- 23 Nisan 2014
- 1.417
- 818
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #15.621
Günaydın. Hiçbirşey söylemedi . Sadece yumurtanın kalitesizliğinden dedi.tarlusal kullanıyorum. Günde 3 defa. Adet olunca 2. Gün gideceğim. Bakalım ne diyecek.
Arkadaslar Merhaba,
Desteginiz,iyi dilekleriniz ve dualariniz icin cok tesekkur ederim.Hic vaktim yok,ama merak edenler icin ve umut olabilmek icin cepten girip haber vermek istedim.Bilahare vakit bulup daha ayrintili yazarim.Sevgiler...
Sizlerin ve dondurulmuşa hazırlanan arkadaşlarımın görüşlerini de alayım isterim. Malum ben fazla rahatım, zora koşamıyorum kendimi olursa olur modundayım. Bu nedenle bazen bazı şeyleri kaçırıyorum savsaklıyorum. Hatta doktorumu bile kaçırdım :26:Bu ayı pas geçmeyi istedim gitmedim, bu ay ise doktorumun planlanmış seyahati ne yazık ki benim reglime denk gelecek. Ekipten başka biri ile ilerleyecek tüm kabahat benim :)
Anımsayanlar olacaktır 2 kez dondurulmuşları almak üzere hazırlandık ama iptal etmek zorunda kaldık. Söz dinlemeyen yumurtalar mağduruyum. Hani sevinecek bir durumken şimdi onların yaramazlığı yüzünden hazırları alamıyoruz.
İlkinde 21. günde baskılamaya başlayıp reglden sonra estrofem+climara ile transfere hazırlandığımız bir dönem olmuştu. Bantlar çok baskın gelmişti vs. ama yine de regl olunca da transferi iptal etmiştik.
İkinci de bantlar olmaksızın daha yüksek dozlarla ilaç alarak yumurtlamayı durdurmak istemiştik ancak kan testinde progestron değeri yüksek çıktığı için yumurtlamanın ilaçlara rağmen gerçekleştiğini görüp daha erken iptal etmiştik.
Dondurulmuş öncesi histeroskopiydi, CD56'sıydı, çizikti, tromboli, karyotip vs. her şeyi hazırlayıp tam anlamıyla hazırlanmıştık. Bu kadar ertelendi, zaman geçiyor yapılan işlemler boşa gitmesin diye düşünüyor insan elbette..
Şimdi yeniden deneyeceğiz. H.sonu doktorla nasıl ilerleyeceğimizi enine boyuna tarttık, görüştük.
Son aldığımız karar; yumurtalar baskılanmadığı için normal siklus ile ilerlemekti. Çünkü alternatif çok yok görünüyor. Bu normal siklusun artıları da var (ilaçlardan boğulmuyorum) eksileri de (kalınlık, kan değerleri istenilen düzeyde olacak mı?)
1-Histeroskopi sonrasındaki iltihabın tamamen hallolduğunu anlamak için yeniden histeroskopi şart ancak bu süreyi uzatacak diye tercih etmemiştik. Ki zaten eğer iltihap varsa zaten tedavisi antibiyotik kullanmak. Bu nedenle 7 günlük bir antibiyotik tedavim olacak. İlaca başladım.
2- Reglin 2. günü kontroller başlayacak, herhangi bir ilaç almayacağım. (Folik asit, aspirin devam)
3- Gün aşırı kontrol yapılacak, yumurtaların büyümesi takip edilecek.
4- Yumurtaların çatlamaya yakın zamanında 11. gün ve sonrası gün aşırı takip kitleriyle idrardan yumurtlama takibi de ayrıca yapılacak.
5- Ateş ölçümlenecek
6- Elle yumurta çatlamasına dair mukus kontrolü de yapılacak.
Yumurta çatladığı gün LH değerinin en tepede olduğunda kan vereceğim. Bu kan monosit beyaz hücre vb. ayrıştırılacak transfer sonrası için aşı hazırlanacak.
Vücudun normal siklusta hamilelik için hazırlandığı şekilde (hani hamile kalmaya uygun gün diyerek ilişkinin önerildiği günde) transfer yapılacak6. gün embriyosu dondurulmuşlar. Dondurulma günü ile yumurtlama gününün bir takvime uygun olarak ilerlemesinden bahsedildi onu doktor takip edecekmiş. Match edeceğiz ona göre işlemi yapılacak denildi.
Bu kadar normal ilerleyerek sonuç almak mümkün müdür acaba.. Eğer öyle ise niye hep ilaçlarla ilerleniyor :) Acaba yumurtlamayı önlemek için alınabilecek başka önlem olur muydu diye de düşünülebilir. Eşim başka doktor görüşü de al istersen dedi ama hiç ama hiç uğraşmak istemiyorum. 2 embriyonun boşa gitmesini de istemiyorum ama gerçekten gidip bir görüş alacak durumum da yok hani, doğruya doğru...
Asıl konu şu endometrium hiç destek vermeden istenilen kalınlığa erişebilecek mi? Eğer öyle ise niye dünya bant vs işine girişiliyor :) Konuşmayı gerçekleştirirken 17. gündü kalınlık ne durumda diye bakalım dedik. Hiç ilaçsız ve yumurta çatlaması sonrası 7.1 mm çıktı. Çatlama gününde en iyi kalınlıktaymış demek ki dedi ama bilemedim.
Ya bu kalınlıktan ileriye gitmezse yine de transferi yaptırmalı mı, yaptırmamalı mı, başka görüş almalı mı almamalı mı, baskılama için farklı yöntemler uygulayanlar var mı yok mu araştırmalı mı... Yoksa hazır ve nazır olduğum gibi akışına bırakıp, olursa olur olmazsa olmaz diye rahat rahat takılmaya devam mı etmeli...
Bilemedim... Sesli düşündüm, aynen aktardım :)
Günaydın.inşallah başarırız buna inanmak istiyorum. Folikül sayısını artırmak için incir kürünü nasıl yapmalıyım. Yardımcı olursan sevinirim
Günaydın. Hiçbirşey söylemedi . Sadece yumurtanın kalitesizliğinden dedi.tarlusal kullanıyorum. Günde 3 defa. Adet olunca 2. Gün gideceğim. Bakalım ne diyecek.
Arkadaslar Merhaba,
Desteginiz,iyi dilekleriniz ve dualariniz icin cok tesekkur ederim.Hic vaktim yok,ama merak edenler icin ve umut olabilmek icin cepten girip haber vermek istedim.Bilahare vakit bulup daha ayrintili yazarim.Sevgiler...
Geçmiş olsun canım. Sanırım sebebini sorsan bile,doğru bir cevap yok,bilinmiyor. Benimde ikinci denememde üç yumurtam dondurucudan çıkartıldıktan sonra dayanamamışlardı.Kendimce beceriksizler diye kızmıştım.Ama oluyo işte.
Canım ben isviçrede tedavi görüyorum. Şu anda 3 yumi yerleştirdiler. Lekelenme ne yesil, ne kahverengi. Çok hafif pembemsi. Karnımda çok şiş oldu ve dün akşamdan beri ağrıyor.durum belli galiba.
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Yumurta çatladığı gün LH değerinin en tepede olduğunda kan vereceğim. Bu kan monosit beyaz hücre vb. ayrıştırılacak transfer sonrası için aşı hazırlanacak.
Asıl konu şu endometrium hiç destek vermeden istenilen kalınlığa erişebilecek mi? Eğer öyle ise niye dünya bant vs işine girişiliyor :) Konuşmayı gerçekleştirirken 17. gündü kalınlık ne durumda diye bakalım dedik. Hiç ilaçsız ve yumurta çatlaması sonrası 7.1 mm çıktı. Çatlama gününde en iyi kalınlıktaymış demek ki dedi ama bilemedim.
Ya bu kalınlıktan ileriye gitmezse yine de transferi yaptırmalı mı, yaptırmamalı mı, başka görüş almalı mı almamalı mı, baskılama için farklı yöntemler uygulayanlar var mı yok mu araştırmalı mı... Yoksa hazır ve nazır olduğum gibi akışına bırakıp, olursa olur olmazsa olmaz diye rahat rahat takılmaya devam mı etmeli...
Bilemedim... Sesli düşündüm, aynen aktardım :)
Geçmiş olsun canım. Sanırım sebebini sorsan bile,doğru bir cevap yok,bilinmiyor. Benimde ikinci denememde üç yumurtam dondurucudan çıkartıldıktan sonra dayanamamışlardı.Kendimce beceriksizler diye kızmıştım.Ama oluyo işte.
Canım ben isviçrede tedavi görüyorum. Şu anda 3 yumi yerleştirdiler. Lekelenme ne yesil, ne kahverengi. Çok hafif pembemsi. Karnımda çok şiş oldu ve dün akşamdan beri ağrıyor.durum belli galiba.
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Günaydın.inşallah başarırız buna inanmak istiyorum. Folikül sayısını artırmak için incir kürünü nasıl yapmalıyım. Yardımcı olursan sevinirim
Merak ettim, Erbil by opudan sonra kaç folikül topladığını ve kalitelerini söylemedi mi? Bazen folükül toplarken zedeleniyor, bildiğim kadarı ile yumurta kalitesi hakkında opudan önce de şekli ve e2 ile değerlendirilerek genel olarak bilgi veriyorlar. Opuda yumurtaların tamamının sağlıklı olarak toplanacağı garantisi yok. Toplama sırasında zedelenme olduğunu bildirmeleri daha güven verici. Üzülme saatini öne çekiyor. İncir ve diğer kürler hakkında 2220 arkadaşımız daha bilgili, ben günde 1-2 incir, ceviz, tüketmeye çalışıyorum..
İltifatın için teşekkür ederim arkadaşım. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.
Merhaba. Topiğin şifacı kocakarısı olarak incir kürü tarifi vereceğim sana. Sabah aç olarak 2,5 bardak suya, 8-9 kuru inciri ikiye bölerek koy. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan al. Ilıdıktan sonra yarısını yudum yudum iç. Kalan yarısını da akşam içeceksin. Yine aç olarak. Adetin 2. günü başlayıp, sonraki adetine 10 gün kalana kadar devam et. Yumurtalarında çatlama sorunu varsa, günün geçiyor, kist oluşuyorsa ikinci incir kürüyle birlikte bir başka tencerede 3-4 havucu doğrayıp haşla. Yine 2,5 bardak suyla. İkisinin suyunu karıştır, 1/4 ünü iç. İki günlük kür hazırlamış olacaksın böylece. İlk ay sadece incir, ikinci ay havuç ve incir. Bu arada, ben haşladığım incir ve havuçlar ziyan olmasın diye mikserden geçiriyorum. İçine ceviz, çörekotu yağı, bal, tarçın da ilave edince hoş bir tatlı oluyor. Onu da gidip gelip kaşıklıyorum. İstersen, vaktin oluyorsa, bu ezmeyi küçük toplar haline getirip hindistan cevizine bulayabilirsin. Misafirlerin de sevecektir
Ayrıca küçük bir kavanoza bal ve tarçın karıştırıp, sabah 10:00, öğleden sonra 15:00 te, sakızı batırıp çiğnemeni öneririm. Rahmi kuvvetlendirip gebeliğe hazırlıyor. Günlük tüketim miktarın 4 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı tarçın olacak. Bunda süre kısıtlaması da yok. İstediğin zaman başla. Ayrıca enerji de veriyor.
Son olarak yine yumurta için, bir kase yoğurt, 1 tatlı kaşığı çörekotu yağı, 2-3 tatlı kaşığı bal karıştırıp aç karnına yiyebilirsin. Başlangıçta günde 3 defa. Yumurta hasarın olduğu için bu süreyi 1 ay kadar tut. Sonra günde 2, 15 gün sonra günde bir daha sonra haftada üç, iki bir şeklinde azaltırsın. Haftada biri bırakma ama. Böylece yumurta kaliten belli bir seviyenin altına düşmez.
Bu kürde de süre kısıtlaması yok. İstediğin zaman başlayabilirsin.
En büyük temennim, tekrar tüp bebeğe gerek kalmadan anne olabilmen. Bol şans arkadaşım...
Tarlusalı neden verdi? Tarlusalı geçen ay kist nedeniyle adet gecikince dr. vermişti, günde 2 tane almıştım. Dr. vermişse vardır bir bildiği...
Biran önce adet olup tekrar tedaviye başlayabilmemiz için. Ama bu orda son tedavim olacak
Transferin kaçıncı günü saymadım ama 8 gün dolduysa kan testi yaptır. BHCG tutunma yönündeyse, düşüğü engellemek için ilaç takviyesi iste doktorundan.Aklına kötü şeyler getirme hemen. Karnının şişmesi ve ağrıması normal. İlaçlar da adet öncesi belirti gösteriyor. Kan testi doğru adımı atmana yardımcı olur.
Inşallah tutar hepsi. Üçüzlerin olur.bende üçüzlerimin olmasını çok istiyorum. Test günün nezaman? Bütün dualarım seninle. Benimki olmadı. Bari senin sonucun pozitif olsun
Vücudun doğal dengesinde zaten en geç 10 gün içinde adet olmayacak mıydın? Bahçecideki deneyimlerini paylaşabilir misin, memnun kaldığın ve eleştirdiğin hususları belirtebilir misin?
Çok tşk ederim. İnşallah hepimiz bu savaşı kazanacağız. Sen hiç tedavi yada bitkisel kür uygulamıyor musun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?