- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #19.341
bizim ülkemizde bıraksan hepimiz hergün ultrasona gireriz gibi:))Bugünde bu haberi sizler için kopyaladım, malum hepiniz benim nazarımda müstakbel ANNE adaylarısınız.
Ultrasonda "bebeğimin kulağı kepçe mi" diye bakıyorlar
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, günümüzde "Eli ayağı düzgün mü, kime benziyor, kulağı kepçe mi?" gibi tıbbi olmayan gerekçelerle bebeğin ultrasona maruz bırakıldığı bildirildi.
3 Eylül 2014
1
Paylaş
Uslu, gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibinin olumsuz bir durum olmadığı sürece en fazla üç kez yapıldığını ifade etti.
Söz konusu ülkelerde, 11-14'ncü haftada ense kalınlığına, 18-22'nci haftada anatomik gelişimine, gebeliğin son döneminde de bebeğin ters gelip gelmediğine bakıldığını dile getiren Uslu, Türkiye'deki hamilelerde ultrason kullanım sıklığının dünya standartlarının çok üzerinde olduğuna dikkati çekti.
Türkiye'de hamile, her doktora gittiğinde bebeğe ultrasonla bakıldığını ifade eden Uslu, "Sanki ultrasonun hiç zararı yokmuş gibi bazen dakikalarca, 'Bebeğin eli ayağı düzgün mü, bebek kime benziyor, kulağı kepçe mi?' gibi tıbbi olmayan gerekçelerle bakılır oldu ülkemizde" diye konuştu.
ÇOK SAYIDA HASTALIK NEDENİ
Uslu, ultrasonla yapılan tetkiklerin iki dakikadan fazla olduğu ve sık sık tekrarlandığı durumlarda hayvanlarda yapılan deneylerde ciddi olumsuz etkiler görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:
"Ultrason dalgaları, henüz gelişmemiş fetüsün dokularında ısınmaya yol açmakta, düşük doğum ağırlığı ve işitme bozukluğu gibi pek çok hastalığa neden olmaktadır. 10 yıl önce ABD'de bile her 10 bin çocuktan biri otistik doğarken günümüzde bu sayı 200'de 1 çocuğa kadar inmiştir. Bu artışın nedenleri arasında da hamilelere sıklıkla yapılan ultrasonlar olduğu düşünülmektedir. Bebeklerin ve annenin sağlığı için ultrason sıklığında fayda-zarar analizini yaparak gereksiz ultrason çekimlerinden sakınmamız gerekir. Ultrason zararsız değildir. Bu asla unutulmamalıdır."
Ultrason zararının sadece hamileler için göz önünde bulundurulmaması uyarısında bulunan Uslu, herhangi bir hastalık durumunda dahi ultrason gerekli olmadıkça çekilmemesi gerektiğini kaydetti.
Kuşumm, nasılsın ?Doktorlar açısından "alet işler, el övünür" durumu. Kulağı kepçe mi sorusuna cevap arayan anneler için de "bulmuş ta buluyor" deyimi aklıma geldi. Bir tane daha var da ayıp.
Bazen var yaa öyle anneler görüyorum ki, çekip çocuğu elinden alıveresim var " sen hak etmiyorsun O'nu" diye bağırarak............. Hatta saçlarını yolma fantazileri bile gözümün önünden geçmiyor değil...Doktorlar açısından "alet işler, el övünür" durumu. Kulağı kepçe mi sorusuna cevap arayan anneler için de "bulmuş ta buluyor" deyimi aklıma geldi. Bir tane daha var da ayıp.
Boşver sen AMH-FSH vs.yiEvet, bunları ben de okumuştum. Benim takıldığım nokta, nakil esnasında, kan değerlerinin yanıltıcı olabilecek kadar değişmesi. Ve benimki hem epey gezdi, hem epey bekledi. O nedenle sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Yoksa rezervimin düşük olduğu ultrason kontrollerimde de çıkıyor. Son bir yıldır en fazla üç folikül üretebildim, ondan da bir yumurta alındı. Nisan ayında yapılan testin sonucu <0,01...
Kuşumm, nasılsın ?
Ne zamandır görüşemedik.
Boşver sen AMH-FSH vs.yi
Bul hepimiz için eski bir EBE, topikçe muayene olalım, seneye varmaz hepimiz alırız bebişleri kucağımıza.
Kelin merhemi olsa............Ah o ebeyi bi bulsam, maaşla iş vereceğim :)
Senin varsa bildiğin birisi, hemen gidelim. Komşumun birisi kupa çekiyor burada. Faydası olur mu bilmiyorum ama bu defa da tutmazsa deneyeceğim bir kere. Aklım kalmasın hiç değilse.
Site konusunda aynı fikirdeyim, hiç giresim gelmiyor.İyiyim, sen nasılsın? Site değişince tadı kaçtı, eskisi gibi giremiyorum. Ufaklıklar da ayaklandı, peşlerine koşmaktan helak oluyorum
Ben 3 yıldır bekliyorum Pervin. Saldım çayıra mevlam kayıra gitmiyorum artık Dr.a,bende denıyorum arkadaslar 6 ay oldu ama henuz tutan bısı yok,doktor mu degıtırsem acaba...
cok streslı bır durum her ay dumura ugramaktan bıkıyo ınsan sızın yas kac ısmıhan sultanBen 3 yıldır bekliyorum Pervin. Saldım çayıra mevlam kayıra gitmiyorum artık Dr.a,
Başka bir Dr.a görünmekte fayda vardır mutlaka
Kelin merhemi olsa............
Bulsam EBE'yi hepinizle paylaşırımda, senden medet umdum ben canımıniçi
Site konusunda aynı fikirdeyim, hiç giresim gelmiyor.
Ömrünü yedi bu kediler, yeter artık evlatlık ver birilerine , çocuğuna enerjin kalmayacak bu gidişle.
Insallah....Sana Ikiz yakisir. Kediler kopekler ve bebekler.....Muhtesem bir manzara.....İkiz doğurmak istiyorum. Düşün bendeki enerjiyi
Aslında istenen her testi hem doktorun tavsiye ettiği, hem bizim güvendiğimiz yerde yaptırıp karşılaştırmak lazım. Ama dediğim gibi test yöntemleri farklıysa sonuçlar da farklı çıkacak ve kafa bulandıracak. Ben de kendim için AMH testine takılmış durumdayım. Çünkü Edirne' de kan alındı, İstanbul' a gitti, oradan Ankara' ya sevkedildi. Bir ara sırf merakımdan tekrar yaptıracağım.
Bazen var yaa öyle anneler görüyorum ki, çekip çocuğu elinden alıveresim var " sen hak etmiyorsun O'nu" diye bağırarak............. Hatta saçlarını yolma fantazileri bile gözümün önünden geçmiyor değil...
RABBİM'in vardır bildiği, lakin insan dayanamıyor işte.
Arkadaslar ensudan haber alan varmi?
Günaydın hanımlar. Site, mesajımı yemiş
Bugün müjdelerle dolu, unutulmayacak bir gün olsun...
Canlarımm
Gününüz aydın olsun !
herkes iyidir umarım, bolca öpüldünüz
Boşver sen AMH-FSH vs.yi
Bul hepimiz için eski bir EBE, topikçe muayene olalım, seneye varmaz hepimiz alırız bebişleri kucağımıza.
İyiyim, sen nasılsın? Site değişince tadı kaçtı, eskisi gibi giremiyorum. Ufaklıklar da ayaklandı, peşlerine koşmaktan helak oluyorum
Günaydın hanımlar. Site, mesajımı yemiş
Bugün müjdelerle dolu, unutulmayacak bir gün olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?