Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İlahi, güldürdün beni Yüzükleri de aldın mı?

W.DUYGU VE ZONAK
Kaleminize salik iste bukadar belki bizi anlayan birileri cikar aslinda prensip olarak bu yolada savasmaliyiz kadinlara 40 dan sonra isiniz biti muamelesi beni yikiyo almanyadada böyle basil bir adalet bu anlam veremiyorum
Ikinizide öptüm alkislar size

biiz geldik uzun zaman sonra.

ben ve kizim iyiyiz cok sukur. bugun kontolumuz vardi melegim iyisezeryan riskide ortadan kalkti.
ben biraz agirlastim geceleri yatmak uyumak iyice zorlasti. Allahim bu zorluklari en kisa zamanda sizede nasip etsin insallah

bu arada burda bi ablam var onun esi gecenlerde anlatti. annesi 55 yasinda ( seneler once tabii) son bebegini dunyaya getirmis. tupbebek falan degil anliycaginiz.
zaten koyde yasayan bi kadin. diycegim Rabbim verdikten sonra gerisi hurafe.

hepinize bizden kocaman sevgiler

canım eline diline sağlık çok güzel olmuş.. ben hiç umutlu değilim bunlardan yana çünkü daha tüp bebek düşüncesini bile başkasının sperminden diye düşünen bir toplumda yaşıyoruz.. başımızdakileride onlar seciyorlar ne yazıkki kaç dönemdir..
bu sabah hastanedeydim yanımda sıradaki bayan sordu neden geldiğimi bende çekinmeden tüp bebek için gerekli testleri yaptırıyorum dedim.. başkasının spermi ise senin yumurtan birleşince tüp ebbek oluyor dimi dedi yani toplum içindeki genel anlayış bile bazı kesimlerde böyleyken onların başa getirdiklerinden ne çıkacakki..
bende yıllar önce çidere üyeyken bu tarzda çok yazılar yazdık aile ve sosyal politikalar bakanlığına hatta imza kampanyaları bile yapıldı ama cevap bile gelmedi yazılara... ne yazıkki hiç kimsenin umrunda değiliz..

nereye gitsek şu testi yap gel diyorlar ama devlet hastaneleri testleri yapmak istemiyor, yıllar içinde en az 3 tüp bebek parası teste harcadım.. birde maddi durumu hiç olmayan ve hiçbirşeyden anlamayan, çevresinde büyük hastaneler olmayan ama bizlerle bebek konusunda aynı kaderi yaşayan binlerce bayan var onlar ne yapıyorlar düşünüyorum düşünüyorum akıl sır erdiremiyorum çoğu çaresizlik içindeler ama kimsenin umrunda değil..

peki bu dilekçeden sonra ne yapmalıyız? 40 yaş üstü hatta altı hanımlar sizde destek verin, sizde 1 gün 40 yaşını gececeksiniz ...

Afiyet olsuuun
Bu metni, Cumhurbaşkanı, meclis başkanı, aile bakanı, çalışma bakanı, başbakan ... işin içine girecek herkese, ayrıca TV. kanallarına.. Aklıma bunlar geldi. Toplanma için de alternatif geliştirilebilir...

Ay selcanim gelmis minigide iyiymis cok sükür canim allah hayirlisiyla bebegini kucagina almayi nasip etsin teyzeleri minik bebisini öper
canim seni özdedi bu topik ama artik bebeginle ugrasirsin ara sira ana kiz bize bir gülümseyin yeter hayirlisiyla herkes tadar insallah anneligi 40 olsun 45 olsun varsin 55
Olsun yeterki olsun hayirlisiyla insallah

İşin aslı, bu karar Dünya Sağlık Örgütü adındaki amacını saptamakta zorlandığım bir kurum tarafından alınan bir karar. Dünyanın her yerinde yaptıkları araştırmalar sonucu böyle bir ortalama çıkarmışlar. Eskimoların ortalama ömrü 27 yıl. Buna karşılık Sibirya' da ve Rusya' nın bazı bölgeleriyle Afrika' nın özellikle orman kabilelerinde yaş ortalaması 120. Aynı uzun ömür bilgisini, Çerkesler için de duymuştum ama karşılıklı bir konuşmaydı, aslını bilmiyorum. Ancak tüm dünyanın ortak değerinin geçerliliği tartışılır. Her ırkın, her bölgenin farklı özellikleri var. Bu yüzden her ülkenin kendi ortalamasıyla hareket etmesi gerekir bence. Fakat Dünya Sağlık Örgütü oldukça etkili, alt yapısı sağlam, istediğini yaptıran güçlü bir kurum. İnfetilite, kanser, aids gibi birçok önemli hastalığın çaresini buldukları yönünde çok fazla söylenti var. Yine kendi çalışanları tarafından duyurulan ve kurum tarafından her seferinde kocaman belgelerle aksi savunulan iddialar var. İlaç sanayii tarafından desteklendikleri için sümen altı edilen gerçek tedaviler, dünya nüfusunu dengede tutmak için laboratuar ortamında hazırlanan hastalıklar (öldürücü grip virüsler, ebola, aids vs.) Konu derin, karıştırmayayım daha fazla...:44:

Hoşgeldin. Allah bir avazda kurtarsın ikinizi de. Sağlıkla kucakla kızını.

Cehalette sınır tanımıyoruz
Bir kere yazıp bırakırsak kimse dinlemez ama bıktırana kadar yazarsak eninde sonunda bir cevap alırız. Bu konuda tüp bebek merkezlerini ve kadın doğum uzmanlarının da desteklemesi gerek. Onlara yönelik çalışmalar da yapılmalı. Onlar burun kıvırıken işin dışındakilerden destek almamız daha zor olur.
O bahsettiğin bayanlardan birisi karşı komşum. Erkek infertilitesi nedeniyle çocuk sahibi olamamışlar. Üstelik aşılama bile deneyememişler. Bu eve taşındığımızdan iki ay sonra merdivenlerden düşüp kaburgalarını ve kolunu kırdı. Ameliyat oldu, aylarca tedavi gördü ve kolu ve kaburgaları düzelirken ilaçlar yüzünden menapoza girdi. Benim tedavim için karı koca benim kadar hevesli ve heyecanlıydılar. Olmayınca da gerçekten üzülen tek komşum o oldu.

peki bu dilekçeden sonra ne yapmalıyız? 40 yaş üstü hatta altı hanımlar sizde destek verin, sizde 1 gün 40 yaşını gececeksiniz ...

Bu dilekçeden sonra aynı dilekçeyi cevap alana kadar göndermeliyiz. Eğer birkaç kişi hepimiz adına hareket etmeyecekse bunu her birimiz ayrı ayrı yapmalıyız.

bizde hep yazariz cnm birde su katki paylarini yazalim cok yuksek cnm.. bu adamlarin verdigi raporla 500-1000 tl karimiz anca oluyor.. hic bi isede yaramiyor.. katsayilarda durdu durdu bu yil yukseldi bizi buldu.. cnm bence tamamen sinirsiz sayida ucretsiz hakkimiz olmali.. yas sinirida asla olmamali.. hayat 35 ten sonra basliyor.. universite, kariyer, is hayatinin entrikalari ve sacma sapan gonus iliskileri derken gec evleniyoruz mecburen bebege sira anca geliyor..
bu arada komsunaa cok cok gecmis olsun.. cnm hayata bakis acilari seni tanidiktan sonra degisecek bence, menapoza giren bayanlara donasyon oluyor biliyordum..

Katkı paylarını ekleriz ama sınırsız - ücretsiz hak konusunda düşünmek gerek. Çünkü bu defa doktorların lehine bir suistimal ihtimali ortaya çıkıyor. Belki rapor için istenen testlerin kapsamı genişletilip, devlet hastaneleri ve üniversitelerde yapılması zorunlu kılınabilir. Hayat bize göre 35 ten sonra başlasa da muhatabımız bizimle aynı fikirde değil. Bu konuda çok anlayışlı da olmayacaklardır.
Komşum için iyi dileklerine onlar adına teşekkür ederim. Ama aşılama bile deneyememişler. Donasyon hem maddi olarak imkansız, hem de görüşlerine uzak. Kadın ilkokuldan terk, adam sanırım ortaokul mezunu. Fırında çalışıyor. Senin hastanede karşılaştığın kadın gibi bakış açıları dar biraz.

Ctesi ve bugün kontrole gittim.. Sadece ıkı yumurtam var...en son ocak ayındaki opumda 8 yum toplandıydı...e2 degerlerim tedavinin 5. Gunu (adetin 6) 32 idi 8. Gunu 140 bişey.,,,,, canım sıkıldı,

persembe yine gideceğim...sonraki birkaç gün içinde opum olabilir...
Tabloya persembe kontrol ptesi salı gibi bir gune opu yazabillrsin...

Bu arada dilekçemizi okudum ellerinize sağlık,,, elimden geleni yapacağım,,,imzalayıp heryere postalayacağım,,,,haa bi de : yaaa benim günlerce basım ağrıyor,,,hayır mıdır.? Bir aydan fazla çok sık... Nerdeyse hergün,,,,gecen hafta tedaviye baslamadan önce biwsteron cyclo progynova aldım bir ay bu hafta biesteron ve şu iğneler vsvs ,,,,

Canım benım neden dıkıodun canını ıhtiyacın olan çok yumurta değil kaliteli yumurta..inşallh o ikiside iyi kalitedir ve transfer efilip sana güzelce tutunur..ben e2 ile ilgili pek bilgi sahibi değilim galiba artması iyi değil senin yazından anlafığım kadarıyla...moralini yüksek tut canım persembe hayırlı haberlerle gel inşallh..

Gnd, bugünkü operasyonunda başarılar dilerim, şimdiden geçmiş olsun,,,,,ö

Cmasım e2 değerin gayet güzel merak etme ortalama 100 ile 200 arası bir değer oluyo OPUDAN önce yapılan son teste yani senin değerine göre (tedavinin 8 . günü 2 yumurtana göre demek ki e2 değerin 70 falan buda iyidir .Allah bereket versin cmascım .

Tek yumurtan değil 2 yumurtan var binlerce kere şükür .İkiside altın yumurtaların olsun inşallah .Beni sorarsan cmascım olumsuz 3. tedaviden sonra beklemedeğim .Ne yapacağını bilmeden beklemede .Ramazanda bi geçsin inşallah .Bana yine fulya yolları görünür..

Bütün topik arkadaşlarıma Allah' dan bol yumurtalı günler diliyorum ..ismi sayamadığım bütün topik arkadaşlarımın ve benim elimi boş bırakma Yüce Rabbim.

malesef canım söylediklerine katılmamak elde değil canlı örneğini bende yaşadım tüp bebekten bahsedince başkasının spermlerinden anlıyorlar böyle olunca zina ya geçiyormuş ne kadar acı ne kadar cahil kalmış bir toplumuz bunlar sadece bazıları daha neler neler ama kendi derdimizle uğraşırken bu söylentileri kafaya takacak değiliz elbet unut gitsin takılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…