- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #14.861
Senin nezdinde tüm arkadaşlardan ricam şu, sormak istediğiniz her şeyi gönül rahatlığıyla sorun. Alınmam, kırılmam, özelim deyip saklamam. Bunlar hayatın anlamını çözmeye çalışırken başvurduğum veriler çünkü. Belki başkalarına da faydası olur, belki yanlış anladığım bir şeyi düzeltme imkanı bulurum.
Ohh..rahatladım teşekkür ederim. Kendimi meraklı melahat gibi hissetmiştim ama öyle değil, objektif olarak insan ilişkilerindeki genellemeleri kendimce değerlendirmek istemiştim.
Nurgul YEŞİLÇAY'ın "Çınar Altında" isminde ödüllü bir filmi var, izlemediysen mutlaka izlemeni-zi dilerim..
Bu saatten sonra anneni değiştiremezsin, sadece onun gözünden olaylara baktığında kızı olarak değil de, yetişkin bir kadın olarak anlayacağın bir noktayı mutlaka görürsün...Farkında olmayabilirsin ama sen de annenin davranışlarını sergiliyor olabilirsin. Biz de anneyi eleştirdikten sonra, "sanki onun davranışını biz sergilemiyor muyuz?" diye özeleştiri yapıp, anneyi takdir ederiz. Bebekliğinde çocukluğunda yeterince sevgi görmeyen insanların kalbindeki boşluk bazen taşlaşıyor, dikenleşiyor....bazılarında da yeşeriyor, orman oluyor...Sezgilerime göre sende de fidanlık oluşmuş, orman olacak...
Konuyu, kendim açtım, neden Melahat olasın ayol? Düşünme öyle. Hepimiz birşeyler kazanalım, kendimi bulma yolculuğumda işaret levham olun diye paylaşıyorum. Rahat ol
Ben adım atıp onlar yerinde sayıyor hatta geri gidiyorsa ortada buluşma şansımız kalmıyor. Onlardan kastım özellikle annem ve eşim. Aynı hamurdan yapılmış gibiler. Sevgisizlik kadar, açıkladığım zamanki tavırları da kırıcı oldu hep. "Bana şu yaptığınız beni üzdü" dediğimde "kötü örnek değildir, kırılmasaydın, sen farklı yapsaydın" şeklindeki ifadeler, sevgisizlikten daha fazla can yakıyor. O yüzden geçmişte "çocuğum benim gibi olacaksa hiç olmasın daha iyi" dediğim zamanlarım oldu. Karşındaki yetişkin olamadıkça, eninde sonunda sen de çocuklaşıyorsun, çünkü senin yetişkinliğin de aslında temelsiz oluyor. Ya da ben abartıyorum. Böyle işte... :26:
HERKESIN GECMIS KANDILI MÜBAREK OLSUN DUALARIMIZ KABUL GUNAHLARIMIZ AF OLSUN HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN ALLAH HERBIRIMIZE
(ancak zaman buldum)
BU ARADA CUMANIZDA KABUL OLSUN KIZLARRRR
Konuyu, kendim açtım, neden Melahat olasın ayol? Düşünme öyle. Hepimiz birşeyler kazanalım, kendimi bulma yolculuğumda işaret levham olun diye paylaşıyorum. Rahat ol
Ben adım atıp onlar yerinde sayıyor hatta geri gidiyorsa ortada buluşma şansımız kalmıyor. Onlardan kastım özellikle annem ve eşim. Aynı hamurdan yapılmış gibiler. Sevgisizlik kadar, açıkladığım zamanki tavırları da kırıcı oldu hep. "Bana şu yaptığınız beni üzdü" dediğimde "kötü örnek değildir, kırılmasaydın, sen farklı yapsaydın" şeklindeki ifadeler, sevgisizlikten daha fazla can yakıyor. O yüzden geçmişte "çocuğum benim gibi olacaksa hiç olmasın daha iyi" dediğim zamanlarım oldu. Karşındaki yetişkin olamadıkça, eninde sonunda sen de çocuklaşıyorsun, çünkü senin yetişkinliğin de aslında temelsiz oluyor. Ya da ben abartıyorum. Böyle işte... :26:
günaydın hayırlı cumalar canım nasılsın
günaydın hayırlı cumalar canım nasılsın
Hayırlı cumalar. Coştum yine dalgalanıyorum bennn
Kulakları çınlasın değerli bir büyüğüm, bilge hanıfendi, bir konuda "insanlar kendilerinde olduğu sürece paylaşır, kendisinde yok ise neyi paylaşacak, senin beklentini, senin verdiğin -değer-önemi- bilmiyorsa, boş yere üzülme" demişti. Gerçekten de insan kendinde olanı karşısındakine yansıtır, yoksa sen beklentinle boşuna üzülürsün.. Davranış kalıpları kişiliklerine uyuyorsa, aksi davranışı beklemekle sen hayalci olursun.. İnsanları olduğu gibi kabul etmek biraz zor ama hiçbirimiz de hatasız değiliz...Güzel alışkanlıklarını görüp olumsuzluklarına da gülün dikeni dersek nasıl olur?
Çokk güzel okurken ağladım inan Allahım bize de nasip eder inşallah hayırlı kandiller herkese..
[COLOR="#
[COLOR="#000080"]ismihansultan hepimizin gönlünden geçen aynı...Ortak kelimelerde buluşması kendinden oluyor... Yüreğimizin sesi ses bulsun, dualarımız hayırlısı neyse kabul olsun... Dermansız dertlerimiz olmasın [/COLOR]
ismihansultan yazdığın hikaye bir başka mucizenin birebir örneği. Çok uzun olursa kesilir diye kısalttım sonunu aldım...
Umarım bizlerde bir gün birilerinin mucize hikayesi oluruz... Yaşadıklarımız, tecrübelerimiz başkalarının yol haritası olur... Gönlümüzden geçenler bir de bakmışsın ki kollarımızın arasında... Sonu hayırlı olsun, sağlıklı olsun, dermansız dertlerimiz olmasın yeter...
Yaşdaşız o arkadaş ile bende 73'lüyüm :) O kadar bekleyip uğraşır mıyım sanmam ama olacaksa olur mucize :) Ben hayatın akışına bırakma kararımı değiştirir miyim onu da hayatın akışında yaşayıp görürüzÇok sevgiler
arkadaşın hikayesi çok güzeldi canım darısı başımıza:)) onun adına çok sevindim..
çok karamsarca olacak ama ben kendim için hiçbir mucizeye asla inanmıyorum..
iki taraftada tüm değerler sıfırda olunca bende bu imkansız ama tek taraflı sııntısı olanlar için bu tarz şeyler olabilecek birşey..
çok öptüm canım..
Canım benim, bundan sonraki göz yaşların mutluluktan olsun !
Sana da hayırlı Kandiller ( geçti ama olsun )
Kulakları çınlasın değerli bir büyüğüm, bilge hanıfendi, bir konuda "insanlar kendilerinde olduğu sürece paylaşır, kendisinde yok ise neyi paylaşacak, senin beklentini, senin verdiğin -değer-önemi- bilmiyorsa, boş yere üzülme" demişti. Gerçekten de insan kendinde olanı karşısındakine yansıtır, yoksa sen beklentinle boşuna üzülürsün.. Davranış kalıpları kişiliklerine uyuyorsa, aksi davranışı beklemekle sen hayalci olursun.. İnsanları olduğu gibi kabul etmek biraz zor ama hiçbirimiz de hatasız değiliz...Güzel alışkanlıklarını görüp olumsuzluklarına da gülün dikeni dersek nasıl olur?
İnsanlarr kendilerinde olduğu sürece paylaşır...çok sevdim bu sözü..hanımefendinin ağzına sağlık....
Ben de uyumuşum 4 saat kadar
Dünün yorgunluğu ve sabaha kadar uyumamanın mükafatı olarak kelimenin tam anlamıyla sızmışım. Eşim dalga geçiyor horlamandan kediler korktu diye
canım çok çok sağol güzel dileklerin için.. biraz daha iyi psikologa gitmeye başladılar ailecek:))
canım ne güzel şeyler paylaşmıssın çok sağol.. aslına bakarsak yıllar itibariyle bende bazı değerlerin düştüğünü anlamıştım.
ilk tedavimdeki yumurta sayımla o süreçte yıllar içinde hep azala azala bu son tedavilerdeki vahim durum bunu gösteriyordu.. arada tedavi iptallerimde vardı yumurta sebebi ile..
birde tabi bu sırada habire tedavi oluyoruz vücut yıpranıyor illaki, farklı farklı ilaçlar kullanıyoruz mutlaka zararı oluyordur..
bu araştırmaya göre canım ben 45 yaşında menopoza girmiş olacağım.. menopozlu bayanlar donasyon yaptırabiliyormu acaba onu araştırmalıyım sanırım acilen..
amh ın tek başına etkili olmadığını bende çok yerde okudum canım ama %80 de olsa birşeyleri gösteriyor aslında.. hiç değerim çok düşük sıfırlardayım ama 10 tane yumurta toplandı hepsi foliküldü diyene rastlamadım..
cidden ben vahim durumdayım:))) birde canım bu yaptırdığım yer Memorialya laboratuvarı benim hiyakeme göre tam kapsamlı bi test yaptı sonuc ona göre çıktı..
bu önümdeki tedavide kaç tane toplanacak çok merak ediyorum açıkcası..
en önemli sıkıntımda şu canım biz tüp bebeği yumurta sayı ve rezerv azlığı için yaptırmıyoruz ağır erkek infertilitesi var.. erkek infertilitesinde tutunma için en önemli faktör kadının yumurta sayı ve kalitesinin iyi olması.. o yüzden vahimim..
Offf ya bende baktırıcam önümüzdeki hafta bakalım ne öıkacak streslendim bi anda yumurta iyi ultrason görünümü iyi ama değer zayıf karne gibi oldu bu keşke kanaat kullanabilse doktorlarrrr
Günaydın günaydınnn hatta tünaydınnnn hepinize sarılasım var
Mesajları bir okuyayım birikmiş yine. Ben burayı zor takip ediyorum bir de dondurulmus embriyoyu arada okuyorum, bazen yazıyorum... Başlıkları nasıl takip ediyorsunuz nerede kaldığınızı falan? Yoksa bir püfff noktası mı var...?
:44:
Her şey güzel olacak, çok güzel olacak... Olmasa da güzel olacak.. Olsa da güzel olacak... İlla ki güzel olacak (çok ısrarcı gördüm kendimi bugün)
Hem hayata dair mucizelerimiz olacak, hem de anneliğe dair... Menopoza girmiş kadının doğum mucizelerini duyuyorsak, düzelmez denilenin düzeldiğini görüyorsak, iyileşmez denilenin iyileştiğini biliyorsak demek ki çıkmadık candan ümit kesilmez
Onlarca yumurta, milyonlarca spermle mutlu oluruz elbette ama ihtiyacımız olan sadece ve sadece 1 yumurta-1 süperman :)
Olacak olacak... Kanaat notunuz yıldızlı pekiyiiiiiii
Benim annemde senin annen gibi, kırgınlığını üzüntünü belirtirsen, daha da kırıcı olur..........
Yalnız değilsin o konuda
canım bu güzel dileklerini okurken bile içim umutla doldu çok teşekkür ediyorum ve amin diyorum inşalah hepimizin dilekleri gerçekleşir ve attığın nazarlar hepimizin sayfalarını bebiş haberleriyle süsler amiiiinnn
2015 model +40 bebekleri ne güzel bir başlık olur allahım busayfayı oluşturmamızı nasip etsin inşallah amiiinn
Amin arkadaşım. Bu mübarek gecenin hatırına Rabbim sesimizi duysun. Evet, ben artık büyükbüyükanneyim
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Kendi evlatlarımızın çocuklarını da görelim inşallah
Hepimizin kandili mübarek. Duaları kabul olsun inşallah.
HERKESIN GECMIS KANDILI MÜBAREK OLSUN DUALARIMIZ KABUL GUNAHLARIMIZ AF OLSUN HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN ALLAH HERBIRIMIZE
(ancak zaman buldum)
BU ARADA CUMANIZDA KABUL OLSUN KIZLARRRR
Kızlar hepinizin geçmiş kandilini kutluyorum Rabbim hayırlı bereketli bir ömür nasip etsin inşallah cmas tan ses seda var mı? çıktımı yoksa tatile
Ben geldim...
Hepinize hayırlı Cumalar , sohbetiniz bol olsun.
Dikenden, gül görünmüyor derim
Herkese yapıyorum beklentisiz iletişim kurmayı. Ama annemle olmuyor. O benim birey olduğumu kabul edemiyor, hala kişilik kavgası yapıyoruz. Zaten evlendikten sonraki konumumu kendim içime sindiremedim, bir de onun diktatör ruhuyla uğraşıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?