- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #14.801
Günaydın hanımlaaaaaar
Bu mübarek günde ettiğimiz tüm duaları Rabbim kabul etsin. Dertlilere derman, hastalara acil şifa versin.
Kuzenim bugün doğum yapacak, onunla birlikte tüm evlat hasreti çekenlere hayırlı evlatlar doğurup yetiştirmeyi nasip etsin.
Bugün çok mutluyum, kedim sabaha kadar doğum yaptı. 5 yavrusundan 3' ü kucağında şimdi. Hepsi birbirinden güzel minnakların. Allah benimle birlikte sizlere de üzüntü, çile yüzü göstermesin. (Amin)
Merhabalar, umarım iyisinizdir. Giremedim kaç gündür. Okucam sonra neler yaptıklarınızı. Ben dün kliniğe gittim. Yeni testler yaptırmıştım. Doktor hersey çok iyi gözüküyor dedi. Fakat benden özür diliyerek,bikonuda anlamadığı amh testin sonucuna deyindi. Acaba laborda bir yanlışlıkmı oldu dedi. Aralık başında 3,0 olan amh, bu ay 31 çıkmış. Bende anlamadım. Fakat fsh 6 iken, 5,8 e inmiş. Oran olarak fshya ama uyuyo dedi. Yani 42 yaş için 10 kat artmış, şaştım dedi. Neler oluyor acaba? Folikeller iyi gelilmiş 16mm en büyüğü, 21 olması için takviye bir tane iğne Ovitrelle verdi. Pazartesi, yani ayın 16sında transfer var. Üç yumurta sağlam çıkarsa,hepsini koycak. Biraz riske giriyorum değilmi?Aman napayım, "no risk no fun" takılıyorum. Varmı haftaya transferi olan. Beraber bekliyelim. Öpüyorum sizleri.
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Ensunun dediği gibi bşeye ihtiyacın olursa haber ver arkadaşım elimizden geldiğince yardımcı oluruz...
Günaydın hanımlaaaaaar
Bu mübarek günde ettiğimiz tüm duaları Rabbim kabul etsin. Dertlilere derman, hastalara acil şifa versin.
Kuzenim bugün doğum yapacak, onunla birlikte tüm evlat hasreti çekenlere hayırlı evlatlar doğurup yetiştirmeyi nasip etsin.
Bugün çok mutluyum, kedim sabaha kadar doğum yaptı. 5 yavrusundan 3' ü kucağında şimdi. Hepsi birbirinden güzel minnakların. Allah benimle birlikte sizlere de üzüntü, çile yüzü göstermesin. (Amin)
Her şeyin hayırlısı... Her hayat kişiye özel... Ben de senin gibi düşününlerdenim bazen bazı şeyleri zorlamamak ve üzerine gitmemek tercihimiz olabilir. Bu bize ait doğru, başkası için tam tersi de olabilir. İstediğimiz, içimizden geçirdiğimiz neyse o olsun...
Olmazsa kahrolmayız, olursa şükreder mutlu oluruz o ayrı... İleride değişmezse benim de düşüncem dondurulmuşlar sonrasında yumurtlamam iyi olsa da devam etmemek yönünde mesela... Neredeyse hayatımıza 0 etki ediyor bu süreç aslında, gidip gelmeler ve iğne korkuları dışında bir etkisi yok... Manevi olarak aşırı olarak yorulduğumu, ya da bu süreçte yıprandığımı söylemem ise şımarıklık olur. Olmadı öyle bir şey yukarıda Allah var...
Aldığımız karar hayatımızın akışına karışsın, takdir neyse o olsun inşallah, hepimiz için
Bu arada demişsin ya ne mucizeler var... Neredeyse 10 yıl boyunca birikimlerini bitirerek, sonra kredi bile çekerek borçlanarak bebek için türlü tedavi gören yakın arkadaşlarımız (artık görüşemiyoruz, başka yerlerdeler) bu mucizelerden birisi... Birbirine aşık, çocukluktan bu yana eş olmanın da ötesinde birbirlerinin ailesi de olmuş çifttiler. Normali destekleyen tedaviler, bir sürü aşılamalar, tüp bebekler vs. onca tetkik, onca uygulama yaptırdılar, olmadı...
Kulakları çınlasın "bıktım artık doktor kontrolüyle seks yapmaktan, pozisyon almaktan, İstanbul ve Türkiye'deki bir sürü doktorun artık beni yüzüme bakmadan tanımasını sağlayacak kadar muayene olmaktan, orama burama iğne batırmalarından, kan vermekten" ve "her seferinde yine hüsrana uğramaktan, hayatımızın bu eksikliğini giderebilmek için hayatımızdan eksiltmekten, maddiyi geçtim manevi olarak çökmekten, gözümde tükenen yaştan yoruldum, bıktım, tükendim" derdi...
Son raddeye kadar direndiler ama sonra dayanamadılar bebek tedavilerinden vazgeçtiler...
Bir gün, bir an tamam artık yeter diyerek bu defteri kapattılar.
Özlemleri dinmeyince evlat edinmeye karar verdiler... Tüm evrakları hazırladılar, yaşları ve statüleri gereği ne kadar küçük alabileceklerini araştırmaya başladılar. Görüşmeler, bürokrasiler devam ederken ilaçlara bağlı olarak menapoza girdiğini, düzensizleştiğini sandı...
Test yapmayı reddetti "negatiften bıktım!" diyerek... 3 ay uğraştık ikna etmeye ısrarla istemedi, bir daha negatif görmeyeceğim dedi... Sonra bir gün rahatsızlandı, tam hatırlamıyorum ama midesinde reflü olmasından yola çıkarak midem kesin kanıyor diyerek hastaneye koştu... Serumlar vs. derken midesindeki reflü mü nüksetti? diye araştırılırken birçok kan testi yapıldı...
4 aylık hamile olduğunu müjdelediler... O ağladı, onlar ağladı, biz ağladık...
Dünyalar güzeli nur topu gibi bir oğlu oldu... (gerçek anlamda çok güzel, yapma bebek kadar güzel)
Mucize kısmı buydu...
Ama... Ama kısmı ise onca uğraş, onca didinme, onca zorlama, onca yıpranma onları evlat sahibi yaptı, anne ve baba oldular fakat eş olmayı kaçırdılar...
Bazen zorlamamak lazım diyoruz ya bilmiyorum yeter ki çocuğum olsun onun dışında hayatımda hiç bir şeyyy olmasın bana yeter diyordu... Dilek dilerken bile nereye gittiğini bilmek mi lazım ki... Sonuç; ayrıldılar... O çok özledikleri çocuğa kavuştular ama aile olamadılar. Çocuk 1 yaşına gelmeden anne başka bir şehire gitti, baba başka bir şehire.. Ancak hafta sonları, resmi tatil, bayram vs. görüşebiliyorlarsa görüşüyorlar...
Ailem dağılmasın... Çocuk gelirse başımızın üstüne, gelmezse vardır bir hikmeti, sual olmaz diyorum...
Hepimizin hakkımızda hayırlısı, çok sevgiler
Günaydın hanımlaaaaaar
kk ya yeniden hoşgeldin ablacımnasılsın...
biliyomusun hanidir seni arıyo gözlerim bakıyorum hiç girmiyosun iyisin demiherşey yolunda mı
bizim topiğe de yaz arada iyi olduğunu haber ver bize...
Günaydın, Yaradan hastalara özellikle de kanser hastalarına yardımcı olsun...
Kuzenin sağlık sıhhatle bebişine kavuşsun, bebişi de anneli babalı, sıhhatli mutlu yaşasın....
3 Torunun daha olmuş, onlara da hoşgelmişler...Kızlarını kısırlaştırmayı düşündün mü?
Bence sokak hayvanları topluca kısırlaştırılmalı, bana kalsa sorumluluk sahibi olmayan kadın ve erkekler de kısırlaştırılmalı... Çok mu zalim düşünüyorum?
EY YÜCE ALLAHIM BU ÖNEMLİ GECEDE BÜTÜN EVLATSIZ ARKADAŞLARIMI ,TOPİK ARKADAŞLARIMI GÖR ,KUCAKLARIMIZI BOŞ VE EVLATSIZ BIRAKMA ...BİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ET ,EVLATSIZ BİR KADERİMİZ OLACAKSADA BUNA DA ŞÜKRETME VE DAYANMA GÜCÜ VER YÜCE ALLAHIM...
Allahım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim
Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin." LÜTFEN BİZLERİDE GÖR.
anladım canım.. bu şekilde kendi iç dünyanda zaten mutlu oluyorsun demekki ozaman kendin için çok güzel bi karar vermişsin canım..
sonuçta önemli olan iç huzur ve içgüdüsel duygular bunu herkez farklı şekilde sağlıyor... bazılarımız içgüdüsel duygularla çocuk peşinden koşuyoruz bazılarımızda bunu farklı şeylerle dolduruyoruz.. sende farklı şeylerle doldurmuşsun demekki.
çok çok öptüm..
Keyfin yerindeyse sorun yok. Eşine de saygılarımı ilet.
Canımm, ALAH'ım mutluluğunu daim etsin , seni de analık tacı ile taçlandırsın inşallah !
Kuzenin rabbim bir avazda kurtarsın, sağlıklı ve hayırlı bir bebekleri olur inşallah !
Demek torunların oldutebrik ederim......
Senin bebeğinin haberini de alırız inşallah !
Severim ben seni oyy, şeker arkadaşım benim.. Kedinin diğer 2 yavrusuna ne oldu ? 5 yavrunun 3 ü kucağında demişsin....
Amin arkadaşım. Ağzından bal damlıyor maşallah
Kuzenimin doğumu cumartesiye ertelendi ama Rabbim dualarımızı kabul etsin, bir avazda kurtarsın.
Torun çocuklarım oldu aslında. Ölen kedimin kızları evdekiler. Yeni doğanların cinsiyeti de bir ay kadar sonra belli olur artık
: Hamile....... böylelikle tam 5 ayrı yerde kan testi yapıldı muayene oldum. Sonuç değişmedi sabaha kadar uyumadık eşimle, gün ışıdı eşim hemen gidip kurbanlık hayvan alıp kesti, dağıttık... 9 ay bitene kadar yattım, Dr. " yatma gerek yok " dedi ben korkumdan yattım, kızım doğdu 7.gün Dana kestik yalın ayak 40 evi dolaşıp et dağıttım, öyle adamıştım. Üzerine 2. bebeğimiz olur diye bekledik ,kızım 9. yaşında hala olmadı" dedi...
Veee 2013 Kasım ayında tedaviye başladı, hiç yumurta olmayan kadında Adana Ankada Tüp Bebek Merkezi'nde 18 yumurta oluşmuş, 5 embriyo elde wdip dondurdular, rahmi dinlendirdiler. Çözülürken 3 ü bozulmuş 2 embriyo transferi yapıldı, şu an 4,5 aylık tek bebeğe hamile ve bebiş Erkekmiş
Son bir not: bu arkadaşımız 73 doğumlu
İki tanesi melek olmuş malesef
Çalıştığım okulda geçen yıl bir personel geldi ( kadrolu değil ) Müdür'e rica etmiş eşi "eşimi işe alır mısınız" diye...
Neyse ; okulun açıldığı gün başladı bayan 1 hafta geçti küçük bir kız çocuğu gelip kucağına oturuyor,sırnaşıyor, nazlanıyor filan...
" Birtane mi ? " diye sordum annesine.. " Evet, ama nasıl birtane gelin bana sorun " dedi. Ve anlatmaya devam etti:
13 yıl sonra geldi kızım, 3 aşılama , 4 defa tüp bebek sonucunda hamile kaldım, 7,5 aylık doğdu; 1 gün yaşadı küvözde, öldü ilk bebeğim.
5. tüp bebekte yine hamile kaldım, karnımda 4,5 aylıkken kalbi durmuş, ameliyatla aldılar, acımı tarif edemem. Bir daha çocuk lafı duymak istemiyorum, tedaviye de gitmeyeceğim dedim; adet olmama sorunum vardı ,yumurta oluşmuyordu bende.
Aradan 2 yıl geçti, çok rahatsızlandım evde yatıyorum, üşüttüm diye düşündüm ,Dr. dan bıktığım için Dr.a da gitmiyorum, komşum geldi baktı halime "yürü kalk sağlık ocağına gidelim bir test yaptır , sen hamilesin "dedi. İmkansız dedim, o konu bizde kapandı ,normal yolla olmaz dediler bana ,ben tedaviyi bırakalı 2 yıl oldu, dedimse de dinletemedim komşuma beni çeke çeke sağlık ocağına götürdü. Hemşire test sonucu ile geldi "gözünüz aydın hamilesiniz " dedi. .Kulaklarım uğuldadı, şoka girmişim eşimi aradık aldı beni özel Dr. a götürdü, test yapıldı sonuç : Hamile.. Oradan çıktık özel hastaneye, oradan çıkan sonuç : Hamile....... böylelikle tam 5 ayrı yerde kan testi yapıldı muayene oldum. Sonuç değişmedi sabaha kadar uyumadık eşimle, gün ışıdı eşim hemen gidip kurbanlık hayvan alıp kesti, dağıttık... 9 ay bitene kadar yattım, Dr. " yatma gerek yok " dedi ben korkumdan yattım, kızım doğdu 7.gün Dana kestik yalın ayak 40 evi dolaşıp et dağıttım, öyle adamıştım. Üzerine 2. bebeğimiz olur diye bekledik ,kızım 9. yaşında hala olmadı" dedi...
Veee 2013 Kasım ayında tedaviye başladı, hiç yumurta olmayan kadında Adana Ankada Tüp Bebek Merkezi'nde 18 yumurta oluşmuş, 5 embriyo elde wdip dondurdular, rahmi dinlendirdiler. Çözülürken 3 ü bozulmuş 2 embriyo transferi yapıldı, şu an 4,5 aylık tek bebeğe hamile ve bebiş Erkekmiş
Son bir not: bu arkadaşımız 73 doğumlu
Merhaba, hikaye göz yaşartıcı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?