Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım sağol güzel dileklerin için ama gerçekten mi düşmüş merak ediyorum laboratuvar hatasımı yoksa inşallah doğrudur

ensucum hayırlı olsun tedavin inş bize bu kez güzel haberlerini yazacaksın
sanırım bu sefer 5. günü transferimi oldu...
dikkat et kendine canım öpüyorum....

herkeslere kocaman bi merhaba,

kizimdan ilk defa firsat bulup girebildim. burasi ne hale gelmis boyle. Tlfonda acmiyor artik.

neyse biz 3,5 haftalik olduk. normal dogumla dunyaya geldi minigim. biraz problemler yasadik ama cok sukur buyudukce
hersey duzene giriyor. bir an bile kucagimdan birakasim yok. suslu puslu olan ben butun gunumu esofmanla geciriyorum. dogum aninda ve butun lohusaligimde dua ettim. Rabbim isteylen herkese ver kimseleri mahrum birakma diye. Allahim kabul etsin. dogumdan sonra hic ama hic yatmadim desem yeridir. simdi de kosusturmadan yatamiyorum
gecmisi okuyamadim umarim hamile haberleri vardir.

hepinizi sevgiyle kucakliyor selamlarimi yolluyorum. tez zamanda yine gorusebilmek umidiyle :)

Selcanim gule gule buyut bebegini hic kucsgindan birakma canim doya doya yasa anneligini darisida isteyenlerin basina olsun..

Aslında istenen her testi hem doktorun tavsiye ettiği, hem bizim güvendiğimiz yerde yaptırıp karşılaştırmak lazım. Ama dediğim gibi test yöntemleri farklıysa sonuçlar da farklı çıkacak ve kafa bulandıracak. Ben de kendim için AMH testine takılmış durumdayım. Çünkü Edirne' de kan alındı, İstanbul' a gitti, oradan Ankara' ya sevkedildi. Bir ara sırf merakımdan tekrar yaptıracağım.

Hoşgeldin. Allah analı- babalı büyütmek nasip etsin, bahtı da getirdiği sevinç kadar güzel olsun. Maşallah diyelim, nazar değmesin. Bizim yerimize de kokla o dünya güzelini. Sevgiler bizden size gelsin

Canım güle güle büyüt miniğini sağlıkla huzurla mutlulukla...

tebrik ederim selcancım.
Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler nasip etsin yavruna tüm ailenle birlikte inşallah.
ben de ani bir karar ile tüp bebek tedavisine daldım ve sonucu almama 2 günüm kaldı.
peşinden yetişebilirim belki:))

selamlar,
Dün siteleri karıştırırken AMH testi ile ilgili de birşeyler okumuştum onları yazayım dedim:))
AMH testi tek başına çok anlamlı bir test değilmiş.Yani AMH değerinin iyi olması yumurtaların kaliteli olduğunu göstermezmiş direk olarak.Yani tam tersi de doğru bu durumda.Kötü çıkmış olan bir AMH değeri de o kadının tüm yumurtaları kalitesiz olacak diye bir sonucu çıkarmıyor.Şans yaşla birlikte dramatik olarak düşüyor bu acı bir gerçek ama anladığım herşeyin de sonu değil.FSH bile tek başına anlamlı bir değer değil.
Aslında önemli olan ultrasonla gözlenen antral folikül sayısı ile birlikte tabi normal seyirlerde FSH ve diğer hormonlar.
Daha önce yaptırmışmıydın kaç çıkmıştı sonucun?

evet benimde kafam çok karışık bugün test sonuçlarını memorıale mail attım bugün yarın ararlar bakıyım ne diyecekler

Hayirlisi olsun bazi miyomlar hamilelige engel olmuyor hatta yanlis hatirlamiyorsam pufy arkadasimizinda vardi ..seninde insallah gebelige engel cinsten degildir..
teşekkür ederim arkadaşım dr de engel değil demişti ama aldığım negatiften sonra iyi bir muayene olup sonucunu istediler adetim geçsin baktıracam

canım gözün aydın hayırlı uğurlu olsun allah bebeişine sağlıklı güzel bir hayat nasip etsin inşallah yazdıklarını okurken gözlerim doldu bencede bebişini kucağından bırakma doya doya o mutluluğun tadını çıkart allah analı babalı uzun yıllar nasip etsin selamlar

Bugünde bu haberi sizler için kopyaladım, malum hepiniz benim nazarımda müstakbel ANNE adaylarısınız.

Ultrasonda "bebeğimin kulağı kepçe mi" diye bakıyorlar
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, günümüzde "Eli ayağı düzgün mü, kime benziyor, kulağı kepçe mi?" gibi tıbbi olmayan gerekçelerle bebeğin ultrasona maruz bırakıldığı bildirildi.
3 Eylül 2014
1
Paylaş
Uslu, gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibinin olumsuz bir durum olmadığı sürece en fazla üç kez yapıldığını ifade etti.

Söz konusu ülkelerde, 11-14'ncü haftada ense kalınlığına, 18-22'nci haftada anatomik gelişimine, gebeliğin son döneminde de bebeğin ters gelip gelmediğine bakıldığını dile getiren Uslu, Türkiye'deki hamilelerde ultrason kullanım sıklığının dünya standartlarının çok üzerinde olduğuna dikkati çekti.
Türkiye'de hamile, her doktora gittiğinde bebeğe ultrasonla bakıldığını ifade eden Uslu, "Sanki ultrasonun hiç zararı yokmuş gibi bazen dakikalarca, 'Bebeğin eli ayağı düzgün mü, bebek kime benziyor, kulağı kepçe mi?' gibi tıbbi olmayan gerekçelerle bakılır oldu ülkemizde" diye konuştu.
ÇOK SAYIDA HASTALIK NEDENİ
Uslu, ultrasonla yapılan tetkiklerin iki dakikadan fazla olduğu ve sık sık tekrarlandığı durumlarda hayvanlarda yapılan deneylerde ciddi olumsuz etkiler görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Ultrason dalgaları, henüz gelişmemiş fetüsün dokularında ısınmaya yol açmakta, düşük doğum ağırlığı ve işitme bozukluğu gibi pek çok hastalığa neden olmaktadır. 10 yıl önce ABD'de bile her 10 bin çocuktan biri otistik doğarken günümüzde bu sayı 200'de 1 çocuğa kadar inmiştir. Bu artışın nedenleri arasında da hamilelere sıklıkla yapılan ultrasonlar olduğu düşünülmektedir. Bebeklerin ve annenin sağlığı için ultrason sıklığında fayda-zarar analizini yaparak gereksiz ultrason çekimlerinden sakınmamız gerekir. Ultrason zararsız değildir. Bu asla unutulmamalıdır."
Ultrason zararının sadece hamileler için göz önünde bulundurulmaması uyarısında bulunan Uslu, herhangi bir hastalık durumunda dahi ultrason gerekli olmadıkça çekilmemesi gerektiğini kaydetti.

Selcannn canım
Çok çok çok güzel haberler bunlar, sık sık bizleri haberdar et fırsat buldukça.
ALLAH'ım prenses kızını sana bağışlasın, analı-babalı büyütün..
Teyzeleri içinde koklaya koklaya öp güzel kızımızı, sevgiler.......

Evet, bunları ben de okumuştum. Benim takıldığım nokta, nakil esnasında, kan değerlerinin yanıltıcı olabilecek kadar değişmesi. Ve benimki hem epey gezdi, hem epey bekledi. O nedenle sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Yoksa rezervimin düşük olduğu ultrason kontrollerimde de çıkıyor. Son bir yıldır en fazla üç folikül üretebildim, ondan da bir yumurta alındı. Nisan ayında yapılan testin sonucu <0,01...

Doktorlar açısından "alet işler, el övünür" durumu. Kulağı kepçe mi sorusuna cevap arayan anneler için de "bulmuş ta buluyor" deyimi aklıma geldi. Bir tane daha var da ayıp.

öyle ise testi tekrarlatman makul gibi gözüküyor canım.
dr.un da AMH Adeğerinin önemli olduğunu mu vurguluyor acaba.
ben daha önce gittiğim dr. azorla eklettirmiştim yapılacak testler arasına.
bu tüp bebek tevavisi başlangıcında da yeniden test mest yapılmadı.direk yumurtaların kontrolü doğrultusunda aniden o gün tedaviye başladım.
yani AMH değerini çok önemli görüyordum ve dr. ların pek üzerinde durmaması şaşırtmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…