- 7 Aralık 2013
- 5.214
- 3.508
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #15.681
Canım,moral veriyorsun sağol. Ama dün akşamdan beri karnım ağrıyor. Lekelenme bugün de geldi.Keşke senin dediğin gibi olsa,ilk barajı aştım desem,ne güzel olur.
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Imdaaaat! Bugün iş yerinde bi çalışan,bana hamilemisin diye sormadı,resmen hamile muamelesi yaptı.Kaldırılması gereken bişey vardı,bana şöyle bi bakıp,yok siz değil,başkası gelip yardım etsin dediiiii..hüüüüüü((( yani alacağım negatife bu kadar moralim bozulmazdı yaaaa! Demekki bayağı bi olmuşum yaaa... Ne olcak böyle?
Imdaaaat! Bugün iş yerinde bi çalışan,bana hamilemisin diye sormadı,resmen hamile muamelesi yaptı.Kaldırılması gereken bişey vardı,bana şöyle bi bakıp,yok siz değil,başkası gelip yardım etsin dediiiii..hüüüüüü((( yani alacağım negatife bu kadar moralim bozulmazdı yaaaa! Demekki bayağı bi olmuşum yaaa... Ne olcak böyle?
Canim bal gibide hamilesin sen yolun basinda pes etme hemen pozitif dùsùn icinde hisset sıkı sıkı saril bebegine annesi tes gününe kadarda relax canim relax
Süpersiniz siz, çok güzel düşünüyorsunuz. Ne güzel olur ya.. Ya üçünden biri tutsa bari.. Şu aldığım kiloları hakkını versemde, milletin tuhaf, soru işaretli bakışlarının cevabını versem.
Eşime bahsettim durumumdan,hemen astı yüzünü,ya biraz ara ver dedi. Yok dedim, gerçekten negatifse, Kesinlikle hemen devam etcem dedim. 1.si vakit yok, 2.incisi arı sürü bir aydır kullanıyorum. 3. Ben ara verdimmi diyete başlarım, buda hiç iyi olmaz. Biliyorsunuz, bu yerleştirilenler dondurulmuştu. Yani kür yapmadığım vaktin yumoşları. Belki yeni üretim daha kaliteli olur, bide incir kürü... Ne dersiniz hm?
Çok stratejikmi oldu? :)
Negatife yönelik planlar yapacağına, bebeğine yönelik planlar yapsan diyorum. Ey yüce Rabbim, duy sesimi, şu kızın hamile kalıp bebeğini kucağına almasına izin ver. Ben de burdan "bebeklerin sağ gösterip sol vurdu sana" diye güleyim...
Slm canim nasil gidiyor hamilelik oglusun nasil biraz biraz alusa bildimi kardese
sen neler yapiyosun bizlere dua ediyomusun canimm bizlerede allah hayirlisini nasip etsin insallah ara sira anlat birseyler yaramaz oglundan bahset öptüm ucunuzude iyibakin kendinize
Sizlerin ve dondurulmuşa hazırlanan arkadaşlarımın görüşlerini de alayım isterim. Malum ben fazla rahatım, zora koşamıyorum kendimi olursa olur modundayım. Bu nedenle bazen bazı şeyleri kaçırıyorum savsaklıyorum. Hatta doktorumu bile kaçırdım :26:Bu ayı pas geçmeyi istedim gitmedim, bu ay ise doktorumun planlanmış seyahati ne yazık ki benim reglime denk gelecek. Ekipten başka biri ile ilerleyecek tüm kabahat benim :)
Anımsayanlar olacaktır 2 kez dondurulmuşları almak üzere hazırlandık ama iptal etmek zorunda kaldık. Söz dinlemeyen yumurtalar mağduruyum. Hani sevinecek bir durumken şimdi onların yaramazlığı yüzünden hazırları alamıyoruz.
İlkinde 21. günde baskılamaya başlayıp reglden sonra estrofem+climara ile transfere hazırlandığımız bir dönem olmuştu. Bantlar çok baskın gelmişti vs. ama yine de regl olunca da transferi iptal etmiştik.
İkinci de bantlar olmaksızın daha yüksek dozlarla ilaç alarak yumurtlamayı durdurmak istemiştik ancak kan testinde progestron değeri yüksek çıktığı için yumurtlamanın ilaçlara rağmen gerçekleştiğini görüp daha erken iptal etmiştik.
Dondurulmuş öncesi histeroskopiydi, CD56'sıydı, çizikti, tromboli, karyotip vs. her şeyi hazırlayıp tam anlamıyla hazırlanmıştık. Bu kadar ertelendi, zaman geçiyor yapılan işlemler boşa gitmesin diye düşünüyor insan elbette..
Şimdi yeniden deneyeceğiz. H.sonu doktorla nasıl ilerleyeceğimizi enine boyuna tarttık, görüştük.
Son aldığımız karar; yumurtalar baskılanmadığı için normal siklus ile ilerlemekti. Çünkü alternatif çok yok görünüyor. Bu normal siklusun artıları da var (ilaçlardan boğulmuyorum) eksileri de (kalınlık, kan değerleri istenilen düzeyde olacak mı?)
1-Histeroskopi sonrasındaki iltihabın tamamen hallolduğunu anlamak için yeniden histeroskopi şart ancak bu süreyi uzatacak diye tercih etmemiştik. Ki zaten eğer iltihap varsa zaten tedavisi antibiyotik kullanmak. Bu nedenle 7 günlük bir antibiyotik tedavim olacak. İlaca başladım.
2- Reglin 2. günü kontroller başlayacak, herhangi bir ilaç almayacağım. (Folik asit, aspirin devam)
3- Gün aşırı kontrol yapılacak, yumurtaların büyümesi takip edilecek.
4- Yumurtaların çatlamaya yakın zamanında 11. gün ve sonrası gün aşırı takip kitleriyle idrardan yumurtlama takibi de ayrıca yapılacak.
5- Ateş ölçümlenecek
6- Elle yumurta çatlamasına dair mukus kontrolü de yapılacak.
Yumurta çatladığı gün LH değerinin en tepede olduğunda kan vereceğim. Bu kan monosit beyaz hücre vb. ayrıştırılacak transfer sonrası için aşı hazırlanacak.
Vücudun normal siklusta hamilelik için hazırlandığı şekilde (hani hamile kalmaya uygun gün diyerek ilişkinin önerildiği günde) transfer yapılacak6. gün embriyosu dondurulmuşlar. Dondurulma günü ile yumurtlama gününün bir takvime uygun olarak ilerlemesinden bahsedildi onu doktor takip edecekmiş. Match edeceğiz ona göre işlemi yapılacak denildi.
Bu kadar normal ilerleyerek sonuç almak mümkün müdür acaba.. Eğer öyle ise niye hep ilaçlarla ilerleniyor :) Acaba yumurtlamayı önlemek için alınabilecek başka önlem olur muydu diye de düşünülebilir. Eşim başka doktor görüşü de al istersen dedi ama hiç ama hiç uğraşmak istemiyorum. 2 embriyonun boşa gitmesini de istemiyorum ama gerçekten gidip bir görüş alacak durumum da yok hani, doğruya doğru...
Asıl konu şu endometrium hiç destek vermeden istenilen kalınlığa erişebilecek mi? Eğer öyle ise niye dünya bant vs işine girişiliyor :) Konuşmayı gerçekleştirirken 17. gündü kalınlık ne durumda diye bakalım dedik. Hiç ilaçsız ve yumurta çatlaması sonrası 7.1 mm çıktı. Çatlama gününde en iyi kalınlıktaymış demek ki dedi ama bilemedim.
Ya bu kalınlıktan ileriye gitmezse yine de transferi yaptırmalı mı, yaptırmamalı mı, başka görüş almalı mı almamalı mı, baskılama için farklı yöntemler uygulayanlar var mı yok mu araştırmalı mı... Yoksa hazır ve nazır olduğum gibi akışına bırakıp, olursa olur olmazsa olmaz diye rahat rahat takılmaya devam mı etmeli...
Bilemedim... Sesli düşündüm, aynen aktardım :)
Test günüm pazardi ama ben birazdan gidip kan vericem lütfen dua edin olurmuuu
Negatife yönelik planlar yapacağına, bebeğine yönelik planlar yapsan diyorum. Ey yüce Rabbim, duy sesimi, şu kızın hamile kalıp bebeğini kucağına almasına izin ver. Ben de burdan "bebeklerin sağ gösterip sol vurdu sana" diye güleyim...
Kizlar,selamlar...
Kusura bakmayin,girip haber veremedim.
Opu guzel gecti,uretim de fena degildi :)) 11 tane yumos toplandi,8 tanesine islem yapildi ve 6 tanesi devam etti,
12 haziranda transfer oldum 2 tane embriyi transfer edildi digerlerini biraz izleyelim ona gore dinduralim dediler vebunun neticesinde 1 gayet guzel 1 tane orta guzellikte embriyomuz donduruldu,insallah guzel sonuc alir ve onlari kullanmaya gerek kalmaz.
Transfer gunu haric her gun ise gidiyorum ve haril haril calisiyorum,yedigime ictigime dikkat etmeye calisiyorum,ama cok da kasmiyorum,cok da rahatim olursa olur olmazsa da eylul ekim gibi buzluktakilere basvururuz.
Buyuk gun sali 24 haziran,bana sans dileyin :))
40 yaşındayım ve anne olmak istiyorum
Anne olmak için elimden geleni yapıyorum ama bir türlü olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?