- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #15.541
Ahhhh ya yazdiklarini okudukca sasirdim. Nekadar kan vermisin yavrum ya. Nerden buldun 14 tup kan bravo... Bu bile kendi alaninda bir basari. Bukadar ugrasmalarin karsiligi olmali ama ya. Cok uzuluyorum bukadar ugras ugras nasil yani bir cozum bulamamak> Kafam almiyor. Bu dunya'daa kanser'den baske caresiz dertlerde var boyle. Vardir careside bunu nasil denk dusurecegiz. Senin iltihap konusunda ki dediklerin kafamaa kesin yatti. Kesinlikle mantikli. Transferden sonra antibiotic kullandinmi> Monondoks mesela...
Ben diyorum ki ne olur 1 hafta on gun kullansak antibiotik? Benim en son doktor hayir dedi, Cunku transferden once acaayip grip oldum, kulak burun bogaz doldu, siddetli ciger usutmusum. Ucaklardan mi yolculuk mu carpti nedir? 2 gun antibiotic kullandim ama transfer gunu kullandirtmadi. Ama hastaydim ya.. Bilemiyorum oksurmekden hapsurmakdan bebekcikler tutmamis olabilirmi? Yada bahanemi.
İyi haftalar arkadaşlar, Cuma'dan bu yana yok oldum...
Üzerinize afiyet azzıcık grip gibiyim
Süratlice mesajları okuyayım birazdan yeniden dönerim
Öksürmek, hapşurmak bebeğin tutunmasına engel değil. İçin rahat olsun.
Antibiyotik çok riskli, gebelik öncesinde. Anneannem, küçük teyzeme hamileyken bilmeden kullanmış. Teyzem doğduktan 10 gün sonra el ve ayak parmakları düşmüş. Bildiğin yaprak gibi dökülmüş. Şimdi % 51 kusurlu sayılıyor. Psikolojisi altüst, şeker hastası, açık kalp ameliyatı geçirdi vs. Verseler de kullanmam açıkçası. Zaten verdikleri antibiyotik, rahmi tedavi edecek ama kanla taşınmaya devam ettiği için gebelik oluşsa da düşük ihtimali, ölü doğum ya da sakatlık riski olacak. Yani bende çözüm değil.
Sana tavsiyem, otoimmün hastalıklarıyla ilgili bir doktorla görüş. Bir de Ensu' nun bahsettiği naturel killer testini yaptır. Bağışıklığın çok yüksekse de tutunma olmayabiliyor. Ayrıca terleme için akupunktur tedavisi alabilirsin, aynı zamanda rahim ve yumurtalıkları da uyarıp seni hamileliğe hazırlar. Anne olmak sadece kaliteli sperm ve yumurta buluşmasına bağlı değil, üfürükten nem kapan bir durum. Ne kadar hazır olursak, o kadar yaklaşırız özlemimize. Haksız mıyım?
nerde bu devlet ?
Nerde bu millet ??????????
hosgeldin canimm..bolca dinlendin artik tedaviye baslarsin..
Hoşgeldin tatlım bolca dinlenip enerji toplamışındır umarım...
Selam arkadaşlar. Bugün göbekteki 3yumoşla geçirdiğim 6.günüm. Ne yapıyorlar acaba çok merak ediyorum. Geçen sefere göre,hiç bir şey hissetmiyorum. Ağrı sızı yok. Sadece çok yorgunum, ve karnım kocaman oldu yine. Kendimi dinlediğimde içimden sanki gluk gluk diye bişeyler oluyor. Neşem keyfim yerinde çok şükür.
Söyle size bi bakim dedim.
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Merhaba Tutku, ben prednol değil ama onun yerine cipro kullanacağım. (Monodox ağır gelmişti) Hatta başladım.. Bilahare detayları aktaracağım, dondurulmuşlar için başlayacağız yeniden, 2 kez ertelemiştik...Arkadaşlar Merhaba,
Tedavisinde doktoru prednol öneren var mı?
Hoşgedin eyluleylul29 Yaz tedavin hayırlı olsun. Şansın bol yolun açık olsun...Ilk kadin doguma gittim beni infertilitiye yonlendirdi bende gittim rlime evrak listesi verdi bunlari yaptir aderin 3 gunu gel dedi bende gittim ve tahlillerimi yaptirdim simdide dosya acmak icin temmuzun 2 sine gun bakalim hayirlisi bagcilar egitim ve arastirma hastanedine gidiyorum.bu arada hos buldum)
mamane bazen isyan ediyoruz, bazen de kendimizi hala yeni bir şeyleri araştırırken buluyoruz... İçimizden gelen neyse onu yapabilmek güzel ancak bazen ısrarcı ve istikrarlı olmayınca da sonuç alamıyoruz. Gönlünden geçenler gerçek olsun... Gönlünden geçirdiğin deneme tahtası gibi bilinmezin içinde yer almak değilse (benim de benzer şekilde dondurulmuşlardan sonra yeni süreç başlatmamak niyetim var) hayırlısı olsun, deneyeyim ama durum neyse bileyim net olsun diyorsan da şansın bol yolun açık olsunHayatimin son 4 yili bebek icin savasla gecti diyebilirim. Tamam 40 yas'dan sonra bu isler zor. Ama benim gorunurde hic bir sorunum yok. Embriyolar birinci kalite guya.. Ve en asagi 3 transfer her seferinde. Yapilmadik sey kalmadi. Sanki ne oluyorsa embriyor transfer edilir edilmez ben hasta oluyorum ve ilk uc gun icinde hafif kanama goruyorum. Resmen her seferin terleme ve usume nobetleriyle bayagi hasta oluyorum. Zaten ben anliyorum bu is transfer aninda bitmis oluyor. Butun iyi doktorlara gittim. Herbiri birsey denedi. Guya tip dedik bilim dedik hic bir derde care olmadi. Butun doktorlar asagi yukari ayni sey transferden sonra ne oluyor ve neden tutunmuyor diye soyle ciddi olarak bir laf eden veya cozum getiren olmadi. Bir doktorun dedigi digerini tutmuyor. Ilaclarin dozu ayri ilaclarin kullanimi ayri, Yorumlar ayri. Tup bebek konusunda tek standart bir tek konu yok. Ama doktorlarin ortak standart ozelligi hicbiri transferden sonrasini dusunmeden geleni embriyo yapip transfer ediyor. Gerisi Allaha ve kismete kalmis. Kisaca eger bagislik sisteminiz bozuksa ve vucudunuz buyuk ihtimal benim gibi embriyolari tahrip ediyorsa. Kimse buna bir cozum bulamiyor. Birsuru seyler okuduk gorduk. Ama hepsi icin kesin degil> Kanitlanmis degil diye begenmiyorlar. Sonucda bu sekilde kendimi kandirmanin ne alemi var? Butun zamanim ve hayallerim calindi. Simdi niye bu ise basladim diye kendime kiziyorum. Ben artik vazgectim bu mucadeleden.
Ben gelene kadar kahvaltıya gidilmiş, püfür püfür çam ve iyot havası alınmış oh... Gereksiz davranış sergileyenlere direkt söylemek lazım aslında... Ben bazen öyle yapıyorum sorun etmediğim bir şeyi siz sorun etmeyin size sorun çıkarırım diyerekkızlar çok sağolun güzel dilekleriniz için.. oldukca güzel geçti ve hiç kimse bana bebekle ilgili tek kelime bile etmedi üzecek bi yorumda yapmadı. yinede tabi çevremdeki minişlerden bi tanede ben istiyorum.. ya onların yanında kendimi hiç evli ve 37 yaşında hissetmiyorum bebek olmayınca sanki bekar kız gibi oluyorsun buda kötü bişey aslında.. nezaman doğacak nezaman büyüyecek..
Sürpriz bir tedavi daha başlamış yaşşaaasınnnBende kararsızım kullanıp kullanmamakta.Transfer hazırlıklarınada başladık.Prednolu düşünüyordum aslında.Ama doktorumun söyledikleride kafamı karıştırdı.Doktorun söylediği biz herşeyi yaptık eğer embriyolar kaliteli ise tutunacaktır diyor. Mutlu ol, inan ve sakin ol bu çok önemli dedi en son:)))))))))
Günaydın hanımlar, haftamızın, sağlıklı, sıhhatli, mutlu, bebiş yolunda adımlı olmasını, dilerim...
Tedavi sürecindeki arkadaşların da işleri inşallah rast gider.
Transfer öncesi climara forte kullanıyorum, kullanan arkadaş var mı? Bende ısı artışı gibi birşey hissettim. Kullanan arkadaşlar yan etki gördünüz mü? Uygulamada olumlu etkisi de varmıki?
Kalbinden geçirdiğin tüm dileklerin gerçek olup endişelerini silsin süpürsün... Umarım tektaşın da sen de iyisinizdir... Tedavin süresince ısınmak için seni bekleyen bir sürü buz bebeklerin olsun. Bol şanslar...Arkadaşlar opu işlemim gerçekleşti. 1 foliküş boş çıktı. 1 folikülü aldılar. Yarın arayacaklar. Sonuç için. Herşeyin hayırlısı olsun.benim için dua edin. Döllenme ve bölünme olsun diye...
Kızlar selam...
Öngörüşmemi yaptım memorialda..izlenimlerim ve netice şudur:
1) saat üçte olan randevumdan 15 dk önce beni doç dr Aylin hnm içeri aldı hikayemi anlattım notlar aldı çok rahat geçti görüşme kendiside çok pozitif aralatda bayağı bir güldük.
2)konuşma faslından sonra muayeneye aldı beni bayağı detaylı muayene etti yaklaşık 15-20 dk gibi bir süre...şaşırdım genelde benım muayeneler 2 ila 4 dk da bitmişti
3)muayene sonrası kendisi notlarını almaya gitti ve semra hoca geldi kendisi muayene etti Aylin hnm da orda bulundu fikirlerini paylaştılar.
4)masa basında tedavinin nasıl olacağını tartıştılar konuştular notlar aldılar
Muayene süreci bu şekildeydi hiçbir şekilde kosturmaca üstün körülük baştan savmalık yoktu .her iki dr un da kendine güvenine ve prof luğuna hayran kaldım ama Semra hnm ın yarattığı etki bambaşkaydı..ensu demişti Semra hn anlatılmaz yaşanır....aynen öyle...ilk defa kendimi tamamıyla teslim edebileceğime inandım
NETİCE.... Yumurta rezervimi rahim durumunu vs yi beğendi Semra hoca ..herhangi bir müdahele önermedi histereskopi vs gibi..kendisi trombofili testlerinı yaptırmamı istedi adetin 21. Günü bir hormon bantı verdi adetin 22. Günü cetro iğne verdi iğneden sonra bi hafta içinde adet olmam gerekiyormuş ve adetin ikinci günü tedaviye başlayacağız dedi hoca..durum bu arkadaşlar ..
Hoşgeldinn... İş başı zor adaptasyon emek istiyor... Ben genelde 10-15 günlük tatiller yapınca geri dönünce çok zorlanıyorum :) Umarım keyifli bir izin olmuştur...günaydın kızlar nasılsınız izindeydim dün iş başı yaptım
CD56 Naturel Killer testi yaptirdinmi bagisiklik sistemin embiyoyu disari atiyormu anlasiliyor.. tabi birde o teste gore tedavi yapacak doktor bulmak zor.. Bahceci Fulya Erdil bey yapiyordu oncesinde serum veriyordu...
Birde trombofili paneline baktir istersen.. o konuyada Memorial Semra hn onem veriyor...
Lenfosit testlerinde sikinti varsa onada Fertijin Seval Hanim onem veriyor Bcemre yaptiriyordu..
embriyo hepimizde bir sekilde disari atiyorda herkezde farkli sebepten atiyor olabilir.. kimde neden atiyor onu bulmak zor..
Hoş geldin Duygu'cuğum
Geçmiş olsun, klima önünde mi kaldın yoksa ?
merhaba arkadaslar,
tedavide olan, sonuc bekleyen, hazirlik asamasinda olanlar veeeee tum topik arkadaslarima kocaman sevgiler.
Allahim hepinizin yardimcisi olsun tez zamanda meleginize kavustursun insallah. hepiniz dualarimdasiniz.
Çok sağol, vallahi eğer tam anlamıyla olsaydım kabus olurdu.. Dediğin gibi çok kötü oluyor yaz gününde grip... Ama hafif atlatacağım neyse ki. Yine de kırılgan hissediyorum kendimi, erken eve gidip iki taşla bir kuş vurayım güneşin altına yatayım hem bedenim ısınır hem bronzlaşırımgeçmiş olsun canım yaz günüde grip olmak çok kötü :26::26::26:
Cengaver arkadaşım benim.
ALLAH'ım senin ve tüm topik arkadaşlarımın emeğini boşa çıkarmasın !!
Elimde olsa, hepinizin karnına minicik bir dokunuşla bebişlerinizi bırakabilsem..
İnsanoğlu ne kadar aciz ve çaresiz.... ALLAH'ın yüce kudretini bir kez daha görmüş oluyoruz bu imtihanlarla..
ALLAH'ım şu mübarek günler hürmetine hiç birimizi arkasından Kur'an okuyan nesilsiz bırakmaz inşallah !
millet siesta yapıyo sanırımm :)
merhaba arkadaslar,
tedavide olan, sonuc bekleyen, hazirlik asamasinda olanlar veeeee tum topik arkadaslarima kocaman sevgiler.
Allahim hepinizin yardimcisi olsun tez zamanda meleginize kavustursun insallah. hepiniz dualarimdasiniz.
hoşbulduk canım aslında hem dinlendim hemde üzüldüm cenazamiz vardı halamın eşi vefat etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?