Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Bildiğim kadarıyla Fertijin Seval Taşdemir, aynı zamanda immün sistem hastalıkları hakkında da bilgi sahibi. Asıl branşı içinde. Durumuna göre lenfosit aşısı önerebilir. Maillere geç te olsa yanıt veriyor. İstersen bilgilerini ona da gönder. Ya da yüzyüze görüş.
Doktorlara sormak lazım aslında madem her şey bu kadar belirsiz, hiç bir şey ispatlanmamış, niye bu kadar uçuk rakamlar istiyorlar? Ve 50 yaşın üstünde, 5 yıllık denemeden sonra 45 yaşında tedaviyi bırakan birisinin yumurta kalitesi nasıl artıyor da doğal yoldan hamile kalıyor? Her şey şansa dayalıysa, en mahrem yerimizi ne demeye karıştırıp duruyorlar? Bu üçünü istiyorum...

Herkes erken yatti, geç kalktı:)

Teşekkür ederim arkadaşım. Çok yardımcı oldun.

Sabah ki kan verme kabusumdan kurtulmaya calisiuorum 😣 yarinda ayni kabus devam... LH, E2, Progestron olcmeye devam (Arkama bakmadan kacasim var) ameliyat olmayi tercihedecek kadar zavalli bir durumdayim :)

CapsLocked'in Daimend i gibi kirdim zincirimi sabahin gerginligini atmak, kasmaktan agriyan kaslarimi dinlendirmek uzere bahcede saldim cayira kendimi :))) Zanorkcum bana da dokundurtma :)

Not: yan sezlongdaki arkadas yastigim, kan verme kabusuyla -usuyen ben- kan ter icinde uyandim, havalaniyor :)

CapsLocked henuz transfer tarihi belli degil takipteyiz, yumurtamin keyfine gore hareket ediyoruz... Catirtilari duyunca hareket edecegiz. Doktorumu kacirdim gevsek davrandigimdan. Biraz once sonuclar icin aradi yarin sureci tekrar detaylandiracagiz bakalim :) yoklugunda her detayi bileyim :) paylasirim

iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aynen degilmi? iste gel git birde bizim tup bebek merkezimizde de dene falan diye bakiyorlar sanirim. Baktilarki surekli deneyip duruyoruz galiba caresizligi bir nevi kullaniyorlar. Sordum bagisiklik sistemiyle ilgili koskocaman tipda dal var nasil bu alanda yapilan calismalara inanmiyorsunuz? Cevap yok tabi ona. Iste beni artik isimiz mucizeye kaldi fikrine iyice alistirdilar valla bu doktorlar. Aslinda klinik cokda begendim ama sonucda bana care olamayacak gibi. Zira embriyolarin transfer et ondan sonra bizim isimiz bitti yaklasmiyla simdiye dek hicbir sonuc alamadim halada ayni yaklasimla devam edersek kendimi kandirmis olacagim.

Tam olarak yaptıkları şey bu malesef. Gelişmek ve sorulara cevap vermek, zoru başarmak yerine, sen yaşlısın uğraştırıyorsun bizi demek daha kolay. Bu örneği hep vereceğim. Adetten kesilmiş 72 yaşında kadın sağlıklı bir bebek doğurabiliyorsa, hem de kendi yumurtası elde edilerek, demek ki bizim doktorlarımız bir şeyleri eksik ya da yanlış biliyor. İlerlemeleri için, piyasanın tüp bebek merkezine doyması gerek. Önce fiyatlarını düşürerek, sonra da kalitelerini artırarak fark yaratmak, müşteri yakalamak zorunda kalmalılar. Serbest piyasa ekonomisi bu şekilde işliyor. Ve bizler, doktor görünümlü tacirlerin elinde umut harcıyoruz.
Bugünlerde Sevginin Kökleri (Svagito R. Liebermeister) isimli kitabı okuyorum. Aslında psikoloji uygulamalarından birisini anlatıyor. Enteresan bilgiler var içinde. Mesela, hiç düşünmeden 11 defa kürtaj yaptıran bir kadının çocuğunun, suçun kefareti gibi bir ifadeyle, rahim kanseri olabileceğini, annesiyle ilişkileri nedeniyle annesini hayatından çıkarmak isteyen bir kadının, göğsünde veya rahminde tümör oluşabileceği, anneannesi doğumda ölen bir başka kadının MS' e yakalanabileceği gibi yaklaşımlar var. Der ki; bazı çocuklar, anne - babasının üzüntü ya da eksiğini gidermek için geçmişte yaşamış bir kişinin kimliğiyle özdeşleşebilir. Bunu izlemek, üstlenmek, suçun kefareti başlıklı üç yaklaşımla yaşar. Olmadığı birisi gibi davranmak hem psikolojik hem fiziksel hastalıklara neden olduğu gibi, ilişkileri de olumsuz etkiler...
Çözüm için Aile Dizini adı verilen bir uygulamayı anlatıyor. Seansın amacı hastalığı yok etmek değil, sebebini anlamak. Genellikle bir ya da iki seans sonunda hastalık nedeni anlaşıldığı gibi, sorun da ortadan kalkıyor ya da geriliyor.
Bir cümlede diyor ki, Hastalığı Fethedin, Kanseri Yenin, Sağlık için Savaşın gibi modern tıp yaklaşımları, sizi kendinizle savaşa sokarak, çok pahalı makineler, çok donanımlı tıbbi ekip olmadan hastalığınızı yenemeyeceğiniz düşüncesine sürükler. Eğer kendinizle barışıp, benliğinizdeki size ait olmayan izdüşümlerden temizlenemezseniz, o araç gerecin de faydası belli bir yerde tıkanacaktır...
Hastalıklarla ilgili kısmı detaylandırabilmem için ya seans alacağım, ya da konuya ilişkin başka kitaplar okuyacağım.
İlgimi çekti, paylaşmak istedim. Yine uzattım di mi?

Aşkolsun, kime dokandırttım ki ben? Valla kızlar, kimseye laf sokma niyeti taşımam, espri yapayım derken dozu kaçırdıysam özür dilerim :26:
Hem sen daha yumurtalarına sahip çıkamıyon, dalga geçiyorlar seninle, bi de ben gelmem üstüne

cnm ben gecmiste fertijine gidip lenfosit asisini orada yaptirmak istedigimi seval hanimla gorustum ama orada tup yaptirirsan sicak bakiyorlar...
birde su tuhaf geldi hic lenfosit testi yapmadan direk asisina baslatiyor.. belki degerlerimiz iyi.. bu arada memorial bana gecen haftalarda lenfosit testi yapti degerlerim normal cikti..

Allahim cok yasa sen emi :) ben korkudan üç buçuk atiyorum ya, ayni daimend gibi bıraksınlar beni kendi halime diye senden yardim istedim ben :) Dokundurtma bana iğneyi de keyfimi bozacak bi seyi de :) demek istedim "t" fazla olmus sanki manasi degismis azicik :) yapsan yapsan sen yaparsin bu karsi durusu :))))

Hem laf sokmak lazim gelirse sokkkmali :) dogru yolu bulmak icin lazim :) bana serbest :) lafi sok igneyi sokturtma :))))

Sevginin kokleri derine indirmis ince dusunup okumussun. Bi daha okursun gorersin :)) Hem dedigin gibi yumurtalarima bile sahip cikamiyorum ben beceremiyorum su igneye karsi saglam durmayi :))) buna dair bir seyler okursan haber ver dokundurtma bana :)))

😘😘😘😘😘❤👍

Ensucum tatil nasil, arinabildin mi biraz ne olacak, nasil olacak, nasil ilerleyecegiz diye?

CD56 natural killer de yapildi mi? Benim sonucuma mormal denilmisti... İnternette referans araligi ile ilgili cok net degerler yok, varsa da kati degil gibi. Yapildiysa bir kiyas olabilirdi... 20 ve ustu deniliyor. 16 cikmisti bende, dr herhangi bir isleme gerek yok demisti. Olsaydi islem ne olacak diye sormadim :)

Bak bu cok ilginc bir konu. Hemen bu kitabi okumak istedim simdi. Seviyorum boyle ilginc seyleri paylasmani zanork burda. Dunya sadece duz tibbi ilac ve makina ve ezbere seylere gore donseydi son derece bayici bir yasam olurdu. Ama iste cok saglam bir irade lazim ve kendine inanc bu tup bebek piyasasinda mucadele etmek icin. Nereye gitsek millet doktorlarin kapisinda kuyruk. Gercekden hayret ediyorum herkes mi gidiyor artik tup bebek kliniklerine. Ne oldu insanlara eskiden bukadar imkanlar yoktu ama herkes coluk cocuk sahibi oluyordu. Artik normal yolla gebe kalan yok sanmaya basladim. Belkide dedigin kitapdaki gibi insanlar farkinda bile olmadigi ailesel gecmisi yuzunden sorunlar yasiyor. Ben bu teoriye cok inandim. Zira hayatta kendi kimligimizi buluncaya dek ne asamalardan geciyoruz anne ve babamizin bize biraktigi duygusal miras tamamen bizim bugunki halimizi acikliyor.

Evet haklısın, herkes tüp bebekle ugraşıyo. Acaba diyorum, ben bu işin içinde olduğum içinmi, bu kadar çok görüyorum, yoksa kimse normal yolla çocuk yapamazmı oldu; anlamadım. Aynı fastfood gibi olmuş sanki:)

Aslında yüzeysel alıntılar yaptığım için anlatmak istediklerimi aktaramadığımı düşünüyordum. Yapılan çalışmalardan örnek vererek anlatıyor olayları. Mesela, bir bölümde, kolektif suçluluk duygusunu işliyor. Örnek şu: Kadının ailesi, başkalarını sömürerek zenginlemiş. Kadın zengin bir aileden gelmesine rağmen sürekli borç içinde. Bir başkası, cinayet işlemiş bir adamın görmediği torunu, intihar eğilimli birisi. Kitapta bana ters gelen teori, bunu çocukların kendilerine yaptığını söylemesi. Oysa çocuk bilgisinin azlığına rağmen hayatta kalmak için içgüdülerini kullanır. Yani anne- babasından aldığı izlenimler üzerine kahramanlık yapmaya başlar. Asıl amacı, sevdiği ebeveyninin sevgisini kazanmaktır. Yanlış burada başlar. Ebeveyn, geçmişiyle barışamıyorsa, bunu farkına varmadan çocuğa yansıtır ve zincir tersine döner.
Kitapta, evrenin düzeninden bahsediyor. Öncelikle bir sıralama var. Yaşça en büyük olan, en önce geliyor. Ve yaşı büyük olan küçük olana vermekle yükümlü. Küçük olan, büyükten aldıklarını kendisinden sonra gelenlere vererek bedel ödüyor. Bu noktada, çocuk ebeveynini teselli etmek ya da tepkisini göstermek adına büyüklerine vermeye başladığında döngü tersine işleyemiyor ve tıkanmalar başlıyor...
Savaşlar, doğal afetler, kazalar, kürtajlar, doğum sırasında ölümler, bize zarar verenler hep aile dizininde etkisi olanlar. Sadece anne baba, dede nine değil, tüm bunları kapsayacak bir çalışma yapmak gerekebiliyor.
Mesela anne bir bebeğini kürtajla aldırdıktan sonra başka bir bebek doğurdu ve kürtajını doğan çocuğundan sakladı. Aslında saklayamıyor. Anne bu etkiyi yaşadığı için, dizin hazırlanırken bir şekilde o da etkisini hissettiriyor (Annenin temsilcisi sürekli yere bakıyor mesela.) Sırları çözmek her zaman mümkün olmasa da, etkisini gidermek bir yere kadar mümkün olabiliyor. Bazen de danışan affetmeye hazır değilse, ya da aşırı tepkili olduğu bir konuysa, bağ kurulsa bile sonuç alınamayabiliyor. O da genellikle zaman içinde, kendiliğinden çözülüyor. Çünkü insan ışığı bir kere gördü mü, yakına gidip bakmadan rahat edemiyor.
Aile dizini çalışmasında, 25-30 kişilik bir grup bulunuyor. Danışan, içlerinden bazılarını, kendi aile fertlerinin yerine koyarak, uygulamacının (psikolog) yönlendirmesiyle doğru bağlantıyı kurmaya çalışıyor. İşin ilginç yanı, danışan ailesini gruba anlatmıyor. Ancak herkes, temsil ettiği kişiyle benzer davranışlar ve duygular sergiliyor. Mesela gruptan birisi sürekli yere bakıyorsa, ölmüş birisiyle bağlantılı bir durum olduğu anlaşılıyor.
İyi ki daha yarısına gelmedim. Bitirsem hepsini yazacağım buraya
Okuyun işte yaa. "Sevginin Kökleri"...
Özgürlük yolunda atılacak büyük bir adım

Sana bir doz Mora Neosante terapi yazıyorum. Çok ciddiyim. Fobiler üzerine de çalışıyorlar. İstersen birlikte gideriz bir gün. Ondan sonra kim korkar hain iğneden (Saat 16:00 dan sonra görüşme yapıyorlar. Bir de ayın 11' inden sonra sanırım Ersan Bey olmayacak.) Başka bir detay yoksa 1 saat kadar bir sürede fobi tarihe karışacak.
Kendi taktiğimi de verebilirim, iğneciye yaklaşmaya başlarken, bebeğimi hayal ediyorum. Kucağımda nasıl yatacağını, kokusunu, onun iğneden korkmaması için nasıl cengaverce iğne vurulduğumu... Ooo çoktan yaptılar iğneyi

Bugün maymun gibiydim bütün gün. Yannıç annamışım bacım, affet
Bak çok utandım hadi affet

Sürpriz hamile den selamlar 4 gün süren kanama dan sonra popoya vurulan iğnelerin acısı ile pıt pıt günlerini beklemekteyim.

Benim bir fikrim geldi hem aşılama hem transfer yapılsa nasıl olur

Sürpriz hamile den selamlar 4 gün süren kanama dan sonra popoya vurulan iğnelerin acısı ile pıt pıt günlerini beklemekteyim.

Benim bir fikrim geldi hem aşılama hem transfer yapılsa nasıl olur

Bak bu fikri sevdim. Doğal yapıştırıcı. Biri olmazsa biri. Ama benim dondurulmuşum yok ki, bana n'oluyosa

Heeeeeyyyyyyyyyyt, kalkın uleynnnnnnnn
Öğlen oldu siz hala yatıyonuz. Kalkın, daha dünya kadar iş var, bu ne tembellik canım sabah sabah, nasıl gençsiniz siz?

Annemden alıntı yaptım bu sabah. Gerildiniz mi? Öperim geçer ki

Selamlar arkadaslar,

Bir süredir yoktum Türkiye'de tatile gitmistim. sizleri bir süredir takip edemedim umarim hepimiz cok iyiyizdir, yeni gelen arkadaslar hepiniz hos geldiniz topige, dilerim en kisa zamanda bebeklerinize kavusursunuz. Ensu,zanork, wasduygu, nevser,gülneva,acmila, hepinizi merak ediyordum. bugün pozitif haberler okumak dilegiyle, devam edecegim ara ara okumaya, olmadiysada hakkinizdan hayirlisini dileyerek kolayliklar diliyorum.

Sevgili miranda, hamile oldugunu tatilde ümmü arkadastan ögrendim. bebegini saglikla kucagina almani diliyorum. darisi topikteki tüm arkadaslara ve banada olsun.

Arkadaşlar hepinize güzel bir hafta dileklerimle günaydın. İnşallah bu hafta hepimizin tüm istekleri gerçek olur. Ben yine istanbul yolcusuyum . Inşallah doktorum güzel şeyler söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…