- 26 Ağustos 2013
- 2.095
- 3.742
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #15.561
Hoşgeldin Enerjik Şirine
Geçmiş olsun. Bir tahminde bulunabilir miyim? Yağmur altında romantizm yapalım dedin, ıslandın. Bildim mi? (Bana neyse?)
Hemen papatya çayı limon sık bir iki damla, ılık olarak yudumla. Oooh yarasın, şifa olsun.
Sizlerin ve dondurulmuşa hazırlanan arkadaşlarımın görüşlerini de alayım isterim. Malum ben fazla rahatım, zora koşamıyorum kendimi olursa olur modundayım. Bu nedenle bazen bazı şeyleri kaçırıyorum savsaklıyorum. Hatta doktorumu bile kaçırdım :26:Bu ayı pas geçmeyi istedim gitmedim, bu ay ise doktorumun planlanmış seyahati ne yazık ki benim reglime denk gelecek. Ekipten başka biri ile ilerleyecek tüm kabahat benim :)
Anımsayanlar olacaktır 2 kez dondurulmuşları almak üzere hazırlandık ama iptal etmek zorunda kaldık. Söz dinlemeyen yumurtalar mağduruyum. Hani sevinecek bir durumken şimdi onların yaramazlığı yüzünden hazırları alamıyoruz.
İlkinde 21. günde baskılamaya başlayıp reglden sonra estrofem+climara ile transfere hazırlandığımız bir dönem olmuştu. Bantlar çok baskın gelmişti vs. ama yine de regl olunca da transferi iptal etmiştik.
İkinci de bantlar olmaksızın daha yüksek dozlarla ilaç alarak yumurtlamayı durdurmak istemiştik ancak kan testinde progestron değeri yüksek çıktığı için yumurtlamanın ilaçlara rağmen gerçekleştiğini görüp daha erken iptal etmiştik.
Dondurulmuş öncesi histeroskopiydi, CD56'sıydı, çizikti, tromboli, karyotip vs. her şeyi hazırlayıp tam anlamıyla hazırlanmıştık. Bu kadar ertelendi, zaman geçiyor yapılan işlemler boşa gitmesin diye düşünüyor insan elbette..
Şimdi yeniden deneyeceğiz. H.sonu doktorla nasıl ilerleyeceğimizi enine boyuna tarttık, görüştük.
Son aldığımız karar; yumurtalar baskılanmadığı için normal siklus ile ilerlemekti. Çünkü alternatif çok yok görünüyor. Bu normal siklusun artıları da var (ilaçlardan boğulmuyorum) eksileri de (kalınlık, kan değerleri istenilen düzeyde olacak mı?)
1-Histeroskopi sonrasındaki iltihabın tamamen hallolduğunu anlamak için yeniden histeroskopi şart ancak bu süreyi uzatacak diye tercih etmemiştik. Ki zaten eğer iltihap varsa zaten tedavisi antibiyotik kullanmak. Bu nedenle 7 günlük bir antibiyotik tedavim olacak. İlaca başladım.
2- Reglin 2. günü kontroller başlayacak, herhangi bir ilaç almayacağım. (Folik asit, aspirin devam)
3- Gün aşırı kontrol yapılacak, yumurtaların büyümesi takip edilecek.
4- Yumurtaların çatlamaya yakın zamanında 11. gün ve sonrası gün aşırı takip kitleriyle idrardan yumurtlama takibi de ayrıca yapılacak.
5- Ateş ölçümlenecek
6- Elle yumurta çatlamasına dair mukus kontrolü de yapılacak.
Yumurta çatladığı gün LH değerinin en tepede olduğunda kan vereceğim. Bu kan monosit beyaz hücre vb. ayrıştırılacak transfer sonrası için aşı hazırlanacak.
Vücudun normal siklusta hamilelik için hazırlandığı şekilde (hani hamile kalmaya uygun gün diyerek ilişkinin önerildiği günde) transfer yapılacak6. gün embriyosu dondurulmuşlar. Dondurulma günü ile yumurtlama gününün bir takvime uygun olarak ilerlemesinden bahsedildi onu doktor takip edecekmiş. Match edeceğiz ona göre işlemi yapılacak denildi.
Bu kadar normal ilerleyerek sonuç almak mümkün müdür acaba.. Eğer öyle ise niye hep ilaçlarla ilerleniyor :) Acaba yumurtlamayı önlemek için alınabilecek başka önlem olur muydu diye de düşünülebilir. Eşim başka doktor görüşü de al istersen dedi ama hiç ama hiç uğraşmak istemiyorum. 2 embriyonun boşa gitmesini de istemiyorum ama gerçekten gidip bir görüş alacak durumum da yok hani, doğruya doğru...
Asıl konu şu endometrium hiç destek vermeden istenilen kalınlığa erişebilecek mi? Eğer öyle ise niye dünya bant vs işine girişiliyor :) Konuşmayı gerçekleştirirken 17. gündü kalınlık ne durumda diye bakalım dedik. Hiç ilaçsız ve yumurta çatlaması sonrası 7.1 mm çıktı. Çatlama gününde en iyi kalınlıktaymış demek ki dedi ama bilemedim.
Ya bu kalınlıktan ileriye gitmezse yine de transferi yaptırmalı mı, yaptırmamalı mı, başka görüş almalı mı almamalı mı, baskılama için farklı yöntemler uygulayanlar var mı yok mu araştırmalı mı... Yoksa hazır ve nazır olduğum gibi akışına bırakıp, olursa olur olmazsa olmaz diye rahat rahat takılmaya devam mı etmeli...
Bilemedim... Sesli düşündüm, aynen aktardım :)
Sende hoşgeldin bu sıcakta yürümek mi vallahi bravo sana... Azimli kadınsın bayılıyorum azimli kadınlara :)
Durumum da aynen dediğin gibi
Limon, bal vs ne bulursam hüpletiyorum... Ofisten çıkayım diyorum arabayı kullanacak mecalim dahi yok, daha da hımbıllaşmadan gitmeli. Uzanıp şöyle sere serpe yatasım var... Gideyim yatayım uyuyup kalırsam tek yönlü yanarım :)
Arkadaşlar merhaba. Dün sabah 9 da opu m oldu. Bu saat oldu hala aramadılar. Aramaya korkuyorum. Acaba olumsuzda o yüzdenmi aramadılar.
Arkadaşlar merhaba. Dün sabah 9 da opu m oldu. Bu saat oldu hala aramadılar. Aramaya korkuyorum. Acaba olumsuzda o yüzdenmi aramadılar.
sadece çok kilolu olup, eşinde ve kendinde hiçbir sorun tesbit edilememiş, anne olmak için çabalayan var mı? Çıldırmak üzereyim. Bir kez tüp bebek denedim, soğan, vs.. kürler klomen ... hepsini yaptım üç senedir tık yok... Çok canım sıkılıyor...
hoşbulduk canım dinlenmesine dinlemdim sayılırda bide cenazamiz oldu ona çok üzüldüm halamın eşi vefat etti
çok teşekkür ederim ilk defa üye oldum buraya iyi ki de olmuşum. Allah razı olsun, konuşmak rahatlattı...
CapsLocked ben ancak okuyorum, bugün 10. gün olmuştur... Üçlü bir heyecan içinde olmak harika... Çok az kaldı :)) Bol şanslar
Merhaba Tutku, ben prednol değil ama onun yerine cipro kullanacağım. (Monodox ağır gelmişti) Hatta başladım.. Bilahare detayları aktaracağım, dondurulmuşlar için başlayacağız yeniden, 2 kez ertelemiştik...
Hoşgedin eyluleylul29 Yaz tedavin hayırlı olsun. Şansın bol yolun açık olsun...
mamane bazen isyan ediyoruz, bazen de kendimizi hala yeni bir şeyleri araştırırken buluyoruz... İçimizden gelen neyse onu yapabilmek güzel ancak bazen ısrarcı ve istikrarlı olmayınca da sonuç alamıyoruz. Gönlünden geçenler gerçek olsun... Gönlünden geçirdiğin deneme tahtası gibi bilinmezin içinde yer almak değilse (benim de benzer şekilde dondurulmuşlardan sonra yeni süreç başlatmamak niyetim var) hayırlısı olsun, deneyeyim ama durum neyse bileyim net olsun diyorsan da şansın bol yolun açık olsun
Ben gelene kadar kahvaltıya gidilmiş, püfür püfür çam ve iyot havası alınmış oh... Gereksiz davranış sergileyenlere direkt söylemek lazım aslında... Ben bazen öyle yapıyorum sorun etmediğim bir şeyi siz sorun etmeyin size sorun çıkarırım diyerekgöz dağı da bir nevi :) Hissettiğin duruma gelince 41'ime günler kalmış biri olarak sana kendine eziyet ettiğin için ancak tüm samimiyetimle kızabilirim. Daha dur hayatımızın en güzel yılları başlıyor... İster çocuklu ister çocuksuz... Bu hayat önce benim-senin-bizim... Serbest bırak fikrini, bedenini... Sahip olduklarının keyfini çıkarıp hayatın içine bırakıver kendini... (tatilde de suya bırak... İyot iyi gelecek)
Sürpriz bir tedavi daha başlamış yaşşaaasınnnŞansın bol, yolun hep açık olsun... Endişeden uzak keyifli bir hazırlık olsunn
Bir sürpriz daha süper süper :) Çok heyecanlı bir yaz bu yaz... İnşallah keyifli de bir yaz olur... Önce boool şans, yolun açık olsun... Climarayı ilk iptal olan denememizde kullanmıştım. 3 günde 1 farklı yere yapıştırma... Benim ateşim normalde de çıkmaz o yüzden ateş olmadı ama hafakanlar basmıştı gibi hissetmiştim. Zaten sonra kullanmadık.. Kan pıhtılaşmasında olumsuz etkileyebiliyormuş. Umarım en ideal boyuta ulaşır endimetrium :) Güzel haberleri bekliyoruz.
Kalbinden geçirdiğin tüm dileklerin gerçek olup endişelerini silsin süpürsün... Umarım tektaşın da sen de iyisinizdir... Tedavin süresince ısınmak için seni bekleyen bir sürü buz bebeklerin olsun. Bol şanslar...
celinaaa ne güzel geçmiş görüşme. Pozitif enerji hepsinden önemli kim ne derse desin... Kendini emin ellerde ve güvende hissetmek tedaviye çok olumlu etki edecek. 2015 model anneliğe hazırlandığın şu günlerde her şey hepimiz için gönlünden-gönlümüzden geçtiği gibi olsun. Bol şanslar
Hoşgeldinn... İş başı zor adaptasyon emek istiyor... Ben genelde 10-15 günlük tatiller yapınca geri dönünce çok zorlanıyorum :) Umarım keyifli bir izin olmuştur...
Önceki mesajı alıntılamamış kime cevaben yazılmıştı anımsayamadım birden toplu alıntı olunca :) CD56 Natural Killer testi zor ve pahalı bir test değil... Tedavisi gerekirse işlemleri farklı olabilir. Ben Mecidiyeköy'de bir yerde yaptırmıştım, normal çıkmıştı. Özellikle tutunmaya yönelik sorunlarda öneriyorlar kesin çözüm değil ama acaba dememek adına yaptırılabilir. Normalde negatif 2-3 deneme sonrasında öneriyorlar. Oysa ki baştan söyleseler (kafalar da karışır gerçi ama) yaptırıp yaptırmamak bizlerin tercihi olsa...
Ben bu anlamda her şeyi önceden böğrenip beklemeden yaptırmıştım. Histeroskopi, tromboli paneli, karyotip kromozom analizi, prolaktin, sdr, CD56 testleri bence en az HSG ve FSH vb. testleri kadar önemli... Sevgiler
Başınız sağolsun arkadaşım. Allah kalanlarına sabır versin...
Başınız sağolsun....Allah sabır versin.
Günaydın, aynı yere yapıştırmama konusunu bilmiyordum, teşekkür ederim arkadaşım....
gunu dolupda cikartinca ayni yere yapma cnm.. rahme yakin gobek yanlari, ust bacaklar, belimizin ustu ve alti uygun yerler..
Tesekkure ederim. Bunlari en son Izmirdeki doktorumla konustum. Ama o hic birisi ispatlanmis degil diyor.Ticari amacli seyler diye dusunuyor. Ama birseyde yapilmazsa ne olacak boyle diyorum? Tup bebek isinden bilinmeyen bircok faktor oldugunu ve bunlarin hepsini kontrol etmenin imkansiz oldugu. Yani bazen bir umut diye birseyler yapiyoruz ama. Gercekde bu is kismete kalmis gibi birsey neticesine vardim.
hoşbulduk canım aslında hem dinlendim hemde üzüldüm cenazamiz vardı halamın eşi vefat etti
CapsLocked ben ancak okuyorum, bugün 10. gün olmuştur... Üçlü bir heyecan içinde olmak harika... Çok az kaldı :))
Ben gelene kadar kahvaltıya gidilmiş, püfür püfür çam ve iyot havası alınmış oh... Gereksiz davranış sergileyenlere direkt söylemek lazım aslında... Ben bazen öyle yapıyorum sorun etmediğim bir şeyi siz sorun etmeyin size sorun çıkarırım diyerekgöz dağı da bir nevi :) Hissettiğin duruma gelince 41'ime günler kalmış biri olarak sana kendine eziyet ettiğin için ancak tüm samimiyetimle kızabilirim. Daha dur hayatımızın en güzel yılları başlıyor... İster çocuklu ister çocuksuz... Bu hayat önce benim-senin-bizim... Serbest bırak fikrini,
Önceki mesajı alıntılamamış kime cevaben yazılmıştı anımsayamadım birden toplu alıntı olunca :) CD56 Natural Killer testi zor ve pahalı bir test değil... Tedavisi gerekirse işlemleri farklı olabilir. Ben Mecidiyeköy'de bir yerde yaptırmıştım, normal çıkmıştı. Özellikle tutunmaya yönelik sorunlarda öneriyorlar kesin çözüm değil ama acaba dememek adına yaptırılabilir. Normalde negatif 2-3 deneme sonrasında öneriyorlar. Oysa ki baştan söyleseler (kafalar da karışır gerçi ama) yaptırıp yaptırmamak bizlerin tercihi olsa...
Ben bu anlamda her şeyi önceden böğrenip beklemeden yaptırmıştım. Histeroskopi, tromboli paneli, karyotip kromozom analizi, prolaktin, sdr, CD56 testleri bence en az HSG ve FSH vb. testleri kadar önemli... Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?