Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Yaa şimdi aklıma geldi... Ben tatilde galiba 5-6 kere uçağa bineceğim...xray lar vs..... Aaaahhhhh! Napçam ben.?

hamileler xraylardan gecmiyorya zorunluluk yok sende gecme cnm bayan guvenlik el kontrolu yapiyor.. ben artik avm lerde bile xraylardan 6 aydir hic gecmedim hep el kontrolu yaptiriyorum.. gebeyimde demek zorunda degilsin saglik sorunu dersin.. yanindakilerede zararli girmiyorum dersin..

Son düzenleme:

Ya allahım kimseyi böyle ikilemde bırakmasın... Cmascım canım gerçekten zor bir andasın, ne yapsam bilemedim. Burada o kadar gerildim ve stres duydum ki sana nasıl iyi geliriz hiç bilemedim...

Bu nasıl bir durum anlamaya çalışıyorum. Azıcık kafası çalışanlardanım derim kendime ama bu duruma henüz akıl sır erdiremiyorum. Üzerine bunca zaman hem bu tedavilerde, hem başka şeylerden edindiğimiz tecrübelerle oluşturduğumuz (oluşturdukları) güven-çıkar durumu var ki insan acaba? demeden edemiyor...

Dudak uçuklatacak rakamlar yazmışsın... Üstelik daha önce sayı ve kalite sorunu yaşamadığın opuların da olmuşken...
Niye ilk opu diğerlerinden pahalı? ne özelliği-farkı var? ayrıca niye 3 opu 2 değil 4 değil mesela? ilk opu da 10 folikül toplansa 2-3. opuya gerek kalmayacak, e o zaman az folikül olması onların işine mi geliyor. Çok toplama az topla diğer opular da olsun anlayışı güdebilir mi bir merkez... Bir sürü soru var benim de sorduğum... Yazsam bir türlü yazmasam bir türlü... Hele hele doktorla görüşememek de neymiş! vallahi çok gerildim... Bunu hiç ama hiç sevmedim. İletişim kuramazsan nasıl ilerleyeceksin ki doktorunla... Opu bile olmayan tedavide 1 tanecik kontrole yönelik kan testinin sonucuyla ilgili geriye arayan doktorumu baş tacı mı edeyim, kraldan çok kral gibi davranabilenlere mi çatayım bilemedim. Çaresizliğimizden nemalanan insanlar olduğunu düşünmek istemiyorum... Güven duygun sağlam ise kendini teslim etmen lazım... Yoksa bu sorular ardı ardına gelir... Ama en önemlisi içinden ne geçtiği... :26::26::26::26::26::26::26::26::26:

((((( Bakma sen benim sorularıma, düşündüklerime okudukça hiddetlendim, üzüldüm, kızdım...

Bu nedenle eğer rahim kalınlığı ile ilgili bir sıkıntı yoksa transfer yaptırmak seni bu sabır gerektiren bekleme sürecinden kurtaracaktır... Israrcı olup, görüşene kadar vazgeçme. Ne düşünüyorsan söylemekten, sorularının cevaplarını almaya, karar verdiğin şeyi uygulamaya geçmek için olasılıkları sorgulamaktan geri durma. Dünya parayı asistan hemşirelerle görüşmek için ödemiyorsun. Çıngar çıkart ne yaparsan yap sana bilgi verilmesini sağla...

Hoş ne karar alsak-yaptırsak da keşkelerimiz her zaman olacak, yaptırmadığımıza ilişkin keşkeleri maalesef yaşatacağız. Olsun...! Yine de en aza indirmek için sorularının cevaplanmasını sağla... Bu zor anında umarım hiç keşkeler olmasın, hayırlı olan neyse o olsun. Tüm kalbimle her aşamanın yolunda gitmesini diliyorum...

Yapabileceğimiz bir şey olursa söyle yeter. Gerçekten kabul etmek, hiç bir şey yokmuş gibi davranabilmek kolay değil... Güç verebileceğimiz destek olacağımız minicik bir şey de olsa yeter ki iste...

Bir sihirli değneğim olsa tereddütsüz şu gün kendime değil sana sirayet etmesini isterdim. Güç, sabır, şans ve sağlık diliyorum tüm kalbimle

Birkaç ülke dolaşacaz ve avrupa hava yolu şirketleri ile yani her defasında elin fransızı italyanı ispanyoluna polislerine laf anlatmak zorunda kalacağım....bir de yanımdakilere kocalarına vsvsvs. Ne sağlık sorunu diye üstüme gelecekler...... Yok yok ya xraylardan geçececiğim ya da transferi iptal edeceğim......

Keşke bunları dr a soabiksen en net yanıtı o verir.transferden sonra normal yasantınıza devam edın denıyor ama x ray meselesi hiç aklıma gelmemışti ve ben hep gectım hiç dikkat etmeniştim açıkcası

Hadi leyyyn bişey söyleyin daraldım iyice.... Cep telimin şarjı bitti . Bugun telaşla iğne olmaya gitçem diye şarj aletini işte bırakmışım... Hatta az özce güzbahar aradı tam alo dedim kapandı tel,,,,( ayıp oldu ) eşimi ev telden aradım gelirken bir şarj aleti bul diye... Birazdan gelir birşekilde dr.a ulaşmaya çalışıp, sonra tüm gücümü cesaretimi toplayıp sorayım dimi.....ne sorcam ki..... ?

Canım aynı durumu bende yaşamıştım, ya transferi erteleyecektim ya seyahati...
Oysa ki doktorum şunu söylemişti "yorgunluk ve uzun süreli ayakta kalışlar olmadığı sürece seyahat edebilirsin, sorun yok..." X-ray ile ilgili sıkıntı yok çünkü radyasyon içeren çanta ve valizlerin arandığı tüneller... Metal tarama yapan kapılarla ilgili bir sorun olmadığını ifade etmişti.

Kararsızlıkla ne yapsam diye düşünüp durmuştum. Ancak olumsuz bir durum olursa başka nedenden olacak negatifi de bu seyahate yükleyeme potansiyelimizden seyahati ertelemeye karar vermiştik... Takdir-i ilahi transfer iptal olup ertelenmişti, hala yaptıramadık o ayrı..

Aynı şekilde 15 günlük İspanya'nın neredeyse tamamını kapsayan bir seyahatti. Biz alandan kiraladığımız aracı aldık, dönene kadar da onunla seyahat ettik (birden fazla uçak seyahati olmaması için böyle ayarlamıştık) İspanya'ya yakın zamanda tekrar gittiğim için eskiye nazaran yolların iyi olduğunu söyleyebilirim, araç sorun olmuyor. İtalya da keza iyi... Ancak uçak konusu düşündürücü oldu.. Birden fazla uçuş oldukça yorucu olabilir...

Özetle zaten transfer parası vermeyecek misin? Şimdi veya dondurulmuş olsa da ödeyeceksin?
Ben gider kafamı dinlerdim, dondurulmasına karar verirdim. Bunca şey üstüsteyken stres altındayken işlem yaptırmazdım sanırım... Düşüneceğim şey de sonraki havuz opularını yaptırıp yaptırmamak olurdu. Transfer ile opunun ayrı ücretlendirildiğini ilk kez gördüm ondan tam idrak edemiyorum sanırım...

Bi söz vardı ...... Bilmem kimin bi oğlu olmuş, tutmuş.........nü koparmış! ,,,,,, nasıldı yaaaa?....... Dün opum oldu bugun nurtopu gibi 1 embriyomuz oldu diye (daha ne durumda bilmiyorum,,,,, ayyyy canm yavrum kaç hücreli acaba şimdi? )......,,,,,,, neyse maşallah"!

Tatlımmmm tabiiki sorcaksın ben halen eski dr umu arayıp fikir soruyorum adamı bugün ameliyata girerken yakaladım yinede konuştu anlattı açıkladı...
1) opu da rahim kalınlığıma bakılmış olmalı transfer için yeterlimiydi?
2)prednol tetradox estrofem kullanacak mıyım? Ya da başka ilaç transfere kadar..
3)transferden ..... Gün sonra uçağa binebilirmiyim?
Ben bunları sorardım ...

Vereceği cevaba göree hareket ederdim seyahat seni yoracaksa edecekse dondurmayı ve daha sakin bi zamanda transferide düşünebilirsin ...zor bi durum ..

Akıllı canım arkadaşım haklısın,,,Da,
,...şimdi eğer bu perşembe transfer olursam ayrıca bir transfr parası ödemeyeceğim,,,,, yukardaki 3 opu biriktirme olayı olursa ödemelerim yazdığım şekilde olacaktı..... Şimdi haklarını yemeyelim,,,,,,doğrusu budur,,,, 1. Ödeme normal fiyat,,,, 2. Ve 3. İndirimli ve ayrıca dondurma çözdürme pgt alınmayacaktı bu paket program uygulanırsa,,

Ama ben bu paketten vaz geçersem normal ödeme işte bu....ilaçlar dahil zaten 7-8 bin harcadık.... Ayrıca transfere para ödemeyeceğim....

Ha bi de 3 opu ortalama aslında belki 4 opu olabilir ,, o zamannda indiriml
3150..... Yani aslında ortalama 8 embriyo gibi birşey duymuştum sanki.... Yalan olmasın emin değilim,,,, ve bu opu sayısı 2 de olabilir aslında...

Hepinizden Allah razı olsun,,,,bütün gününüzü bana harcadınız,,,,,hakkınızı helal edin,,,,, eğer ki transfer olmazsa yarın yani carşamba sonra perşembe sonra cuma oruç tutacağım,,,perşembe kandil akşamı hepimize dualar edeceğim....inşallah,

..tatile de gidince
Rahat rahat xraylardan geçeğim,,, hatta güney fransa sahillerinde denize gireceğim....ohhhh,,,,, ( aklıma şey geldi bir video vardı youtubeta adamın biri o bavulların geçtiği tünellerden geçiyodu.... Ordan geçmem amaaaaaaa,,,,, )

Hepinizi seviyorum,,,,,

Hakkında hayırlısı olsun canım ....hepimiz elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz inşallh bi nebzede olsa faydamız dokunmuştur...

Sorsan da soru işaretlerin olacak, cevap olmayacak ama kendimizi yerine koyarsak, celinacım bir çoğunu yazmış toparlarsak

SEYAHAT'e yönelik sorular
1- Transfer sonrası yurt dışı uçak yolculukları için görüşünüz nedir? (Birden fazla)
2- X-Ray geçişleri ve uçak basıncı ile ilgili olumsuz bir etki söz konusu mudur?
3- Seyahat süresinin bir önemi var mı? 3 günlük 15 günlük?

TRANSFER'e yönelik sorular
1- Rahim kalınlığı ve rahim içi (kist vb.) transfere uygun mu? Ne zaman muayane olabilirim?
2- Ani gelişen durumlarda hazırlığa yönelik ilaçların kullanılmaması ne kadar önemli?
3- Transfer planlanmadığı için opu öncesi kullandığım cylo vs. ilaçlar transfere olumsuz etki eder mi?
4- Transfer sonrası kullanacağım ilaçlar nelerdir?

DONDURMA'ya yönelik sorular
1- Hücre bölünmesi sağlıklı ilerlediği sürece hangi gün dondurmayı düşünüyorsunuz? 3. gün? 5. gün?
2-Transfer için rahimin dinlenmesi için ne kadar beklenmesi gerekiyor?
3-Bir sonraki ay eğer havuz OPU'su değil dondurulmuş embriyoyu transfer istersem ne zaman ilaçlara başlamalıyım?

Sonuç! yineliyorum "ben olsaydım" eğer dondururdum... Sadece sonraki havuz opularını bir daha değerlendirirdim..
Seyahatimize gider çatır çatır gezerdim. 1 tanenin beni beklediğini bilerek seyahat için tüyoları alırdım :)
Route ne belirlediniz bilmem ama en güneye Cebelitarık'a kadar inip Cadiz de Huelva da denize girer, Orkaları izlemeye giderdim sonra da tozunu attırırdım her yerin :)

Ama karar verecek olan sensin... Hayırlısı en hayırlısıııı ne ise o olsun, hangi karara varırsan var destekleriz... Güç, şans ve huzur dileklerimizi dualarımıza ekleriz.

Perşembe transfer olursa . Ctesii uçakla tatile gidiyorum yurt dışı 10,12gun,,,,biletleri aldık...bu sure içinde de avrupa içi ordan Oraya uçacağız......
X.raylar vs

Doğal hamile kalsaydın ve henüz öğrenmemiş olsaydın normal hayatına devam edecektin. X- rayden de geçecektin, belki dip köşe temizlik yapacaktın vs. Doktora mail yaz. Israrla ara... Bilgi ver ve ortak bir karar alın. O da başarısını riske atmak istemeyecektir muhtemelen. Sen yine de fikrini al. Gerekiyorsa sesini biraz yükselt. Demagoji yap, ulaş doktora. O kadar da kaçak bir adam değil anladığım kadarıyla. Açıkçası, ben beklemenden yanayım. Madem bir program yaptınız, bozma. Bir sonraki tedavide de aynı şekilde az yumurta- embriyo olursa o zaman iste transferi. Hem bu arada rahat rahat gezer, kafanı biraz dağıtırsın.

2220 zanork, alara, celina, adigee, nazan, yumaky, dnzdry, omayra, ensu, ismihan( kusura bakma sana da selam veremedim bugün kendi derdimden), wish, gülneva, sara, cmas( aha bu ben ) , cedrus, bcemre, bebeklerve,,,,,ve. Diğerlerimiz ve Hepiniz bugün başınızı şişirdim affedin,,,,hakkınızı helal edin,,, cep şarjım geldi telim şarj oluyor ,,, biraz sonra dr,a telefon edicem inşallah,,,,sonra arkadaşlarımla bUluşup kafa dağıtacağım.....

Ama varya dün ve bugün beni nasıl rahatlattınız anlatamam,,, hep beraber düşündük,,,, ben dün çok ağladım,,, bugün de.... Ama şimdi çok şükür sayenizde iyiyim,,,, haaa bu arada bülent tıraş hakkında iyi veya kötü etkilenmeyin hemen ne olur,,, ben sadece kafamın içindekileri seslendirdim,,,,belki de çok iyi yoldayımdır di mi?

Herkese iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…