- 9 Şubat 2014
- 364
- 53
- 48
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #15.481
Anlıyorum. O zaman kullanmamak lazım .
Canım benim zaten o folikülün boş çıkacağı belliydi. Diğer folikülüm 8,5 mm iken o 11,5 mm di. 8,5 olan 14 oldu. O hala yerinde saydı. Erbil bey her olasılığa karşı onuda alalım dedi ama boş çıkmış durum böyle. Bu folikülde güzelce bölünüp döllenirse donduracağız Erbil bey söyledi
Anladim canim benim teşekkür ederim cevabin icin ben opudan cikip kendime geldiğim zaman soylenildi ki ben boyle birşey olasiligin varligindan dahi bilgisiz basladim tüp bebeğe ultrason da yumurta ölçülüyor ben onun folukul olduğunu basariz tedavim sonasinda arastirarak ve burdaki arkadaslardan ogrendim dr sen kimsin modunda davrandi bnde o sikintidan sonra yaptirmadim tup bebek bir daha o sikintilari aldatmacalari yasamak istemedim
Kendi sagligini risk alacagini falan dusunursen oyle. Ama insanin icinde iste bir umut acaba sonucu degistirirmi diye dusununce kendini feda etme duygusuda agir basabilir!
Enbrel (Etanersept)
Enbrel (etanersept), romatoid artrit tedavisinde kullanılan bu ilaç naturel killer hücreler (katil hücreler) tarafından salgılanan Tümör Nekroz Faktöre (TNF) bağlanır. TNF'yi etkisiz hale getiren Enbrel iltihabi reaksiyonu azaltır. Endometrial biyopsi ile rahimde natürel killer hücrelerinin varlığı tespit edildiğinde gebeliğin elde edilmesi ve devam ettirilmesi çok zordur. Bu vakalarda lenfosit immünizasyonu ve intravenöz immünglobulin tedavisi yeterli olmayabilir.
Endometriozis hastalığı olan
- HPV ve Herpes enfeksiyonu olan
- Bir canlı doğum yaptıktan sonra infertilite veya tekrarlayan düşük problemi olan
- IgA tipi antikardiyolipin antikorları pozitif olan
- İmplantasyon sırasında veya IVF uygulamalarında transferden sonra soğuk algınlığı benzeri yakınmaları olan
- HCG testine yarım saat içinde pozitif reaksiyon veren
- Servikal displazisi olan
- Adet kanamasından önceki dönemde lekelenmesi olan
- Adet siklusları düzensiz olan
- Paternal lenfosit immünizasyonuna rağmen düşük yapan
- kadınlar Enbrel tedavisinden yarar görebilir.
Enbrel kas içine enjekte edilir, haftada 2 kez 25 mg uygulanır. Enfeksiyonu olan kişilere ve şeker hastalarına uygulanmamalıdır.
Haklısın.
Üniversite hastaneleri konusuna gelince.
Ben Ege Üniversitesinde dosya açtırdım. Dondurulmuşlarımla başarı elde edemezsem orada devam etmeyi düşünüyorum.
Histeroskopi istediler hemen.2 kez tüp bebek yaptırıp tutunmadığını söylemiştim. En azından para ödemiyorsun:)
Bakalım hayırlısı.
Bize tek söylenen şey şu: Yaş faktörü yumurta kalitesinin düşmesi.
Enteresan bir bilgi. Teşekkür ederim. Romatoid artrit konusunda şüphelerim vardı kendimle ilgili. Gidip baktırsam iyi olacak.
Ya o kesin en basta soyledikleri sey. Ama bu isin kolayina kacmak.Genc insanlarin bile bircok gebelik gerceklesmiyor. Hatta doganin isi bircok dusuk oluyor. Ege'de nasil arastirma yapiyorlarmi yoksa sadece gene klasik islermi? Yani standart sekildemi devam ediyor. Ben kendimce nedense oralarda arastirirlar falan diye dusunmustum. Nasil memnun kaldinmi ilk gorusmede. Gerci cok erken buna karar vermeye simdi ama.
Anladim canim benim teşekkür ederim cevabin icin ben opudan cikip kendime geldiğim zaman soylenildi ki ben boyle birşey olasiligin varligindan dahi bilgisiz basladim tüp bebeğe ultrason da yumurta ölçülüyor ben onun folukul olduğunu basariz tedavim sonasinda arastirarak ve burdaki arkadaslardan ogrendim dr sen kimsin modunda davrandi bnde o sikintidan sonra yaptirmadim tup bebek bir daha o sikintilari aldatmacalari yasamak istemedim
Bende transfer sonrasi grip gibi seyler oluyorum. Daha bugun sordum doktora yoj psikolojik. Ya ama bukadar da olmaz ki. Var iste bir numaralar ama ciddiye alan yok bizi.
Amin arkadaşımmm...
Günaydın hanımlar, haftamızın, sağlıklı, sıhhatli, mutlu, bebiş yolunda adımlı olmasını, dilerim...
Tedavi sürecindeki arkadaşların da işleri inşallah rast gider.
Transfer öncesi climara forte kullanıyorum, kullanan arkadaş var mı? Bende ısı artışı gibi birşey hissettim. Kullanan arkadaşlar yan etki gördünüz mü? Uygulamada olumlu etkisi de varmıki?
canımm ne yaptınnn neler olduuuuu ..
Benim anladigim bu tup bebek isi derdimize kesin care olamiyor ben buna ancak su anda varabildim. Sadece bir umut veriyor okadar yani %10 sansmi var. Yani bu dene allah dene seklinde olacak galiba.Tup doktorlarin yapacagi belirli bir noktaya kadar. Sonrasini arastiran birisi lazim bize. Niye tutunmuyor falan kimse cevap veremiyor. Belkide daha cok arastirma yapan bir hastane lazim. Acaba universite hastaneleri nasil olabilir merak ediyorum.
Ensucumm tam yazarken mesajın geldi....inanılmaz etkilendim ben semra ve aylin hnm dan.Semra hnm önce Aylin hnm a izlenımlerını sordu rahim filmini incelerken Aylin hnm anlattı o onayladı,..ikisininde aynı fikirde olması çok hoşuma gtti bilmiyorum sonuç ne olur ama ben bayağı beğendim işleyişi..
Kızlar selam...
Öngörüşmemi yaptım memorialda..izlenimlerim ve netice şudur:
1) saat üçte olan randevumdan 15 dk önce beni doç dr Aylin hnm içeri aldı hikayemi anlattım notlar aldı çok rahat geçti görüşme kendiside çok pozitif aralatda bayağı bir güldük.
2)konuşma faslından sonra muayeneye aldı beni bayağı detaylı muayene etti yaklaşık 15-20 dk gibi bir süre...şaşırdım genelde benım muayeneler 2 ila 4 dk da bitmişti
3)muayene sonrası kendisi notlarını almaya gitti ve semra hoca geldi kendisi muayene etti Aylin hnm da orda bulundu fikirlerini paylaştılar.
4)masa basında tedavinin nasıl olacağını tartıştılar konuştular notlar aldılar
Muayene süreci bu şekildeydi hiçbir şekilde kosturmaca üstün körülük baştan savmalık yoktu .her iki dr un da kendine güvenine ve prof luğuna hayran kaldım ama Semra hnm ın yarattığı etki bambaşkaydı..ensu demişti Semra hn anlatılmaz yaşanır....aynen öyle...ilk defa kendimi tamamıyla teslim edebileceğime inandım
NETİCE.... Yumurta rezervimi rahim durumunu vs yi beğendi Semra hoca ..herhangi bir müdahele önermedi histereskopi vs gibi..kendisi trombofili testlerinı yaptırmamı istedi adetin 21. Günü bir hormon bantı verdi adetin 22. Günü cetro iğne verdi iğneden sonra bi hafta içinde adet olmam gerekiyormuş ve adetin ikinci günü tedaviye başlayacağız dedi hoca..durum bu arkadaşlar ..
Kızlar selam...
Öngörüşmemi yaptım memorialda..izlenimlerim ve netice şudur:
1) saat üçte olan randevumdan 15 dk önce beni doç dr Aylin hnm içeri aldı hikayemi anlattım notlar aldı çok rahat geçti görüşme kendiside çok pozitif aralatda bayağı bir güldük.
2)konuşma faslından sonra muayeneye aldı beni bayağı detaylı muayene etti yaklaşık 15-20 dk gibi bir süre...şaşırdım genelde benım muayeneler 2 ila 4 dk da bitmişti
3)muayene sonrası kendisi notlarını almaya gitti ve semra hoca geldi kendisi muayene etti Aylin hnm da orda bulundu fikirlerini paylaştılar.
4)masa basında tedavinin nasıl olacağını tartıştılar konuştular notlar aldılar
Muayene süreci bu şekildeydi hiçbir şekilde kosturmaca üstün körülük baştan savmalık yoktu .her iki dr un da kendine güvenine ve prof luğuna hayran kaldım ama Semra hnm ın yarattığı etki bambaşkaydı..ensu demişti Semra hn anlatılmaz yaşanır....aynen öyle...ilk defa kendimi tamamıyla teslim edebileceğime inandım
NETİCE.... Yumurta rezervimi rahim durumunu vs yi beğendi Semra hoca ..herhangi bir müdahele önermedi histereskopi vs gibi..kendisi trombofili testlerinı yaptırmamı istedi adetin 21. Günü bir hormon bantı verdi adetin 22. Günü cetro iğne verdi iğneden sonra bi hafta içinde adet olmam gerekiyormuş ve adetin ikinci günü tedaviye başlayacağız dedi hoca..durum bu arkadaşlar ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?