- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #18.981
Bana gelince... Dediğim gibi sesli düşünerek yazıyorum, fırsatınız oldukça yorumlarınız, fikirleriniz çok önemli...
Hayal meyal okuduklarımda yeni tedavi ne olacak, dondurulmuş vardı değil mi mesajları hatırlıyorum...
Dondiriklerimizden 2 tane daha var... 6 günlükken girdikleri dondurucuda bu ay sonu 1 yılları dolacak. Koskoca 1 yıl içinde transfere hazırlanıp 2 kez tedaviyi yarım kesmiş, ancak geçen ay akışına bırakıp 2 dondiriği alıp evimize gitmiştik... Sınıfta kalmıştıkİlk iki tedavide söz dinlemeyen yumurtalara söz dinletememiştik yarım bırakmıştık, transferi geçen ay doğal periyotu takip edip gerçekleştirmişlerdi... Daha önce dediğim gibi bir sürü şey yaşandı... Belki istisnai, belki bana denk gelen şeyler olmuştur hem bu nedenle hem aynı merkezde olduğumuz kimsenin aklını karıştırmak istemediğim için detaylandırmıyorum.
Açıkcası ilk fikrim eğer negatif olursa 2 dondurulmuşun biraz daha beklemeye devam etmesi yönündeydi fikrim. Ancak 1 yılları doluyor, yeniden dondurucuda tutulması işlemleri ücretlendirmesi vs yapılacak. O arada başka merkeze doktora gidersem sonra onlar ne olacak... Hamile olursam da ne olacak, hamile olmazsam da ne olacak. Dönüp dolaşıp kürkçü dükkanı olmasın, bu arada da boşuna ücret ödemeyeyim diyerek fikirler uçuştu.
Sonra negatif görüşmesine gittiğimde kızgın olsam da bazı şeyleri tekrar dinledim. Talihsiz gelişmeler yaşanmasaydı da negatif olabileceğini baştan bilen olgunlukta olmak iyi mi kötü mi bilmiyorum. Hal böyle olgun olgun olunca, fikirleri dinledikçe bu kez kararlar havada uçuştu.
41 kere maşallah yaşıma da geldim geçen ay Tek net şey bu...
Belirsizlik ise devam ediyor... Şimdilik 3 alternatif sunuyorum kendime;
1. Bu kez talihsiz detayları yok ederek son 2 taneyi aynı yerde dene bitsin, tilki dükkan vs. ilişiğin kalmasın...
2. Yeni merkezi seç, yeni doktorla 1 kez daha tedavi dene, yumurtalar varken sonra keşke dememek için şansını kullan...
3. Laparoskopi ile tüplere baktır, iyiyse temizlesinler doğal dene, kötüyse alsınlar kalan dondirikleri son şans kullan...
Dezavantaj-Avantaj
1. Merkezdeki bir çok kişiye kızgınım ama üstesinden gelebilirim. Ancak bunca şeyden sonra güven sorunu oluşur mu? Denenecek her yöntem denendi şimdi 21. günden iğne ile baskılama işi iyi midir soru işaretleri... İyi ise niye daha önce yapmadık sorularını bertaraf edebilir miyim... Avantajı son 2 dondirik transferiyle ilişiği bitirmek, boşu boşuna 1 yıl uzatmak için dondurma parası vermemek, dondurulmuş transferinin daha uygun ve kolay olması....
2. Yeni merkeze, yeni doktora kendini anlat, ah anlatmadan önce seçim yap neresi olacak karar ver, seçtik mi sonra yaşananları anlat, karşındakini anla, doktoru tart, iletişim kur... Bir sürü e bunlar eski, işte bizim klinikçe değerlendirilmeli o yüzden yeni test vs. dertleri, gel gitleri... Uğraşmak istemiyorum şu an. Hatta şu an değil her anAvantajı: 2 dondirik bekliyor rahatlığı ile yeni bir yeri deneme kolaylığı... Keşke dememek için fırsatı kullanıp yumurta değerlendirmek.
3. 2012 Aralık ayında olabilecekken aman zaman kaybetmeyelim demişken şimdi ameliyat olmak bana abesle iştigal gibi geliyor. Gerçi o zaman bu kararı alırken istikrarlı yumurtlamayı bilmiyorduk... Ancak ameliyatın rezervlere iyi gelmediği de söyleniyor, şehir efsanesi mi bilmem... İyiyse temizlenir, kötüyse zaten içimde kalmasın alsınlar diyorum ama genelde almayıp bağlantıyı kesiyorlarmış. E o zaman yumurtaları riske atmış oluyorum, diğer taraftan "ya temizlenirse" o zaman doğalı kaçırıyoruz... vs vs... Avantajı var mı bilmiyorum))
Çok uzun yazdım... Çok sesli düşündüm sankiBilemedim saldım çayıra... Bilen varsa öne çıksın
Bir 10-15 günüm var karar vermek için....
Mevcut doktorum rahim içinde sıvı olmadığına emin... Ama yine de histeroskopi sonrası yapışıklıklar vs. nasıl bilmek için ya yeniden histeroskopi ya da HSG ile anlamak istiyor. Rahim içinde iltihap ihtimaliyle antibiyotik tedavisini yeniden regl ile uygulamak istiyor.
Regl olduğumda HSG için randevu alıp sonra bilgi vermeliyim ki aynı gün ilaçlarlar başlasın... 1 ay ilaçların sonrasında durum neyse ona bakıp ilerlemek var..
Öf... keşke demeyeceğimi bilsem bugünden şeytan diyor kiay yeter galiba kendimden sıkıldım hahahaha ben en iyisi bir tatil programlayayım antibiyotiklerimi denize nazır içerim
Bu tatil sana fazla gelmiş anlaşılan
Hareketsizlik kadar fazla enerji de kafa karıştırıyor.
Madem 10 - 15 gün süren var, kararını uygulamaya koymak ta uzun zaman almayacak 1 hafta hiç düşünme bunları. İşlerini hallet, bahçenin keyfini çıkar, tosbiklerinle oyna. Bir haftanın sonunda yazarak bir değerlendirme yap, kararın ortaya çıkacaktır. Hiç değiştirmeden uygulamaya koy. Sonrasında da düşünme öyle miydi, böyle miydi diye. Aslında öncesinde çığlık terapisi yapsan o da rahatlatır seni ama kimsenin olmadığı bir yer bulman gerek. Meraklıların saçmalıklarına maruz kalma diye. Fikir işte. Benim ihtiyacım var da böyle bir şeye.