Yani Doğum işin en kolay kısmı bence. Doğumdan sonraki dönemi psikolojiniz ve bünyeniz kaldırır mı? 10 yıl sonra da evde ufak bir çocuk olacak enerji yeter mi? Bunlara iyi hazırlanmak lazım. Falanca doğurdu, filanca büyüttü ile olmuyor bu işler, herkes farklı sonuçta.
Bu sıralar
derin sularda
arkadaşımızın önerdiği “iyi aile yoktur.” kitabını okuyorum ve beni o kadar etkiledi ki çocuklar konusundan iyice hassaslaştım ben. Tabii ki moral çok önemli ama gerçekçi bakmanın, olumlu olumsuz yanları tartmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Yani evet 50 yaşında da doğuran var ama bir de çocuk açısından bakmak lazım. Ülkemiz psikolojik olarak insanı çökerten bir ülke, ben enerjik 60 yaşında kimseyi görmedim etrafımdaki yaşlılarda. Hepsinin içi geçmiş.
Çocuk ileride büyüyenler gittiğinde size yoldaş olacak canlılar hiç değiller, onlar da birey ve kendi hayatları olacak. Bu bakış açıları çocuklara gereksiz bir sorumluluk yüklüyor.
Hele ki maddi imkanlarınızda düşüş olacaksa çok iyi plan yapmalısınız. Bizim insanımızda kervan yolda düzülür mantığı olduğundan plansız programsız çocuk yapmaya da büyütmeye de çok meraklıyız. Doğsun büyür düşüncesi bana çok abes ve yanlış geliyor.
Niyetim sizi üzmek değil, burada sadece olumlu bakış açısı sunanlardan daha farklı yönden bakmaya çalışıyorum.
Ben hamile kaldığım bebeği aldırmam, aldıramam ama hamile kalmamak için de ciddi korunurum.
Kamu spotu: lütfen çift yönlü korunun. Çocuk düşünmüyorsanız hem erkek hem de kadın çift yönlü korunmalı.