Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Offf ya bende baktırıcam önümüzdeki hafta bakalım ne öıkacak streslendim bi anda yumurta iyi ultrason görünümü iyi ama değer zayıf karne gibi oldu bu keşke kanaat kullanabilse doktorlarrrr

Düşmüşüm haberim yok , iş yoğunluğundan .

Kusuruma bakmamışsındır umarım canım..

Ben de uyumuşum 4 saat kadar
Dünün yorgunluğu ve sabaha kadar uyumamanın mükafatı olarak kelimenin tam anlamıyla sızmışım. Eşim dalga geçiyor horlamandan kediler korktu diye

Amin arkadaşım. Bu mübarek gecenin hatırına Rabbim sesimizi duysun. Evet, ben artık büyükbüyükanneyim
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Kendi evlatlarımızın çocuklarını da görelim inşallah

Bu testler, fiziksel şartlar yanında, ruh halinin etkisini de dün teyit etmiş oldum. Dün İstanbul Mora Neosante' de görüşmem vardı. Psikolog Ersan Bey der ki, yaşam enerjisinin düşmesi, sadece ruhsal değil, fiziksel olarak ta zarar vermekte. Yani mutsuzluk, her türlü hastalığa davetiye çıkarmakta. Enerjisi içe dönük birisinin yumurta oluşturmak, oluşan yumurtadan embriyo elde etmek, gebe kalmak ya da gebeliği sağlıkla tamamlamak konusunda sıkıntı yaşaması kaçınılmaz. Yine anneannem örneğine döneceğim. Kadın 62 yaşında, dedemin ani vefatından sonra menapoza girdi. 72 yaşında rahim ve yumurtalıkları alındığında, hala yumuk yumuk folkül adayları vardı. Şu anda 80 yaşında maşallah, hala gelecekle ilgili planlar yapıyor. Evi boyatayım, koltuklara yüz yaptırayım, onu alayım, bunu satayım... 5 yaşındayken annesini, 12 yaşındayken babasını kaybetmiş. Bir kaç üvey anne, daha sonra yengeleri tarafından büyütülüp, öz teyzesinin üvey oğluna gelin gitmiş. Sahip olduğu yaşam değerleri, hep kendi edinimleri. Kimsenin etkisinde kalmadan, rahmetli dedem ve ailesinin de desteğiyle hep mutlu ve rahat bir hayatı oldu. Her sabah namazdan kahvaltıya kadar ve her akşam, yatsı namazından sonra rahmetli dedemle günün muhasebesini yaparlardı. Üzüntülerini, düşüncelerini, planlarını konuşurlardı...O saatlerde kimse yanlarına gitmezdi. (Benden başka) Dedemin yatmadan önce içtiği kahveyi istisnasız her akşam elleriyle hazırladı. Büyük bir aşkla evlenmedikleri halde, birbirlerine çok düşkündüler. Bütündüler. Ben ekmek arası bir şeyler hazırlamaya üşeniyorum şimdi. Kadın bu yaşında en az 3 çeşit yemeği olmazsa yemek yedim demiyor. Hayattan fazla beklentisi olmadan, hayatın getirdiği her şeye şükrederek geçirdiği ömrünün her anından keyif aldı. Allah hayırlı ve uzun ömür versin...
Diyeceğim o ki, duyguları biriktirmek, saklamak, yok saymak, bize bir şekilde öğretilen ve geriye çeken şeyler. Hayatımızda her duyguyu yeterince yaşayıp doyurduğumuz zaman, tam bütün olmayı becereceğiz sanırım. Ruhumuz özgürlüğüne kavuştuğunda da, gelsin sağlıklı bebekler
(Fazla fazla koydum ki, hepimize nasip olsun)

Allah uzun ömürler versin ton ton anneanemize..huzur cok önemli bilmek yetmiyor uygulamaya geçmek lazım diye diye bu yaşa geldim ...başlasam uygulamaya biran önce iyi olacak....fazla bebişten ben açgözlülük yapmadım bir tanesini aldım ...

Amin arkadaşım. Onlar köy insanıydı. Hayatlarını bu kadar sakin devam ettirebilmiş olmalarında toprakla haşır neşir olmanın da çok etkisi olmuştur kesinlikle. Bir de anneannem çok ilgili, meraklı bir kadındır. T.V. ilk çıkmaya başladığında köye haberi o getirmiş, nereden duyduysa. "Acans okuyan adamları gösteren radyo yapmışlar" diye, bilime olan ilgisini de ortaya koymuşluğu vardır
Bu kadın hayattan vazgeçer mi? Nisan' da rahatsızlanmış, hastaneye ziyarete gelenlere iyi görünmek için bayramlarda giydiği entarisini getirtmiş zorla. Öyle bir kadın...
Çok mu özlemişim ne? Bir ziyaret etmeli artık...

Allah başınızdan eksik etmesin gittiğinde ellerinden benim içinde öp tontonu..eski kadının hali başka benim anneannede hastanede yattığı dönemlerde saçını taratır aynen üstünü başını degiştirir pudra sürdürürdü Nur içinde yatsın dediğim gibi eskiler bir başka hayattayken kıymetini bilmek lazım....

HERKESIN GECMIS KANDILI MÜBAREK OLSUN DUALARIMIZ KABUL GUNAHLARIMIZ AF OLSUN HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN ALLAH HERBIRIMIZE
(ancak zaman buldum)

BU ARADA CUMANIZDA KABUL OLSUN KIZLARRRR

Öperim arkadaşım. Sağol...
Hayattan bir şey beklemeden tadını çıkarıyor, iyi kötü her şeye şükrediyorlardı. Kendime bakıyorum da şimdi, ben ondan daha yaşlıymışım gibi geliyor bazen. Gerçekten özlemişim.

HERKESIN GECMIS KANDILI MÜBAREK OLSUN DUALARIMIZ KABUL GUNAHLARIMIZ AF OLSUN HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN ALLAH HERBIRIMIZE
(ancak zaman buldum)

BU ARADA CUMANIZDA KABUL OLSUN KIZLARRRR

Günaydın
Senin de geçmiş kandilin ve Cuma' n mübarek olsun...

Günaydın hanımlar.... Anneannen maşallah çok sevimli imiş. Benim yerime de yanaklarını okşayıver lütfen...Birşeyi merak ediyorum... Yazıp yazmamakta, özelin olması nedeniyle sorup sormamakta tereddüt ediyorum, ancak olaya kişisel bakmadan sadece genel karakter yapıları, insan davranışları açısından; annen ile ananen anlaşabiliyorlar mıydı? Genelde bahsettiğin karakter yapısındaki kişilerin çocukları içine kapanık olurmuş, anneleri ile bir çeşit çatışma halinde olurlarmış... Ender görüleni de çocuklarının önemli başarıları ile annelerinin önüne geçmesi imiş... Bizde de annem baskın yapıdadır, çocukken, ergenlikte kardeşler eleştirirdik, bir zaman sonrasi ise anneyi anlamaya, takdir etmeye başladık...

Senin nezdinde tüm arkadaşlardan ricam şu, sormak istediğiniz her şeyi gönül rahatlığıyla sorun. Alınmam, kırılmam, özelim deyip saklamam. Bunlar hayatın anlamını çözmeye çalışırken başvurduğum veriler çünkü. Belki başkalarına da faydası olur, belki yanlış anladığım bir şeyi düzeltme imkanı bulurum.
Gelelim soruna. Cevabım hayır anlaşamıyorlar.
Anneannemin 5 çocuğu var. Annemle büyük teyzem, çok zayıf ve esmer oldukları için ölecekleri düşünülen çocuklar. Köyde, akça pakça ve tombul kızlar beğenilirmiş. İkisi de bu duygunun etkisinde büyümüşler. Bir de arkalarından dayım doğunca, pabuçları dama atılmış. Malum, erkek çocuk tarla takka işlerine bakacak, yaşlanınca sahip çıkacak bir güvence. Annemin dedesi, o zaman için çok ileri görüşlü bir adamdı. Annemin köyde olamayacağını anlayınca, tutmuş elinden, Denizli' ye getirmiş. Okusun, meslek sahibi olsun, kimseye muhtaç olmasın diye. Annem köyün, ilkokulu bitirmekle kalmayıp üstüne devam eden, ve meslek hayatına atılan ilk kızı. Annemin babası da bu okudu, ötekiler de okusun diye, köyü bırakıp Denizli' ye taşınmış. Sonrasında bütün çocukları okumuş. Sadece küçük dayım 80' olaylarında lise çağındaydı, okulu bırakmak istediğinde kimse itiraz etmedi. köyü bıraktıklarında tarlaları satmamışlardı, onlara da bakacak birisi lazımdı. Daha önemlisi, bu dayımın kararıydı...
İlginç bir şekilde, dile ve fiziksel hareketlere dökülmeyen çok yoğun bir sevgi ve saygı varken, annem ve büyük teyzem dışlanmışlık duygusundan hala kurtulabilmiş değil. Her ikisi de çocuklarını bu duygunun etkisinde yetiştirdi. Duvardaki başarıları malesef yüreklerine taşınmak imkanını çok az bulabildi. Hala daha, annem, anneannemi eleştirme aşamasını geçebilmiş değil. Emekli olup Denizli' ye yerleşince çok büyük özlem ve sevgiyle sarılıp kucaklanacağını sandı. Beklediği yoğun ilgiyi göremeyince de unutulduğuna, yok sayıldığına inandı. Öyle bir anneden, böyle bir evlat yetişmesine senin yazını okuyana kadar anlam verememiştim. Bir açıklaması olduğuna sevindim. Hiç değilse onların ilişkisini çözmek, benim annemle ilişkime biraz daha düzgün bir yol verebilir. Çünkü biz de pek anlaşabiliyoruz diyemem

Kızlar hepinizin geçmiş kandilini kutluyorum Rabbim hayırlı bereketli bir ömür nasip etsin inşallah cmas tan ses seda var mı? çıktımı yoksa tatile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…