- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #16.461
Valla haklisin ams yeni bir doktorla konustum oda hicbirseye inanmiyor gene. Yani bende naturel killer test yaptim bayagi yuksek. ama doktorlar buna yapilacak hicbirsey yok diyorlar. yani hicbir uygulama dogrulugu test edilmemis. hepsini hurafe gibi goruyorlar. Illaki sperm ve yumurta kalitesine bagliyor. Yani ileri yas olunca hep sansin dusuklugu one cikiyor kisaca. Yani en asagi 5 doktor bu goruste. Yani sans faktoru hepsi bu diyorlar. yani guzel bir denemeye denk dusmekden baska yapacak birsey yok gibi anliyorum.
Herkes erken yatti, geç kalktı:)
Belirgin bir rahatsızlık, büyük bir kusur yoksa genellikle ikinci tedaviyi de aynı yerde denemek daha uygun. Negatif olduğunda sebebini araştıran, her tedavide farklı bir yöntem deneyen bir ekip bulduysan, yapış yakalarına bırakma. Yoksa, üçüncü tedavide arayışa başlamalı. Eğer daha ilk tedavide içine sinmeyen durumlar olduysa, o zaman hiç oyalanmadan yeni bir yer aramalısın. Negatif sonuç almak, merkezden ayrılmak için tek başına yeterli bir sebep değil. Üstüste olunca evet sebep. Tabi bütçe, zamanlama, yol gibi etkenler de belirleyici oluyor.
Bildiğim kadarıyla Fertijin Seval Taşdemir, aynı zamanda immün sistem hastalıkları hakkında da bilgi sahibi. Asıl branşı içinde. Durumuna göre lenfosit aşısı önerebilir. Maillere geç te olsa yanıt veriyor. İstersen bilgilerini ona da gönder. Ya da yüzyüze görüş.
Doktorlara sormak lazım aslında madem her şey bu kadar belirsiz, hiç bir şey ispatlanmamış, niye bu kadar uçuk rakamlar istiyorlar? Ve 50 yaşın üstünde, 5 yıllık denemeden sonra 45 yaşında tedaviyi bırakan birisinin yumurta kalitesi nasıl artıyor da doğal yoldan hamile kalıyor? Her şey şansa dayalıysa, en mahrem yerimizi ne demeye karıştırıp duruyorlar? Bu üçünü istiyorum...
Aynen degilmi? iste gel git birde bizim tup bebek merkezimizde de dene falan diye bakiyorlar sanirim. Baktilarki surekli deneyip duruyoruz galiba caresizligi bir nevi kullaniyorlar. Sordum bagisiklik sistemiyle ilgili koskocaman tipda dal var nasil bu alanda yapilan calismalara inanmiyorsunuz? Cevap yok tabi ona. Iste beni artik isimiz mucizeye kaldi fikrine iyice alistirdilar valla bu doktorlar. Aslinda klinik cokda begendim ama sonucda bana care olamayacak gibi. Zira embriyolarin transfer et ondan sonra bizim isimiz bitti yaklasmiyla simdiye dek hicbir sonuc alamadim halada ayni yaklasimla devam edersek kendimi kandirmis olacagim.
Sabah ki kan verme kabusumdan kurtulmaya calisiuorum 😣 yarinda ayni kabus devam... LH, E2, Progestron olcmeye devam(Arkama bakmadan kacasim var) ameliyat olmayi tercihedecek kadar zavalli bir durumdayim :)
CapsLocked'in Daimend i gibi kirdim zincirimi sabahin gerginligini atmak, kasmaktan agriyan kaslarimi dinlendirmek uzere bahcede saldim cayira kendimi :))) Zanorkcum bana da dokundurtma :)
Not: yan sezlongdaki arkadas yastigim, kan verme kabusuyla -usuyen ben- kan ter icinde uyandim, havalaniyor :)
Eki Görüntüle 1179625
CapsLocked henuz transfer tarihi belli degil takipteyiz, yumurtamin keyfine gore hareket ediyoruz... Catirtilari duyunca hareket edecegiz. Doktorumu kacirdim gevsek davrandigimdan. Biraz once sonuclar icin aradi yarin sureci tekrar detaylandiracagiz bakalim :) yoklugunda her detayi bileyim :) paylasirim
iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Aynen degilmi? iste gel git birde bizim tup bebek merkezimizde de dene falan diye bakiyorlar sanirim. Baktilarki surekli deneyip duruyoruz galiba caresizligi bir nevi kullaniyorlar. Sordum bagisiklik sistemiyle ilgili koskocaman tipda dal var nasil bu alanda yapilan calismalara inanmiyorsunuz? Cevap yok tabi ona. Iste beni artik isimiz mucizeye kaldi fikrine iyice alistirdilar valla bu doktorlar. Aslinda klinik cokda begendim ama sonucda bana care olamayacak gibi. Zira embriyolarin transfer et ondan sonra bizim isimiz bitti yaklasmiyla simdiye dek hicbir sonuc alamadim halada ayni yaklasimla devam edersek kendimi kandirmis olacagim.
Tam olarak yaptıkları şey bu malesef. Gelişmek ve sorulara cevap vermek, zoru başarmak yerine, sen yaşlısın uğraştırıyorsun bizi demek daha kolay. Bu örneği hep vereceğim. Adetten kesilmiş 72 yaşında kadın sağlıklı bir bebek doğurabiliyorsa, hem de kendi yumurtası elde edilerek, demek ki bizim doktorlarımız bir şeyleri eksik ya da yanlış biliyor. İlerlemeleri için, piyasanın tüp bebek merkezine doyması gerek. Önce fiyatlarını düşürerek, sonra da kalitelerini artırarak fark yaratmak, müşteri yakalamak zorunda kalmalılar. Serbest piyasa ekonomisi bu şekilde işliyor. Ve bizler, doktor görünümlü tacirlerin elinde umut harcıyoruz.
Bugünlerde Sevginin Kökleri (Svagito R. Liebermeister) isimli kitabı okuyorum. Aslında psikoloji uygulamalarından birisini anlatıyor. Enteresan bilgiler var içinde. Mesela, hiç düşünmeden 11 defa kürtaj yaptıran bir kadının çocuğunun, suçun kefareti gibi bir ifadeyle, rahim kanseri olabileceğini, annesiyle ilişkileri nedeniyle annesini hayatından çıkarmak isteyen bir kadının, göğsünde veya rahminde tümör oluşabileceği, anneannesi doğumda ölen bir başka kadının MS' e yakalanabileceği gibi yaklaşımlar var. Der ki; bazı çocuklar, anne - babasının üzüntü ya da eksiğini gidermek için geçmişte yaşamış bir kişinin kimliğiyle özdeşleşebilir. Bunu izlemek, üstlenmek, suçun kefareti başlıklı üç yaklaşımla yaşar. Olmadığı birisi gibi davranmak hem psikolojik hem fiziksel hastalıklara neden olduğu gibi, ilişkileri de olumsuz etkiler...
Çözüm için Aile Dizini adı verilen bir uygulamayı anlatıyor. Seansın amacı hastalığı yok etmek değil, sebebini anlamak. Genellikle bir ya da iki seans sonunda hastalık nedeni anlaşıldığı gibi, sorun da ortadan kalkıyor ya da geriliyor.
Bir cümlede diyor ki, Hastalığı Fethedin, Kanseri Yenin, Sağlık için Savaşın gibi modern tıp yaklaşımları, sizi kendinizle savaşa sokarak, çok pahalı makineler, çok donanımlı tıbbi ekip olmadan hastalığınızı yenemeyeceğiniz düşüncesine sürükler. Eğer kendinizle barışıp, benliğinizdeki size ait olmayan izdüşümlerden temizlenemezseniz, o araç gerecin de faydası belli bir yerde tıkanacaktır...
Hastalıklarla ilgili kısmı detaylandırabilmem için ya seans alacağım, ya da konuya ilişkin başka kitaplar okuyacağım.
İlgimi çekti, paylaşmak istedim. Yine uzattım di mi?
Bak bu cok ilginc bir konu. Hemen bu kitabi okumak istedim simdi. Seviyorum boyle ilginc seyleri paylasmani zanork burda. Dunya sadece duz tibbi ilac ve makina ve ezbere seylere gore donseydi son derece bayici bir yasam olurdu. Ama iste cok saglam bir irade lazim ve kendine inanc bu tup bebek piyasasinda mucadele etmek icin. Nereye gitsek millet doktorlarin kapisinda kuyruk. Gercekden hayret ediyorum herkes mi gidiyor artik tup bebek kliniklerine. Ne oldu insanlara eskiden bukadar imkanlar yoktu ama herkes coluk cocuk sahibi oluyordu. Artik normal yolla gebe kalan yok sanmaya basladim. Belkide dedigin kitapdaki gibi insanlar farkinda bile olmadigi ailesel gecmisi yuzunden sorunlar yasiyor. Ben bu teoriye cok inandim. Zira hayatta kendi kimligimizi buluncaya dek ne asamalardan geciyoruz anne ve babamizin bize biraktigi duygusal miras tamamen bizim bugunki halimizi acikliyor.
Allahim cok yasa sen emi :) ben korkudan üç buçuk atiyorum ya, ayni daimend gibi bıraksınlar beni kendi halime diye senden yardim istedim ben :) Dokundurtma bana iğneyi de keyfimi bozacak bi seyi de :) demek istedim "t" fazla olmus sanki manasi degismis azicik :) yapsan yapsan sen yaparsin bu karsi durusu :))))
Hem laf sokmak lazim gelirse sokkkmali :) dogru yolu bulmak icin lazim :) bana serbest :) lafi sok igneyi sokturtma :))))
Sevginin kokleri derine indirmis ince dusunup okumussun. Bi daha okursun gorersin :)) Hem dedigin gibi yumurtalarima bile sahip cikamiyorum ben beceremiyorum su igneye karsi saglam durmayi :))) buna dair bir seyler okursan haber ver dokundurtma bana :)))
😘😘😘😘😘❤👍
Sürpriz hamile den selamlar 4 gün süren kanama dan sonra popoya vurulan iğnelerin acısı ile pıt pıt günlerini beklemekteyim.Yok ben bu telefonla internet farkini henuz cozemedim. Burada daha az sayfa var, okuyamadim mesajlarikacirdiklarimin hep guzel mesajlar olmasini temenni ediyorum... Yeni gelen arkadaslarimiz olmus, hos geldiniz. Umarim suratle ve saglikla ilerleyecek tedavilerinizi hep birlikte takip ederiz. Tedavisi devam edenler kacirdigim detaylariniz mutlaka vardir, yolunda gidiyordur umarim. Bol veya az mutlaka kaliteli folikuller, dollenen embriyolar, bolum bolum bolunmusken saglikla transferler, 9 aylik tutunmalar diliyoooorum. Surpriz hamilelerimizde her sey yolundadir umarim, kese gormeler ve pit pitlar cok mutlu etsin sizi de bizi de... Henuz aksiyon alamamis, tedaviyi bekleyen diger tum arkadaslarim yazinnn keyfini surun sonra cok heecanla kosturacakdiniz nasil olsa :))))
Yumurta ne menem bir sey! Rezervle ilgili mesajlar varken nazire yapiyor sanilmak istemem yeni arkadaslar icin ama takip edenler icin benden haberler entresan 😯
Azimliyim 41 olmadan en azindan 2 donmusu isitmaya gayretliyim :) soz dinlemeyen baskilanmaya direnen yumurtalarimla savasa girdik. Dun savas boyalarimi surundum :) (hint yagi masajinidaki yag) dun 7. Gundu kontrol gunu. Her iki tarafta da 6-7 antral var! ay ya! 1 tanesi de yine soz dinlemeden 4 gunde buyumus 13 mm olmus. Transferi etkilyecek catlayacak olan bu yumurta. Hic bir ilac almadan buyuyor buyumesin diye ilac alsam da buyuyor. Bugun itibariyle evde idrardan LH olcuyorum, yarin kabus gunu basliyor ayrica hergun kan verecegim LH E2 Progestron olculecek (fobim tavanda) hergun muayene ile kontrol. Catlamadan transferi kollayacagiz ya gevsek davranmamam lazim. Ben gevsersem siz durtun beni :)))
Yumurlama gunu kollayip millet iliskiye girer, biz transfere girecegiz. esim de girsin bari transferre natural siklusa tam uysun :)))))
Sonuc itibariyle, tek acaba dedigim hadi catlamayi yakaladik ilacsiz endometriumu nasil kalin tutacagiz? takviyesiz 7. Gun 6.7 mm olmus daha zaman var bakalim gorelim.
Daha once su dustugum transferde 9.2 idi takviye ilac vardi. Sizler de kacti? Endoyu sallayayim mi :) dikkate almamaya hazirim :)
Malum olursa olur, olmazsa da olmaz demeye devam moodundayim, abartirsam silkeleyin beni. Kalkip giyinmeli azicik serin Catalca tarafinda koylere gidelim fidan vs alalim dedik totom usumesin :) operim hepinizi 😘😘😘😘
Sürpriz hamile den selamlar 4 gün süren kanama dan sonra popoya vurulan iğnelerin acısı ile pıt pıt günlerini beklemekteyim.
Benim bir fikrim geldi hem aşılama hem transfer yapılsa nasıl olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?