Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Acıbadem' in Çiderle anlaşması var, üye olursan daha az ödüyorsun. 800 gibi bir fark oluyor. Mayısta epey bir yerlere mail attım. En hızlı Bülent Traş dönüş yaptı. Sonraki sorularıma da sadece o cevap verdi. Sanırım o olacak. Yumurta gelişimi için vitamin verdi
doktor. Onlara başladım, gelişmelere göre ilerleyeceğiz artık...

vitamin olarak ne kullanıyorsun canım..ne zaman çağırdı muayene için..

kizlar hastanede yatiyorum cok kotuyum mahvildum agri sizidan sol tupum alindi sag tupumde sorun yokmus kaldi optum hepinizi

Çok çooook geçmiş olsun
Bildiğin ameliyat olmuşsun ağrı sızı nasıl yapmasın Lütfen dirayetli ol, hatta olma söylen hemşirelere arayı uzatmadan ağrı kesiciyi eklesinler seruma...

Bebeğine bir adım daha yaklaştın, çok çabuk toparlanıp taburcu olmanı diliyorum... Tekrar geçmiş olsun

Ensu kendini daha iyi hissedince detaylı anlatacaktır mutlaka ama bana aktarılan; (bana da olasılıklar dahilinde önerildi, eğer bir negatif alırsam değerlendirmek üzere erteledim)

Tüplerin tıkanıklığı durumunda net durumu ancak bu operasyonda anlıyorlar ve öncesinde kesin alırız, almayız diyemiyorlar. Açıp baktıklarındaki duruma göre almayı, bağlamayı bazen de temizlemeyi tercih ediyorlar.

İşlevini yitirmiş, düğüm olmuş, yumurtalık vb. dolanmış vs. durumdaki tüpü ileride ve mevcutta sorun yaratmaması için almak en iyi çözümlerden... Ama tüm bunların kesin teşhisi için operasyon gerekiyor. Öncesinde böyle bir durum olursa alacaklarını belirtiyorlar ve teşhise göre operasyon sırasında karar veriyorlar...

İşlevini yitirmişse, rahime sıvı akıtması potansiyeli de varken alınması aslında başarı için önemli bir adım... Her ameliyat süreci gibi ilk gün ağrı ve sızı zorluğu ne yazık ki var :26:

Hepimize önce sağlık, sonra şans ve kolaylıklar...

Tarih belli değil, yumurtalara göre randevu alacağım. Vitamin dediğim biosteron. Bir de kist gördü, cyclo- progynova verdi. Ve Argi woman diye bir takviye.

merhaba cnm nasılsın biesteron bende kullanıyorum 60 lık yarısını bitirdim bakalım :26::26::26:

Tarih belli değil, yumurtalara göre randevu alacağım. Vitamin dediğim biosteron. Bir de kist gördü, cyclo- progynova verdi. Ve Argi woman diye bir takviye.

Yumurtalar nasıl anlaşılıyor? Nedir yolu bunun...

Bende az önce regl oldum ama bu ay canım gitmek istemiyor şu an onu hissettim, zaten yeni kestik ilaçları vs. biraz dinlensin vücut :)
Bir sonrakine sarkıtayım diyorum... 2 yöntemden biri ile dondurulmuşa hazırlanacağız ya 1 tanesi yumurta takibi... Diğeri bolca ilaç... Yumurta takibi daha sıcak geliyor sanki.

Nasıl olacak hiç fikrim yok ama... Bir aparat alınacakmış sanırım hangi marka nedir ne değildir sonra ateş ölçülecekmiş (ateşliyim zaten :))))) ) nasıl standart belirleyeceğiz bilemedim.

merhaba cnm nasılsın biesteron bende kullanıyorum 60 lık yarısını bitirdim bakalım :26::26::26:

Geçe defa çok gülüyordum. Olur olmaz her şeye. Bu defa deli gibi öfkeliyim. Allah sonumu hayır etsin. Cuma günü başladım. Ama tüp bebeğe başlayana kadar devamlı kullanacakmışım.

kizlar hastanede yatiyorum cok kotuyum mahvildum agri sizidan sol tupum alindi sag tupumde sorun yokmus kaldi optum hepinizi

canım çook geçmiş olsun eminimki zordur ama inşallah bu operasyon seni bebişine götürecek birde öğle düşün ve kendini iyi hissetmeye çalış çok öpüyorum canım

Aslında folikül gelişimini izleyecek. Geçen gün gittiğimde 3 folikül vardı ama az dedi. Sayı artırmaya çalışıyor. Her adette ultrasona gireceğim burada. Folikül sayısı artarsa o ay başlamak istiyorum. Senin bahsettiğin gibi aparatla takip duymamıştım hiç. Ateşim dengesiz benim. İltihaptan dolayı ısı dengem bozuk.
Senin yöntemi merak ettim açıkçası. Bilgi aldıkça paylaşır mısın bizimle de?

Geçe defa çok gülüyordum. Olur olmaz her şeye. Bu defa deli gibi öfkeliyim. Allah sonumu hayır etsin. Cuma günü başladım. Ama tüp bebeğe başlayana kadar devamlı kullanacakmışım.

geçen defa derken daha öncede mi kullandın inş. faydasını görürsün cnm benm bi arkadaşım var oda ikinci bebeğine hamile şu anda bu ilaçla kalmış banada o önerdi

İşte o yüzden sordum folikülleri nasıl izleyeceksin diye... Anladığım şu tedaviye başlamadan önce ilaçlarla takviye yapacaksın, orada bir doktorda da adet günlerinde foliküllere bakılacak. Sayı artmışsa Bülent Bey'e gideceksin... Doğru anladım sanırım

Yumurtlamaya göre gideceğim diye yazınca sayısı gelişimi değil de yumurtlama eyleminin gerçekleştiği zaman diye anlamıştım şimdi oldu... Bende sayı değil yumurtlama eylemi takip edilecek... Hani şu zamanında! en aklımızın karış karış yukarıda olduğu dönemde! diğer yöntemlerle beraber takvim metodlu tehlikeli günler diye baktığımız günleri bulmaya çalışacağız... Ey gidi!

Daha detaylandıkça elbette bilgi paylaşırım. Benim ateşim de dengesiz ateşim çıkmaz benim ama donarım, bir bakarsın yanarım menopozdayım sanki..

Bunun içinde ovulasyon testleri varmış... Açıkcası doktor aradığında bir toplantının ortasındaydım bilahare konuşalım dedim çok bilgilenmedim. Araştırdığım kadarı ile idrar ile ölçülüp çatlamanın olduğu zamanı normal olarak vücudun hamile kalmaya en hazır olduğu anı tespit edip o zaman transfer edecekmiş... Ateş ölçümü, kan testi (progestron, e2 vb) ve günlük muayene ile de kontrolleri yapılacak. Ama o testler nedir nasıl yapılır vs. bilmiyorum :26:

geçen defa derken daha öncede mi kullandın inş. faydasını görürsün cnm benm bi arkadaşım var oda ikinci bebeğine hamile şu anda bu ilaçla kalmış banada o önerdi

Bu benim ikinci tedavim olacak. İlk tedavimde de doktor vermişti. Bilmiyorum faydası var mı. O zaman da 4 ay kadar kullandım, hep tek folikül görünüyordu. Tedavi olacağım ay çörekotu yağı bal yoğurt karıştırdım bir kaç kere. Bir de küçük bir kavanoza bal ve tarçın karıştırdım, aklıma geldikçe sakızla, acelem varsa kaşıkla tükettim. 3 folikülle tedaviye başladık. Tek yumurta çıktı içinden. O da embriyo oldu, transfer edildi ama tutunamadı. Şimdi başka bir doktorla devam edeceğim. Edirne' de folikül takibi yaptırıp, İstanbul' da opu ve transfer olacak sanırım.

Doğru anlamışsın. Aslında tedaviye başladığımızda da bakılan şey folikül. İçindekini opuda öğreniyoruz ama hep yumurta takibi diye adlandırıyoruz ya. Karışıklık ondan oldu. Senin gündemin farklı olunca da... Algıda seçicilik
Ateş bende de aynı. Pek çıkmaz. Ama yazın boncuk boncuk terlerim.
Ovulasyon testi, idrarda gebelik testiyle aynı. İşlem de aynı. Birisi bebeği, birisi yumurtayı gösteriyor. Ateş ölçümü, sabah yataktan çıkmadan yapılıyor. Kan testini zaten biliyorsun. Adetin ikinci günü yapılan testler.

http://www.babyclub.de?service?fruchtbarkeitskalender?

(?) yerine (/) koyarsan Almanca bir sayfa açılacak. Son adet tarihini ve regl döngünü yazdığında takvim hesabı yapıyor. Ovulasyon testiyle de kontrolünü yapabilirsin. Hangi gün hamile kalırsan cinsiyetinin ne olacağına kadar gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…