- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #14.321
amiiinn inşallah ikiz olur mutluluktan uçarım o zaman ama biz birinede razıyız hatta dünyalar bizim olur allahım hepimize sağlıklı bebişler nasip eder inşallah
kızlar bir de hepimiz anne oluyoruz bir yerde buluşup tanışıyoruz ileriki zamanlarda çocuklarımız birbirlerine aşık oluyor nasıl filim ama :) :) :)
Ofisten çıkarken gördüm... Bir kaç değişiklik yansıttım... Bilahare üzerinden geçeriz. Ellerine sağlık, kaleme kuvvet :)
Sayın...........,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığının birlikte yürüttüğü çalışmalarla yardımcı üreme teknikleri konusundaki torba yasa ile yeni düzenlemeler geldi. Ancak ayrımcılık yapmaksızın sağlanacak şartların getirilmesi beklentisi içindeki birçok kadının kalbine hançer saplanmıştır. Sağlanan 3. deneme hakkına rağmen yine 39 yaşını tamamlamış kadınlar ve kendilerinin olmayan eşlerinin eski eşinden çocukları olanlar tüm bu haklardan mahrum bırakılmıştır.
Bizler 39 yaşını tamamlamış anne adaylarıyız. Bazılarımız kendi sağlık sorunları nedeniyle, bazılarımız eşten kaynaklı sorunlar nedeniyle, bir kısmımız ileri yaşta evlendiği için, bir kısmımız başka bir sağlık sorunu nedeniyle gecikmiş ve anne olmakta yardım almak durumunda olan kadınlarız.
Aramızda, geçerli yasalara uygun yaşta tedaviye başladığı halde uygulanan prosedürlerin yavaş işlemesi nedeniyle henüz sonuç alamamış anne adayları da bulunmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun, henüz anne olamamış olmak hepimizi aynı şekilde olumsuz etkilemekte ve istemesek dahi bu negatif etkiyi topluma yansıtmaktayız.
Diğer taraftan, elimizde olmayan sebeplerle anne olamayışımız, toplum tarafından da kişisel kusur hatta sakatlık olarak değerlendirilmekte ve yaşanan baskıyı ve manevi acıyı katlayarak artırmaktadır... İmkanları olanların bazıları kendi çabalarıyla yurt içinde tedaviye devam etmekte, Türkiye yasalarının öngördüğü yaş sınırlarının da üzerine çıkan imkan sahibi anne adayları ise destek tedavilerinde yaş sınırı daha yüksek olan ülkelerde vazgeçmeksizin çare aramaktadır.
Ülkemiz yasaları annelik hakkını yaşından dolayı elinden aldığı için yine yurt dışında ülkemizde yasak olan donasyon yöntemiyle anne olmayı deneyenler de bulunmaktadır. Buna mukabil, doğurganlığı devam edip 39 yaş üstünde doğal yolla hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren kadınlarla aynı toplumda yaşamaktayız. Doğurganlığımızın çeşitli nedenlerle sekteye uğramış olmasının yanında toplumsal görüş ve yasal yapılandırma nedeniyle de cezalandırılır durumdayız.
Çelişen bir başka hususa dikkat çekmek isteriz. Devlet desteği 40 yaşından gün almış olanlara sağlanmazken, yine devlet yasalarınca belirlenen kurallar doğrultusunda tüp bebek merkezlerinde tedaviye alınacak kadın hasta üst yaşı 45 olarak belirlenmiştir. Keza herhangi bir yasa da erkek hastalar için yaş sınırı uygulanmamaktadır.Kadın-Erkek cinsiyet ayrımının, doğurganlığa sahip olsa da yardımcı tedavi gören kadınlarda yaş sınırlamasının Devlet kanalıyla öngörülmesi maddi manevi toplumsal bir yaraya yol açmaktadır.
Haksız olduğuna inandığımız bu ayrımcılığın sona erdirilerek mağduriyetlerin giderilmesi için kanun koyucu makamların ve bakanlıkların konuya ilişkin değerlendirmelerinin gözden geçirilmesinin daha hakkaniyetli ve adil olacağına inandığımızı iletmek isteriz. Ayrımcılıktan kaynaklanan bu farklar, bizler açısından hem maddi hem manevi zorlayıcı olmasının yanı sıra devletimizin değişmez adalet anlayışına ters düşmekte ve güven olgusunu sarsmaktadır. Aynı zamanda tüm bahsi geçen bu üzücü şart ve tutarsızlıkların sağlıkta eşitlik ilkesine uygun olduğu asla kabul edilemez.
Bizler için Devlet desteği olsa da olmasa da anne olmak, aile olmak, topluma yeni bireyler kazandırabilmek adına ödediğimiz bedeller milli servet esasına girmektedir. Bu nedenle de yapılan harcamaların bir kısmının yasalar ve devlet desteği uygun olmadığı için yurt dışına gitmesi de milli servet kaybı anlamına gelmektedir. Yönetmeliklerdeki iyileştirme ve eşitlik ilkesi doğrultusundaki yeni düzenlemeler için tüm bu hususların dikkate alınarak anne olma yolundaki engellerimize devlet kanalından doğan maddi manevi engellerin kaldırılması en büyük beklentimizdir.
Bu bağlamda; yardımcı üreme tekniklerindeki devlet desteğinin 39 yaş altı kadınlar için yapılan uygulamayla aynı seviyeye getirilmesi, tüp bebek merkezlerinin hasta kabul yaş sınırları ile aradaki farkın kaldırılması ve eski eşten çocuğu olan kadınların daha fazla mağdur olmaması, adil olmayan uygulamaların önlenmesi için gereğini saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.
W.DUYGU VE ZONAK
Kaleminize salik iste bukadar belki bizi anlayan birileri cikar aslinda prensip olarak bu yolada savasmaliyiz kadinlara 40 dan sonra isiniz biti muamelesi beni yikiyo almanyadada böyle basil bir adalet bu anlam veremiyorum
Ikinizide öptüm alkislar size
ellerinize sağlık arkadaşlar çok güzel olmuş..2220 seninde arkadaşım..Dün benim aklıma gelen e-devlletten cumhurbaşkanına yazın linkinden yazmak geldi, ama bu işi bırakmayalım.Ne yapabilirsek yapalım, bu bizimde hakkımız..Bi arkadaşımız bi site adresi vermiş, hatta Belkin Elvan ve Psikopat -Kedi ye yaptığı işkencelerle halen aklımızda ..oaraya gönderebiliriz demiş..Ama bunun için çok iyi organize olmalıyız, yani binlerce kadın nasıl toplanılır?
biiz geldik uzun zaman sonra.
ben ve kizim iyiyiz cok sukur. bugun kontolumuz vardi melegim iyisezeryan riskide ortadan kalkti.
ben biraz agirlastim geceleri yatmak uyumak iyice zorlasti. Allahim bu zorluklari en kisa zamanda sizede nasip etsin insallah
bu arada burda bi ablam var onun esi gecenlerde anlatti. annesi 55 yasinda ( seneler once tabii) son bebegini dunyaya getirmis. tupbebek falan degil anliycaginiz.
zaten koyde yasayan bi kadin. diycegim Rabbim verdikten sonra gerisi hurafe.
hepinize bizden kocaman sevgiler
W.DUYGU VE ZONAK
Kaleminize salik iste bukadar belki bizi anlayan birileri cikar aslinda prensip olarak bu yolada savasmaliyiz kadinlara 40 dan sonra isiniz biti muamelesi beni yikiyo almanyadada böyle basil bir adalet bu anlam veremiyorum
Ikinizide öptüm alkislar size
biiz geldik uzun zaman sonra.
ben ve kizim iyiyiz cok sukur. bugun kontolumuz vardi melegim iyisezeryan riskide ortadan kalkti.
ben biraz agirlastim geceleri yatmak uyumak iyice zorlasti. Allahim bu zorluklari en kisa zamanda sizede nasip etsin insallah
bu arada burda bi ablam var onun esi gecenlerde anlatti. annesi 55 yasinda ( seneler once tabii) son bebegini dunyaya getirmis. tupbebek falan degil anliycaginiz.
zaten koyde yasayan bi kadin. diycegim Rabbim verdikten sonra gerisi hurafe.
hepinize bizden kocaman sevgiler
canım eline diline sağlık çok güzel olmuş.. ben hiç umutlu değilim bunlardan yana çünkü daha tüp bebek düşüncesini bile başkasının sperminden diye düşünen bir toplumda yaşıyoruz.. başımızdakileride onlar seciyorlar ne yazıkki kaç dönemdir..
bu sabah hastanedeydim yanımda sıradaki bayan sordu neden geldiğimi bende çekinmeden tüp bebek için gerekli testleri yaptırıyorum dedim.. başkasının spermi ise senin yumurtan birleşince tüp ebbek oluyor dimi dedi yani toplum içindeki genel anlayış bile bazı kesimlerde böyleyken onların başa getirdiklerinden ne çıkacakki..
bende yıllar önce çidere üyeyken bu tarzda çok yazılar yazdık aile ve sosyal politikalar bakanlığına hatta imza kampanyaları bile yapıldı ama cevap bile gelmedi yazılara... ne yazıkki hiç kimsenin umrunda değiliz..
nereye gitsek şu testi yap gel diyorlar ama devlet hastaneleri testleri yapmak istemiyor, yıllar içinde en az 3 tüp bebek parası teste harcadım.. birde maddi durumu hiç olmayan ve hiçbirşeyden anlamayan, çevresinde büyük hastaneler olmayan ama bizlerle bebek konusunda aynı kaderi yaşayan binlerce bayan var onlar ne yapıyorlar düşünüyorum düşünüyorum akıl sır erdiremiyorum çoğu çaresizlik içindeler ama kimsenin umrunda değil..
peki bu dilekçeden sonra ne yapmalıyız? 40 yaş üstü hatta altı hanımlar sizde destek verin, sizde 1 gün 40 yaşını gececeksiniz ...
Cehalette sınır tanımıyoruz
Bir kere yazıp bırakırsak kimse dinlemez ama bıktırana kadar yazarsak eninde sonunda bir cevap alırız. Bu konuda tüp bebek merkezlerini ve kadın doğum uzmanlarının da desteklemesi gerek. Onlara yönelik çalışmalar da yapılmalı. Onlar burun kıvırıken işin dışındakilerden destek almamız daha zor olur.
O bahsettiğin bayanlardan birisi karşı komşum. Erkek infertilitesi nedeniyle çocuk sahibi olamamışlar. Üstelik aşılama bile deneyememişler. Bu eve taşındığımızdan iki ay sonra merdivenlerden düşüp kaburgalarını ve kolunu kırdı. Ameliyat oldu, aylarca tedavi gördü ve kolu ve kaburgaları düzelirken ilaçlar yüzünden menapoza girdi. Benim tedavim için karı koca benim kadar hevesli ve heyecanlıydılar. Olmayınca da gerçekten üzülen tek komşum o oldu.
bizde hep yazariz cnm birde su katki paylarini yazalim cok yuksek cnm.. bu adamlarin verdigi raporla 500-1000 tl karimiz anca oluyor.. hic bi isede yaramiyor.. katsayilarda durdu durdu bu yil yukseldi bizi buldu.. cnm bence tamamen sinirsiz sayida ucretsiz hakkimiz olmali.. yas sinirida asla olmamali.. hayat 35 ten sonra basliyor.. universite, kariyer, is hayatinin entrikalari ve sacma sapan gonus iliskileri derken gec evleniyoruz mecburen bebege sira anca geliyor..
bu arada komsunaa cok cok gecmis olsun.. cnm hayata bakis acilari seni tanidiktan sonra degisecek bence, menapoza giren bayanlara donasyon oluyor biliyordum..
Sayfa tasarrufu ne kızması bilakis en iyisi :)
İtiraf ediyorum kim ne yapıyordu bazen takipte zorlanıyorum, o manada kolaylık olsun diyedir yani :)
Aslında aylık takvim gibi bir şey daha da güzel takip sağlar :) Outlook takvim gibi... Sonra kimin nesi vardı bazen unutuyorum. Bir nevi günlük bu da işte...
Benim gibi takip edelim, neler oluyor bilelim diyenler varsa aşağıdaki örnek yapıştırdığım Takvim'i de devreye sokayım :) Mesela Ensu'nun operasyonunu ekledim... Bilgi eklemek kolay ne dersiniz?
[TABLE="class: outer_border, width: 900"]
[TR]
[TD="align: center"]PAZARTESİ
[/TD]
[TD="align: center"]SALI
[/TD]
[TD="align: center"]ÇARŞAMBA
[/TD]
[TD="align: center"]PERŞEMBE
[/TD]
[TD="align: center"]CUMA
[/TD]
[TD="align: center"]CUMARTESİ
[/TD]
[TD="align: center"]PAZAR
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]02 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]03 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]04 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]05 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]06 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]07 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]08 Haziran
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]
[/TD]
[/TD]
[TD="align: center"]Ensu Laparoskopi
+ Histeroskopi
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]09 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]10 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]11 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]12 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]13 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]14 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]15 Haziran
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]16 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]17 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]18 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]19 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]20 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]21 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]22 Haziran
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]23 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]24 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]25 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]26 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]27 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]28 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]29 Haziran
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[TD="align: center"]Ramazan
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]30 Haziran
[/TD]
[TD="align: center"]01 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]02 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]03 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]04 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]05 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]06 Temmuz
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR
[TD="align: center"]07 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]08 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]09 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]10 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]11 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]12 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]13 Temmuz
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]14 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]15 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]16 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]17 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]18 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]19 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]20 Temmuz
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]21 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]22 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]23 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]24 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]25 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]26 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]27 Temmuz
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[TD="align: center"]Arife Günü
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]28 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]29 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]30 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]31 Temmuz
[/TD]
[TD="align: center"]01 Ağustos
[/TD]
[TD="align: center"]02 Ağustos
[/TD]
[TD="align: center"]03 Ağustos
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]Bayram 1. Günü
[/TD]
[TD="align: center"]Bayram 2. Günü
[/TD]
[TD="align: center"]Bayram 3. Günü
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Ctesi ve bugün kontrole gittim.. Sadece ıkı yumurtam var...en son ocak ayındaki opumda 8 yum toplandıydı...e2 degerlerim tedavinin 5. Gunu (adetin 6) 32 idi 8. Gunu 140 bişey.,,,,, canım sıkıldı,
persembe yine gideceğim...sonraki birkaç gün içinde opum olabilir...
Tabloya persembe kontrol ptesi salı gibi bir gune opu yazabillrsin...
Bu arada dilekçemizi okudum ellerinize sağlık,,, elimden geleni yapacağım,,,imzalayıp heryere postalayacağım,,,,haa bi de : yaaa benim günlerce basım ağrıyor,,,hayır mıdır.? Bir aydan fazla çok sık... Nerdeyse hergün,,,,gecen hafta tedaviye baslamadan önce biwsteron cyclo progynova aldım bir ay bu hafta biesteron ve şu iğneler vsvs ,,,,
bizde hep yazariz cnm birde su katki paylarini yazalim cok yuksek cnm.. bu adamlarin verdigi raporla 500-1000 tl karimiz anca oluyor.. hic bi isede yaramiyor.. katsayilarda durdu durdu bu yil yukseldi bizi buldu.. cnm bence tamamen sinirsiz sayida ucretsiz hakkimiz olmali.. yas sinirida asla olmamali.. hayat 35 ten sonra basliyor.. universite, kariyer, is hayatinin entrikalari ve sacma sapan gonus iliskileri derken gec evleniyoruz mecburen bebege sira anca geliyor..
bu arada komsunaa cok cok gecmis olsun.. cnm hayata bakis acilari seni tanidiktan sonra degisecek bence, menapoza giren bayanlara donasyon oluyor biliyordum..
İlahi, güldürdün beniYüzükleri de aldın mı?
Ctesi ve bugün kontrole gittim.. Sadece ıkı yumurtam var...en son ocak ayındaki opumda 8 yum toplandıydı...e2 degerlerim tedavinin 5. Gunu (adetin 6) 32 idi 8. Gunu 140 bişey.,,,,, canım sıkıldı,
persembe yine gideceğim...sonraki birkaç gün içinde opum olabilir...
Tabloya persembe kontrol ptesi salı gibi bir gune opu yazabillrsin...
Bu arada dilekçemizi okudum ellerinize sağlık,,, elimden geleni yapacağım,,,imzalayıp heryere postalayacağım,,,,haa bi de : yaaa benim günlerce basım ağrıyor,,,hayır mıdır.? Bir aydan fazla çok sık... Nerdeyse hergün,,,,gecen hafta tedaviye baslamadan önce biwsteron cyclo progynova aldım bir ay bu hafta biesteron ve şu iğneler vsvs ,,,,
canım eline diline sağlık çok güzel olmuş.. ben hiç umutlu değilim bunlardan yana çünkü daha tüp bebek düşüncesini bile başkasının sperminden diye düşünen bir toplumda yaşıyoruz.. başımızdakileride onlar seciyorlar ne yazıkki kaç dönemdir..
bu sabah hastanedeydim yanımda sıradaki bayan sordu neden geldiğimi bende çekinmeden tüp bebek için gerekli testleri yaptırıyorum dedim.. başkasının spermi ise senin yumurtan birleşince tüp ebbek oluyor dimi dedi yani toplum içindeki genel anlayış bile bazı kesimlerde böyleyken onların başa getirdiklerinden ne çıkacakki..
bende yıllar önce çidere üyeyken bu tarzda çok yazılar yazdık aile ve sosyal politikalar bakanlığına hatta imza kampanyaları bile yapıldı ama cevap bile gelmedi yazılara... ne yazıkki hiç kimsenin umrunda değiliz..
nereye gitsek şu testi yap gel diyorlar ama devlet hastaneleri testleri yapmak istemiyor, yıllar içinde en az 3 tüp bebek parası teste harcadım.. birde maddi durumu hiç olmayan ve hiçbirşeyden anlamayan, çevresinde büyük hastaneler olmayan ama bizlerle bebek konusunda aynı kaderi yaşayan binlerce bayan var onlar ne yapıyorlar düşünüyorum düşünüyorum akıl sır erdiremiyorum çoğu çaresizlik içindeler ama kimsenin umrunda değil..
Ay harika ,sonu mutlu biten her filme varim allah o günleri de bizlere gidtersin insallah
dualarina amin diyorum canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?