- 25 Ekim 2013
- 10.149
- 34.046
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #16.421
hayırlı ramazanlar herkese nasılsınız
Hepimizin olumlu şeylere ihtiyacı var. Paylaştıkça endişelerimiz azalıp umutlarımız artıyor burada. İnşallah sana da iyi gelecek burası. Amh testi yaptırdın mı? Çok düşükse doktorunla görüş, miyom ameliyatından önce yumurtaları toplayıp dölleyip dondurabilirler belki. O zaman 5 ay da beklesen, aklında soru işareti azalır. Aslında miyomun çok ta büyük değilmiş. Isırgan otu bulabilirsen, bir de ebegümeci, ıspanak gibi pişirip tüketebilirsin. Bir de yemek yaparken soğanları yağda kavurmak yerine az bir suyla, ağzı kapalı haşlayarak yemek yaparsan, hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Soğan kürüyle birlikte bir kase yoğurda 1 tatlı kaşığı çörekotu yağı ve 2 tatlı kaşığı kadar bal karıştırıp günde 3 öğün yemekten yarım saat önce tüketebilirsin. O da hem yumurta gelişimi, hem de zindelik için yardımcı olacaktır. Yine hücre yenilenmesini hızlandırmak için çekirdekli kara kuru üzüm tavsiye ederim. Her sabah aç karna 1 avuç. Önceki sayfalarda paylaştığım dualar vardı. Onları da okumanı öneririm. İnşallah yorulmadan, üzülmeden bebeklerimize kavuşuruz hepimiz...
AMH testi yaptırmadım, açıkçası sonuçlardan korkuyorum, birazda yoruldumsürekli savaş halinden bir anda bıkkınlık geliyor. Şimdi : öncelikle soğan suyuna başladım, bu arada bal-çörekotu vs. ile de desteklesem olur mu acaba?
Bunun dışında öğlene kadar bir bardak-öğleden sonra da bir bardak olmak üzere günde iki kez hayıt tohumu içiyorum. Aynı zamanda folik asit alıyorum, yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Amma velakin günde 3-4 adetsigara kullanıyorum. Bütün bu sorunların nedenini sigaraya bağlıyorum, annem 51 yaşında menapoza girdiğine göre benim yaşam kalitemden kaynaklanan erken menapoz söz konusu
Ne olur bana şu bal çörekotu karışımını nasıl yapacağımı ve hangi vakitler tüketeceğimi yazarmısınız.
herkese merhaba,
ilk kez yazıyorum ben. evet bende 40 yaşında girdim ve anne olmak istiyorum. 6 yaşında oğlum var, o da tüp bebek, eşimin doğuştan gelen kleinfelter sendromu var. bu nedenle ikini yavrumuzu da tüp bebek olarak yaptırmak zorundayız.
benim durumum hiç iç açıcı değil, bir yumurtalığımda yetmezlik var, diğerinde ise rezervim çok çok düşük, tüp bebek fiyatlarını sizlerde az çok biliyorsunuz. Anadolu sağlık merkezine bu ayın 25'inde gittim ve hemen yüksek dozdan göbek iğnesine başlayacaktım. tüp bebek fiyatları o kadar uçmuş ki, puregon iğne 650tl. ve ben 40 yaşında olduğum için en yüksek dozdan başlatıyordu doktor. birde miyomum çıktı, transfer esnasında tutunmasını engelleyebilir diye bide onu alma konusu çıktı, onun da fiyatı 4.500 tl.
miyomu almak bir kenara hangi birini düşüneceğimi şaşırdım : 40 yaşına girdim-tehlikeli bir yaş, bir yumurtalığım çalışmıyor, ikincisinde çok az yumurta var, hiç yoktan bide miyom çıktı başıma, buda yetmedi tüp bebek ücretleri belimi büktü. sanırım tüm olay bu kadar kısa özetlenir.
ne olur fikir verin bana, çalışan bir bayanım, ssknın 40 yaş sınırına da takıldım. ne yapmalıyım, fikirleriniz benim için önemli...
Arkadaşlar baskılama tedavimden 3-4 gün sonra adet görmem gerekiyordu ben bugün son iğneyle beraber oldum banada süpriz oldu dr umu aradım pazar başlıyoruz kısmetse kontrole cagırdı banada heyecan bastı
Arkadaşlar baskılama tedavimden 3-4 gün sonra adet görmem gerekiyordu ben bugün son iğneyle beraber oldum banada süpriz oldu dr umu aradım pazar başlıyoruz kısmetse kontrole cagırdı banada heyecan bastı
Bayrama kadar herkes hamile kalacak sanırım
Bak böyle ol:
Ayın 8.indemi? Bende o gün kontrole gidiyorum. Benimde nerdeyse bir hafta sonra kanamam bitti. Bakalım senin ve benim doktor neler görcek.Tabiiki iyi şeyler görcek!
Ayın 8.indemi? Bende o gün kontrole gidiyorum. Benimde nerdeyse bir hafta sonra kanamam bitti. Bakalım senin ve benim doktor neler görcek.Tabiiki iyi şeyler görcek!
Arkadaşım puregon geçen ay aldım daha 200 tl ye sana kim 650 dedi yaww
amh testi ne durumda olduğunuzu görmenize yardımcı olur. Ne kadar yumurtanız kaldığını ifade eder. Menapozda mıyım değil miyim diye düşünmezsiniz. Ona göre bir rota belirlersiniz.
Soğan suyu ve bal- çöreokutunu birlikte yapabilirsiniz. Hız katar. Iki tariften tercihinize uygun olanı yapabilirsiniz. Yarım kilo bala bir paket tarçın ve eşit miktarda taze çekilmiş çörekotu ekleyip karıştırabilirsiniz. Gidip gelip kaşıklarsınız. Yine de günde 5-6 tatlı kaşığını geçmeyin. Ya da bir kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı çörekotuyağı ve 2 tatlı kaşığı bal ilave edip karıştırarak günde 3 defa açken tüketebilirsiniz. Bunu zaman içinde azaltacağız. Ilk 1 ay günde üç, sonraki onbeş gün günde iki, daha sonraki onbeş gün günde bir, haftada üç, haftada iki haftada bir şeklinde kullanacağız. Bu arada tedaviniz başlasa da devam edebilirsiniz, zararı olmaz.
Ayrıca bıkkınlık geliyorsa enerjiniz düşüyor demektir. Iki tatlı kaşığı bala yarım çay kaşığı tarçın ekleyip sakızı bu karışıma batırarak çiğneyin. Bu aslında rahmi kuvvetlendiren ve hamileliğe hazırlayan bir tarif. Aynı zamanda da enerji açığınızı kapatır.
Günde 3-4 sigaradan daha zararlı şeyler yapıyoruz her gün. Sigaraya takılmayın o kadar. Ama bırakabiliyorsanız bırakın. Stres ve öfke daha büyük düşman bizim için. Bol su içerek, bol yoğurt tüketerek sigaranın etkilerini azaltabilirsiniz. Ki en ağır sigarayı da içseniz, günde 3-4 taneyi vücut telafi eder. Karpuz özellikle ciğerlerinizin temizlenmesi açısından en önemli yardımcınız olur.
Annenizin yaşı da bir gösterge değil. Annem 43 yaşında menapoza girdi. Ben 41 yaşındayım, yumurta rezervim sıfıra çok yakın. Anneannem 62 yaşında menapoza girdi. Bir teyzem 40 yaşında, diğer teyzem 49 yaşında yaşadı menapozu.
Geçen gün bir arkadaşa da bahsetmiştim, internette en yaşlı anne diye arama yaptığınızda, 72 yaşında, önce hormon verilip adet olması ve yumurta üretmesi, daha sonra da tüp bebek yöntemiyle hamile kalması sağlanan bir kadının haberini bulacaksiniz. Yani umutsuzluk diye bir şey yok. Kaybettiğimiz sağlık ve ışıltıyı yakalayalım, her şeyimizle anneliğe hazır olalım, gerisi taktir- i ilahi...
Canım benim senin aldığın en düşük dozudur, ben yaşa bağlı olarak günde 400 lük kullanmam gerekiyormuş, bir kutu 900 lük iki günlük iğne anlamına geliyor ve fiyatı 650 tl. Daha önceki tüp bebek denemesinde 32 yaşındaydım, o zamanlar bende en düşük dozu ile başlamıştım.
Canım benim senin aldığın en düşük dozudur, ben yaşa bağlı olarak günde 400 lük kullanmam gerekiyormuş, bir kutu 900 lük iki günlük iğne anlamına geliyor ve fiyatı 650 tl. Daha önceki tüp bebek denemesinde 32 yaşındaydım, o zamanlar bende en düşük dozu ile başlamıştım.
ben bir kutu 400 luk igneyi 650 aliyorsun zannettim
canim genel olarak arkadaslarin cogunda bende dahil yas ilerleyince yumurta rezervi dustugu icin doktorlar daha az unite ilac kullandiriyorlar.. Doktorun sana neden tam tersi bukadar yukleniyor rezervin nasil acaba.. Doktorun kimdi..
yazdığın çok ilginç geldi bana, doktorum tam tersi açıklama yaptı bana. Bir önceki tüp bebek denemesinde gençtin, yumurtalık rezervin yeterliydi, az bir uyarılma ile yumurtalarını toplamıştık, ama şimdi riskli bir yaştasın rezervin çok kısıtlı, dolayısıyla yüksek doz kullanmak zorundayız, riske atamayız dedidaha bir hafta önce ssk doktoruna gittiğimde bir yumurtalığımda yetmezlik olduğunu öğrendim ve bu yumurtalığımda sadece 1 tane yumurta vardı, diğer yumurtalığımda ise sadece 3 adet yumurta tespit edildi. Acilen tüp bebek yaptırmalısın, menapoza doğru gidiyorsun dedi ssk doktoru tabi benim hayallerim o anda suyun dibini boyladı.
çünkü ocak ayında kararımı vermiştim, oğlumun ısrarı, benim bebek özlemim sayesinde tekrar tüp bebek yapmaya karar verdim. Sskdan düzenli kontrollerimi oldum,tiroidimi gözden geçirdim, bu arada soğan suyumu ihmal etmedim, sigara kullanıyorum, onun dozunuda en aza indirdim, beslenmeme dikkat ettim, taaa ki geçen hafta ilk kez karşılaştığım adet düzensizliğine kadar, 20 gün sonra tekrar adet olmuştum, o panikle ssk doktoruna gittim ve yukarıda yazdığım tespitlerini sıraladı.
Benim asıl tüp bebek doktoruma, yani anadolu sağlık merkezi - aydın arıcı beye gittim, maalesef oda aynı şeyleri söyledi bana. Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor dedi, aynı gün göbek iğnesine başlayacaktık ki bu iğne fiyatları ve hastanenin alacağı ücret biz biraz düşünelim dememize neden oldu.
arkadaşım süpersin, bunları yazan ellerine sağlık :) gayet güzel, yalın ve ciddi yazmışsın. çok teşekkür ediyorum sana. Ben her gelişmeden sizleri de haberdar edeceğim, şuan için kendimi gel gitlerle çok meşgul ettiğimi fark ettim, halbuki ilk gebeliğimde şansım sıfırdı, doktorlar bana dünyada bir tane bile canlı doğum olmadığını söylemişlerdi... Ama ben yılmamıştım ve ilk denemede hamile kalmıştım. şimdi sorunumun ne olduğunu anlıyorum : Tamamen psikolojik.
Hakkımızda hayırlısı, dualarımızla birlikte kendimize de güvenmemiz gerekiyor.
yazdığın çok ilginç geldi bana, doktorum tam tersi açıklama yaptı bana. Bir önceki tüp bebek denemesinde gençtin, yumurtalık rezervin yeterliydi, az bir uyarılma ile yumurtalarını toplamıştık, ama şimdi riskli bir yaştasın rezervin çok kısıtlı, dolayısıyla yüksek doz kullanmak zorundayız, riske atamayız dedidaha bir hafta önce ssk doktoruna gittiğimde bir yumurtalığımda yetmezlik olduğunu öğrendim ve bu yumurtalığımda sadece 1 tane yumurta vardı, diğer yumurtalığımda ise sadece 3 adet yumurta tespit edildi. Acilen tüp bebek yaptırmalısın, menapoza doğru gidiyorsun dedi ssk doktoru tabi benim hayallerim o anda suyun dibini boyladı.
çünkü ocak ayında kararımı vermiştim, oğlumun ısrarı, benim bebek özlemim sayesinde tekrar tüp bebek yapmaya karar verdim. Sskdan düzenli kontrollerimi oldum,tiroidimi gözden geçirdim, bu arada soğan suyumu ihmal etmedim, sigara kullanıyorum, onun dozunuda en aza indirdim, beslenmeme dikkat ettim, taaa ki geçen hafta ilk kez karşılaştığım adet düzensizliğine kadar, 20 gün sonra tekrar adet olmuştum, o panikle ssk doktoruna gittim ve yukarıda yazdığım tespitlerini sıraladı.
Benim asıl tüp bebek doktoruma, yani anadolu sağlık merkezi - aydın arıcı beye gittim, maalesef oda aynı şeyleri söyledi bana. Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor dedi, aynı gün göbek iğnesine başlayacaktık ki bu iğne fiyatları ve hastanenin alacağı ücret biz biraz düşünelim dememize neden oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?