Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

AMH testi yaptırmadım, açıkçası sonuçlardan korkuyorum, birazda yoruldum sürekli savaş halinden bir anda bıkkınlık geliyor. Şimdi : öncelikle soğan suyuna başladım, bu arada bal-çörekotu vs. ile de desteklesem olur mu acaba?
Bunun dışında öğlene kadar bir bardak-öğleden sonra da bir bardak olmak üzere günde iki kez hayıt tohumu içiyorum. Aynı zamanda folik asit alıyorum, yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Amma velakin günde 3-4 adet sigara kullanıyorum. Bütün bu sorunların nedenini sigaraya bağlıyorum, annem 51 yaşında menapoza girdiğine göre benim yaşam kalitemden kaynaklanan erken menapoz söz konusu
Ne olur bana şu bal çörekotu karışımını nasıl yapacağımı ve hangi vakitler tüketeceğimi yazarmısınız.

Amh testi ne durumda olduğunuzu görmenize yardımcı olur. Ne kadar yumurtanız kaldığını ifade eder. Menapozda mıyım değil miyim diye düşünmezsiniz. Ona göre bir rota belirlersiniz.
Soğan suyu ve bal- çöreokutunu birlikte yapabilirsiniz. Hız katar. İki tariften tercihinize uygun olanı yapabilirsiniz. Yarım kilo bala bir paket tarçın ve eşit miktarda taze çekilmiş çörekotu ekleyip karıştırabilirsiniz. Gidip gelip kaşıklarsınız. Yine de günde 5-6 tatlı kaşığını geçmeyin. Ya da bir kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı çörekotuyağı ve 2 tatlı kaşığı bal ilave edip karıştırarak günde 3 defa açken tüketebilirsiniz. Bunu zaman içinde azaltacağız. İlk 1 ay günde üç, sonraki onbeş gün günde iki, daha sonraki onbeş gün günde bir, haftada üç, haftada iki haftada bir şeklinde kullanacağız. Bu arada tedaviniz başlasa da devam edebilirsiniz, zararı olmaz.
Ayrıca bıkkınlık geliyorsa enerjiniz düşüyor demektir. İki tatlı kaşığı bala yarım çay kaşığı tarçın ekleyip sakızı bu karışıma batırarak çiğneyin. Bu aslında rahmi kuvvetlendiren ve hamileliğe hazırlayan bir tarif. Aynı zamanda da enerji açığınızı kapatır.
Günde 3-4 sigaradan daha zararlı şeyler yapıyoruz her gün. Sigaraya takılmayın o kadar. Ama bırakabiliyorsanız bırakın. Stres ve öfke daha büyük düşman bizim için. Bol su içerek, bol yoğurt tüketerek sigaranın etkilerini azaltabilirsiniz. Ki en ağır sigarayı da içseniz, günde 3-4 taneyi vücut telafi eder. Karpuz özellikle ciğerlerinizin temizlenmesi açısından en önemli yardımcınız olur.
Annenizin yaşı da bir gösterge değil. Annem 43 yaşında menapoza girdi. Ben 41 yaşındayım, yumurta rezervim sıfıra çok yakın. Anneannem 62 yaşında menapoza girdi. Bir teyzem 40 yaşında, diğer teyzem 49 yaşında yaşadı menapozu.
Geçen gün bir arkadaşa da bahsetmiştim, internette en yaşlı anne diye arama yaptığınızda, 72 yaşında, önce hormon verilip adet olması ve yumurta üretmesi, daha sonra da tüp bebek yöntemiyle hamile kalması sağlanan bir kadının haberini bulacaksiniz. Yani umutsuzluk diye bir şey yok. Kaybettiğimiz sağlık ve ışıltıyı yakalayalım, her şeyimizle anneliğe hazır olalım, gerisi Taktir- i İlahi...

Arkadaşım puregon geçen ay aldım daha 200 tl ye sana kim 650 dedi yaww

Arkadaşlar baskılama tedavimden 3-4 gün sonra adet görmem gerekiyordu ben bugün son iğneyle beraber oldum banada süpriz oldu dr umu aradım pazar başlıyoruz kısmetse kontrole cagırdı banada heyecan bastı

Arkadaşlar baskılama tedavimden 3-4 gün sonra adet görmem gerekiyordu ben bugün son iğneyle beraber oldum banada süpriz oldu dr umu aradım pazar başlıyoruz kısmetse kontrole cagırdı banada heyecan bastı

Bayrama kadar herkes hamile kalacak sanırım
Bak böyle ol:

Ayın 8.indemi? Bende o gün kontrole gidiyorum. Benimde nerdeyse bir hafta sonra kanamam bitti. Bakalım senin ve benim doktor neler görcek.Tabiiki iyi şeyler görcek!

Ayın 8.indemi? Bende o gün kontrole gidiyorum. Benimde nerdeyse bir hafta sonra kanamam bitti. Bakalım senin ve benim doktor neler görcek.Tabiiki iyi şeyler görcek!

Folikül görsün ve içi dolu ve kaliteli olsun yeter ...tabii foliküller ve kaliteli yumoşlarada hayır demem

Arkadaşım puregon geçen ay aldım daha 200 tl ye sana kim 650 dedi yaww

Canım benim senin aldığın en düşük dozudur, ben yaşa bağlı olarak günde 400 lük kullanmam gerekiyormuş, bir kutu 900 lük iki günlük iğne anlamına geliyor ve fiyatı 650 tl. Daha önceki tüp bebek denemesinde 32 yaşındaydım, o zamanlar bende en düşük dozu ile başlamıştım.

arkadaşım süpersin, bunları yazan ellerine sağlık :) gayet güzel, yalın ve ciddi yazmışsın. çok teşekkür ediyorum sana. Ben her gelişmeden sizleri de haberdar edeceğim, şuan için kendimi gel gitlerle çok meşgul ettiğimi fark ettim, halbuki ilk gebeliğimde şansım sıfırdı, doktorlar bana dünyada bir tane bile canlı doğum olmadığını söylemişlerdi... Ama ben yılmamıştım ve ilk denemede hamile kalmıştım. şimdi sorunumun ne olduğunu anlıyorum : Tamamen psikolojik.
Hakkımızda hayırlısı, dualarımızla birlikte kendimize de güvenmemiz gerekiyor.

Ben bir kutu 400 luk igneyi 650 aliyorsun zannettim

canim genel olarak arkadaslarin cogunda bende dahil yas ilerleyince yumurta rezervi dustugu icin doktorlar daha az unite ilac kullandiriyorlar.. doktorun sana neden tam tersi bukadar yukleniyor rezervin nasil acaba.. doktorun kimdi..

Son düzenleme:
ben bir kutu 400 luk igneyi 650 aliyorsun zannettim

:d fark ettim canım. Ama netice değişmiyor, en az 6 kutu almam gerekiyormuş buda sevimsiz bir rakamın ortaya çıkmasına sebep oluyor. Biliyorsun, ssk'da 40 yaş sınırı var. Zaten ne varsa bu 40 yaşta var anlamadım gitti.

canim genel olarak arkadaslarin cogunda bende dahil yas ilerleyince yumurta rezervi dustugu icin doktorlar daha az unite ilac kullandiriyorlar.. Doktorun sana neden tam tersi bukadar yukleniyor rezervin nasil acaba.. Doktorun kimdi..

yazdığın çok ilginç geldi bana, doktorum tam tersi açıklama yaptı bana. Bir önceki tüp bebek denemesinde gençtin, yumurtalık rezervin yeterliydi, az bir uyarılma ile yumurtalarını toplamıştık, ama şimdi riskli bir yaştasın rezervin çok kısıtlı, dolayısıyla yüksek doz kullanmak zorundayız, riske atamayız dedi daha bir hafta önce ssk doktoruna gittiğimde bir yumurtalığımda yetmezlik olduğunu öğrendim ve bu yumurtalığımda sadece 1 tane yumurta vardı, diğer yumurtalığımda ise sadece 3 adet yumurta tespit edildi. Acilen tüp bebek yaptırmalısın, menapoza doğru gidiyorsun dedi ssk doktoru tabi benim hayallerim o anda suyun dibini boyladı.

çünkü ocak ayında kararımı vermiştim, oğlumun ısrarı, benim bebek özlemim sayesinde tekrar tüp bebek yapmaya karar verdim. Sskdan düzenli kontrollerimi oldum,tiroidimi gözden geçirdim, bu arada soğan suyumu ihmal etmedim, sigara kullanıyorum, onun dozunuda en aza indirdim, beslenmeme dikkat ettim, taaa ki geçen hafta ilk kez karşılaştığım adet düzensizliğine kadar, 20 gün sonra tekrar adet olmuştum, o panikle ssk doktoruna gittim ve yukarıda yazdığım tespitlerini sıraladı.
Benim asıl tüp bebek doktoruma, yani anadolu sağlık merkezi - aydın arıcı beye gittim, maalesef oda aynı şeyleri söyledi bana. Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor dedi, aynı gün göbek iğnesine başlayacaktık ki bu iğne fiyatları ve hastanenin alacağı ücret biz biraz düşünelim dememize neden oldu.

sen yine doktoruna guven cnm demekki bir bildigi var kendince her doktorun uygulamalari farkli oluyor.. genel anlayis az yumurta rezervine az unite ilacla uyarim yapilmasidirki kaliteli folikul olsun..
hakkimizda hayirlisi olsun..

Hepimiz süperiz
Ama sen bir mucizeye imza atmışsın zaten. Üstelik daha önce doğum yapmış olman da şansını artırıyor. Yüreğini ferah tut. Senden güzel haberi alacağımıza inanıyorum ben

Benim ilk tüp denemem Martta oldu ve toplam 3 folikülüm vardı. Onlardan da çıka çıka tek yumurta çıktı. Ve tutmadı. Tüp için ilk görüşmeye gittiğimde sadece 1 folikül vardı, onun da dolu olduğu şüpheliydi. Şükret haline, benden iyi durumdasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…