- 3 Nisan 2013
- 1.965
- 361
- 198
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #16.501
merhaba canim bende seni merak ediyordum hic sesin cikmiyordu kac haftadir.. ohh ne guzel yapmissin tatil yaramistir.. bende degisiklik yok cnm agostosa kadar, sende varmi bir gelisme.. cok optumm beyazz cikolata
Allah yolunu acik etsin canim.. cabalarina degsinnn insallah..
canim bende gecen yil yaptirmistim sonuc 29.50 cikmisti.. ben riskliler arasindayim degerim yuksek ama bu testin sonucuna gore ciddi tedavi yapan bir yer bahceci var guyaa ama ben o donemde bahceci hastasiydim doktorum orali olmamis disarda murat berksoy ilgilensin demisti.. ne dedikleri nede yaptiklari belli.. diger hastanelerimde cd56 ya inanmiyor..
Kızlar uzun bir aradan sonra bir soru ile döndüm aranıza şimdi ben isim konusunda 2 isimde kaldığımızı aylardır söylüyorum eltim benden 1,5 ay önce doğum yapacak o şimdiye kadar farklı bir isim söylüyordu şimdi bizim isteiğimiz isme karar vermişler bende eşim çok istiyo diye bu isimden vazgeçmek istemiyorum muhtemelen art niyetli değildir yani öyle inanmak istiyorum sizce bende bu ismi vermelimiyim ?
Selamlar arkadaslar,
Bir süredir yoktum Türkiye'de tatile gitmistim. sizleri bir süredir takip edemedim umarim hepimiz cok iyiyizdir, yeni gelen arkadaslar hepiniz hos geldiniz topige, dilerim en kisa zamanda bebeklerinize kavusursunuz. Ensu,zanork, wasduygu, nevser,gülneva,acmila, hepinizi merak ediyordum. bugün pozitif haberler okumak dilegiyle, devam edecegim ara ara okumaya, olmadiysada hakkinizdan hayirlisini dileyerek kolayliklar diliyorum.
Sevgili miranda, hamile oldugunu tatilde ümmü arkadastan ögrendim.bebegini saglikla kucagina almani diliyorum. darisi topikteki tüm arkadaslara ve banada olsun.
Alintilayamiyorum disaridayim, telefonla ancak bu kadar :)))
Sabah yine igne kabusu yasandi, kontrol yapildi :) soz geciremeyip yumurtlamakla kalmiyormusum :) bir de gorduk ki erkenden de buyuyor ve catlamaya yakin :) bugun sonucuna gore sadece crinone ile destekleyecegiz. Endo konusunda acaba diyebilirim diye paylasmistim o da iyi gorunuyor. Saka gibi, reglin 10. Gunu bugun 17 mm olmus yumurta, endo ilacsiz 7.8 mm LH peak yapmis eli kulaginda catlicak :)) 1 gun arayla degerler (dun sonuclari) E2 269 (234), LH 69.71 (10.96) Progestron 1 (0,1)
Doktor ekiptekilere iste hizli dosyamiz, soz dinlemeyen yumurta hormonlara meydan okuyan vucut ve degerler diye tekrar ilan etti, dogal ilerledigimiz ornek dedi aaa merak ediyoruz vs ilgilendiklerini ileten konusmalar biraz coskulu ve ortalikta oldu herhalde ki bir baska cift gelip tum ekip hararetle konusuyor hamilelik var diye bizi tebrik etti hayirli olsun diye :))) pesin kabul edelim buzim surec enteresan ondan bu ilgi diye aciklamak durumunda kaldik :))) erken tebrik aldik bir nevi :)))
Hicbir ilac yok hala :) ama dr bana ilac niyetine kitap onerdi :)))) tam da durumuma uygunmus cok hizlisiniz dedi :) dogruu yumurtalar hizli. Kitabin adi "yavasla!" Cok manidar :)
Aaaaa Ben bu mesaji yazmaya ugrasirken simdi aradi, peak tamamlanmak uzere crinone yi yarin sabahtan baslayalim bir degisiklik olmazsa 11 kontrol, 12 cumartesi transfer dendi :) haydi bakalim bekleyelim gorelimm
iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ENSU canım çok yıprandın sen maddi-manevi...
Bu son denemen olsun artık. Evlat edinmeyi bir gözden geçir arkadaşım, şartlarım elverse 1 dakika durmam inan bana.
cnm ben gecmiste fertijine gidip lenfosit asisini orada yaptirmak istedigimi seval hanimla gorustum ama orada tup yaptirirsan sicak bakiyorlar...
birde su tuhaf geldi hic lenfosit testi yapmadan direk asisina baslatiyor.. belki degerlerimiz iyi.. bu arada memorial bana gecen haftalarda lenfosit testi yapti degerlerim normal cikti..
canim haklisin evet manevi olarak yiprandim ama sukurler olsunki Allah hep yardim ediyor esimin isleri iyi gidiyor.. sonuna kadar denemek istiyorum hayatim cunku ic dunyamda benden bir parca istiyorum.. 50 ye kadar boyle denerim gerekirse.. en kotu esimden bosansam bile gidip sperm bankasindam donasyon yaparim kendime ve cocuguma ikili bi hayat kurarim...gerci sukurler olsun esimle cok iyiyiz..
aslinda suda var kendimi guclu hussediyorum canim daha en az 50 tedavilik maddi manevi gucum var sukurler olsunki tabi Allah izin verirse..
evlat edinme cok guzel birsey ben universiteye giderken Okmeydani cocuk esirgeme kurumunda gonullu olarak bakici annelikte yaptim uzun sure ama kendim icin evlat edinmeyi dusunmuyorum.. ben istesem esim mutlu olmam icin hemen kabul eder ama ben bu dusunceye yakin gormuyorum kendimi...
senin neden sartlarin uymuyor canim esinde seni bebek gibi hos tutuyor cok seviyor senin mutlu olman icin kabul eder illaki.. gonulden istesen kabul ettirirsin bence...
Aslında yüzeysel alıntılar yaptığım için anlatmak istediklerimi aktaramadığımı düşünüyordum. Yapılan çalışmalardan örnek vererek anlatıyor olayları. Mesela, bir bölümde, kolektif suçluluk duygusunu işliyor. Örnek şu: Kadının ailesi, başkalarını sömürerek zenginlemiş. Kadın zengin bir aileden gelmesine rağmen sürekli borç içinde. Bir başkası, cinayet işlemiş bir adamın görmediği torunu, intihar eğilimli birisi. Kitapta bana ters gelen teori, bunu çocukların kendilerine yaptığını söylemesi. Oysa çocuk bilgisinin azlığına rağmen hayatta kalmak için içgüdülerini kullanır. Yani anne- babasından aldığı izlenimler üzerine kahramanlık yapmaya başlar. Asıl amacı, sevdiği ebeveyninin sevgisini kazanmaktır. Yanlış burada başlar. Ebeveyn, geçmişiyle barışamıyorsa, bunu farkına varmadan çocuğa yansıtır ve zincir tersine döner.
Kitapta, evrenin düzeninden bahsediyor. Öncelikle bir sıralama var. Yaşça en büyük olan, en önce geliyor. Ve yaşı büyük olan küçük olana vermekle yükümlü. Küçük olan, büyükten aldıklarını kendisinden sonra gelenlere vererek bedel ödüyor. Bu noktada, çocuk ebeveynini teselli etmek ya da tepkisini göstermek adına büyüklerine vermeye başladığında döngü tersine işleyemiyor ve tıkanmalar başlıyor...
Savaşlar, doğal afetler, kazalar, kürtajlar, doğum sırasında ölümler, bize zarar verenler hep aile dizininde etkisi olanlar. Sadece anne baba, dede nine değil, tüm bunları kapsayacak bir çalışma yapmak gerekebiliyor.
Mesela anne bir bebeğini kürtajla aldırdıktan sonra başka bir bebek doğurdu ve kürtajını doğan çocuğundan sakladı. Aslında saklayamıyor. Anne bu etkiyi yaşadığı için, dizin hazırlanırken bir şekilde o da etkisini hissettiriyor (Annenin temsilcisi sürekli yere bakıyor mesela.) Sırları çözmek her zaman mümkün olmasa da, etkisini gidermek bir yere kadar mümkün olabiliyor. Bazen de danışan affetmeye hazır değilse, ya da aşırı tepkili olduğu bir konuysa, bağ kurulsa bile sonuç alınamayabiliyor. O da genellikle zaman içinde, kendiliğinden çözülüyor. Çünkü insan ışığı bir kere gördü mü, yakına gidip bakmadan rahat edemiyor.
Aile dizini çalışmasında, 25-30 kişilik bir grup bulunuyor. Danışan, içlerinden bazılarını, kendi aile fertlerinin yerine koyarak, uygulamacının (psikolog) yönlendirmesiyle doğru bağlantıyı kurmaya çalışıyor. İşin ilginç yanı, danışan ailesini gruba anlatmıyor. Ancak herkes, temsil ettiği kişiyle benzer davranışlar ve duygular sergiliyor. Mesela gruptan birisi sürekli yere bakıyorsa, ölmüş birisiyle bağlantılı bir durum olduğu anlaşılıyor.
İyi ki daha yarısına gelmedim. Bitirsem hepsini yazacağım buraya
Okuyun işte yaa. "Sevginin Kökleri"...
Özgürlük yolunda atılacak büyük bir adım
canim haklisin evet manevi olarak yiprandim ama sukurler olsunki Allah hep yardim ediyor esimin isleri iyi gidiyor.. sonuna kadar denemek istiyorum hayatim cunku ic dunyamda benden bir parca istiyorum.. 50 ye kadar boyle denerim gerekirse.. en kotu esimden bosansam bile gidip sperm bankasindam donasyon yaparim kendime ve cocuguma ikili bi hayat kurarim...gerci sukurler olsun esimle cok iyiyiz..
aslinda suda var kendimi guclu hussediyorum canim daha en az 50 tedavilik maddi manevi gucum var sukurler olsunki tabi Allah izin verirse..
evlat edinme cok guzel birsey ben universiteye giderken Okmeydani cocuk esirgeme kurumunda gonullu olarak bakici annelikte yaptim uzun sure ama kendim icin evlat edinmeyi dusunmuyorum.. ben istesem esim mutlu olmam icin hemen kabul eder ama ben bu dusunceye yakin gormuyorum kendimi...
senin neden sartlarin uymuyor canim esinde seni bebek gibi hos tutuyor cok seviyor senin mutlu olman icin kabul eder illaki.. gonulden istesen kabul ettirirsin bence...
Aldim kitabi sonunda. Okuayacagim bakiyim neler diyor. Valla meditasyon kismini yapmak isterdim. Kitabin sonuna baktim. Kendimizi yani hayatimizi seyrederken film seyreder gibi yapsak iyi olurmus. Yani fazla kendimizi kaptirmadan izler gibi yapacakmisiz. Aslinda super fikir. Bugun mesela kendime baktim bugun tam iki bucuk saat klinikde doktor bekletti. Kendime dedim ne komiksin ya catlasanda patlasanda burda cakilip bu adami bekliyorsun. Kizsanda biryeree gidemiyorsun.Doktorda sana geliyor en sonunda eee niye bukadar cok bekledin tup yaptirmaya. Dram filmi gibi. Sadece bir rakamsin doktora yani Yas@sin okadar. Bana diyorki eee sen simdi dogursan cocuk 20 yasina kadar gelmesi lazim. Anne basinda olabilcekmi? Yani ben oluyorum bu arada yani. Hani birak tupe gec kalmayi yasaminda sonuna geldik yani doktora bakinca. Bunlari duymak icin 2.5 saat bekle iyim. Nasil filmse bu bayagi trajikomik film..Zen budistleri gibi etkilenmeden ciktim oradan. Ne yapayim artik duygusuzlastim.
Sperm bankasından donasyonu asla düşünmem şahsen...
Mesele şu bu kadar aldığın ilaç ilerde vücuduna bir zarar vermeyecek mi ?
Sen azimlisin görüyorum ama, ilaçların yan tesiri beni korkutuyor açıkçası.:26: :26:
kestane kebap acele cevap
Sıcacık bir selam olsun hepinize
Hafta sonu internete girmiyorum ben güzel arkadaşım, öğlene kadar yatıyorum, Cumartesi pazara gidiyorum, Pazar günü de zor bir yemek yapıyorum
Bu hafta Yüksük Çorbası yapmak için mantı yaptım 2 paket buzluğa koydum. İmam Bayıldı yaptım dolapta ohh.....
İftar içinde HINGAL yaptım, eşimin annesi yaparmış (mantının büyük hali) yedirdim bizimkine çatlayacaktı resmen çok mutlu oldu.
Bugünkü iftar yemeği Ondan
Şinitzel yapacak bize.....
Çok ruhsuz bunlar yaa.
Sana bir şey diyeyim mi sadece doktorlar değil, çocuğu olan kadınlarda bu yorumu yapıyor, "bu yaşta doğurdun büyüdüğünü görecek misin ?" diyerek.
Çok acımasızlar, çok
Sabah yine igne kabusu yasandi, kontrol yapildi :) soz geciremeyip yumurtlamakla kalmiyormusum :) bir de gorduk ki erkenden de buyuyor ve catlamaya yakin :) bugun sonucuna gore sadece crinone ile destekleyecegiz. Endo konusunda acaba diyebilirim diye paylasmistim o da iyi gorunuyor. Saka gibi, reglin 10. Gunu bugun 17 mm olmus yumurta, endo ilacsiz 7.8 mm LH peak yapmis eli kulaginda catlicak :)) 1 gun arayla degerler (dun sonuclari) E2 269 (234), LH 69.71 (10.96) Progestron 1 (0,1)
Doktor ekiptekilere iste hizli dosyamiz, soz dinlemeyen yumurta hormonlara meydan okuyan vucut ve degerler diye tekrar ilan etti, dogal ilerledigimiz ornek dedi aaa merak ediyoruz vs ilgilendiklerini ileten konusmalar biraz coskulu ve ortalikta oldu herhalde ki bir baska cift gelip tum ekip hararetle konusuyor hamilelik var diye bizi tebrik etti hayirli olsun diye :))) pesin kabul edelim buzim surec enteresan ondan bu ilgi diye aciklamak durumunda kaldik :))) erken tebrik aldik bir nevi :)))
Hicbir ilac yok hala :) ama dr bana ilac niyetine kitap onerdi :)))) tam da durumuma uygunmus cok hizlisiniz dedi :) dogruu yumurtalar hizli. Kitabin adi "yavasla!" Cok manidar :)
Aaaaa Ben bu mesaji yazmaya ugrasirken simdi aradi, peak tamamlanmak uzere crinone yi yarin sabahtan baslayalim bir degisiklik olmazsa 11 kontrol, 12 cumartesi transfer dendi :) haydi bakalim bekleyelim gorelimm
Aldim kitabi sonunda. Okuayacagim bakiyim neler diyor. Valla meditasyon kismini yapmak isterdim. Kitabin sonuna baktim. Kendimizi yani hayatimizi seyrederken film seyreder gibi yapsak iyi olurmus. Yani fazla kendimizi kaptirmadan izler gibi yapacakmisiz. Aslinda super fikir. Bugun mesela kendime baktim bugun tam iki bucuk saat klinikde doktor bekletti. Kendime dedim ne komiksin ya catlasanda patlasanda burda cakilip bu adami bekliyorsun. Kizsanda biryeree gidemiyorsun.Doktorda sana geliyor en sonunda eee niye bukadar cok bekledin tup yaptirmaya. Dram filmi gibi. Sadece bir rakamsin doktora yani Yas@sin okadar. Bana diyorki eee sen simdi dogursan cocuk 20 yasina kadar gelmesi lazim. Anne basinda olabilcekmi? Yani ben oluyorum bu arada yani. Hani birak tupe gec kalmayi yasaminda sonuna geldik yani doktora bakinca. Bunlari duymak icin 2.5 saat bekle iyim. Nasil filmse bu bayagi trajikomik film..Zen budistleri gibi etkilenmeden ciktim oradan. Ne yapayim artik duygusuzlastim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?