• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaşından sonra hamilelik...

Ben niye böyle mıymıy oldum yaa daha 28 yaşındayım yeni bebeğim oldu ben hasta gibiyim sanki belim agriyor gogsum agriyor popom agriyor uykusuzluk ve tek basima hersey beni zorladi yasim biraz daha ilerlerse ne olacaktim dokuluyorum resmen diyorum kendime 😔 bir daha bebek istersem nasil olacak diyorum . 2. Ayimizdayiz kendimi hala toparlayamadim. Biri 4 saat bebege baksa da bi uyusam ya

Aylik koruyan igneler sigara icenlerde damarlari daraltiyormus dedi doktorum.Bu konu hakkinda bilgisi olsn var mi?Gunde bes sigaradan fazla icenlerde kullanmiyorum demisti

35 yaş üstü sigara içenler de riskli aynı hapta olduğu mantıkla. Sebep östrjen hormonu. Sadece progestron içeren minipill haplar var. Oda ülkemizde yok maalesef. 35 den sonra kadına sadece spiral kalıyor oda bende aşırı kanama yaptı, çıkartmak zorunda kaldım.

Yahu bende diyorum ki açın okuyun, hiçbir korunma yöntemi %100 korumaz. 2 yöntemi aynı anda kullansanız dahi minicik bir hamile kalma ihtimaliniz var. Bununda kime denk geleceği belli olmaz. Aynı şekilde bu yıllık iğnelerde de var, göbeğini bağlatma (?) dediğiniz tüpleri bağlatma işleminde dahi hamile kalma ihtimali var. Açın okuyun, çıkışmanıza hiç gerek yok. Üslubunuz yanlış, bilmediğiniz bir konuda bu kadar azarlayıcı konuştuğunuz için uyarmak istedim.
Siz beni alıntılayıp beğenmedim koyunca problem yok ama ben yapınca var öyle mi? Eğer rahatsız oluyorsanız gözardı edebilirsiniz, ben bana verilen hakkı kullanıyorum zira site kurallarında "Aneksenamunnn hanımı alıntılmayacaksınız, o size beğenmedim atabilir ancak siz atamazsınız" gibi bir kural göremedim, eğer böyle bir kural varsa zahmet olmazsa alıntılayabilir misiniz? Muhatap olmak istemiyorsanız beğenmedim atıp gözardı edebilirseniz sevinirim, iyi günler.
Valla okumakla uğraşamıcam iyi günler

Bence kesinlikle annenin enerjisiyle alakalı.2 cocugum var 30 yasındayım benim için mümkün olan bişey değil bir cocuga daha bakmak 40 larda. Ama size bu ışık var bence ❤️ Çokta güzel olur

Sağlıkla kucağınıza alın insallah yaşa takılmayın. Allah verdiyse bir bildiği vardır 🙏💕

40 yaşındayım ve 6 haftalık hamileyim. 2 kızım var 8 ve 10 yaşlarında. Daha eşime söyleyemedim, tam kızları büyüttük gezeriz tozarız diye planlar yaparken büyük bir şok yaşadım. Bu yaştan sonra yapabilir miyim, zor olurmu düşünceler sardı beni. Varmı aranızda 40 tan sonra doğum yapan?
Kayınvalidem, en küçük görümcemi 43 yaşında doğurmuş, menopoza girdiğini sanmış, birkaç ay sonra hamile olduğunu farketmiş. kayınbabamda 50 yaşında falanmış o zaman.

40 yaş annelik için çok da geç değil. 40 yaşında ilk cocugunu kucağına alan bir sürü kadın var. Ben mesela 36 idim, eşim de 40 ini yarilamisti çocuk sahibi olduğumuzda. Yaşa bağlı riskler elbette var, ancak iyi bir hekim takibiyle, mümkünse perinatolog, sürecinizi rahat ve güvenli geçirebilirsiniz. Ekonomik olarak karşılayabilecek gucteyseniz naçizane onerim ikili tarama testi vakti geldiğinde direk fetal DNA yaptirmaniz. Fetal DNA kromozomal anomalileri %99 oranında tespit eden bir kan testi. Benim ikili taramada riskim çok yüksek çıkınca o dönem takibimi yapan doktor çocuğumun kromozomal anomalisi olabileceğini söyleyen kayıtsız üslubuyla bizi çok üzmüştü. Bu test sayesinde derin bir nefes aldık. Bir süre sonra da doktorumu degistirdim. Doktorunuzu çok çok iyi seçin. O kadar önemli ki hamilelikte.

Bunları soyledikten sonra asil demek istediğim şeye geleyim. Konu 40 yaşında anne olmaktan ziyade, sizin buna enerjiniz var mı, bence en önemli soru bu. İki çocuk buyutmussunuz, 8 ve 10 yaşlarında. En rahat edeceğiniz dönemdesiniz. Yeniden bir yenidogan ve onun ozbakimi, sizin yorgunlugunuz, ev eş ve diğer çocuklar, en aşağı 2,3 sene daha yoğun efor gerekli..Desteginiz olacak mı? Anneniz ya da kayinvalideniz gelip sizle bir süre kalacak mı? Ben kendi adıma konuşayım, tek çocuğum var ve 8 aylık. Hala kendimi toplayamadim. Kendime ayirabildigim 1 saatim bile yok..ki benim annem de yanımda olduğu halde. O kadar basit şeyler istiyorum ki mesela, yanıma bir bardak çay alıp bir bölüm dizimi izlemek gibi. O bile mümkün olmuyor. Bağışıklık sistemim çöktü, her ay gözümde arpacık cikiyor. Vücudumun her yeri kırılıyor. Çocuğu kucağımda taşımaktan kalıcı bel ağrım başladı. Hiçbir şeye vaktim yok.

Ha şunu da belirtmek isterim. Kimi kadın vardır hem calisir hem evin işlerini halleder hem de 2 çocuk buyutur. Biraz enerji biraz mizaç ve kapasite meselesi. Benim o kadar kapasitem yok açıkçası, bir taneyi zor büyütüyoruz😀 demem o ki anlayışlı bir eş ve yardıma ihtiyacınız olduğu her an koşup gelebilecek biri varsa, sizin de buna isteğiniz ve enerjiniz varsa, ne mutlu, sağlıcakla gelsin♥️

40 yaşındayım ve 6 haftalık hamileyim. 2 kızım var 8 ve 10 yaşlarında. Daha eşime söyleyemedim, tam kızları büyüttük gezeriz tozarız diye planlar yaparken büyük bir şok yaşadım. Bu yaştan sonra yapabilir miyim, zor olurmu düşünceler sardı beni. Varmı aranızda 40 tan sonra doğum yapan?
Bencw bebek doğunca iyi ki olmuş. Meğer ne kadar çok bebek ozlemisiz diceksiniz. Hem çocuklar büyük kolay büyür bu bebek. Maddi sıkıntı falan yok sanrim. Geliri olmayan insanlar üç beş tane peş peşe doguruo. Bence bu bebek çok kolay çok güzel büyücek öyle hissediyorum. Allah bağışlasın. Sağlıkla huzurla büyütün.

Naptin haber et bize:)

Hayatımda sizin gibi afedersiniz dengesiz asalak birini görmedim yorum yazarken bile dusunmemissiniz birde karşımızdakine akıl veriyorsunuz..keşke anneniz sizi aldirsaydi..insanlara böyle büyük bir günahı nasıl söylersiniz sizemi kalmış..kadın sanki 60 yaşında gayet güzel bir yaşta hamile kalmış insallahta sizin gibi cahillerin ağzına bakıp aldirmamaistir....bidaha yorum yaparken aklinizla yapın başka ni yerinizle degil

Ben 32 yaşındayım bebek beni 40 yaptı :D asla doğurmazdım. Bebek aşırı enerji ve sabır isteyen bir şey.

Konunun üzerinden 2 sene gecmis bebek büyümüştür de gerci :D
Yengem 40 küsür yasindayken 3.cocugunu dogurdu. Amcam 50nin uzerindeydi. Suan kiz 12 13 yasinda amcam ise 65 yasinda :D
Tam ona dede diyecek yasta ama aradaki fark bunlar 2 erkek cocuktqn sonra illa kiz da olsun diye isteyerek yaptilar. O da erkek olsa ne olurdu bilmiyorum :D

40 yaş nedir ki? Allah sağlık sıhhat versin önemli olan o. ben de 37 yaşındayım ama kendimi hiç öyle hissetmiyorum ve 40 yaşıma geldiğimde Allah izin verirse ben de hamile kalmakistiyorum :) Hayırlı uğurlu olsun :)

Back
X