan geldiğini gelmeden önce görüşmek istediğini anlat mutlaka bağlarlar.. birde nur hanım bugün bana istediğinde mailde atabilirsin dedi maillere cevap veriyormuş.. istersen birde mail at..
birde şu var telefonda birşey soracaksan farklı doktorlarada sormanda sıkıntı yok çünkü orası ekip çalışıyor.. ben ayşe hanımla görüştümya bugün gittiğimde ilk kez gördüğüm nur hanım ben anlatmadan hakkımdaki herşeyi biliyordu..:))
maili şu canım nur.dokuzeylul@memorial.com.tr

evet bunu öğrenmek için 2 hafta daha bekleyecez :) aslında ben şimdi çift heyecan yaşıyorum biri memorıal da görüşmem ne derece olumlu olacak ikincisi ise istanbula ilk defa gidecem eşimin ailesi orda ama ilk gidişim olacak 1 haftalığına izin alıp gidecez birazda onun heyecanı var

sağol canımm benimm son dönemlerde çok hareketli bi hasta oldum kendi hızımı kendim takip edemiyorum artık umarım sonu hayırlı olur:))

temmuz sonuna geliyor adetim inşallah o zamana kadar gelir yoksa aklımda doktor adı yok:)) sağoll canım benimmm çok öptümm

Heyecan şahane birşeyy hormonları tetiklerrr ohhh missss çifte heyecan inşllh sana ikiz getirir...

ayy çok sağol canım mutlaka bir mail atacam artık yarın detaylı bir mesaj yazar gönderirim aslında yoğunluktan öğle söylediklerini tahmin etmiştim acaba oraya gittikten sonra onunla görüşemezmiği çünkü randevuma seviç hanım diye geçtiler

cnm gitmeden nur hn hastanedemi önce öğren ona göre geleceğim de.. ilk görüştüğün kişi önemli olmuyor bende ayşe hanımla konuşmuştum ama doktorum nur hn olacak diyince sisteme öyle girdiler.. ameliyat geçirmiş nur hn galiba o yüzden bu sıralar biraz sıkıntılıymış.. belinden dedi bana bugun tabi doğru anladıysam:))

Heyecan şahane birşeyy hormonları tetiklerrr ohhh missss çifte heyecan inşllh sana ikiz getirir...

amiiinn inşallah ikiz olur mutluluktan uçarım o zaman ama biz birinede razıyız hatta dünyalar bizim olur allahım hepimize sağlıklı bebişler nasip eder inşallah
kızlar bir de hepimiz anne oluyoruz bir yerde buluşup tanışıyoruz ileriki zamanlarda çocuklarımız birbirlerine aşık oluyor nasıl filim ama :) :) :)

inşallah canım mutlu son olur hepimize
hadi ben çıkıyorum herkese iyi akşamlar öpüldünüz çooook

Ofisten çıkarken gördüm... Bir kaç değişiklik yansıttım... Bilahare üzerinden geçeriz. Ellerine sağlık, kaleme kuvvet :)

Sayın...........,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü çalışmalarla yardımcı üreme teknikleri konusundaki torba yasa ile yeni düzenlemeler geldi. Ancak ayrımcılık yapmaksızın sağlanacak şartların getirilmesi beklentisi içindeki birçok kadının kalbine hançer saplanmıştır. Sağlanan 3. deneme hakkına rağmen yine 39 yaşını tamamlamış kadınlar ve kendilerinin olmayan eşlerinin eski eşinden çocukları olanlar tüm bu haklardan mahrum bırakılmıştır.

Bizler 39 yaşını tamamlamış anne adaylarıyız. Bazılarımız kendi sağlık sorunları nedeniyle, bazılarımız eşten kaynaklı sorunlar nedeniyle, bir kısmımız ileri yaşta evlendiği için, bir kısmımız başka bir sağlık sorunu nedeniyle gecikmiş ve anne olmakta yardım almak durumunda olan kadınlarız.

Aramızda, geçerli yasalara uygun yaşta tedaviye başladığı halde uygulanan prosedürlerin yavaş işlemesi nedeniyle henüz sonuç alamamış anne adayları da bulunmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun, henüz anne olamamış olmak hepimizi aynı şekilde olumsuz etkilemekte ve istemesek dahi bu negatif etkiyi topluma yansıtmaktayız.

Diğer taraftan, elimizde olmayan sebeplerle anne olamayışımız, toplum tarafından da kişisel kusur hatta sakatlık olarak değerlendirilmekte ve yaşanan baskıyı ve manevi acıyı katlayarak artırmaktadır... İmkanları olanların bazıları kendi çabalarıyla yurt içinde tedaviye devam etmekte, Türkiye yasalarının öngördüğü yaş sınırlarının da üzerine çıkan imkan sahibi anne adayları ise destek tedavilerinde yaş sınırı daha yüksek olan ülkelerde vazgeçmeksizin çare aramaktadır.

Ülkemiz yasaları annelik hakkını yaşından dolayı elinden aldığı için yine yurt dışında ülkemizde yasak olan donasyon yöntemiyle anne olmayı deneyenler de bulunmaktadır. Buna mukabil, doğurganlığı devam edip 39 yaş üstünde doğal yolla hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren kadınlarla aynı toplumda yaşamaktayız. Doğurganlığımızın çeşitli nedenlerle sekteye uğramış olmasının yanında toplumsal görüş ve yasal yapılandırma nedeniyle de cezalandırılır durumdayız.

Çelişen bir başka hususa dikkat çekmek isteriz. Devlet desteği 40 yaşından gün almış olanlara sağlanmazken, yine devlet yasalarınca belirlenen kurallar doğrultusunda tüp bebek merkezlerinde tedaviye alınacak kadın hasta üst yaşı 45 olarak belirlenmiştir. Keza herhangi bir yasa da erkek hastalar için yaş sınırı uygulanmamaktadır.Kadın-Erkek cinsiyet ayrımının, doğurganlığa sahip olsa da yardımcı tedavi gören kadınlarda yaş sınırlamasının Devlet kanalıyla öngörülmesi maddi manevi toplumsal bir yaraya yol açmaktadır.

Haksız olduğuna inandığımız bu ayrımcılığın sona erdirilerek mağduriyetlerin giderilmesi için kanun koyucu makamların ve bakanlıkların konuya ilişkin değerlendirmelerinin gözden geçirilmesinin daha hakkaniyetli ve adil olacağına inandığımızı iletmek isteriz. Ayrımcılıktan kaynaklanan bu farklar, bizler açısından hem maddi hem manevi zorlayıcı olmasının yanı sıra devletimizin değişmez adalet anlayışına ters düşmekte ve güven olgusunu sarsmaktadır. Aynı zamanda tüm bahsi geçen bu üzücü şart ve tutarsızlıkların sağlıkta eşitlik ilkesine uygun olduğu asla kabul edilemez.

Bizler için Devlet desteği olsa da olmasa da anne olmak, aile olmak, topluma yeni bireyler kazandırabilmek adına ödediğimiz bedeller milli servet esasına girmektedir. Bu nedenle de yapılan harcamaların bir kısmının yasalar ve devlet desteği uygun olmadığı için yurt dışına gitmesi de milli servet kaybı anlamına gelmektedir. Yönetmeliklerdeki iyileştirme ve eşitlik ilkesi doğrultusundaki yeni düzenlemeler için tüm bu hususların dikkate alınarak anne olma yolundaki engellerimize devlet kanalından doğan maddi manevi engellerin kaldırılması en büyük beklentimizdir.

Bu bağlamda; yardımcı üreme tekniklerindeki devlet desteğinin 39 yaş altı kadınlar için yapılan uygulamayla aynı seviyeye getirilmesi, tüp bebek merkezlerinin hasta kabul yaş sınırları ile aradaki farkın kaldırılması ve eski eşten çocuğu olan kadınların daha fazla mağdur olmaması, adil olmayan uygulamaların önlenmesi için gereğini saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

ellerinize sağlık arkadaşlar çok güzel olmuş..2220 seninde arkadaşım..Dün benim aklıma gelen e-devlletten cumhurbaşkanına yazın linkinden yazmak geldi, ama bu işi bırakmayalım.Ne yapabilirsek yapalım, bu bizimde hakkımız..Bi arkadaşımız bi site adresi vermiş, hatta Belkin Elvan ve Psikopat -Kedi ye yaptığı işkencelerle halen aklımızda ..oaraya gönderebiliriz demiş..Ama bunun için çok iyi organize olmalıyız, yani binlerce kadın nasıl toplanılır?

Ay harika ,sonu mutlu biten her filme varim allah o günleri de bizlere gidtersin insallah
dualarina amin diyorum canim

Fikrine sağlık

Ellerin dert görmesin. Anlaşılmak ne güzel

Ellerinize yüreğinize sağlık ...2220-wishhduygu....
Neticede tüp bebek yaptıranlar değil sadece konu olan diğer kadınlarda bizi destekleyebilir hatta bence genç kızlar bile bu işin içinde olmalı çünkü ne oldum değil ne olacağım demeli demiş atalarımız...

Teşekkür ederiz. Torunlarım geçen sene doğmuşlardı. Yaşlarını dolduracaklar teyzesi. Şimdi torun çocuğu sevmeye hazırlanıyorum. İnşallah bu kızım annesi ve kardeşi gibi üzmez bizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…