- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #15.921
Benimkilerde bazen, genelde, devamlı birikir....
En son ne zaman ütü yaptığımı hatırlamıyorum bile. Arada lazım olanı ütüleyip gerisini bırakıyorum. Bahanem hazır, kediler rahat bırakmıyor. Her yaptığımı yakından izlemeye çalışıyorlar. Ütünün önüne yatıyorlar, kabloyla oynuyorlar, çamaşırlara tırnaklarını geçirip çekiştiriyorlar, mecburen bırakıyorum. Ama bu kadarı da ayıp artık
Sen bana gelsene, şöööyle uzuuun uzun konuşalım
Aklımda olup ta bir türlü derleyemediklerimi ne güzel toparlamışsın. Eksiklerimi de buldum sayende. Yapmaya çalıştığım şeyleri bu kadar düzenli görünce içim açıldı inan ki. Doğru yolda, önümü görmeden yürüdüğümü farkettim. Çok şükür, telafi edecek zamanım var. Allah her konuda ne muradın varsa versin...
Ofisten çıkarken gördüm... Bir kaç değişiklik yansıttım... Bilahare üzerinden geçeriz. Ellerine sağlık, kaleme kuvvet :)
Sayın...........,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığının birlikte yürüttüğü çalışmalarla yardımcı üreme teknikleri konusundaki torba yasa ile yeni düzenlemeler geldi. Ancak ayrımcılık yapmaksızın sağlanacak şartların getirilmesi beklentisi içindeki birçok kadının kalbine hançer saplanmıştır. Sağlanan 3. deneme hakkına rağmen yine 39 yaşını tamamlamış kadınlar ve kendilerinin olmayan eşlerinin eski eşinden çocukları olanlar tüm bu haklardan mahrum bırakılmıştır.
Bizler 39 yaşını tamamlamış anne adaylarıyız. Bazılarımız kendi sağlık sorunları nedeniyle, bazılarımız eşten kaynaklı sorunlar nedeniyle, bir kısmımız ileri yaşta evlendiği için, bir kısmımız başka bir sağlık sorunu nedeniyle gecikmiş ve anne olmakta yardım almak durumunda olan kadınlarız.
Aramızda, geçerli yasalara uygun yaşta tedaviye başladığı halde uygulanan prosedürlerin yavaş işlemesi nedeniyle henüz sonuç alamamış anne adayları da bulunmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun, henüz anne olamamış olmak hepimizi aynı şekilde olumsuz etkilemekte ve istemesek dahi bu negatif etkiyi topluma yansıtmaktayız.
Diğer taraftan, elimizde olmayan sebeplerle anne olamayışımız, toplum tarafından da kişisel kusur hatta sakatlık olarak değerlendirilmekte ve yaşanan baskıyı ve manevi acıyı katlayarak artırmaktadır... İmkanları olanların bazıları kendi çabalarıyla yurt içinde tedaviye devam etmekte, Türkiye yasalarının öngördüğü yaş sınırlarının da üzerine çıkan imkan sahibi anne adayları ise destek tedavilerinde yaş sınırı daha yüksek olan ülkelerde vazgeçmeksizin çare aramaktadır.
Ülkemiz yasaları annelik hakkını yaşından dolayı elinden aldığı için yine yurt dışında ülkemizde yasak olan donasyon yöntemiyle anne olmayı deneyenler de bulunmaktadır. Buna mukabil, doğurganlığı devam edip 39 yaş üstünde doğal yolla hamile kalan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren kadınlarla aynı toplumda yaşamaktayız. Doğurganlığımızın çeşitli nedenlerle sekteye uğramış olmasının yanında toplumsal görüş ve yasal yapılandırma nedeniyle de cezalandırılır durumdayız.
Çelişen bir başka hususa dikkat çekmek isteriz. Devlet desteği 40 yaşından gün almış olanlara sağlanmazken, yine devlet yasalarınca belirlenen kurallar doğrultusunda tüp bebek merkezlerinde tedaviye alınacak kadın hasta üst yaşı 45 olarak belirlenmiştir. Keza herhangi bir yasa da erkek hastalar için yaş sınırı uygulanmamaktadır.Kadın-Erkek cinsiyet ayrımının, doğurganlığa sahip olsa da yardımcı tedavi gören kadınlarda yaş sınırlamasının Devlet kanalıyla öngörülmesi maddi manevi toplumsal bir yaraya yol açmaktadır.
Haksız olduğuna inandığımız bu ayrımcılığın sona erdirilerek mağduriyetlerin giderilmesi için kanun koyucu makamların ve bakanlıkların konuya ilişkin değerlendirmelerinin gözden geçirilmesinin daha hakkaniyetli ve adil olacağına inandığımızı iletmek isteriz. Ayrımcılıktan kaynaklanan bu farklar, bizler açısından hem maddi hem manevi zorlayıcı olmasının yanı sıra devletimizin değişmez adalet anlayışına ters düşmekte ve güven olgusunu sarsmaktadır. Aynı zamanda tüm bahsi geçen bu üzücü şart ve tutarsızlıkların sağlıkta eşitlik ilkesine uygun olduğu asla kabul edilemez.
Bizler için Devlet desteği olsa da olmasa da anne olmak, aile olmak, topluma yeni bireyler kazandırabilmek adına ödediğimiz bedeller milli servet esasına girmektedir. Bu nedenle de yapılan harcamaların bir kısmının yasalar ve devlet desteği uygun olmadığı için yurt dışına gitmesi de milli servet kaybı anlamına gelmektedir. Yönetmeliklerdeki iyileştirme ve eşitlik ilkesi doğrultusundaki yeni düzenlemeler için tüm bu hususların dikkate alınarak anne olma yolundaki engellerimize devlet kanalından doğan maddi manevi engellerin kaldırılması en büyük beklentimizdir.
Bu bağlamda; yardımcı üreme tekniklerindeki devlet desteğinin 39 yaş altı kadınlar için yapılan uygulamayla aynı seviyeye getirilmesi, tüp bebek merkezlerinin hasta kabul yaş sınırları ile aradaki farkın kaldırılması ve eski eşten çocuğu olan kadınların daha fazla mağdur olmaması, adil olmayan uygulamaların önlenmesi için gereğini saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.
Ben ilk defa okudum ve kendi oayıma pek çokmalıntı yaptım teşekkürler arkadaşım
Tşkr, yazdıklarına benzer, gönül gözünün bakışı, ne olmak istiyorsun, gerçekten, katıksız, korkusuz, endişesiz olmak istiyormusun? İstiyorsan dua ve önüne gelenlere bakmak. Kendimde son zamanlarda hissettiğim değişim, bebişim hazırım seni bekliyorum, her halinle seni bekliyorum, süt vermeye hazır, arkanda seni izlemeye hazır, düştüğünde tamam geçti yok birşey demeye hazır....,eltimin bugün bebişi oldu, doğar doğmaz midesini yıkamışlar, annesi genç olmasına rağmen dirayetli, sağlık sıhhatle herşey gönlümüzce olsun....
ALARA
Yolumuz nekadar uzun ve cikmaz olursa olsun yola devam bozma moralini canim hep pozitif olmaliyiz allaha sigin en hayirlisini ancak o verir
Kizlar cok özür bir sayfayi kapladim belki okumussunuzdur ama kücük bir hatirlatma
tbmm.gov.tr sayfasında milletvekillerinin mail adreslerinin listesi var. Hepsine göndermeyi düşünüyorum. Son hali bu mudur? Eklemek istediğiniz bir şeyler var mıdır? Hafta sonuna kadar toparlayalım. Ondan sonra haftada bir bombardıman yapmaya başlarız
Aminnnnnn, yavrucakkk dünyaya gelir gelmez midesi yıkanıyor, inş sağlıcakla büyür, duyduğumdan beri benim de aklımdan çıkmıyor, Allah yardımcısı olsun....
ALARA
Yolumuz nekadar uzun ve cikmaz olursa olsun yola devam bozma moralini canim hep pozitif olmaliyiz allaha sigin en hayirlisini ancak o verir
Kizlar cok özür bir sayfayi kapladim belki okumussunuzdur ama kücük bir hatirlatma
[MENTION][/MENTION]
canım transfer olup olmayacağı yarın belli olacak gerek duyulursa genetik tanı için 1-2 aysonra yapılacak
ALARA
tbmm.gov.tr sayfasında milletvekillerinin mail adreslerinin listesi var. Hepsine göndermeyi düşünüyorum. Son hali bu mudur? Eklemek istediğiniz bir şeyler var mıdır? Hafta sonuna kadar toparlayalım. Ondan sonra haftada bir bombardıman yapmaya başlarız
Geçmiş olsun canım yat yorulma stres yapma pozitif ol dualarımız seninle ve bebişinle...
canim neden genetik tani yapacaklar bunu hastanemi soyledi nedenini sordunmu..
neye bakiyorlarmis genetik tanida acaba... 3 yumurtayida transfer etsinler canim ayirmasinlar ya.. cok optum cnm..
Ütü ağırlık yapar yap bitir ferahla derdi rahmetli anneannem..bir de camları temiz tut ki evine aydınlık enerjisi girer derler bunu da ben bi yerde okumustum aklımda kalmış...o sebepten ben de bi cam takıntısı var yağmur yağar peşine ben kabaca ya da detaylı farketmez cam temizlerim..
Demek ondanmış bütün yorgunluğum. Ütüledikçe yük kalktı üzerimden gerçekten. Bitiremedim, taksit taksit yapıyorum. Ama olsun. Dün cam silmiştim yavaş yavaş. Sıkıldıkça birini yaparsam epey hafiflerim. Nur içinde yatsın rahmetli anneannen. Eskiler çocuklarını sanat gibi eğitiyorlarmış. Ama ben ne zaman bu kadar dağıldım anlamıyorum. Yaz günü bile bayılırdım ütü yapmaya. Ve camlar 8. katta otururken bile pırıl pırıldı. Bu sene yağmurlar da geç kesilince salladım. Pek çok şey gibi. Son bir İstanbul daha yapacağım bu hafta sonu. Ondan sonra bayrama kadar evim evim güzel evim
Ay nerde o günler icimi birtek buraya aciyorum diger tarafim hep kapali ama ne yazilmis cizilmisse hepsi de dogru icimizdeki olan bitenle önce hesaplasmaliyiz ne varsa dokmeliyiz ortaya, ya sana bir gelsem bir karsilasak nerden basima sardim bunu dersin hahaha saka bir yana ama dün ya sandigimiz kadar büyük degil birde bakmisin karsinda ve kedilerini caliyorum olurmu olur taktim bu kedilere ben
Ay eline koluna saglik harika olmus canim allah senden razi olsun ve sanachayirli evlatlar nasip etsin canim
Ensu cum banada genetik tanı yapabiliriz demişlerdi sanırım tekrarlayan düşüklerde rahim vs de problem yoksa genetiğe yöneliyorlar ama üç tane için ben olsam istemem üçünüde koyun derdim
ALARA
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?