40 yaşından sonra hamilelik...

40 yaşındayım ve 6 haftalık hamileyim. 2 kızım var 8 ve 10 yaşlarında. Daha eşime söyleyemedim, tam kızları büyüttük gezeriz tozarız diye planlar yaparken büyük bir şok yaşadım. Bu yaştan sonra yapabilir miyim, zor olurmu düşünceler sardı beni. Varmı aranızda 40 tan sonra doğum yapan?
Benim teyzem doğurdu 40 yaşlarında. 2 oğlu vardı sonra hamile kaldı. Bir öğrendiki ikizlermiş onlarda erkek. Çok büyük şok yaşadı. İkizlerden sonra kişiliği değişti resmen 🤣🤣 şaka şaka öyle böyle atlatti. Biz de destek olamadk. Başka şehire taşınmaları gerekti çünkü. Allah yardm eder hem yaşında ne varmş. Bak ben 34 yaşındayım.hala evlat sahibi olamadm. Belkide hiç olamicam. Haline şükretmelisin. Gezme tozma işini yine yaparsinz bir şey olmaz.

Eşime bugün söyledim, senin kararın önemli olan dedi, düşüneyim dedim bende kafam karışık.
Doğurmak istiyorsanız doğurun.

Diyelim benim gebeliğim 40 yaşında olsa gene de doğururum. Sırf baş edemezsin derler diye anne olmaktan vazgeçmem. Ayrıca herkes hop diye istediği yasta hamile kalamıyor. Burası Alice Harikalar Diyarı değil. Her istediğimiz hemen anında olmuyor. Bazen anne olmak için 5 yıl 10 yıl bekleyen var. Belki 40larda evlenen var. Şartlara göre esnemek lazım.

Eskiden çoğu kadın 20li yaşların ilk yarısında evlenirdi. 30 üstüne kadar çocuklarını dünyaya getirmiş olurdu. Devir değişti.. kadınlar artik 20lerin sonunda 30larda 40larda evleniyor. Belki öyle tercih ediyor.

Mesela ben 37 gibi çocuk istiyorum inşallah.
37 bazılarına göre anne olmak için geç bir yaş diye ne yapayım çocuğum olmasın mı? Bu kadar elalemden korkmayın.

Hayat sizin; karar sizin.

Doğurmak istiyorsanız doğurun.

Diyelim benim gebeliğim 40 yaşında olsa gene de doğururum. Sırf baş edemezsin derler diye anne olmaktan vazgeçmem. Ayrıca herkes hop diye istediği yasta hamile kalamıyor. Burası Alice Harikalar Diyarı değil. Her istediğimiz hemen anında olmuyor. Bazen anne olmak için 5 yıl 10 yıl bekleyen var. Belki 40larda evlenen var. Şartlara göre esnemek lazım.

Eskiden çoğu kadın 20li yaşların ilk yarısında evlenirdi. 30 üstüne kadar çocuklarını dünyaya getirmiş olurdu. Devir değişti.. kadınlar artik 20lerin sonunda 30larda 40larda evleniyor. Belki öyle tercih ediyor.

Mesela ben 37 gibi çocuk istiyorum inşallah.
37 bazılarına göre anne olmak için geç bir yaş diye ne yapayım çocuğum olmasın mı? Bu kadar elalemden korkmayın.

Hayat sizin; karar sizin.
Bende 37 yim, bir sene daha erteliyorum korkumdan :)

• Beğen
Reactions: 000
Bende 37 yim, bir sene daha erteliyorum korkumdan :)
Ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman olsun..
Teknoloji bilim çok ilerledi.
Ben 45 yaşına kadar doğuran kadınlar duyuyorum.

Ki normal kadınlar ünlüler değil:)

Eşime bugün söyledim, senin kararın önemli olan dedi, düşüneyim dedim bende kafam karışık.
Sağlığınız için risk varmıymış?
Doktorunuz ne diyor?

"Başkaları ne der" meselesini unutursanız, sizin yüreğiniz ne diyor?

Büyük çocuklarınız kız çocuğu (eminim severek bebek kardeşin bakımında, onunla oynayıp oyalamada rol alacaklardır). Evde 4 kişi ile ilk zor zamanlar çok daha kolay atlatılır.

Muhteşem güzel bir heyecan gelir evinize.
Dilerim sürpriz yavrunuzu sağlıcakla kavuşursunuz.

Ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman olsun..
Teknoloji bilim çok ilerledi.
Ben 45 yaşına kadar doğuran kadınlar duyuyorum.

Ki normal kadınlar ünlüler değil:)
Canım yine de çok ertelememekte fayda var.
Çocuk sahibi olmak korkulup, ertelenecek birşey kesinlikle değil.
Aksine çok güzel 🤗

samantha samantha
Ben dördüncü çocuğum, kaza kurşunuyum. Annemin iyi ki doğurmuşum, iyi ki kıymamışım diye sevdiği çocuğuyum. Sizin gibi düşünenler olmuş, annemi etkilemek isteyenler de. Oğlun kızlarım var, bu yaştan sonra yapma demişler.
Şimdi annem 68, babam 70 yaşında torununa da bakıyor, tatilini de yapıyorlar, gayet dinçler gayet enerjikler.
Nasıl ki evlenmek istemeyene, çocuk istemeyene baskı yapmak çirkinse, her geç yaşta kazara hamile kalana da baskı yapılamaz.
Yine aynı şekilde ablasıyla arasında on- oniki yaş olan arkadaşlarım da var. Onlar da ailelerinin göz bebeği, kardeşleriyle de aileleriyle de huzurlu hayatları olan insanlar.
Aldırma konusunda teredütleri olan bir yazı yazsa konu sahibi ben de aldır derim, ama bu kadın doğurmak istiyor çevredeki tepkilerden çekiniyor. Bu kadına bir de sizin çevre baskısı yapın aldır demeniz en hafif tabirle densizlik.

Bence yaş değil de anne baba tutumu önemli. Genc yasta anne -baba olup cocuğuyla yedirip icirmek disinda ilgilenen aile sayisi %10 falandir. Cocuğunuzla diskoya gitmeyecekseniz yaşın önemi yok. Yasin tek sorunu kuşak çatışması olması. Anlayisli anne/babaysanız sorun yaşamazsınız.

samantha samantha
Ben dördüncü çocuğum, kaza kurşunuyum. Annemin iyi ki doğurmuşum, iyi ki kıymamışım diye sevdiği çocuğuyum. Sizin gibi düşünenler olmuş, annemi etkilemek isteyenler de. Oğlun kızlarım var, bu yaştan sonra yapma demişler.
Şimdi annem 68, babam 70 yaşında torununa da bakıyor, tatilini de yapıyorlar, gayet dinçler gayet enerjikler.
Nasıl ki evlenmek istemeyene, çocuk istemeyene baskı yapmak çirkinse, her geç yaşta kazara hamile kalana da baskı yapılamaz.
Yine aynı şekilde ablasıyla arasında on- oniki yaş olan arkadaşlarım da var. Onlar da ailelerinin göz bebeği, kardeşleriyle de aileleriyle de huzurlu hayatları olan insanlar.
Aldırma konusunda teredütleri olan bir yazı yazsa konu sahibi ben de aldır derim, ama bu kadın doğurmak istiyor çevredeki tepkilerden çekiniyor. Bu kadına bir de sizin çevre baskısı yapın aldır demeniz en hafif tabirle densizlik.

Doğan birine keşke olmasaydin diyecek hali yoktu annenin heralde durduk yerde :) dogduktan sonra herkes sever. Mesele sevgi degil. + Ne alaka çevre baskisi yaşiyla ilgisi yok aldir dememin. İlk cocugu olsa demem ki. Zaten buyuk iki cocugu var tam rahat edecegi zamanlar.

Ben anlamıyorum nasıl bu kadar rahat söylüyorsunuz ayrıca konu sahibinin aklında Bile yoktu aldırmak bence konuyu açarken.Ayrıca belki sizin de annenize biri hamileyken aldır diyebilirdi ve hikayeniz başlamadan sonlanabilirdi,bir cana kıymak bu kadar kolay mı ben anlamıyorum.

Benim annem ilk cocugunu aldırmış zaten hazir olmadigi icin. Yani açıkçası beni de aldirsaymis fena olmazmis bence :) Kendim de aldirdim bir kac defa yani insan üzülüyor da hayatın sonu degil. Mutlu edemeyeceğin bir cocuk yapmak daha mi kolay daha mi insani.

Büyük gorumcem 43 yasinda 4 çocuğu var, biri üni de biri lisede ikisi de ortaokulda.
17 haftalik Hamile tüm aile seviniyoruz.
Sanki hepimizin çocuğu olacak.
Kontrollerinize dikkat edin, sağlığınız yerinde olsun.

Kafami nereye cevirsem sefalet mutsuzluk görüyorum. Bi market sirasinda bile durduk yerde kavga çıkıyor herkes ac köpek gibi birbirini yemeye hazir bekliyor. Is yok para yok eğitim yok hobi yok eglence anlayışı yok. Hala daha insanlar cocuk aldirmaya karşı. Zombi gibisiniz farkinda misiniz acaba aşırı analık etmekten. Bi yandan da hak veriyorum cocuk yapmak düşünülerek yapilacak bisey degil, düşünen yapmaz zaten.

Kürtaj diyen üyelere kızılıyorda,konu sahibinin 8 ve 10 yaşlarında 2 çocuğu var yani çok büyükte değiller.Onlarla daha çok ilgilenebilmek varken yeni bir çocuğun sorumluluğu ağır gelebilir.40 yaş genç evet ama 30'lar da ki dinamiklik olmaz.Umarım konu sahibi için hayırlısı olur

Benim annem ilk cocugunu aldırmış zaten hazir olmadigi icin. Yani açıkçası beni de aldirsaymis fena olmazmis bence :) Kendim de aldirdim bir kac defa yani insan üzülüyor da hayatın sonu degil. Mutlu edemeyeceğin bir cocuk yapmak daha mi kolay daha mi insani.
Siz de bir kaç defa aldıracağınıza keşke adam akıllı korunsaydınız madem. Yani insanlara tepeden tepeden konuşuyorsunuz da kendiniz de korunmaktan acizsiniz resmen.

Kafami nereye cevirsem sefalet mutsuzluk görüyorum. Bi market sirasinda bile durduk yerde kavga çıkıyor herkes ac köpek gibi birbirini yemeye hazir bekliyor. Is yok para yok eğitim yok hobi yok eglence anlayışı yok. Hala daha insanlar cocuk aldirmaya karşı. Zombi gibisiniz farkinda misiniz acaba aşırı analık etmekten. Bi yandan da hak veriyorum cocuk yapmak düşünülerek yapilacak bisey degil, düşünen yapmaz zaten.
Üstten üstten konuşmayı biliyorsun ama birkaç defa kürtaj yaptırmak zorunda kalacak kadar korunma yollarında habersiz misin? Herkes cahil sefil bir tek sen ve senin hayatın normal.

Çocuk aldırma lafını etmemiş kadına direkt kürtaj olun demenden belli, senin için çok sıradan bir şey olduğu.

Şu yorumunuzu okuduktan sonra size; insanları aşşağıladığınız yerden Allah sizi mutlaka ama mutlaka bı gün incitir demek istiyorum.

Back
X