Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Canımsın ...teşekkür ederim..pgt ye ben de sıcak bakmıyorum ne yalan söyleyeyim ..yarın kaliteye bakalım elimizde kaç tane kalacak ona göre karar vereceğim..dediğin gibi keşke hepsi iyi kalite olsada sırayla hepsini transfer etseler...Allah seninde gönlüne göre versin

Canım iyi misin... merak ediyorum seni ... bebeğine odaklan canim çünkü o annesinin rahmine iyice yerleşmeye çalışiyor.. Sevgi ve dua ile kalın

Yazdıklarını harfiyen tek tek uygulayacagım arkadasım savaşmayacağım sadece yer değiştireceğim ...şahane....

Sardın mı yaprakları 2220 yle geliyoruz kalite kontrole....

Hepimiz gönlümüzden geçenlere ulaşalım istiyorum arkadaşım. Konu ne olursa olsun. Kendi adıma, beni engelleyen tek şeyin negatif düşüncelere ayırdığım zaman olduğunu düşünmek korkutucu, sarsıcı ama etkili bir bakış açısı oldu. Hayat zaten engellerle dolu, neden bir de ben kendime engel koyayım ki?

Evet ya, mis gibi yaprak sarması. Canım çekti valla, ben de sarayım bir ara. Özledim tadını

Aslında o kadar haklısın ki bi an şöyle sakince oturup düşününce gözlerim açıldı sanki..post itlerimi çıkardım zaman kaybetmeden listemi oluşturacağım tekrar tekrar paylaştıkların ve deneyimlerin için teşekkürler...

Uzun aradan sonra kocaman merhaba; yeni yeni toparlanmaya çalışıyorum. 4 hücreli 2 embriyo transfer edildi, günlük ananaslarımı yedim, transfer öncesi 2, sonrası 3 gün kortizon ilacı verildi, transferin 3.günü gece ateşlenme oldu, 5. günü bel ağrısı, 9.günü test yaptırdım ve maleseffff......tutmamışlar....
Bundan sonra rahimde yapışıklık olup olmadığını öğrenmek istiyorum, en olmadı, 2 yıl sonra bir çocuk alıp büyütürüm. Gazzeyi izleyince oradan bir çocuğu büyütmeyi çok arzuladım...Annelik sadece doğurmak değildir herhalde, sanırım... Yada yumurta donörü olabilir, benim olmasa bile eşimin bebişini doğurup büyütebilirim, aman bu seçeneği pek tutmadım....
Sonuç, herkese iyi pazarlar.....Yaradan herkese hayırlısı ile gönlünden geçenleri vermesi dileğiyle....

Hoşgeldin, geçmiş olsun arkadaşım. Umutlarını tüketme, Allah büyük. Belki çok basit bir sorun gözden kaçtığı, belki derinde bambaşka sıkıntılarımız olduğu için anne olmakta zorlanıyoruz. En başta her şey değerlendirilse keşke. Hem bize, hem tüp bebek merkezlerine daha az yük, daha yüksek başarı düşse.
Dediğin gibi annelik sadece doğurmak değil. Gazzeye kadar gitmeye de gerek yok. Bir çocuk esirgeme kurumuna uğra ve orada yaşanan dramları gör, yeter. Tanıdıklarım arasında evlatlık alanlar da var. Doğru şekilde yetiştirdikten sonra, sorun yaşamıyorlar.
Hatta yıllarca uğraştıktan, tedavi gördükten sonra evlat edinen, 6 ay sonra da doğal hamile kalan bir tanıdığım var. Bilemiyoruz ki gün bize ne getirecek...

Rica ederim arkadaşım, ne zaman ihtiyacın olursa, ne kadar dilim dönerse paylaşırım.

Merhaba canım her zaman bir umut vardır..umut olmadan yasayamayız..hakkında hayırlısı olsun ..pes etme canım hepimiz negatifleri gördük ve toparlanıp ayaga kalktık tekrar denedık ...zamanın ne getireceği bilinmez sen yeter ki elinden geleni yap vazgeçme...

Sarmaya gelmedik ama iftara sendeyimcanim😄😄
Canimmmm ay ay buyur gel ben tembel sarma yapmadim ama ooo sani nelerle beslerim birbilsen canim bak busefer yazdiklarima cevap yazmani umit ediyorum neler yapiyosun tedavin nezaman
Sanada iyi pazarlar canim cok üzüldüm nasil teseli edicez seni yinede hemen unitsizlik yok ben yazdigin herseye saygi duyuyorum neden olmasinda bunlar sonraki düşünceler bence once iyice arastirsinlar canim evlat edinmek yada donasyon cok sonraki asama bence once sen bir dinlen zihnini dinle bedenin dinle sonra napcagina karar verirsin Allah yardimcimiz olsun
Çok sevindim maşallah yumilere yarın güzel haberlerini bekliyoruz

Bana sözün var zaten :))

Canim benimde 9. Gün oldu kanama kırmızı hemde korkma

Ayyy allah ağzından duysun dua kabul etsin aminnnn
Mirandacigim haklisin bitanem ama söz seni ve miniklerini görmeye gelicem
Yazdıklarını harfiyen tek tek uygulayacagım arkadasım savaşmayacağım sadece yer değiştireceğim ...şahane....

Sardın mı yaprakları 2220 yle geliyoruz kalite kontrole....

Ayyyyy sarmadim ama siz gelin kalite kontrol yapilcak cok sey var bir tembelimki bugün birde sirtim dün den beri agiriyo hic halim yoktu vallahi amannn kayinvalideye inat kendime iskence edecektim az kalsin vallahi soguk ulkenin 30derece olmasi bizi olduruyo alisik degiliz bu sicaga offff ya (al onca bahane serdim önüne hahahaha)

Bence sen gel buraya geldiğindece inşallh görüşelim şöyleee güZelcene.,ama ist sana fazla sıcak gelir bu durumda neyse bi kaç gün idAre etcen artık :)

Bunları okuduktan sonra salatalığa çok daha farklı gözle bakacaksınız!!!
Olağanüstü Salatalık..

Bir süre önce bu bilgiler "The New York Times" gazetesinde yayımlandı.
1. Salatalık, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir tanesinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.
2. Öğleden sonra yurgunluk mu hissettiniz? Kahveyi, çayı, soğuk içecekleri bir taraf bırakın ve bir salatalık yiyin. Salatalık iyi bir B vitaminler ve Karbohidratlar kaynağıdır ve yediğinizde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede ortadan kaldırır.
3. Banyo veya duştan sonra aynanızın buğulanmasından şikayetçi misiniz? Bir salatalık dilimini alıp aynayı ovun. Hem buğulanma yok olacak hem de pırıldayan bir aynaya ve nefis bir kokuya sahip olacaksınız.
4. Haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir aluminyum tabağa (ya da aluminyum folyoya) salatalık dilimlerini koyup, ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağın üzerine yine aluminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsim haşerelerden kurtulacaksınız. Salatalıkdaki kimyasallar aluminyum ile etkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir koku yayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olur.
5. Bayanlar, sokağa çıkmadan önce veya denize-havuza girmeden önce bir süreliğine selülitlerinizden kurtulmak ister misiniz? Sorunlu bölgelerinizi birkaç dakika süreyle salatalık dilimleriyle ovun. Salatalıkdaki fitokimyasallar derinizdeki kollajenlerin gerilmesini sağlar, dış tabakayı sıkılaştırarak selülitlerin görüntüsünü azaltır. Aynı şekilde kırışıklıklara da iyi gelir (özellikle de göz civarları için)
6.Baş ağrısından kurtulmak ister misiniz? Yatağa girmeden önce birkaç dilim salatalık yiyin ve ertesi sabah dipdiri, baş ağrısız kalkın. Salatalık, vücudun kaybetmiş olduğu gerekli besinleri takviye edici yeterli miktarda şeker, B vitaminleri ve elektrolitleri ihtiva ettiği için yediğiniz birkaç dilim sorunlarınızı hemen yok eder.
7. Özellikle diyet yapanlar, açlık dürtünüzü ortadan kaldırmak mı istiyorsunuz? Salatalık yiyin.
8. Evinizde ayakkabı boyanız mı kalmadı? Taze kesilmiş bir salatalık ile ayakkabınızı ovalayın. İçerdiği kimyasallar ayakkabınıza hem harika görünen bir parlaklık verir hem de deriyi su geçirmez hale getirir.
9. Evinizde bir kapı, pencere ya da benzer bir şey gıcırtı mı yapıyor? Bir dilim salatalık alıp gıcırtı yapan yerlere sürtün (tabii sürtünme yapan yerlere, menteşenin dışına değil!!) gıcırtı gidecektir.
10. Kendinizi gergin, bitkin mi hissediyorsunuz (özellikle ders çalışan öğrenciler, yeni bebek sahibi olmuş anneler ve diğer herkes) ? Bir tas kaynar suyun içine bir bütün salatalığı ince dilimler halinde keserek koyun. Tası da bulunduğunuz odada uygun bir yere koyun. Salatalıkdaki kimyasallar ve diğer besinler kaynar suyun içine girince tepki gösterirler ve suyun buharı ile birlikte bulunduğunuz odaya yayılarak nefis bir aroma yayarlar. Bu aroma sizlerin tüm gerginliğini alarak sakin kişiliğinize dönmenizi sağlayacaktır. Özellikle öğrenciler bunu denemelidir.
11. Yemek yediniz (örneğin kebap) ve ağzınızdan kötü koku yayıyorsunuz. Bir salatlık dilimini alıp dilinizle damağınıza yerleştirin ve en az 30 saniye öyle tutun. Ağzınızda kötü kokulara neden olan bakterilerin fitokimyasallar sayesinde ölmesi nedeniyle bu sorundan kurtulmuş olacaksınız. (Soğan-sarmısak kokusu konusunda bir bilgi yok. Bunu da siz deneyin ve sonucu görün.)
12. Evyelerinizi, lavabolarınızı çevreye zarar vermeyecek bir şekilde temizlemek ister misiniz? Bir dilim salatalığı alıp temizlemek istediğiniz yeri ovun. Sadece yılların birikimi lekeleri kirleri temizlemekle kalmaz, ayrıca güzel bir parlaklık verir temizlediğiniz yere. Bunun yanında elleriniz de o temizlik malzemelerin verdiği zararlardan kurtulmuş olur.
13. Kalemle yazarken bir hata yaptınız ve hatayı silmek istiyorsunuz. Salatalık kabuğunu alıp yavaş ve nazikçe silmek istediğiniz yazıya sürtün. Boya kalemlerinde ve keçe kalem yazılarında da oldukça yararlı. (Bilirsiniz bazen çocuklarımız duvarlara yazılar yazar, resimler yaparlar. Onlarda da deneyebilirsiniz.)

Su Nedir?

Hepimiz hava olmadan yaşayamayacağımızı, yaşamak için yemek yemek zorunda olduğumuzu biliriz. Ama birçoğumuz suyun önemini göz ardı ederiz. Oysaki sağlıklı yaşamın kaynağı SU’dur. Su vücudumuz için en önemli bileşendir. Yetişkin bir insan vücudunun %75’i sudur.

Suyun İnsan Vücudundaki Fonksiyonları

Su, dünyanın birçok bölgesinde hemen hemen her evde kolaylıkla ulaşılabilen bir içecektir. Diğer içeceklere göre daha ucuz ve daha kolay bulunabilir olması bizim onun olağanüstü faydalarını göz ardı etmemize neden olur. Su insan vücudunun fonksiyonlarını düzenli olarak yerine getirebilmesi için çok önemlidir. Su, vücudumuzda nefes alıp vermek, vücudumuzun sıcaklık dengesini korumak, nefes alıp verdiğimiz havayı nemlendirmek, toksinlerin ve zararlı maddelerin vücudumuzdan atılmasını sağlamak gibi çoğumuzun tahmin ettiğinden daha fazla rol oynar.

Bir insanın, vücudunun tüm psikolojik ve fiziksel gerekliliklerini tam olarak tamamlayabilmesi için bir günde içmesi gereken su miktarı 2 ile 2.5 litre arasındadır. Gün içinde vücudumuzdan çeşitli yollarla kaybettiğimiz suyun mutlaka yerine konması gereklidir. Vücudumuz 1 günde ortalama 600 ml suyu nefes alıp verirken, 500 ml suyu terleme yoluyla ve 1400 ml suyu da idrar yoluyla dışarı atar. Bu durumda vücudumuzun her gün ihtiyacı olan su 2500 ml’dir. Günlük olarak tükettiğimiz besinler sayesinde ihtiyacımız olan 500 ml suyu alabiliriz ancak halen almamız gereken toplam 2000 ml su bulunur ve bunu da yalnızca su içerek almamız mümkündür.

Susuzluğun Temel Belirtileri Nelerdir?

Baş Ağrıları
Konsantrasyon Bozukluğu
Yorgunluk
Böbrek Hastalıkları Riskinin Artması
Kabızlık
Yemek yemeden haftalarca yaşarız ancak su içmeden ancak birkaç gün yaşayabiliriz.
Eğer vücudumuzdaki su miktarı;

%1- %3 oranında azalırsa kendimizi kötü hissederiz, iş verimliliğimiz düşer.
%5 oranında azalırsa çaresizlik hisseder, sersemleşir, huzursuz ve tedirgin hissetmeye başlarız. Ayrıca strese dayanıklılığımız azalır, mide bulantısı ve baygınlık oluşabilir.
%12 oranında kaybettiğimizde ise ölebiliriz.

1 Gün Boyunca Hangi İçecekleri Tüketiriz?

Gün boyunca içtiğimiz birçok içecek vücudumuz için yeterli olan suyu sağlamaz aksine birçoğu susuzluğa sebep olur.

Alkol: Susuzluğa sebep olur.

Gazlı İçecekler: Birçok gazlı içecek kafein, şeker ve diğer katkı maddelerini içerir.

Çay: Çayda bulunan kafein, idrar söktürdüğü için susuzluğa neden olur.

Kahve: Kahve idrara çıkmayı kolaylaştırır. Sık sık idrara çıkmak yalnızca susuzluğa sebep olmakla kalmaz, aynı zamanda magnezyum gibi minarellerin vücudumuzdan atılmasına sebebiyet verdiği için de sağlığımıza zarar verir.

İnsanlar yalnızca dünyanın %70’ini kaplayan suyun %1’ini kullanır.

Dünyada bulunan suyun %97’si tuzlu sudur, %2’si kirlenmiş (kimyasal atıklarca kirletilmiş vb.) ya da kutuplardaki buzullarda bulunan sudur. Bu durumda yalnızca %1’ini kullanabiliriz.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hastalıkların %80’inin su ile ilişkili olduğunu açıklamıştır ve sudan kaynaklanan 20 önemli hastalığın altını çizmiştir.

İyi su içmeyen herkesin bu hastalıklara yakalanma riski bulunur.

İyi su nedir? İçtiğimiz suyun iyi su olup olmadığını nasıl anlarız?

İçtiğimiz iyi su vücut sağlığımızı doğru sindirim, boşaltım, bağışıklık ve sağlıklı bir sinir sistemi açısından destekler.

İyi su, beynimizin sürekli zinde ve aktif kalmasını sağlar.

Bir suyun iyi su olabilmesi için aşağıdaki özelliklere sahip olması gereklidir.

Sıcaklığının 4°C -18 °C arasında olması,
Zararlı madde ve patojen (hastalığa sebebiyet veren mikrop ve virüsler) içermemesi,
Vücudun kolay absorbe edebilmesi için içerisindeki partiküllerin az olması
Yumuşak olması
Tadının ve içiminin güzel olması

ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ

A- Bedensel Özellikleri:
1- Grup olarak, beden yapıları ve sağlık durumları bakımından yaşıtlarına oranla üstündürler.
2- Doğumda normal çocuklardan daha ağırdırlar.
3- Boy ve ağırlık bakımından normal çocuk grubunun üstündedirler.
4- Erken yürür ve erken konuşurlar.
5- Duyu organı bozuklukları, bedensel sakatlık, diş deformasyonu vb. normal çocuklara göre daha az rastlanır.
6- Ortalama ölüm yaşı daha yüksektir.
7- Hastalıklara karşı daha dayanıklıdırlar.

B- Zihinsel Özellikler:
1- Çabuk ve kolay öğrenirler.
2- Kelime hazineleri çok geniştir, bildikleri kelimeleri kolaylıkla kullanırlar.
3- Zihinsel işlemleri kolaylıkla başarırlar.
4- Genelleme yapmada, ilişkileri görmede, bilgilerin transferinde, mantıki çağrışımlarda ileridirler.
5- Soyut fikirlere karşı ilgileri fazladır. Dikkatleri devamlıdır.
6- Akademik konularda yaşıtlarından 1 – 2 yıl ileridirler.
7- Her alandaki okul çalışmalarında normalden 1 – 2 yıl üstündürler.
8- Sınıf düzeylerinin 1-2 yıl üstündeki kitapları okumaktan hoşlanırlar ve anlarlar.
9- Diğer çocukların farkında olmadığı pek çok alanda bilgi sahibidirler.
10- Fazla çalışmaya gerek duymadan, duyduklarını ve okuduklarını uzun zaman belleklerinde tutarlar ve hatırlarlar.
11- Çok soru sorarlar ve ilgi alanları geniştir.
12- Çoğunlukla okula başlamadan önce okuma – yazma öğrenirler.
13- Pratik bilgileri çoktur.
14- Hazır cevaptırlar, uyanık ve girgindirler.

C- Sosyal Özellikleri:
1- Arkadaşları arasında popülerdirler.
2- Kolayca arkadaşlık kurabilirler. Arkadaşlarını kendilerinden yaşça 2-3 yaş ileri olanlardan seçerler.
3- Grup içinde lider olabilirler, başkalarına tabi olmaktan hoşlanmazlar.
4- Okula karşı isteklidirler, ders dışı uğraşılara katılmaktan zevk alırlar.
5- Ders uğraşılarının yanı sıra, sosyal uğraşılar, sportif faaliyetler, şiir, hikaye ve resim alanlarında çalışmaktan hoşlanırlar.
6- Nüktedandırlar, yerinde hikaye ve fıkra anlatmaktan hoşlanırlar.
7- Kendilerine ait orijinal ilgileri vardır.
8- Yeni ve değişik durumlara kolay ve çabuk uyarlar.

Dolma dedik bir tabak zeytinyağlı sarma geldi kardeşimden çat kapı...tesadüfün böylesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…