- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
Sahi miBen 58 yaşında üçüz doğuran biliyorum. Nasıl oldu bilmiyorum mucize heralde.

ilk çocukta 35 den sonrası riskli deniyor da

Ben korkuyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sahi miBen 58 yaşında üçüz doğuran biliyorum. Nasıl oldu bilmiyorum mucize heralde.
Benim teyzem doğurdu 40 yaşlarında. 2 oğlu vardı sonra hamile kaldı. Bir öğrendiki ikizlermiş onlarda erkek. Çok büyük şok yaşadı. İkizlerden sonra kişiliği değişti resmen40 yaşındayım ve 6 haftalık hamileyim. 2 kızım var 8 ve 10 yaşlarında. Daha eşime söyleyemedim, tam kızları büyüttük gezeriz tozarız diye planlar yaparken büyük bir şok yaşadım. Bu yaştan sonra yapabilir miyim, zor olurmu düşünceler sardı beni. Varmı aranızda 40 tan sonra doğum yapan?
Doğurmak istiyorsanız doğurun.Eşime bugün söyledim, senin kararın önemli olan dedi, düşüneyim dedim bende kafam karışık.
Bende 37 yim, bir sene daha erteliyorum korkumdan :)Doğurmak istiyorsanız doğurun.
Diyelim benim gebeliğim 40 yaşında olsa gene de doğururum. Sırf baş edemezsin derler diye anne olmaktan vazgeçmem. Ayrıca herkes hop diye istediği yasta hamile kalamıyor. Burası Alice Harikalar Diyarı değil. Her istediğimiz hemen anında olmuyor. Bazen anne olmak için 5 yıl 10 yıl bekleyen var. Belki 40larda evlenen var. Şartlara göre esnemek lazım.
Eskiden çoğu kadın 20li yaşların ilk yarısında evlenirdi. 30 üstüne kadar çocuklarını dünyaya getirmiş olurdu. Devir değişti.. kadınlar artik 20lerin sonunda 30larda 40larda evleniyor. Belki öyle tercih ediyor.
Mesela ben 37 gibi çocuk istiyorum inşallah.
37 bazılarına göre anne olmak için geç bir yaş diye ne yapayım çocuğum olmasın mı? Bu kadar elalemden korkmayın.
Hayat sizin; karar sizin.
Ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman olsun..Bende 37 yim, bir sene daha erteliyorum korkumdan :)
Orası öyle, bakalım kısmet :)Ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman olsun..
Teknoloji bilim çok ilerledi.
Ben 45 yaşına kadar doğuran kadınlar duyuyorum.
Ki normal kadınlar ünlüler değil:)
Sağlığınız için risk varmıymış?Eşime bugün söyledim, senin kararın önemli olan dedi, düşüneyim dedim bende kafam karışık.
Canım yine de çok ertelememekte fayda var.Ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman olsun..
Teknoloji bilim çok ilerledi.
Ben 45 yaşına kadar doğuran kadınlar duyuyorum.
Ki normal kadınlar ünlüler değil:)
Yaa ayıplayan olmaz mı ama anne olmuş diye değil nikahlı kocasıyla seks yaptığı icin ayıplanıyor.Şu yaşımdayım hiç ayiplayan görmedim, duymadım.
Ne gibi bı ayıplamayı uygun görmüşler. Hangi açıdan ayıplıyorlar.
samantha
Ben dördüncü çocuğum, kaza kurşunuyum. Annemin iyi ki doğurmuşum, iyi ki kıymamışım diye sevdiği çocuğuyum. Sizin gibi düşünenler olmuş, annemi etkilemek isteyenler de. Oğlun kızlarım var, bu yaştan sonra yapma demişler.
Şimdi annem 68, babam 70 yaşında torununa da bakıyor, tatilini de yapıyorlar, gayet dinçler gayet enerjikler.
Nasıl ki evlenmek istemeyene, çocuk istemeyene baskı yapmak çirkinse, her geç yaşta kazara hamile kalana da baskı yapılamaz.
Yine aynı şekilde ablasıyla arasında on- oniki yaş olan arkadaşlarım da var. Onlar da ailelerinin göz bebeği, kardeşleriyle de aileleriyle de huzurlu hayatları olan insanlar.
Aldırma konusunda teredütleri olan bir yazı yazsa konu sahibi ben de aldır derim, ama bu kadın doğurmak istiyor çevredeki tepkilerden çekiniyor. Bu kadına bir de sizin çevre baskısı yapın aldır demeniz en hafif tabirle densizlik.
Ben anlamıyorum nasıl bu kadar rahat söylüyorsunuz ayrıca konu sahibinin aklında Bile yoktu aldırmak bence konuyu açarken.Ayrıca belki sizin de annenize biri hamileyken aldır diyebilirdi ve hikayeniz başlamadan sonlanabilirdi,bir cana kıymak bu kadar kolay mı ben anlamıyorum.
Siz de bir kaç defa aldıracağınıza keşke adam akıllı korunsaydınız madem. Yani insanlara tepeden tepeden konuşuyorsunuz da kendiniz de korunmaktan acizsiniz resmen.Benim annem ilk cocugunu aldırmış zaten hazir olmadigi icin. Yani açıkçası beni de aldirsaymis fena olmazmis bence :) Kendim de aldirdim bir kac defa yani insan üzülüyor da hayatın sonu degil. Mutlu edemeyeceğin bir cocuk yapmak daha mi kolay daha mi insani.
Üstten üstten konuşmayı biliyorsun ama birkaç defa kürtaj yaptırmak zorunda kalacak kadar korunma yollarında habersiz misin? Herkes cahil sefil bir tek sen ve senin hayatın normal.Kafami nereye cevirsem sefalet mutsuzluk görüyorum. Bi market sirasinda bile durduk yerde kavga çıkıyor herkes ac köpek gibi birbirini yemeye hazir bekliyor. Is yok para yok eğitim yok hobi yok eglence anlayışı yok. Hala daha insanlar cocuk aldirmaya karşı. Zombi gibisiniz farkinda misiniz acaba aşırı analık etmekten. Bi yandan da hak veriyorum cocuk yapmak düşünülerek yapilacak bisey degil, düşünen yapmaz zaten.
Yazmayayım dedin de, işte aynen yazdığın gibi.Yaa ayıplayan olmaz mı ama anne olmuş diye değil nikahlı kocasıyla seks yaptığı icin ayıplanıyor.
Şu yorumunuzu okuduktan sonra size; insanları aşşağıladığınız yerden Allah sizi mutlaka ama mutlaka bı gün incitir demek istiyorum.Kafami nereye cevirsem sefalet mutsuzluk görüyorum. Bi market sirasinda bile durduk yerde kavga çıkıyor herkes ac köpek gibi birbirini yemeye hazir bekliyor. Is yok para yok eğitim yok hobi yok eglence anlayışı yok. Hala daha insanlar cocuk aldirmaya karşı. Zombi gibisiniz farkinda misiniz acaba aşırı analık etmekten. Bi yandan da hak veriyorum cocuk yapmak düşünülerek yapilacak bisey degil, düşünen yapmaz zaten.