Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

:) :) Estağfurullah kac kisi var konustugumuz elbet her detay akilda kalamaz :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevmedim bu dalgın hallerimi. Gerçi aldığım terapinin yan etkisi uyku oldu. Vücut negatif frekansları temizlerken yoruluyor. Kolay mı beynimi yıkattım resmen
İnşallah geçici bir dalgınlıktır. Yoksa halim harap

Bana doktor, crinoneyi özellikle sabah kalktıktığımda kullandırttı. Azıcığı dışarı çıksada bişey olmaz demişti.

Bence dogru bi tespit bu arkadasim. Cok seker anlatisin ama ya. Bu kesinlikle farkinda olmadan bir etmen olabilir. Buyuk ihtimalle seni biraz erkek cocugu gibi yetirmiste olabilirler. Sende ona gore bir butun yasamini surmusun belliki. Bizim ailede cocuklar hic sevilmezdi. Babam surekli aman evlenirseniz cocuk yapmayin birbirininiz taniyin sonra diye surekli konusurdu. Ablam malesef hemen evliligin 1. ayi cocuk yapti. Sonrada dogar dogmaz ayrildi. O cocukla bizim aile evine geri gelince tum evin duzeni karisti. Ablam ondan sonra hic toparlanamadi. Yegenimda o ortamda zar zor yetisti. Bu benim acayip gozumu korkuttu. Buyuk ihtimal aileme yuk olmamak kendi ayaklarimin ustunde duruna kadar cocuk aklima gelemedi dogrusu. Babam hala bana aferin akilli kizim diyor cocuk yapmadigim icin. Dusun o derece adam nefret gelmis. Zaten kendi evliligi icin cocukllar olmasa hep bitirirdim diyor. Adam ozgur kafa bizide oyle olalim diye yetistirdi. Ben hala anlamiyordum arkadaslar niye 23 yasinda bebek yaptilar diye. 20'ler gecti bu sekilde. 30'larda tam bir is, yasam mucadelesi herkes gibi. E bakmisin 40 yani. Yillar kolay geciyor.Ama simdi bakiyorum 23 cocuk yapanlar hicde oyle mutlu degiller yani. Bence oda sacma hicbirsey yasamadan hayatlari cocuklara icin gecti. Hepsinin simdi 20 yasinda cocugu vardir. Bu saatten sonra kendileri ne yapacak oda belli degil. herhalde torun falan bakarlar. Bizde burda daha ilkini deneye duralim. Olsa super anne olacagimdan eminim hem disiplin hem sevgi. Cocuk icin hayatini bitirmeyen annelerin dahaolgun ve sevecen ve basarili olacagina inaniyorum.

Sana sonuna kadar katılıyorum, erken anne olupta mutlu olana hiç rastlamadım ben. Hep " ömrümü tükettiler, gençliğim gitti, saçımı süpürge ettim, kariyerimden vaz geçtim, çocuk yapanın aklı yok " gibi yakınmalar işitiyorum..

Ablam 23 yaşında anne oldu, kadının içi hala çocuk, kıpıp kıpır ama oğlu büyüdü 24 yaşında çakı gibi bir subay oldu " evlenmek istiyorum "demiş. Ablam sinir haplarına başlamış

Bizde burda ilki beklerken heyecan yapıyoruz. Ama sanki bu bize enerji veriyor gibime geliyor. .Hala yeni gelin modundayız

Aynı benim annem ....

Demek ki bizdeki doğuramama sebebini buldun canım arkadaşım. Aklını seveyim senin

Ah bu önyargılar... Nasıl da büyüklerimizin yükünü taşımak zorunda kalıyoruz aslında. Toplum olarak bir türlü öğrenemediğimiz şey, herkesin kendi kaderini yaşamak zorunda olduğu. Ne anne- baba evladının, ne evlat kendinden öncekilerin kaderini taşımak zorunda. Geneli müslüman olan ve kadere inanan bir toplumda, başkalarının kaderini değiştirme çabasından bir türlü vazgeçemiyoruz. Kendi adıma söylüyorum, benim acı çektiğim, üzüldüğüm, umudumu ve sağlığımı kaybettiğim hiç bir şeyi, başkalarının da yaşamasını istemem. Düşmanım bile mutlu olsun ki, çekişmelerin seviyesi ve kalitesi yükselsin. Ama bir yerden sonra bırakabilmek gerekiyor. Nihayetinde herkesin kendi sınavı. Çocuğu bilinçli yetiştirdiğinde, farkındalık düzeyini yükselttiğinde zaten senin desteğine ve yönlendirmene ihtiyacı kalmayacak. Doğru karar vermeyi, kendisi için bir şeyler yapabilmeyi öğrenmek için ana- babanın hayattan el etek çekmesini beklemesine gerek yok. Ki insan ne kadar geç yalnız kalırsa, o kadar çok yanlış yapıyor çünkü hayatı ya ebeveyninin yönlendirmeleri ya da tam tersi onların teorilerini çürütme çabalarıyla yaşamış, kendini tanıma fırsatı bulamamış bir şekilde geçiyor. Her iki halde de ebeveyn bağımlı insanlar yetişiyor. 40 - 50 yaşına gelip arkaya baktığında, kırık dökük, belirsiz, derme çatma bir hayatın kırıntılarını buluyor sadece. Oysa gerçekten özgür bir zihin, tüm endişe, korku, çelişki ve yönlendirmelerden arınmış, kendi doğrularını bulmuş ve belirlediği yaşam çizgisine uyum sağlamış kişilerde oluyor.
Bunların yanında doğamızın gereğini, bunun için en elverişli zamanda yapmak ta insanı zor durumda bırakmıyor. Çünkü insan kendi özgür ruhunu çocuğuna da teslim etme gereği duymuyor.
Geçen yıla kadar anne olamamış olmak çok derinden yaralıyordu beni. Ne zaman ki kedim doğurdu ve onun yavrularını nasıl yetiştirdiğini gözlemledim, o zaman " iyi ki daha önce anne olmamışım" dedim. Çünkü hiç bir şey bilmiyormuşum bu konuda. İlk zamanlar yavruların beslenme, temizlenme, ısınma gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yanlarından sadece zorunlu durumlarda ayrılıyordu. Yavruların gözleri, kulakları açılıp etrafa inceleyen gözlerle bakmaya başlaması 20 günü buldu ama anne, ilk haftadan itibaren, yuvadan uzak kaldığı süreyi yavaş yavaş uzattı. Yavruların göremeyeceği, ama onları duyup kontrol edebileceği mesafelerde zaman geçirmeye başladı. 2 aylık olduklarında, kum nerede, mama nasıl yenir, su nasıl içilir düz duvara nasıl tırmanılır öğrenmişlerdi. Pek çok şeyi oyunla öğretti. 3 aylık olduklarında, avı yavrularına getirmeyi bırakıp, yavruları ava alıştırmaya başlamıştı. Hastalandıklarında ayrı bir ilgiyle sevdi, besledi (Normalde 2 ayda sütten kesilirler, benimkiler 4 aya kadar emdiler )
Gösterdiği sabır inanılmazdı. Ama 5 aylık olduklarında artık her birisi kendi başının çaresine bakabilen ayrı bireylerdi. Oyunları ayrı, karakterleri ayrı, anneden bağımsız hale gelmişlerdi. Ortalama 15 yıllık ömürde 5 ay bakım yeterli. Sokakta çok daha önce kopuyorlar anneden...
Oysa bizler, 5 yaşındaki çocuk kendi tuveletini yapamaz zanneden, okul çağındaki erkek çocuğu kadınlar tuvaletine sokmaya çalışan, askere gidene kadar elde kaşık tabak beslemeye çalışan, okul, eş ve meslek seçiminden evli çocuğunun yatak odasına kadar burnunu sokmaktan imtina etmeyen insanların çoğunlukta olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Kendi mutsuzluklarımızı çocuklarımızda gidermeye, onların hayatı üzerinden, kendimizi aramaya ve çoğunlukla bize öğretilen suçluluk duygusunu bu şekilde telafi etmeye çalışıyoruz. Ya da kendi ebeveynimizin bize yaptığı hata ve eksikleri örtbas etmek için çocuklarımızı kullanıyoruz. Sonuçta yine kendisi olmanın tadına varamamış, ruhu örümcek ağına dolanmış ve hataları tekrarlayacak nesiller yetiştiriyoruz. Sonra da "şimdiki çocuklar... " diye başlayan cümleler kurmayı yetişkin olmak sanıyoruz.

canım inşallah güzel haber alırız ama kendimde en ufak bir belirti yada değişiklik göremiyorum

Şimdi doktortan geldim. Foliküller gelişmekte. İki adet 14mm bir adet 12mm gözüktü, bir çokta 8mm varmiş. Rahim kalınlığıda iyi duruma geliyormuş. Şimdi 3gün daha iğne var. Ayin 11inde bidaha bakcak, pazartesi veya saliya opuya girebilirsin dedi. Insallah bu sefer çok yumoş değilde,az ve öz yumoşlar istiyorum. O kadar baktım kendime, iğneci oldum, hatta iğne vurmaktan zevk almaya başladım. (Evvelkilerde acaip nefret ediyordum).

Bebeklerve; senin positif haberini belliyorum!

İşe geldim şimdi, akşama kadar talim. Arada sizi takip ediyorum. Arada telefonum titrediğinde, sizin varlığınızdan çok mutlu oluyorum.

Öptüm hepinizi. Bana sorunsuz yolcular, problemsiz elemanlar dileyin:) malum tatil vakti; bütün sabırsızlar buralarda!!

Maşallah, ne güzel beslemişsin yumurtaları. İnşallah hepsi sana bebek olarak dönerler

Canım çok sevindim. Foliküllerin gayet iyi durumdaymış. Opudan sonra yerleştirme yapılacakmı yoksa dondurma işlemimi yapılacak.

Bence kesinlikle denemelisin ne kaybedersinki hem yumi hem.sperm verilsin.rahim kalınlığı için ananas ve kavrulmamis kabak çekirdeği Yemeni tavsiye ediyorum. Ben inşallah cuma dr gidicem bakalım Rabbim güzel haberler vermeyi nasip etsin.dualarim sizinlee

şafak sayıyorum arkadaşım inşalllah o güzel haberi alırızda çifte bayram yaşarız

canım crinone jeli şimdi ben kullanıyorum özellikle hareket halinde olmak gerekiyormuş kulandıktan sonra yatma demişti doktor

Canım foliküllerin gayet iyi. Merak ettim yurtdışındaydın değilmi sen? Acaba yurtdışında buradaki gibi aynı ilaçlar mı kullanılıyor. Folikül sayında gayet iyi . Yaşın kaçtı senin . Bende en fazla 2 folikül oluşuyorda merak ettim

SELAM HERKESE

Geveze topik ben geldimmmmm
Sirtimda 4 dikişler yatakta hasta numarasi yapiyorum öğlen namazina kadar kalkmicam yataktan diye soz verdim kendime burda hava beni benden aldi kasvet kasvet icim ruhum sıkıldi hava karanlik gök gurluyo gelde kalk yataktan bu ne yaaaaa zaten icir suyumuda icmeden yatmisim onda sinir oldum yani benden haberler bukadar canlarim aslinda kendime 10 üzerinde 10 puan verdim cok korkuyordum nasil ramazan tutucam diye ama maşallah 11 .gün harikayim allahim nasilda sabrini veriyo is yerindekiler bile saskin halime bende saskinim yani anladimik sindirimsistemim masallah kuvvetli birde Danke demir hapima o sinirlilik o bas agrilarima elveda.

W.DUYGUUUUUU
Canim hayirlisi olsun harika gelismeler sonu güzel olcak senin gibi tatlimi tali sekermi seker bir bebis olsun diliyorum elanaz harika bir isim zaten ben bu naz olayina hayranim heryere uyuyo naznur, benim favorim olsunda herseyin hayirlisi olsun simdiden tebrikler canim öptüm .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…