- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #18.601
Dhea yı soracagım kesınlıkle ama anladığım kadarıyla memorıal kullandırtmıyor..yabancı forumlara baktım kullanan cok var aama henuz etkınlıği kanıtlanmamıs diyenlerde var kafa karıstırıcı bı durum..
Günaydınlar. Çok hoşsunuz bayanlar!!
Hayatım bitti diyor ve o kadar umutsuz ki anlatamam.. cevabınız için teşekkür ederim inşallah o da anne olur.Günaydın, kan uyuşmazlıkları olup sağlıklı bebekleri olan cok ki. benim yengemin kizlari 23-19 yaslarina girdiler çok sukur. yengeme de o igne ilk dogumdan sonra vurulmuştu. kusmesin arkadaşın bence
Geçmiş olsun arkadaşınıza. Bu kadar uç noktalarda iki kan grubunun bir araya gelmesi işi zorlaştırsa da ne yaptığını bilen bir doktorla çalıştıklarında, sonuç alabilirler. Açık konuşmak gerekirse, O ve AB farkından ziyade Rh farkı daha büyük risk taşıyor. O grubu genel verici AB grubu genel alıcı olduğu için uyum sağlanabilir ancak Rh faktörü için yardım almaları, gebelik boyunca düzenli ilaç kullanımı gerekecektir. Elbette arkadaşınız da anne olabilir. Sadece biraz yorulacak. Belki uzun süre müşahade altında olacak, belki düzenli ilaç takviyesi yapılacak. Ama Allah' tan ümit kesilmez. Bildiğim kadarıyla bu tip durumlarda da tüp bebek yoluyla, anneyle uyumlu kan grubuna sahip embriyolar transfer edilip, risk azaltılabiliyor. Ama hangi merkezlerde yapıldığından emin değilim. Belki imkanları varsa Kıbrıs' la görüşebilirler bunun için. Türkiye için de iyice araştırmak lazım...
Hayatım bitti diyor ve o kadar umutsuz ki anlatamam.. cevabınız için teşekkür ederim inşallah o da anne olur.
Teşekkür ederim ilginize evet kan uyusmazligi var. Ve bu yüzden girdiği depresyon anlatilamaz. Çok Üzgün her gün ağlıyor. Benim hiç bir zaman bebeğim olmayacak diyor. Netten araştırma yapmış ve bu kanıya ulaşmış. Onu Üzgün görmek beni çok üzüyor. Her gün dua ediyorum ama onu gulduremiyorum bile eskisi gibi. Kahroluyorum. Gunlerdir kendini odaya kilitledi. Sadece benimle görüşüyor birde netten bu konuyu araştırıyor yemek dahi yemiyor. Bursada bir Prof varmış onu demişler ama umut olmayınca meğer birşey olmuyormus. Teşekkür ederim herşey için
Kızlar Günaydın hepinize. Bana yardımcı olursaniz memnun olurum. Buraya bir arkadaşım için belki aynı konumda olan vardır düşüncesi ile yazıyorum. Arkadaşım 40 41 yaşında. Ve Mayis da hamile kalmisti. Ilk bebeği olacakti. Kangrubu 0Rh- ve eşi AB Rh +.. bebeği karninda ölmüş kalbi durdu. Kürtaj oldu. Doktor anti d ignesi vurmuş. Sorum şu arkadaşim bir daha anne olamaz mı. Cok mutsuz ve bu konuyu bitirdim diyor depresyona girdi. Aynı konumda olup hamile kalan var mı. Böyle bir tanıdığınız falan? Teşekkür ederim.
Ben alıştım tembelliklerine. Olsun, yoruluyorlar, dinlensinler biraz. Onlar kalkana kadar biraz krep yapayım, içine de bal ceviz sarıp tarçın serpeyim oooh, mis. Ama önce seninle günaydın çayımızı yudumlayalım. Di mi?
Ben geldimmmmm
ay hic dayanamam krep offf miss arkadasim eline saglik birde yanina cayy ohh gelkeyfim gel zonak bu topige iyi bakiyo seni seviyorum canim yaa ilac gibisin bazen adet oldum sancim var bende civanpercemi cayimi yanima aldim ise gidiyorum herkesin
Günü güzel gecsin öptüm herkesiiii
arkadaşınıza sevgilerimi iletin. Hepimiz bu süreci yaşadık, kendimizi yeniden bulduk ve istediğimizden vazgeçmeden hayatın tadını çıkarmaya çalışıyoruz.
Ben ondan daha umutsuz durumdayım. Sebebi bilinmeyen bir iltihap, tek kanalda yapışıklık, neredeyse bitmek üzere olan bir yumurta rezervi, menapoz belki bir yıldan kısa zamanda gelecek... Yine de çabalıyorum. Burada arkadaşınız kadar bile şansı olmayan, ama herşeye rağmen denemeye devam eden kadınlar var. En önemlisi, anne olamamak her şey demek değil. Evet, dayanması, kabullenmesi çok zor ama hayatı kendine zehir etmek te çözüm değil. Olumsuzlukları araştırmak yerine çözümlere odaklanmasına yardımcı olursanız, şansının aslında ne kadar yüksek olduğunu görürse, eminim yine gözlerinin içi gülecek. Mutlu haberi aldığında da, bebeğini kucakladığında da, biz yine burada, sevincini paylaşmak için, bekliyor olacağız. Inşallah bizler de bebeklerimizi arkadaşınızla yakın zamanlarda kucaklayıp, bugünlerin acısını hep birlikte unutacağız...
Bir de sizin gibi bir dostu olduğu için çok şanslı olduğunu iletin arkadaşınıza. çoğumuz bu süreci ailelerimizle hatta eşlerimizle bile taşımakta zorlanıyorken, siz dostu olarak yanındasınız. Böyle durumlarda kimin elini tuttuğumuz çok önemli...
Buyur gel arkadaşım, hepimize yeter
Bu kadar ilgilenip bana upuzun yazdiginiz için kocaman teşekkür ederim. Yazdıklarınızı not ettim bunları paylaşacağım. Yalnız onunda iltihabi ve miyonlari var. 40 yaşında hamile kaldı ve onda da kan uyuşmazlığı ile karşılaştı. Ikinci bebek denemesi için ne kadar süre uygundur? Doktor tutmaz demiş yine hamile kalırsan bu 4 ay içinde. Bu doğru mudur? Birde bende yılda sadece iki kez adet görüyordum. Kendimi anlatıyorum ona. Umudunu kesme diyorum. Selamlarinizi iletecegim selametle kalın. ..Arkadaşınıza sevgilerimi iletin. Hepimiz bu süreci yaşadık, kendimizi yeniden bulduk ve istediğimizden vazgeçmeden hayatın tadını çıkarmaya çalışıyoruz.
Ben ondan daha umutsuz durumdayım. Sebebi bilinmeyen bir iltihap, tek kanalda yapışıklık, neredeyse bitmek üzere olan bir yumurta rezervi, menapoz belki bir yıldan kısa zamanda gelecek... Yine de çabalıyorum. Burada arkadaşınız kadar bile şansı olmayan, ama herşeye rağmen denemeye devam eden kadınlar var. En önemlisi, anne olamamak her şey demek değil. Evet, dayanması, kabullenmesi çok zor Ama hayatı kendine zehir etmek te çözüm değil. Olumsuzlukları araştırmak yerine çözümlere odaklanmasına yardımcı olursanız, şansının aslında ne kadar yüksek olduğunu görürse, eminim yine gözlerinin içi gülecek. Mutlu haberi aldığında da, bebeğini kucakladığında da, biz yine burada, sevincini paylaşmak için, bekliyor olacağız. İnşallah bizler de bebeklerimizi arkadaşınızla yakın zamanlarda kucaklayıp, bugünlerin acısını hep birlikte unutacağız...
Bir de sizin gibi bir dostu olduğu için çok şanslı olduğunu iletin arkadaşınıza. Çoğumuz bu süreci ailelerimizle hatta eşlerimizle bile taşımakta zorlanıyorken, siz dostu olarak yanındasınız. Böyle durumlarda kimin elini tuttuğumuz çok önemli...
Arkadaşimda 7-8 haftalık kaybetti. Eltinizin ilk ve ikinci hamileliği arasında ne kadar bir süre var? Yaşı kaç? Teşekkür ederim herşey için. .. Arkadaşımı buraya üye olup aranıza katılması için ikna edeceğim. O kadar pozitif ki ortam bi daha dogurasim geldi:)))Benim eltimde kan uyuşmazlığı var ilk bebeği 7-8 haftalıkken düştü sonra iğne vurdular şimdi 2 yaşında bir oğlu var ve 36 haftalık kızına hammile bu ay sonuna doğru doğum yapacak korkulacak birşey yok canım
Bu kadar ilgilenip bana upuzun yazdiginiz için kocaman teşekkür ederim. Yazdıklarınızı not ettim bunları paylaşacağım. Yalnız onunda iltihabi ve miyonlari var. 40 yaşında hamile kaldı ve onda da kan uyuşmazlığı ile karşılaştı. Ikinci bebek denemesi için ne kadar süre uygundur? Doktor tutmaz demiş yine hamile kalırsan bu 4 ay içinde. Bu doğru mudur? Birde bende yılda sadece iki kez adet görüyordum. Kendimi anlatıyorum ona. Umudunu kesme diyorum. Selamlarinizi iletecegim selametle kalın. ..
Arkadaşimda 7-8 haftalık kaybetti. Eltinizin ilk ve ikinci hamileliği arasında ne kadar bir süre var? Yaşı kaç? Teşekkür ederim herşey için. .. Arkadaşımı buraya üye olup aranıza katılması için ikna edeceğim. O kadar pozitif ki ortam bi daha dogurasim geldi:)))
şimdi kilolarımla boğuşuyorum 4-5 kilo atmam lazım işe yürüyerek gidiyorum ama uyuz oluyorum
Bu kadar ilgilenip bana upuzun yazdiginiz için kocaman teşekkür ederim. Yazdıklarınızı not ettim bunları paylaşacağım. Yalnız onunda iltihabi ve miyonlari var. 40 yaşında hamile kaldı ve onda da kan uyuşmazlığı ile karşılaştı. Ikinci bebek denemesi için ne kadar süre uygundur? Doktor tutmaz demiş yine hamile kalırsan bu 4 ay içinde. Bu doğru mudur? Birde bende yılda sadece iki kez adet görüyordum. Kendimi anlatıyorum ona. Umudunu kesme diyorum. Selamlarinizi iletecegim selametle kalın. ..
Arkadaşimda 7-8 haftalık kaybetti. Eltinizin ilk ve ikinci hamileliği arasında ne kadar bir süre var? Yaşı kaç? Teşekkür ederim herşey için. .. Arkadaşımı buraya üye olup aranıza katılması için ikna edeceğim. O kadar pozitif ki ortam bi daha dogurasim geldi:)))
İltihabın sebebi belli mi? Aslında kendisi gelse, birebir konuşsak, yalnız olmadığını bilse, hiç değilse doğal yolla hamile kalmanın ne büyük bir avantaj olduğunu anlatsak ona...
4 ay ortalama bir zaman. Eğer kendini bırakmak yerine toparlanıp yeni bebek için güç toplamaya çalışırsa daha kısa sürede iyileşir. Annelik en alt noktada enerji işi. Stres yapmadan, beslenmesine ve hareketliliğine dikkat ederek sakince ön hazırlıklarını tamamlarsa kendisi için bir mucize hikayesi yazabilir.
Dilerseniz siz de katılın aramıza. Hem biz sizin tecrübelerinizden yararlanırız, hem belki sizi ikinci bebeğe ikna ederiz
ilk bebeğini 30 yaşında dünyaya getirdi 2012 de şimdi 32 yaşında oğlu eylülde 2 yaşını dolduracak kendisi de bu ayın sonunda doğum yapacak
Yahu yap şu karbonatlı suyu. Uğraşmadan gidiyor, inan bak. Ben bırakalı ne kadar oldu, hala yavaş yavaş veriyorum. Bir de geçen gün Miranda tavsiye etti, yeşil çay iç diye. Ben bir de bağımlı oldum, her gün yarım paket çikolata yiyorum, ona rağmen gidiyor kilolar. Haftada yarım kilo ama gidiyor. Ne eskisi gibi yürüyorum, ne beslenirken dikkat ediyorum. Ne yiyeceğimden geri kalıyorum... Hadi ben de eşlik edeyim sana, beraber verelim o kiloları
Iltihabin sebebini ayrıntılı bilmiyorum. Ama kesinlikle onunla konuşup buraya üye olması için ikna edeceğim. Stres doğru bir tespitiniz. Çünkü her ay yumurtlama döneminde acaip strese giriyor. Inşallah o da mucizesini kucağına alıp bu yüce ve güzel duyguyu yaşar.
Bu arada benim 4 tane çocuğum var. En küçüğü 2 en büyüğü 9 yaşında. Doktorlar hiç âdet gormedigim için bana genç kizligimda hiç çocuğun olmaz demişti. Elbette ki inanç ve stressiz olunca benimki kabullenisti bu arada herşey güzel oluyor. Elimden geldigince yardimci olmaya çalışırım tüm gönlümle. Sıcak karsilamaniz için binlerce teşekkür hanımlar. Sağlıcakla kalın. ..
Yahu yap şu karbonatlı suyu. Uğraşmadan gidiyor, inan bak. Ben bırakalı ne kadar oldu, hala yavaş yavaş veriyorum. Bir de geçen gün Miranda tavsiye etti, yeşil çay iç diye. Ben bir de bağımlı oldum, her gün yarım paket çikolata yiyorum, ona rağmen gidiyor kilolar. Haftada yarım kilo ama gidiyor. Ne eskisi gibi yürüyorum, ne beslenirken dikkat ediyorum. Ne yiyeceğimden geri kalıyorum... Hadi ben de eşlik edeyim sana, beraber verelim o kiloları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?