- Konu Sahibi akideciknane
-
- #15.801
canım merhaba ,inş. hayırlısıyla transferinde olur
canım sen nasılsın ben bugün opu oldum 5 yumurtadan 3 ü döllenmeye alınacak yarın sonuç bekliyorum inşlah döllenir
Hoşgeldin.
Öncelikle değerlerin ve yaşın, buradaki bir çok arkadaşa (ve bana) göre çoook iyi. Hiç telaşlanma. Benim AMH 0,01 den düşük ve FSH 13,6 idi Kasım ayında. Yaş 41. Benim ümidim var. Sana da verebilirim biraz
İlk denememi Mart ayında Umut' ta yaptım ve negatif oldu. Doktorun Ulun Bey ise, ben kendisinden memnundum. Eli çabuk ve ne yaptığını bilen birisi. Ben genel olarak merkezin uygulama ve tavrından rahatsız oldum. O yüzden değiştirmeye karar verdim. Memorial ile ilgili geçmiş yönelik okursan daha net bilgi alabilirsin. Nisan ayından itibaren (benim gözlemlediğim) adı daha sık geçer oldu. Bahçeci Fulya' da Erbil Bey' in de adı sık geçiyor bu konuda. Yine söylüyorum, değerlerin çok ta kötü değil. Rezervim az diye düşünme. İçine sinen merkezden sonuç alacağına inanıyorum.
Rapor kullanmadım ama, takip edebildiğim kadar bilgi paylaşayım başlamışken. Eşinde sorun yoksa, 3 aşılama isteniyor. Diğer şartları yerine getirdiğinizi varsayıyorum. Ve malesef devletin kuralları, doktordan doktora ya da ruh haline göre değişmiyor.
Fiyat olarak Umut, en uygunu gibi görünüyor. Tedavi + ilaçlar 7,500 TL. civarı. Yine de çıkabilecek ekstra masrafları da gözönüne alıp, iki tüp bebek parası hazırlamanızı öneririm nacizane.
Moralin bozulmasın, bunu sadece tedbir için söyledim. Tüp bebek + ilaçlar yaklaşık 8,000 civarı rakamlar telaffuz edilse de, cerrahi işlemler ve standart dışı testler maliyeti iki bazen üç katına çıkarabiliyor. Raporlu fiyatlarda 1500- 2000 tl arası bir avantajınız olur belki.
Bir de istersen ÇİDER ( Çocuk istiyorum Derneği) araştır. Onlara yıllık 150 TL. civarı bir rakam ödüyorsun, karşılığında 1000 TL gibi bir karın oluyor. Hemen söyleyeyim, her merkezle anlaşmaları yok. Görüşüp bilgi alabilirsin.
Daha detaylı bilgileri arkadaşlar da aktaracaktır eminim. Ama hiç değilse ön bilgi olarak bunlar bulunsun elinde.
Nurcanoz merhaba, memorialda en son tedavi gorenlerden biride benim sanirim. Fiyati 5750+ ilaclar. Memorialin sgk ile anlasmasi yok o nedenle raporun varsa bile kullanamiyosun. Ancak raporu olanlara 1000 lira indirim yapiyolar. Anladigim kadariyla ilaclari bu raporu kullanarak alma sansin var ancak biraz mesakkatli bir surec. Onceden arastirirsan ilaclarinida alabilirsin.
Gelelim rapor isine. Daha once gittigim merkezde amh degerim 1.0 in altinda oldugu ve 3 yildan fazladir evli oldugum icin rapor cikarmislardi bana. Ama benim gittigim merkez ozel bir universitenin tup bebek merkeziydi. Devlette once asilama yapacaksin derlerse bilemem. Ama sansini denemekte fayda var bence.
Bence gozune kestirdigin merkezlerle on gorusme yap. Hangisi icine sinerse orayla denersin sansini. Onemli olan senin rahat hissetmen.
Sana bol sans diliyorum. Degerlerin oldukca iyi bu arada. Sansin yuksek. Bu isler kismet isi. Umarim tez zamanda alirsin yavrunu kucagina.
canimmm buradanda tekrar merhaba:)) 30 lu yaslarin ortasinda olan arkadaslarda var canim.
daha onceden tup denemen varsa asilamaya gerek yok cnm buna tedavi iptalleride sayiliyor... bahceciden kaseli imzali yazi aliyorsun onu rapor dosyana koyuyorsun..bende almistim.. suleymaniye devlet hastanesi rezerv azligina direk tup raporu veriyor cnm..
canim benim erdek icin pazartesine idodan bilet aldik.. istanbul okadar bunalticiki bende burada kafayi yiyecek gibi oldum..
canim bu ari sutlu apiteralari iki uc yildir kullaniyordum ama ara vermistim simdi uc haftadir bu konuya cok agirlik verdim.. egricayirdan esime saf ari sutu ve ari sutu kapsulu aldim kendimede ari sutu bal polen propolis aldim bunlari hic aksatmadan transfer gunune kadar kullanacagiz bakalim faydasi nekadar.. aldigim yerde dediki tedavi zamani tekrar amh yaptirin birde kac yumurtaniz dollendi bunlari bize haber verin:)) onlarda merak ediyormus nekadar etkileyecegini habire ariyorlar nezaman istesem kapiya getiriyorlar. tamam bildiririm dedim cok indirimler yaptilar kobay oldum galiba:))
bende dun guzbaharla konusurken cmasi sormustum onlar ayni sokakta oturuyormusya tesadufen tabi, cmasin tatilinin iki hafta oldugunu soyledi sanirim daha gelmedi...
canim benim gunler uzun haklisin susuzluk zor ama Allahim oruc tutana yardim ediyor.. cok sinirlenirsen bana firca at arada canim:)
cok optumm hayatim.
Arkadaşlar Merhaba,
Ben ilk tüp bebek transferimde 2. gün kan testi yapılıp, E2 ve Progestana bakılmıştı normal denmiş ve bana verilen hazır şırıngadaki iğne yaptırılmamıştı.İkinci tedavimde hiç yaptırılmadı.Bu sefer 4. gün yaptırmayı düşünüyorum.Sizin tedavilerinizd yapıldı mı?
Kaçıncı gün yapıldı ? Normal değerler nedir ?
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Çünkü doktorum yaptırmasa bile ben yaptıracağımda:)))))
Mübarek ramazan ayında Allah hepimizin dualarını kabul etsin inş. Hepimize hayırlı ramazanlar...Sevgiler...
ensuuu, nereden aldın internetten mi.. varsa yakinlarda adresi verebilir misin.. ben de memleketten bal getirttim, çörek otu keten tohumu tarçın karıştırdım birer tatli kasigi yiyorum. ari sutu ve polen de alsam çok mu yuklenirim kendime acep :)
canim egricayirin internet sayfasina gir yukarda sagda satis noktasi var istanbul icin Altunizade tarafinda organik bi dukkana urunlerini veriyorlar oradaki bayan cok yardimci oluyor eve kargo ile kargo ucreti almadan ucretsiz gonderiyorlar bir gun sonra sende oluyor ve urunun odemesinide kapida Aras kargoya yapiyorsun..
birde egricayirin istanbul capinda kendi dagitim elemani var onu telefonla arayinca musait gununde kapiya getiriyor onada kapida oduyorsun.. ikisinin telinide ozelden yazarim..
canim sendede yumurta kalitesi sorunu varmis bence bir yerden al kullan..
corek otu keten tohumu karisimini bende yaptim ama onu son 20 gun yapmak daha iyi fazlasinin yan etkisi olur ve tedaviye baslayinca onu birakmak zorundasin..
son 20 gun derken tedaviye baslamadan once mi birakayim çörek otu ile keten tohumunu. peki ari sutu ve poleni tedavi süresi içinde kullanabiliyo muyuz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
evet tedaviye baslarken birakmak gerek.. ari sut poleni istedigin kadar kullanabilirsin gebelikte dahil...
çok teşekkürler. amh degerimin karsiligini okuyunca moralim bozulmustu ama degerlerimin kotu olmadigini seninle birlikte bir arkadas daha soyledi, icim rahatladi gibi. forumu geriye dönük cok okuyamadan yazmistim alelacele. su serptiniz valla.
ben de ulun beyi beğendim ama daha merkezle cok bi iliskim olmadi. nesi rahatsiz ediciydi acep. bir de isimlerini soylediginiz doktorlar sislideymis sonradan baktim sayfadan. Tuzlada oturup Gebzede calisiyorum. Umuta gitmek de kolay degil benim icin ama Memorial da imkansiz gibi geldi simdi.
inş canım ya bu kasıklarımda çok ağrılar vardı hata adet sancısı gibi sancı çektim hapa başlayınca..sabahları bazen mide bulantısı yaşıyorum:2:..bazen acabamı gebemiyim diye düşünüyorum:26:..bu hapla hamile kalan yok büyük bir ihtimale ben kalırsam tıp literatürüne geçerim..
bugün opu olduuum :) hayırlısıyla yarın sonuç bekliyorum :)
220 zanork çok büyük iyilik etin kızzz bak miranda hamiş sende vesile oldun yağmur suyu göndermişsin..Allahım bu iyliğinin mükafatını kendi canından kanından bebek mucizenle yaşatsın inş...sende tüketinmi canım yağur suyunu..çok şifalı bir su bende içmiştim geçen ay inş bendede işe yarar..sen ne zaman tekrar tedaviye başlıycaksın canım...
Arkadaşım, kusura bakma bu mesajını bugün gördüm.
Ne güzel dua etmişsin, mesajı otobüste gördüm, dudaklarım titredi okurken. Utanmasam koca kadın otobüste salacaktım gözyaşlarımı. Benim tedavi Ağustos Eylül gibi. Tam günü belli değil. Aslında iyi oldu, bu ara kafamı toplatıyorum. Bitkisel destekler göndermiş babam, ve yağmur suyum hala beni bekliyor. Tedaviye ara verince beklemeye aldım onu da. Şimdi mübarek ayda Allah izin verirse ben de içerim.
Rabbim bereketinden, mucizelerinden bizlere de nasip etsin inşallah...
İlacın yan etkisidir. Yumurta baskılamak için verdiyse zaten hamile kalamazsın. Allah bahtını açık etsin. İnşallah tedavinden sonuç alırsın...
bugün opu olduuum :) hayırlısıyla yarın sonuç bekliyorum :)
Ben Edirne' nin Lalapaşa ilçesinden (Bulgaristan sınırına 15 dk. mesafemiz var), Umut' a geldim tedavi için. Tuzla, Gebze ne ki?
Kendi adıma, Umut' taki personelin bir kısmının (hepsi değil kesinlikle) kaba diyebileceğim bir tavrı vardı. Salakmışım, anlamazmışım gibi tavırlar sezdim birkaçında. Bir de doktorla görüşmem gereken konularda hemşirelerin cevap vermesinden rahatsız oldum, çünkü negatif sonucumda yanlış ilaç kullanımının da etkisi oldu. Doktorun tedavi öncesi dönemde ısrarla kullan dediği ama ne zaman bırakacağımı söylemediği reçeteyi, transferden sonra doktoru göremediğim için hemşireye sordum, o da kullanmamı söyledi ama opudan sonra bir ilacı bırakmam gerekiyormuş. Her şey vesile. O bebeğin yazısı benimle olsa gelirdi. Ama kurumun isminin bu şekilde aklımda kalması da hoş olmadı. İkinci deneme için konuşmadım bile. Yine de Ulun Bey' in tavrı ve bilgisinden şikayetim hiç olmadı. Laboratuarları da fena değil. Ama bilgi almak için opudan sonra benim aramam gerekti. "Transfer gününü erken bildirir misiniz?" diye sordum, "transferi erken yapar mısınız?" diye anladılar... Bunlar da tamamen görüştüğüm kişilerin o anki ilgileriyle ilgili. Kurum olarak bazı kuralları var. Herhangi bir nedenle doktora ulaşman gerektiğinde, önce resepsiyona açıklama yapman gerek, konuya göre o birilerine yönlendiriyor ama genellikle bu doktor olmuyor. Şehir dışından geldiğim halde kapıdan döndüğüm oldu. Telefonla ulaşamadıklarım cabası. Doktorunu para basma makinesi gibi gören, tüm aşamaları fabrikasyona çeviren bir sistem. Neyse, yeterince üzüldüm o zaman, bu kadar yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?