- Konu Sahibi akideciknane
-
- #16.641
benim tedavim en sona kaldiya insallah once sizler sonra ben kavusuruz bebislerimize..
canim ben hic birsey yapmiyorum tedavi adina agustos adetinde yapacagim lap dolayi 3 ay bekleme suresi varya.... zaten ist disindayim.. plajlarda herkezin yaninda bi bebek var zor oluyor ve amacsizlik oluyor.. genc kizlik gunlerimizde degilki kafa dagitalim boyle bi tuhaf oluyor bolca kitap okuyorum... cumartesiyi bekliyorum insallah senden iyi haber gelecek cnm..
tamam canim benim bana hersey uyar sen islerini hallette oncelik tedavii sonrada zaman kalirsa artik:)) optummm
oo iskenderunlu bende antakya merkezdeğim hatay yemekleri konusunda sana katılıyorum özellikle bol meze çeşitleri künefesi acıyı seven biri olarak ta bol acılı yemekleri offfff gerçi burda hamiş arkadaşlar var affınıza sığınıyorum
Aaaa bir antakyali daha hahaha harika topik
Antakya güzel ya ben sevdim antakyayi cok sicak ama güzel yemeklerden baslamayalim ama herseyiyle dòrt dörtlük
oohhh ne güzel iyice moral depola canım ben inanıyorum ki senin bu son tedavinle bebişini kucağına alacaksın çünkü sendeki hasar belli oldu ve tedavisi yapıldı ben inanıyorumki memorıal doğru bir seçim oldu sırada gelsin bebişler inşaaaaallllahhhh allahım sen büyüksün
Cookk teşekkür ederim kitap okumaya baylıyorum eşimide alıştırdım akşamları bi saat yatmadan önce muhakkak okuyoruz ben daha cok felsefik kitapları seviyorum bunuda bir solukta okuyacagıma eminim ...çok uyumaaa gün ortası 45 dk kestirme yeterliymiş ...
Canimm uyan ne uyumasi yaaa muhabeten kim sizlanir anacim hahaha küstüdukseni cok özür hay allah anacim ben kendime kiziyorum yakaliyamiyorum onca yazilani zamanim olsa birde kocam tepemde olmasa oooo sen
Takip etmem daha kolay olur küsersen bak bende küserim az cik dinlen gel bekliyorum seni bugün benden kurtulamasin saat 01 kadar esim iste hahaha
nete dolaniyorum cekim yasasi cok kitap buldum birini mutlaka alip akumam lazim birde senin kitabi siparis vereyim uzun zamandir kitap olumadim
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre, hayat şartları ve gelişen teknolojiyle birlikte çocuklara verilen isimlerde de büyük değişim yaşanıyor. 1920′li yıllarda revaçta olan Hayriye, Cemile, Zelihanın yerini şimdilerde Azra, Nisanur ve Belinay almış. Erkeklerde ise Kemal, Ramazan, Recepin yerine Eymen, Çınar ve Umut tercih edilmiş.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden derlenen bilgiye göre;
Nüfus kütüklerine kayıtlı en çok kullanılan kadın isimleri şöyle sıralandı:
Zeynep, Elif, Ecrin, Yağmur, Zehra, Azra, Nisanur, Ela, Belinay, Nehir, Hiranur, Meryem, Irmak, Eylül , Sümeyye, Cemre, Rabia, Ayşe ve Fatma.
1923 ile 1930 arasında Türkiye de en çok kullanılan kadın isimleri ise şunlar:
Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Şerife, Hanife, Meryem, Sultan, Zehra, Havva, Hayriye, Cemile, Zeliha, Elif, Gülsüm, Naciye, Havva ve Fadime.
2013′TE KIZ ÇOCUKLARINA VERİLEN İSİMLER
2013′te kız çocuklarına verilen 20 isimle Cumhuriyetin ilk yıllarında kız çocuklarına verilen isimler arasında sadece; Zeynep, Fatma, Meryem, Elif ve Ayşe benzerlik taşıyor.
ERKEK İSİMLERİ
1923-1930 yıllarında revaçtaki erkek isimleri şöyle:
Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Osman, Halil, Süleyman, Yusuf, Ömer, Abdullah, Mahmut, Salih, Kemal, Ramazan, Recep, Mehmet Ali.
2013′te de erkek çocuklarına verilen 20 isim şöyle sıralandı:
Yusuf, Berat, Emir, Mustafa, Ahmet, Ömer, Mehmet, Muhammed, Emirhan, Eymen, Ali, Çınar, Enes, Kerem, Miraç, Umut, İbrahim, Furkan, Hüseyin ve Yunus Emre.
oo iskenderunlu bende antakya merkezdeğim hatay yemekleri konusunda sana katılıyorum özellikle bol meze çeşitleri künefesi acıyı seven biri olarak ta bol acılı yemekleri offfff gerçi burda hamiş arkadaşlar var affınıza sığınıyorum
evet güzeldir antakya/hatay medeniyetler kenti havası sıcaktır bazen ama insanları da bir o kadar sıcakkanlıdır biraz övünmek gibi olacak ama olsun
Ne küsecem, uyumaya bahane yaptım
Ben çekim yasasına tersten girdim sanırım, bir ara oturup toparlasam iyi olacak :26:
Yürüyorsun. Gerçi bir süre dinlenip sonra yürümek, ilacın yukarı çıkmasını sağlar diye düşünüyorum ama doktor amcalar benim gibi düşünmüyor
Bana doktor, crinoneyi özellikle sabah kalktıktığımda kullandırttı. Azıcığı dışarı çıksada bişey olmaz demişti.
canım crinone jeli şimdi ben kullanıyorum özellikle hareket halinde olmak gerekiyormuş kulandıktan sonra yatma demişti doktor
Kendi adıma söylüyorum, güçlü olmayı ben seçmedim. Ama kendime bakıyorum da farklı bir insan da olmak istemezdim. Tipim müsait değilYalnız, bir zamanda, bir yerlerde kendimle ilgili önemli bir şeyi unuttuğum duygusuna kapılıyorum bazen. Belki savaş boyalarımdandır. Makyajı bırakalı çok oldu. Ağırlık yapıyordu, çıkardım hayatımdan. Bu arada o sakız çiğnerken yürüyemeyen tipleme benimmm
Canlarım bugün erken gireyim dedim yoksunuz . Hepinize güzel bir gün diliyorum.........
Buradayım, destan yazmakla meşguldüm
ismihan ben geç kalanlardanım, bu aralar böyle....Ne çok sızlanmışsınız muhabbetten yaw. Yazmıyorum bi daha. Küstüm uyumaya gidiyorum işte.
Şimdi doktortan geldim. Foliküller gelişmekte. İki adet 14mm bir adet 12mm gözüktü, bir çokta 8mm varmiş. Rahim kalınlığıda iyi duruma geliyormuş. Şimdi 3gün daha iğne var. Ayin 11inde bidaha bakcak, pazartesi veya saliya opuya girebilirsin dedi. Insallah bu sefer çok yumoş değilde,az ve öz yumoşlar istiyorum. O kadar baktım kendime, iğneci oldum, hatta iğne vurmaktan zevk almaya başladım. (Evvelkilerde acaip nefret ediyordum). Bebeklerve; senin positif haberini belliyorum! İşe geldim şimdi, akşama kadar talim. Arada sizi takip ediyorum. Arada telefonum titrediğinde, sizin varlığınızdan çok mutlu oluyorum. Öptüm hepinizi. Bana sorunsuz yolcular, problemsiz elemanlar dileyin:) malum tatil vakti; bütün sabırsızlar buralarda!!
Mirandacım çok ama çok güzel haberler olsun... Böyle coşarak gel, yüzünde güller açsın :) Tüpler tıkalı olduğu için aşılama olmuyor biliyorum, sorgulamadım... Haklısın aslında ama vallahi vurdumduymaza bağlamamak için çaba sarf ediyorum. "Bi bırak yahu bi bırak tıp stajı yapar gibi her şeyi bilip kendini hırpalama" dedi sevgilim... E ben hazırdım söz dinledim, saldım çayıra mevlam kayıra :)Bence kesinlikle denemelisin ne kaybedersinki hem yumi hem.sperm verilsin.rahim kalınlığı için ananas ve kavrulmamis kabak çekirdeği Yemeni tavsiye ediyorum. Ben inşallah cuma dr gidicem bakalım Rabbim güzel haberler vermeyi nasip etsin.dualarim sizinlee
SELAM HERKESE
Geveze topik ben geldimmmmm
Sirtimda 4 dikişler yatakta hasta numarasi yapiyorum öğlen namazina kadar kalkmicam yataktan diye soz verdim kendime burda hava beni benden aldi kasvet kasvet icim ruhum sıkıldi hava karanlik gök gurluyo gelde kalk yataktan bu ne yaaaaa zaten icir suyumuda icmeden yatmisim onda sinir oldum yani benden haberler bukadar canlarim aslinda kendime 10 üzerinde 10 puan verdim cok korkuyordum nasil ramazan tutucam diye ama maşallah 11 .gün harikayim allahim nasilda sabrini veriyo is yerindekiler bile saskin halime bende saskinim yani anladimik sindirimsistemim masallah kuvvetli birde Danke demir hapima o sinirlilik o bas agrilarima elveda.
W.DUYGUUUUUU
Canim hayirlisi olsun harika gelismeler sonu güzel olcak senin gibi tatlimi tali sekermi seker bir bebis olsun diliyorum elanaz harika bir isim zaten ben bu naz olayina hayranim heryere uyuyo naznur, benim favorim olsunda herseyin hayirlisi olsun simdiden tebrikler canim öptüm .
Kolari sivadim doktorumu aradim burda herkes bir telas tedavide harikasiniz savasci topik Selman bey tatile cikuyomus bugün nasilbir tedavi olcak Mail atacak bana bakalim herzaman yapilan normali tedaviyi istemiyorum dedim hayirlisi eylülde tedavideyim öyle böyle birseyler yapcam
Arkadaşlar tedaviye start verildi dün ..gonal f menogon la başlafık persembe kontrol var..şimdilik iki taraftada 5-6 folikül var.Dr çokluğuyla ilgilenmiyorum içleri ve kalitesi önemli dedi bayağı hoşuma gitti .başlanılan doz önceki tedavilerime göre düşük .daha yolun başındayım...opu dan sonra döllenen yumurta sayısına göre genetik yapıp yapmayacaklarına karar verecekler.az w.duygu,bebebeklerve,capslıcked heyecanla okudum msjlarınızı hersey guzel olacak ıyı haberlerinizi alacagız inşllhh...diğer tüm kızlar sizde sohbetin dibine vurmuşsunuz maşallah Zanorkcum gecmiş sayfalarda bi kitaptan alıntı yapmışşın rica etsem tekrar yazarmısın kitabın adını?Ensucummm Aylin hnm la devam ediyorum kesinlikle baskasına randevu ıstemıyorum diye cazgırlık yaptımişe yaradı...belki biliyorsun ama sistemleri bana değişik geldi.aylin hnm muayene etti reçeteyi yazdı ama dozajları vermedi.çünkü dosyalara semra hnm bakıp dozajı o ayarlıyormuş saat beşe doğru msj geldi hastaneden hem dozaj hem bir sonraki randevuyu bildiren..ben diyorum ki bu zamana kadar niye buraya gelmemişim
canim benim cok sevindim tedavi icin start vermene.. bu temmuz ayinda doktorlarin cogu tatile kacmislar.. eylulde hayirlisi ile insallah bebisine kavusacaksin.. doktorun mutlaka farkli birseyler yapar canim ama tabi sen yinede konusursun.. canim Istanbula geldiginde herhangi bi konuda yardima ihtiyacin olursa herzaman yardimci olmak isterim aklinda olsun.. cok optum..
ensucum sen ne yaptın tedavin ne zaman başlıyor biliyorsun pek takip edemedim senin ve tedavisi başlayan arkadaşları çok merak ediyorum wduygu ne durumda acaba büyük allahım bu sayfaları hepimizin güzel haberleriyle şenlenmesini nasip etsin inş.
Tunaydinnnn uyuyan güzel uyanmis ben sersen gibi olurum yatsam ya adlibda ne güzel bir iki saat kestirmek ama yatimi kalkamiyorum dengem bozuluyo neyse niyetlimisin canim ya bende acayip bir göbek olmus kizlar bu ignelerden, heryerim cekildi göbek durdugu yerde duruyo göbek hareketi yapiyorum banamusin demiyo
Aksi bir durum olmazsa Cumartesi transfer... Sanki ayarlamışım gibi bu Cuma itibariyle Ağustos ilk haftaya kadar kafa tatili planlamıştım. Çok denk geldi transfer, bir mesaj var sanki :))) Bir de transfer olacağını idrak etsem, başka şeylerden kanalize olamıyorum... Bir iki güne inşallah idrak ederim :) Transfer çantam nerede onu bile bilmiyorum, o kadar bez hazırlayıp koymuştum bir ara :)
Yoğunluğum bundan o yüzden anca bu saatte ekranın karşısına geçebildim, eve giderken de telefondan kurcalarım artık daha rahat okumayı söktüm...! Tek muhafazakar tarafım teknolijiyi mecbur kalmadıkça kullanmamak, mecbur kalınca da sonuna kadar sömürmek :) çelişkili ama olsun seviyorum bunu...
Görev başarıyla tamamlandı... İyi ki varsınız :) Bir an muallakta kaldım, yatıyor muydum kalkıyor muydum... Ben tedavileri ertelemeye alışkınım ya ilaçları da derdop edip bir yerlere kaldırıyorum. Bir dosyam var her şey orada, o olmayınca anımsamıyorum hiçbir şeyi, oysa ki unutmam çok şeyi... Dosya da dosya hani! ilaçları, saatleri, uygulanışı geçtim arayan bilgi veren hemşire adı bile var... Boşuna takılmıyor doktor sizin dosya bizimkilerden iyi gelin bizimle çalışın diye :) Bilmiyor ki ben ötelemeye hazırım o yüzden her şeyi yazıyorum, titizlendiğimden değil... Bilmesin boşverin :)
Biz seçmiyoruz öyle olduğumuz için seçilmiş oluyoruz... Zaten başka şekil olmayı istemeyi bırak olamazdık... Hayat şekil veriyor bizeb En azından ben kendi adıma olamazdım.. İlla ki güç olacak, güçlük olacak, uğraşacağım, halledeceğim sonra mutlu olacağım, sonra da hep ben hep ben diye şikayet edeceğim :) Şikayet edebiliriz zaman zaman ama bizim en kıymetli yanımız bu gerçekte.
Sakız çiğnerken yürümemek tercihindir ondan yürümüyorsundur, belki de uçuyorsundur
ismihan ben geç kalanlardanım, bu aralar böyle....ancak böyle yetişirim toparlanmaya... Günün güzel geçmiştir umarım... Sevgiler
Ey destan yazan destan kadın, şekerleme yapmana da hiç gerek yok hani! yeterince var...
CapsLocked sakin sakin, güzel gelişmelerle ilerlemeye devam... Gelişmeler güzel görünüyor ve dediğin gibi az ve öz olsun kaliteli olsun... Yüreğimizin böyle taaa en içinden istediklerimiz var ya... Gerçek olsun!!!!! Sıkıntısız, dertsiz tasasız ofis günleri diliyorum... Sabırsız olmayanlar sorunsuz yolcular donanımlı elemanlar :) Şans diliyorum her anlamda...
Mirandacım çok ama çok güzel haberler olsun... Böyle coşarak gel, yüzünde güller açsın :) Tüpler tıkalı olduğu için aşılama olmuyor biliyorum, sorgulamadım... Haklısın aslında ama vallahi vurdumduymaza bağlamamak için çaba sarf ediyorum. "Bi bırak yahu bi bırak tıp stajı yapar gibi her şeyi bilip kendini hırpalama" dedi sevgilim... E ben hazırdım söz dinledim, saldım çayıra mevlam kayıra :)
Acmilacım ne dikişi ne oldu? Kaçırdım mı ben? geçmiş olsunÖnemli bir durum yoktur umarım... Anlayamadım vallahi mesajdan tam durumu?
Ve gelişmeler harika olursa heeeep beraber seviniriz olmazsa elimizde ne var bir bakarız yolumuza devam ederiz :) Çok kötü fena istersen olsun diye hırpalan, ister olmasın diye hırpalan ne olacaksa o olacak diyor içim şiddetle... O yüzden saldım yine çayıra :)
Ben geçenlerde yazmıştım ama kaçırmışsındır çok konuşuyoruz çene maşallah :) 9-21 arası yok... Ben haziran da gelmedim şimdi o yok... Kim varsa o gelsin dedim :) Ayırmıyorum... Tedaviye dair aklına yatmayan bir şey varsa konuş, ikna olmazsan aklında Semra Hanım vardı ona git... Aklında kalmasın bir şey... Enerjisi çok iyi doktorun o yüzden aklı kalıyor insanın... Ama önemli olan için. Ne istiyorsan o olsun... Bebeği getiren kimse en iyi doktor olsun :)
Tedavi öncesi ve sonrası heyecanlarınızın kelebek uçuşundan pıt pıt kalp atışına dönmesini ne çok diliyorum... (mümkünse benim içinde öyle olsun) Güzel gelişmelerinizi takip ediyorum. Ensu tecrübelenerek size yetişecek... 3'de 3 başarı bekliyorum, diliyorum...
bebeklerve seni oyalamak ve korkunu yenebilmen için yapabileceğimiz bir şey var mı? söyle yeter... biliyorum korktuğunu ama erkenden yapıp erkenden üzülmekte var... Sık dişini canım :) Ben sanırım Cumartesi transfere gideceğim, daha hiç ciddi ciddi idrak halinde değilim, sanki başkası gidecek gibiyim... Aklımda bir sürü başka şey var, kanalize olmam lazım... Dur bakalım ne olacak :)
Tüm yol arkadaşları yüzümüz hep gülsün sadece bebek değil her konuda... Koccaman sevgiler
Uyandım, uyandım
Ben de kalkamam aslında. Sabahları erken kalkıyorum, bir de öğle sıcağında yürüyünce sarsılıyorum epey.
llah günah yazmasın, çok istedim bu sene ama, henüz başlayamadım.
Göbeği hiç takma, ben tedavide tam 18 kilo aldım. 80 i gördüm terazide. Bugün 68 olmuşum, mutlu oldum. İlk iki ay bir şeyler yaptım kendimce, bu ay onu da salladım. Çok ta uyumama rağmen kendiliğinden gitmiş 2 kilo daha. 5 kilo daha versem şimdilik yetecek. Suyu bol iç, gerekirse kazak giy otur, vücut terledikçe su istiyor zaten. Tek değişikliğim o bu ay. Bol su içiyorum artık. Günde 4 lt. yi buldum sonunda.
W.DUYGU
kusurabakma ismini kisaltiyorum canim kolayina kaciyorum canim dikis dogru ne anlatayim kücük bir yag bezesini 4 dikisle haleden bir doktor bulmusum sorma gitsin sirtimda bir calusma bir calisma ya kücük bir beze 4 dikis atik demezmi oha diyesim geldi ama is isten gecmisti canim anlicagin onemsiz bir sey ama adi üstünde 4 dikis vede sevimsiz yerde
Sana gelelim transfere kadar neler yapmacaksin ilac yada herhangi bir sey var mi ? canimmm bu son olsun diliyorum vede diyorumki birdahaki canta hazirligini bebeklerini kucagina almak icin yaparsin büyük sürec bol sans ,bol moral bol sabir ve herseyin hayirlisini diliyorum Allahtan senin ve bütün cilgin topik icin
Tavsiyen icin cok öptüm insan bazen bosluga düsüyor ya o duruma bir girip bir cikiyorum hele ramazanda duygular oooo alabora bende
Seni kiskandim kestirdim azcik iyi geldi bir dalar gibi oldum uyandimki saat 20, geciyo saat 10 da iftar burda canim alkah niyetin kabul etsin bende tutamam sandim ama bakalim simdilik iyi gidiyo gecen sene bende
tutamamistim bu sene deneyeyim dedim oylede kaldi sende zorlama kendini cani Türkiye cok sicak annem surekli yatiyorum diyo ben bol su icen biride degilim nerde 4lt bir litre icsem bayram bana kendiliginden kilo vemisin harika ya harikasin bacim yaaa
Şimdi. Küçük bir tencereye, 2 bardak su koyuyorsun. İçine 5-6 yaprak saplarıyla birlikte ıspanak ve 10-12 dal maydonoz koyup 7 dakika haşlıyorsun ve, ılıyınca süzüp suyunu içiyorsgünüm ın cabah içilecek. Akşam da, aynı şekilde, maydonoz yerine tere koyarak 5 dakika haşlayıp ılıkken içiyorsun. İkisi de açken içilecek. Yemekten yarım saat önce veya 1 saat sonra. Bu kürü 1 hafta aksatmadan yapıp, ikinci hafta gün aşırı, üçüncü hafta haftada üç gün, dördüncü hafta haftada iki gün sonra haftada bir gün yapıyorsun. Bu senin endişelerini yatıştırmana, gerilen sinir uçlarını rahatlatmana ve sakinleşmene yarayacak. Böylece daha mutlu olup, bana daha çok dua edeceksin
Sabah içileni sahurda, akşam içileni iftarda yapabilirsin.
Ya da gel bana, iki muhabbet edelim, açılırsın.Yavru kedilerim de ayaklanmaya başladı, evin içinde geziniyorlar artık. Stres falan kalmaz. Valla bak Hadi gel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?