- 15 Ekim 2013
- 1.640
- 348
- 398
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #16.561
Bu daha kısaydı, buna yazayım dedim
Teyzem ve dayım da benzer bir durum yaşadı. 3 ay arayla ikisinin de oğlu oldu. İkisi de aynı ismi koydu. Biraradayken soyisimleriyle çağırıyoruz, sıkıntı olmuyor. Art niyet te sahibine aittir. Eşinin gönlü rahatsa, sen de takılma fazla.
Ilahi ya canim. Sen guclu bir bireysin hemde kadin nasil olur? Boyle seyler bizim toplumda biraz zor anlasiliyor. Senin halin iyi olacak insallah.Umit ederim gonlumuze gore hersey olur bu arada bu acayip insanlarla mucadele etme gucu gelir biryerden. Guclenerek cikariz bu zorluklardan umarim.
canım mesajlarını okudum ama kimseye yazamadım nete giremiyordum şimdi işe başladım ara sıra bakacam cumartesi test günüm nasıl dayanacam diye düşünüyorum çooook öptüm
dayanamayıp idrar testimi yaptırsam diyorum okuduğum bir çok yorumda erken çıkabiliyormuş bazen olumsuzu görmekten çook korkuyorum
Ohhhhh sen yazinca rahatliyorum boyle sakin sakin ya sen ne tadluuu şeysin yerim seni ben ama bir konu daha var bizimkilerin soyadi da ayni
Selam kizlar.. bugun bir devlet hastanesi faciasi yasadim sanirim.. agustosta ikinci denememi yapmadan once temmuz adetimle testlerimi yaptirabileyim diye onceden bi doktora goruneyim dedim.. belki bendeki amh ile rapor bile cikarabilirim umudum vardi.bu umut bugun sona erdi :) tabi konustugum kisinin doktor oldugu yonunde buyuk suphelerim de yok degil
ben gecmisimi anlattim, "ilk tup bebek denemesinden sonra da yumurta azligim oldugunu soylediler amh testim de su kadar cikti" dememle "o testin sonucu onu gostermez ki, kanitlanmisligi yok" dedi... onceki testlerime goz ucuyla bakti, koskoca hsg filmim vardi sadece raporunu sordu.. bisey de demedi..sonra da testleri tekrar yaptirmam gerektigini soyleyip testleri kagida yazacakken hangi testleri yaptirmam gerektigini bi turlu bulamayip "infertilite rutinleri" yazip bana verdi.. saka sandim yeminle.. yumurta azligi direkt tup bebek raporu almamizi saglar mi diye sordum da bence konuyla pek yakindan ilgisi yoktu hatunun.. rapor isim suya duser zannimca.ya dusunuyorum da, devlet hastanesine mecbur olanlar boyle doktorlara kalip o kadar zamani nasil da bosa harciyolar. belki direkt tup bebek denemesi yapmasi gereken kisiye 5 kere asilama yapma sarti koyuyolar.. (bunu doktorun yanindaki hemsireden ogrendim).allah hepimizin yardimcisi olsun diyorum..
Kusuruma bakma canım, "sadece kucağımda olması benim sağlığımdan önemli dedin" diye yazdım.
Enerjini aşağı çekmek gibi bir kastım yok, üzdü isem özür dilerim
canim sen Anadolu yakasindaydin zeynep kamile gitsene oraya gidenler aliyorlar rutunu oturmus.. gecmiste hic asilaman varmi ozellerde
Selam kizlar.. bugun bir devlet hastanesi faciasi yasadim sanirim.. agustosta ikinci denememi yapmadan once temmuz adetimle testlerimi yaptirabileyim diye onceden bi doktora goruneyim dedim.. belki bendeki amh ile rapor bile cikarabilirim umudum vardi.bu umut bugun sona erdi :) tabi konustugum kisinin doktor oldugu yonunde buyuk suphelerim de yok degil
ben gecmisimi anlattim, "ilk tup bebek denemesinden sonra da yumurta azligim oldugunu soylediler amh testim de su kadar cikti" dememle "o testin sonucu onu gostermez ki, kanitlanmisligi yok" dedi... onceki testlerime goz ucuyla bakti, koskoca hsg filmim vardi sadece raporunu sordu.. bisey de demedi..sonra da testleri tekrar yaptirmam gerektigini soyleyip testleri kagida yazacakken hangi testleri yaptirmam gerektigini bi turlu bulamayip "infertilite rutinleri" yazip bana verdi.. saka sandim yeminle.. yumurta azligi direkt tup bebek raporu almamizi saglar mi diye sordum da bence konuyla pek yakindan ilgisi yoktu hatunun.. rapor isim suya duser zannimca.ya dusunuyorum da, devlet hastanesine mecbur olanlar boyle doktorlara kalip o kadar zamani nasil da bosa harciyolar. belki direkt tup bebek denemesi yapmasi gereken kisiye 5 kere asilama yapma sarti koyuyolar.. (bunu doktorun yanindaki hemsireden ogrendim).allah hepimizin yardimcisi olsun diyorum..
ya acikcasi tum devlette ayni prosedur vardir diye bana yakin olan hastaneye gittim.. ama o suratsiz empati yoksunu doktor kilikli insanla karsilacagimi nerden bilirdim :) calisiyorum diye bana uzak sayilan yerlere gitmiyorum pek (gebzede calisiyorum da). gecmiste hic asilama yok.. sadece 2 yumurta takibi ve 1 tup bebe denemesi var.. zeynep kamil amh'i duyup onemsiyo mudur sence:) ben bugun dumur oldum da neye inanacagimi sasirdim :)
Ozel Devlet fark etmeyebiliyor, burada bazen oyle seyler okuyoruz ki gidip o doktor musvettelerine had bildirmek istiyoruz.. Ensu bu konudaki detaylarda tecrube sahibi, hatirliyorum bankodaki islem yapan kisileri bile soylemisti... Sansin varsa bir iki kendini bilmez var diye erteleme... Hep iyi insanlara denk gelirsin umarim, guc ve sans diliyorum.
-------------------------------------
Not: telefondan alinti yapabildim sanirim :) azimle gayrettim, galiba ogrendim
iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama, mümkünse bu konuda tecrübeli başka bir hastaneye başvur. Ya da, tüp bebek yönetmeliğini al eline, ilgili kısımların altını çiz ve göster. Daha olmadı başhekimle konuş. Muhtemelen karşılarına bu taleple çok fazla gelen yoktur, o yüzden bilgilenme gereği duymamışlardır. Bir de normalde FSH değeri ve ultrasondaki rezerv durumunu gösterge olarak kabul ediyorlardı eskiden. Devlet, gelişmelere yetişemiyor. Çalışma sisteminden dolayı. Moral bozmak yok, her şey çözülür.
Ozel Devlet fark etmeyebiliyor, burada bazen oyle seyler okuyoruz ki gidip o doktor musvettelerine had bildirmek istiyoruz.. Ensu bu konudaki detaylarda tecrube sahibi, hatirliyorum bankodaki islem yapan kisileri bile soylemisti... Sansin varsa bir iki kendini bilmez var diye erteleme... Hep iyi insanlara denk gelirsin umarim, guc ve sans diliyorum.
–-------------------------------------
Not: telefondan alinti yapabildim sanirim :) azimle gayrettim, galiba ogrendim
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama, mümkünse bu konuda tecrübeli başka bir hastaneye başvur. Ya da, tüp bebek yönetmeliğini al eline, ilgili kısımların altını çiz ve göster. Daha olmadı başhekimle konuş. Muhtemelen karşılarına bu taleple çok fazla gelen yoktur, o yüzden bilgilenme gereği duymamışlardır. Bir de normalde FSH değeri ve ultrasondaki rezerv durumunu gösterge olarak kabul ediyorlardı eskiden. Devlet, gelişmelere yetişemiyor. Çalışma sisteminden dolayı. Moral bozmak yok, her şey çözülür.
Kusura bakma, ben unuttum senin Gebze' de çalıştığını. Bunuyor muyum ne?
😮 Ben bu crinone kutusu yer kapliyor diye atmisim, dosya ofiste kaldi.. Prospektus yok.
Crinone jel uyguladiktan sonra yatiyor muyduk? Yuruyor muyduk? Emin degilim :))))))
Ya tutarsa değil miHepimize tebrikler... Güçlü durduğumuz için, ama tedaviye son vererek-ara vererek, ama araştırarak, ama yılmayarak, ama devam ederek, ama bekleyerek o bu şu her ne durum olursa olsun bu yolda aldığımız tüm karar ve uygulamalar için hepimize tebrikler... Güçlü kadınların işi bu... Çünkü bir yandan da hayat devam ediyor, onu da devam ettiriyoruz. Hani TV'de reklam vardı (yoksa sosyal medyada mıydı hatırlayamadım) sakız çiğnerken yürüyemeyen insanlardan mısınız? diye. Sakız çiğnerken yürüyemeyen insanlar var ki böyle reklam fikri doğmuş... Ne sakızı hah! biz bu işlerin yanında sakızın fabrikasını kurup hammadde stoğunu, gelecek yıllara etkisini bile hesaplayacak, öngörecek, düşünecek becerideyiz... Olmazı oldurtabilecek, olmuyorsa olmuyor vazgeçtim diyebilmeyi de becerecek güce sahibiz. Her kesin harcı değil bu... Bu nedenle hepimize çoook tebrikler
Kendim için ne diliyorsam buradaki istisnasız herkes için diliyorum. Gönlümüzden geçenler ama bugün ama yarın gerçek olsun, yeter ki şansımız bol, maddi manevi gücümüz daim olsun...
İşi yaşa bağlayan, yaşa bakıp yorumlayan, hayatında zorluk görmeden bilgiçlik taslayanların hepsine şöyle okkalı tokat atasım var... Bir çıksalar ya karşıma :) Dikkate almamalı ya da ağızlarının payı verilmeli... 23 yaşında kadının çocuğu olmuyor, yumurtalıkları yok istisna derler, 40 yaşına gelmiş kadının yumurtası olabileceği istisnasını öngörmeyebilirler... Hah! Kendi içinde bile değişkenlik gösterebilen yaratıklarız biz, bir günümüz bir günümüze uymazken hangi istatistikle bizi, kadınlar diyerek "aynı" görebilirsiniz ki... Her kadın kendi değerleriyle ayrı biri, ayrı bir değer... Ayrı değerlendirilmeli :) Üstelik 30'larından sonra daha donanımlı, olgun yetişkinleriz... Hayat bize hep güzellikler sunsun diye pembe hayallerimiz yok belki ama hayallerimizi pembe yapabilecek güçteyiz biz... Güzellik yoksa güzelleştirebilmeyi de bu yüzden biliriz... An gelir düşer modumuz, an gelir tavan yapar... Kime ne!
Üff o karın ağrısı sinir bir şey... Sıcak su torbası işe yarar ama sakıncalı yumurtalarla işlem yaparken... Çabuk geçsin dileyelim. Karın şişliği normal endişelenme bence... 2 beden genişlediğimi biliyorum ben :) Şikayet etmek yerine bence hamilelik için hazırlık diye öngör :) İnşallah 9 ay öyle şiş kalacaksın :)
Ben saçımı boyatmıyorum, aralarda balyajım vardı ara ara attırıyorum. o yüzden yorum getiremiyorum ama bak zanorkcum ona da çözüm bulmuş kestirmiş kurtulmuş... Benim kıvırcık saçlarım var kestirdim mi minik bonus çocuğa dönüyorum. Kısa saç da çözüm ama normal halinde rahatsız ediyorsa bitkisel boyalar hamilelikte kullanılmak üzere yaratılmış diye bilinir...
Yüreğinizin güzelliği hep yüzünüze vursun... Saçmış boyaymış şiş karınmış görmesinler :)
Sık dişini... Onca zaman tedaviye dair detaylarda sıktın, tecrübelisin...
Tasdiklenmeyi bekleyen hamileliğinin keyfini sür... Belirtileri de at gitsin bak her birimiz ayrı telden çalıyoruz... (Amman olmasın tahtalara vur) Kanaman yoksa salla gerisini, okşa göbeğini (breeezy'nin kulakları çınlasın keyifle kızını okşuyordur, o söylerdi)
Ben şu tabloları bulayım, güncelleyeyim....
ya hakli taraf da var tabi . kac gun nobet tutan doktorlar var belki ama karsima bilgili biri ciksa yine bisey demezdim. en azindan çalıştığı hastanenin prosedürünu anlatabilseydi. mesela amh rezerv azligini gostermiyo ama biz şu şu göstergeleri kabul edebiliyoruz falan deseydi.. ne bileyim boşa gittim geldim gibi :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?