Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Öksürmek, hapşurmak bebeğin tutunmasına engel değil. İçin rahat olsun.
Antibiyotik çok riskli, gebelik öncesinde. Anneannem, küçük teyzeme hamileyken bilmeden kullanmış. Teyzem doğduktan 10 gün sonra el ve ayak parmakları düşmüş. Bildiğin yaprak gibi dökülmüş. Şimdi % 51 kusurlu sayılıyor. Psikolojisi altüst, şeker hastası, açık kalp ameliyatı geçirdi vs. Verseler de kullanmam açıkçası. Zaten verdikleri antibiyotik, rahmi tedavi edecek ama kanla taşınmaya devam ettiği için gebelik oluşsa da düşük ihtimali, ölü doğum ya da sakatlık riski olacak. Yani bende çözüm değil.
Sana tavsiyem, otoimmün hastalıklarıyla ilgili bir doktorla görüş. Bir de Ensu' nun bahsettiği naturel killer testini yaptır. Bağışıklığın çok yüksekse de tutunma olmayabiliyor. Ayrıca terleme için akupunktur tedavisi alabilirsin, aynı zamanda rahim ve yumurtalıkları da uyarıp seni hamileliğe hazırlar. Anne olmak sadece kaliteli sperm ve yumurta buluşmasına bağlı değil, üfürükten nem kapan bir durum. Ne kadar hazır olursak, o kadar yaklaşırız özlemimize. Haksız mıyım?

İyi haftalar arkadaşlar, Cuma'dan bu yana yok oldum...
Üzerinize afiyet azzıcık grip gibiyim

Süratlice mesajları okuyayım birazdan yeniden dönerim

Cengaver arkadaşım benim.

ALLAH'ım senin ve tüm topik arkadaşlarımın emeğini boşa çıkarmasın !!

Elimde olsa, hepinizin karnına minicik bir dokunuşla bebişlerinizi bırakabilsem..

İnsanoğlu ne kadar aciz ve çaresiz.... ALLAH'ın yüce kudretini bir kez daha görmüş oluyoruz bu imtihanlarla..

ALLAH'ım şu mübarek günler hürmetine hiç birimizi arkasından Kur'an okuyan nesilsiz bırakmaz inşallah !

Alaracım heber geldimi klinikden inşallah embiryon güzelce döllenmiştir bölünmüştür ..
Geçmişi fazla okuyamadım ama sanırım senden bir haber yok.

Alaracım haber geldimi klinikden inşallah embiryon güzelce döllenmiştir bölünmüştür ..
Geçmişi fazla okuyamadım ama sanırım senden bir haber yok.

merhaba arkadaslar,

tedavide olan, sonuc bekleyen, hazirlik asamasinda olanlar veeeee tum topik arkadaslarima kocaman sevgiler.
Allahim hepinizin yardimcisi olsun tez zamanda meleginize kavustursun insallah. hepiniz dualarimdasiniz.

CapsLocked ben ancak okuyorum, bugün 10. gün olmuştur... Üçlü bir heyecan içinde olmak harika... Çok az kaldı :)) Bol şanslar

Arkadaşlar Merhaba,
Tedavisinde doktoru prednol öneren var mı?
Merhaba Tutku, ben prednol değil ama onun yerine cipro kullanacağım. (Monodox ağır gelmişti) Hatta başladım.. Bilahare detayları aktaracağım, dondurulmuşlar için başlayacağız yeniden, 2 kez ertelemiştik...

Hoşgedin eyluleylul29 Yaz tedavin hayırlı olsun. Şansın bol yolun açık olsun...

mamane bazen isyan ediyoruz, bazen de kendimizi hala yeni bir şeyleri araştırırken buluyoruz... İçimizden gelen neyse onu yapabilmek güzel ancak bazen ısrarcı ve istikrarlı olmayınca da sonuç alamıyoruz. Gönlünden geçenler gerçek olsun... Gönlünden geçirdiğin deneme tahtası gibi bilinmezin içinde yer almak değilse (benim de benzer şekilde dondurulmuşlardan sonra yeni süreç başlatmamak niyetim var) hayırlısı olsun, deneyeyim ama durum neyse bileyim net olsun diyorsan da şansın bol yolun açık olsun

Ben gelene kadar kahvaltıya gidilmiş, püfür püfür çam ve iyot havası alınmış oh... Gereksiz davranış sergileyenlere direkt söylemek lazım aslında... Ben bazen öyle yapıyorum sorun etmediğim bir şeyi siz sorun etmeyin size sorun çıkarırım diyerek göz dağı da bir nevi :) Hissettiğin duruma gelince 41'ime günler kalmış biri olarak sana kendine eziyet ettiğin için ancak tüm samimiyetimle kızabilirim. Daha dur hayatımızın en güzel yılları başlıyor... İster çocuklu ister çocuksuz... Bu hayat önce benim-senin-bizim... Serbest bırak fikrini, bedenini... Sahip olduklarının keyfini çıkarıp hayatın içine bırakıver kendini... (tatilde de suya bırak... İyot iyi gelecek)

Sürpriz bir tedavi daha başlamış yaşşaaasınnn Şansın bol, yolun hep açık olsun... Endişeden uzak keyifli bir hazırlık olsunn

Bir sürpriz daha süper süper :) Çok heyecanlı bir yaz bu yaz... İnşallah keyifli de bir yaz olur... Önce boool şans, yolun açık olsun... Climarayı ilk iptal olan denememizde kullanmıştım. 3 günde 1 farklı yere yapıştırma... Benim ateşim normalde de çıkmaz o yüzden ateş olmadı ama hafakanlar basmıştı gibi hissetmiştim. Zaten sonra kullanmadık.. Kan pıhtılaşmasında olumsuz etkileyebiliyormuş. Umarım en ideal boyuta ulaşır endimetrium :) Güzel haberleri bekliyoruz.

Kalbinden geçirdiğin tüm dileklerin gerçek olup endişelerini silsin süpürsün... Umarım tektaşın da sen de iyisinizdir... Tedavin süresince ısınmak için seni bekleyen bir sürü buz bebeklerin olsun. Bol şanslar...

celinaaa ne güzel geçmiş görüşme. Pozitif enerji hepsinden önemli kim ne derse desin... Kendini emin ellerde ve güvende hissetmek tedaviye çok olumlu etki edecek. 2015 model anneliğe hazırlandığın şu günlerde her şey hepimiz için gönlünden-gönlümüzden geçtiği gibi olsun. Bol şanslar

günaydın kızlar nasılsınız izindeydim dün iş başı yaptım
Hoşgeldinn... İş başı zor adaptasyon emek istiyor... Ben genelde 10-15 günlük tatiller yapınca geri dönünce çok zorlanıyorum :) Umarım keyifli bir izin olmuştur...

Önceki mesajı alıntılamamış kime cevaben yazılmıştı anımsayamadım birden toplu alıntı olunca :) CD56 Natural Killer testi zor ve pahalı bir test değil... Tedavisi gerekirse işlemleri farklı olabilir. Ben Mecidiyeköy'de bir yerde yaptırmıştım, normal çıkmıştı. Özellikle tutunmaya yönelik sorunlarda öneriyorlar kesin çözüm değil ama acaba dememek adına yaptırılabilir. Normalde negatif 2-3 deneme sonrasında öneriyorlar. Oysa ki baştan söyleseler (kafalar da karışır gerçi ama) yaptırıp yaptırmamak bizlerin tercihi olsa...
Ben bu anlamda her şeyi önceden böğrenip beklemeden yaptırmıştım. Histeroskopi, tromboli paneli, karyotip kromozom analizi, prolaktin, sdr, CD56 testleri bence en az HSG ve FSH vb. testleri kadar önemli... Sevgiler

Hoş geldin Duygu'cuğum
Geçmiş olsun, klima önünde mi kaldın yoksa ?

Hoşbulduuumm... Vallahi klimalar çarpmaya çok müsait neredeyse penguenler gezecek ofiste ama hazırlıklıyız, şallar hırkalar gani gani.. Biraz yağmur yedik, artistlik yaptık ondan hafif nane mollayım... Transfer öncesi için antibiyotiğim var o onu kesiyor. O feci grip moduna girmedi çoook şükür.. Yoksa salya sümük, yatak yorgan yatardım :2:

merhaba arkadaslar,
tedavide olan, sonuc bekleyen, hazirlik asamasinda olanlar veeeee tum topik arkadaslarima kocaman sevgiler.
Allahim hepinizin yardimcisi olsun tez zamanda meleginize kavustursun insallah. hepiniz dualarimdasiniz.

Bizden de size çok sevgiler... Hepimiz için dileklere aminnn, hayırlısı ise olsun... Umarım sen de minik prenses de çok ama çok iyisinizdir... Şunun şurasında çok az kaldı, zaman geçmek bilmiyordur... Hep sağlıkla haberlerinizi alalım, sevgiler

geçmiş olsun canım yaz günüde grip olmak çok kötü :26::26::26:
Çok sağol, vallahi eğer tam anlamıyla olsaydım kabus olurdu.. Dediğin gibi çok kötü oluyor yaz gününde grip... Ama hafif atlatacağım neyse ki. Yine de kırılgan hissediyorum kendimi, erken eve gidip iki taşla bir kuş vurayım güneşin altına yatayım hem bedenim ısınır hem bronzlaşırım

İyi haftalar arkadaşlar, Cuma'dan bu yana yok oldum...
Üzerinize afiyet azzıcık grip gibiyim

Süratlice mesajları okuyayım birazdan yeniden dönerim

Hoşgeldin Enerjik Şirine
Geçmiş olsun. Bir tahminde bulunabilir miyim? Yağmur altında romantizm yapalım dedin, ıslandın. Bildim mi? (Bana neyse?)
Hemen papatya çayı limon sık bir iki damla, ılık olarak yudumla. Oooh yarasın, şifa olsun.

Cengaverlik mi bilmiyorum ama, kapı kapanıyor dediler ya, önüme gelen, aklıma düşen yola sarılıyorum, Allah sonumu hayır etsin

merhaba arkadaslar,

Hoşgeldin. Duaların için teşekkürler, Allah kabul etsin. Bizden de sana ve bebeğine içten sevgiler

Sizlerin ve dondurulmuşa hazırlanan arkadaşlarımın görüşlerini de alayım isterim. Malum ben fazla rahatım, zora koşamıyorum kendimi olursa olur modundayım. Bu nedenle bazen bazı şeyleri kaçırıyorum savsaklıyorum. Hatta doktorumu bile kaçırdım :26: Bu ayı pas geçmeyi istedim gitmedim, bu ay ise doktorumun planlanmış seyahati ne yazık ki benim reglime denk gelecek. Ekipten başka biri ile ilerleyecek tüm kabahat benim :)

Anımsayanlar olacaktır 2 kez dondurulmuşları almak üzere hazırlandık ama iptal etmek zorunda kaldık. Söz dinlemeyen yumurtalar mağduruyum. Hani sevinecek bir durumken şimdi onların yaramazlığı yüzünden hazırları alamıyoruz.

İlkinde 21. günde baskılamaya başlayıp reglden sonra estrofem+climara ile transfere hazırlandığımız bir dönem olmuştu. Bantlar çok baskın gelmişti vs. ama yine de regl olunca da transferi iptal etmiştik.

İkinci de bantlar olmaksızın daha yüksek dozlarla ilaç alarak yumurtlamayı durdurmak istemiştik ancak kan testinde progestron değeri yüksek çıktığı için yumurtlamanın ilaçlara rağmen gerçekleştiğini görüp daha erken iptal etmiştik.

Dondurulmuş öncesi histeroskopiydi, CD56'sıydı, çizikti, tromboli, karyotip vs. her şeyi hazırlayıp tam anlamıyla hazırlanmıştık. Bu kadar ertelendi, zaman geçiyor yapılan işlemler boşa gitmesin diye düşünüyor insan elbette..

Şimdi yeniden deneyeceğiz. H.sonu doktorla nasıl ilerleyeceğimizi enine boyuna tarttık, görüştük.
Son aldığımız karar; yumurtalar baskılanmadığı için normal siklus ile ilerlemekti. Çünkü alternatif çok yok görünüyor. Bu normal siklusun artıları da var (ilaçlardan boğulmuyorum) eksileri de (kalınlık, kan değerleri istenilen düzeyde olacak mı?)

1-Histeroskopi sonrasındaki iltihabın tamamen hallolduğunu anlamak için yeniden histeroskopi şart ancak bu süreyi uzatacak diye tercih etmemiştik. Ki zaten eğer iltihap varsa zaten tedavisi antibiyotik kullanmak. Bu nedenle 7 günlük bir antibiyotik tedavim olacak. İlaca başladım.

2- Reglin 2. günü kontroller başlayacak, herhangi bir ilaç almayacağım. (Folik asit, aspirin devam)
3- Gün aşırı kontrol yapılacak, yumurtaların büyümesi takip edilecek.
4- Yumurtaların çatlamaya yakın zamanında 11. gün ve sonrası gün aşırı takip kitleriyle idrardan yumurtlama takibi de ayrıca yapılacak.
5- Ateş ölçümlenecek
6- Elle yumurta çatlamasına dair mukus kontrolü de yapılacak.

Yumurta çatladığı gün LH değerinin en tepede olduğunda kan vereceğim. Bu kan monosit beyaz hücre vb. ayrıştırılacak transfer sonrası için aşı hazırlanacak.

Vücudun normal siklusta hamilelik için hazırlandığı şekilde (hani hamile kalmaya uygun gün diyerek ilişkinin önerildiği günde) transfer yapılacak 6. gün embriyosu dondurulmuşlar. Dondurulma günü ile yumurtlama gününün bir takvime uygun olarak ilerlemesinden bahsedildi onu doktor takip edecekmiş. Match edeceğiz ona göre işlemi yapılacak denildi.

Bu kadar normal ilerleyerek sonuç almak mümkün müdür acaba.. Eğer öyle ise niye hep ilaçlarla ilerleniyor :) Acaba yumurtlamayı önlemek için alınabilecek başka önlem olur muydu diye de düşünülebilir. Eşim başka doktor görüşü de al istersen dedi ama hiç ama hiç uğraşmak istemiyorum. 2 embriyonun boşa gitmesini de istemiyorum ama gerçekten gidip bir görüş alacak durumum da yok hani, doğruya doğru...

Asıl konu şu endometrium hiç destek vermeden istenilen kalınlığa erişebilecek mi? Eğer öyle ise niye dünya bant vs işine girişiliyor :) Konuşmayı gerçekleştirirken 17. gündü kalınlık ne durumda diye bakalım dedik. Hiç ilaçsız ve yumurta çatlaması sonrası 7.1 mm çıktı. Çatlama gününde en iyi kalınlıktaymış demek ki dedi ama bilemedim.

Ya bu kalınlıktan ileriye gitmezse yine de transferi yaptırmalı mı, yaptırmamalı mı, başka görüş almalı mı almamalı mı, baskılama için farklı yöntemler uygulayanlar var mı yok mu araştırmalı mı... Yoksa hazır ve nazır olduğum gibi akışına bırakıp, olursa olur olmazsa olmaz diye rahat rahat takılmaya devam mı etmeli...

Bilemedim... Sesli düşündüm, aynen aktardım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…