- 28 Ağustos 2013
- 266
- 104
- 73
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #16.441
yazdığın çok ilginç geldi bana, doktorum tam tersi açıklama yaptı bana. Bir önceki tüp bebek denemesinde gençtin, yumurtalık rezervin yeterliydi, az bir uyarılma ile yumurtalarını toplamıştık, ama şimdi riskli bir yaştasın rezervin çok kısıtlı, dolayısıyla yüksek doz kullanmak zorundayız, riske atamayız dedidaha bir hafta önce ssk doktoruna gittiğimde bir yumurtalığımda yetmezlik olduğunu öğrendim ve bu yumurtalığımda sadece 1 tane yumurta vardı, diğer yumurtalığımda ise sadece 3 adet yumurta tespit edildi. Acilen tüp bebek yaptırmalısın, menapoza doğru gidiyorsun dedi ssk doktoru tabi benim hayallerim o anda suyun dibini boyladı.
çünkü ocak ayında kararımı vermiştim, oğlumun ısrarı, benim bebek özlemim sayesinde tekrar tüp bebek yapmaya karar verdim. Sskdan düzenli kontrollerimi oldum,tiroidimi gözden geçirdim, bu arada soğan suyumu ihmal etmedim, sigara kullanıyorum, onun dozunuda en aza indirdim, beslenmeme dikkat ettim, taaa ki geçen hafta ilk kez karşılaştığım adet düzensizliğine kadar, 20 gün sonra tekrar adet olmuştum, o panikle ssk doktoruna gittim ve yukarıda yazdığım tespitlerini sıraladı.
Benim asıl tüp bebek doktoruma, yani anadolu sağlık merkezi - aydın arıcı beye gittim, maalesef oda aynı şeyleri söyledi bana. Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor dedi, aynı gün göbek iğnesine başlayacaktık ki bu iğne fiyatları ve hastanenin alacağı ücret biz biraz düşünelim dememize neden oldu.
Yumurta ne menem bir sey! Rezervle ilgili mesajlar varken nazire yapiyor sanilmak istemem yeni arkadaslar icin ama takip edenler icin benden haberler entresan 😯
Azimliyim 41 olmadan en azindan 2 donmusu isitmaya gayretliyim :) soz dinlemeyen baskilanmaya direnen yumurtalarimla savasa girdik. Dun savas boyalarimi surundum :) (hint yagi masajinidaki yag) dun 7. Gundu kontrol gunu. Her iki tarafta da 6-7 antral var! ay ya! 1 tanesi de yine soz dinlemeden 4 gunde buyumus 13 mm olmus. Transferi etkilyecek catlayacak olan bu yumurta. Hic bir ilac almadan buyuyor buyumesin diye ilac alsam da buyuyor. Bugun itibariyle evde idrardan LH olcuyorum, yarin kabus gunu basliyor ayrica hergun kan verecegim LH E2 Progestron olculecek (fobim tavanda) hergun muayene ile kontrol. Catlamadan transferi kollayacagiz ya gevsek davranmamam lazim. Ben gevsersem siz durtun beni :)))
Yumurlama gunu kollayip millet iliskiye girer, biz transfere girecegiz. esim de girsin bari transferre natural siklusa tam uysun :)))))
Sonuc itibariyle, tek acaba dedigim hadi catlamayi yakaladik ilacsiz endometriumu nasil kalin tutacagiz? takviyesiz 7. Gun 6.7 mm olmus daha zaman var bakalim gorelim.
Daha once su dustugum transferde 9.2 idi takviye ilac vardi. Sizler de kacti? Endoyu sallayayim mi :) dikkate almamaya hazirim :)
Malum olursa olur, olmazsa da olmaz demeye devam moodundayim, abartirsam silkeleyin beni. Kalkip giyinmeli azicik serin Catalca tarafinda koylere gidelim fidan vs alalim dedik totom usumesin :) operim hepinizi 😘😘😘😘
iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
selamlar. ensu'ya katiliyorum. benim de rezervim az. klomenle yumurta takibinde yani az dozla da 2-3yumurtam olmustu tup bebek denemesinde puregonla da ayni sekilde toplandi. umut tup bebekte ulun beye gorununce dusuk doz uygulayacagini belirtti. agustosu bekliyorum ben de baslamak için. sonucta cok toplanmasi şansı artirsa da 1tane saglikli yumurta ve sperm yetecek bizlere. bi doktora daha gorun istersen
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ensucum yarın memorial a gidiyorum ayşe hnm a randevu verdiler yanılmıyorsam sen muayene olmuştun kendisine izlenimlerin nelerdi arkadaşım? Ekip çalışması vs diyorlarda ben başladığım dr la mümkün olduğunca cok görüşmek isterim.bi bu yanını sevemedim memorialın
Yumurta ne menem bir sey! Rezervle ilgili mesajlar varken nazire yapiyor sanilmak istemem yeni arkadaslar icin ama takip edenler icin benden haberler entresan 😯
Azimliyim 41 olmadan en azindan 2 donmusu isitmaya gayretliyim :) soz dinlemeyen baskilanmaya direnen yumurtalarimla savasa girdik. Dun savas boyalarimi surundum :) (hint yagi masajinidaki yag) dun 7. Gundu kontrol gunu. Her iki tarafta da 6-7 antral var! ay ya! 1 tanesi de yine soz dinlemeden 4 gunde buyumus 13 mm olmus. Transferi etkilyecek catlayacak olan bu yumurta. Hic bir ilac almadan buyuyor buyumesin diye ilac alsam da buyuyor. Bugun itibariyle evde idrardan LH olcuyorum, yarin kabus gunu basliyor ayrica hergun kan verecegim LH E2 Progestron olculecek (fobim tavanda) hergun muayene ile kontrol. Catlamadan transferi kollayacagiz ya gevsek davranmamam lazim. Ben gevsersem siz durtun beni :)))
Yumurlama gunu kollayip millet iliskiye girer, biz transfere girecegiz. esim de girsin bari transferre natural siklusa tam uysun :)))))
Sonuc itibariyle, tek acaba dedigim hadi catlamayi yakaladik ilacsiz endometriumu nasil kalin tutacagiz? takviyesiz 7. Gun 6.7 mm olmus daha zaman var bakalim gorelim.
Daha once su dustugum transferde 9.2 idi takviye ilac vardi. Sizler de kacti? Endoyu sallayayim mi :) dikkate almamaya hazirim :)
Malum olursa olur, olmazsa da olmaz demeye devam moodundayim, abartirsam silkeleyin beni. Kalkip giyinmeli azicik serin Catalca tarafinda koylere gidelim fidan vs alalim dedik totom usumesin :) operim hepinizi 😘😘😘😘
iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
cnm ayse hn gorunurde cok guler yuzlu saatlerce seni dinleyen biri ben ilk gorusmemi onla yaptim ve laparaskopide semra hanimin yaninda o vardi.. kendisine ozel bazi aksakliklar yasadim ve semra hanimin hemsiresi beni aradi ozur diledi artik ayse hanimi istemiyorum dedim sonra hep nur hanimla gorusturduler.. cmm istersen semra hanimin hemsiresini yada kiz kardesi vardiya koordinator onu ara diger doktorlardan birini talep et telefon acarak hande hn aylin hn birde sevinc hanimdi galiba onlar daha eski.. nur hn yokmuymus.. bu temmuz ayininds boyle bir sorunu var doktorlarin cogu tum hastanelerde izne gitmis.. icine sinmeyen birsey varsa bugunden baski yap..
Öksürmek, hapşurmak bebeğin tutunmasına engel değil. İçin rahat olsun.
Antibiyotik çok riskli, gebelik öncesinde. Anneannem, küçük teyzeme hamileyken bilmeden kullanmış. Teyzem doğduktan 10 gün sonra el ve ayak parmakları düşmüş. Bildiğin yaprak gibi dökülmüş. Şimdi % 51 kusurlu sayılıyor. Psikolojisi altüst, şeker hastası, açık kalp ameliyatı geçirdi vs. Verseler de kullanmam açıkçası. Zaten verdikleri antibiyotik, rahmi tedavi edecek ama kanla taşınmaya devam ettiği için gebelik oluşsa da düşük ihtimali, ölü doğum ya da sakatlık riski olacak. Yani bende çözüm değil.
Sana tavsiyem, otoimmün hastalıklarıyla ilgili bir doktorla görüş. Bir de Ensu' nun bahsettiği naturel killer testini yaptır. Bağışıklığın çok yüksekse de tutunma olmayabiliyor. Ayrıca terleme için akupunktur tedavisi alabilirsin, aynı zamanda rahim ve yumurtalıkları da uyarıp seni hamileliğe hazırlar. Anne olmak sadece kaliteli sperm ve yumurta buluşmasına bağlı değil, üfürükten nem kapan bir durum. Ne kadar hazır olursak, o kadar yaklaşırız özlemimize. Haksız mıyım?
her doktor ayri birseye inaniyor.. banada son doktorum hep deneyeceksin diyordu hic farkli birsey yapmadan ama nereye kadar..
toplamda kac tup denemen var..
Aradım baskı yaptım Aylin hnm la randevuyu aldım ptesiye tedavi başlangıcı önemli benim için ve aylin hnm la semra hnm karar verdiler o gün dolayısıyla Aylin hnm ın hatırlaması daha kolay ..Ayşe hnm yeni sanırsam orda onu da doldurmaya çalışıyorlar ama ben Aylin hnmla basladım mümkün olduguncada onunla devam edecegım.Nur hnm ın olmayacagını daha önceden biliyordum onun için ondan ümidim yok .Aylin hnmla devam ...gittiğmdede sonuna kadar baskı yapacagım daha sonraki randevular için..nası gdiyor tatil dönüş ne zaman?
evet aynen butun doktorlar ayni kafada. onceleri kiziyordum ama artik inanmaya basladim. cunku ne yapsam sonuc ayni yani. simdiye dek 3 donmus ve 3 canli denemem oldu. allah sabir ve sans versin diyorum bizlere..
canim aylin hanimda iyi bir doktorki degistirmesende olur cok hastasi var.. iyi yapmissin.. evet ayse hn yeni doktor doldurmaya calisiyorlar bende oyle dusundumde bizim gibi zamani dar olanlarla degil yirmilik hastalarla doldursunlar:)) bende asla kabul etmem..
fena degil biraz rutuna baglandi esimde yokya biraz tuhaf geciyor.. bu hafta sonu gelecekti isi yogundu gelemedi.. halen ayak sokup etrafi izliyorum:)) canimm tedavinde basladiii ne guzell hayirli olsunnn insallah hepp guzell haberlerin gelecek.. gelismeleri paylasirsan sevinirim..
Herkes erken yatti, geç kalktı:)
Selam herkese
Nasılsınız benim telefonda dünden beri hiçbir yeni mesaj görünmüyor sorun ne anlamadım.
2. Tedavide aynı yer mi ,değişiklik mi nasıl karar veriyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?