Fsh im bu bahsettigim sureclerde hep baskilandigi icin ilaclarla bu ay 3 cikti ama kendi tirmanmasi 34 cikiyordu baskiliyor doktorum ilaclarla yazdigim gibiFsh ve amh kaç sizin ?
Hatta 0.33 cikmis bu ay martta. Amh bende 2023den beri 0.23 civari 0.36 civari max.4 yumurtam cikiyordu 2023-24de deFsh im bu bahsettigim sureclerde hep baskilandigi icin ilaclarla bu ay 3 cikti ama kendi tirmanmasi 34 cikiyordu baskiliyor doktorum ilaclarla yazdigim gibi
Ben 33 fsh gordum ve yumurtam toplandi embiryom blast asamasina gelmedi 5.gun gelisimi durdu.Merhaba bende zorlu bir süreçten geçiyoruz 84 doğumluyum bende. Amh 0.50
Malesef fsh 3 ayda 7den 11e yükseldiği için doktor hemen tup bebeğe yönlendirdi. Bu ayı kaçırdığım için bir sonraki döngümde başlayacağım
Hangi doktora gidiyorsun canım, aret Kamar bu konuda çok tecrübeli, kişiye özel tedavi protokolleri var, vakit kaybetmeden iyi bir doktora gitmen lazım benceMerhaba, sürecimi yaşayan veya benzer durumda olan kadınlar varsa fikir almak için kendi tedavi sürecimi detaylı şekilde yazmak istiyorum.
Yaşım 42 olacak 1984 41yas ortalarindayim,Adetlerim düzenli (28 günde bir). Daha önce 2025 Şubat ve 2025 Ağustos’ta doğal yolla iki kez hamile kaldım ancak ikisi de düşükle sonuçlandı. Rahimle ilgili bir problem söylenmedi, doktorlar rahim duvarımın çok iyi olduğunu söylüyor. Sorunun daha çok yumurta kalitesiyle ilgili olabileceği düşünüldüğü için tüp bebek ve PGT (genetik test) sürecine girdik.
IVF sürecim:
• Aralık: 2 yumurta toplandı, 1’i olgundu, embriyo oluştu ama blast aşamasına gitmedi.
• Ocak: 2 yumurta toplandı, 1’i olgundu, embriyo oluştu ama blast olmadı.
• Şubat: Doktor yumurtalıkları dinlendirmek için 17 Şubat’ta Lucrin (baskılama iğnesi verdi.
Mart kontrolu gelince,
• Sonrasında ultrasonda kist benzeri bir yapı görüldü, 15 gün Estrofem kullandım.kistik yapi gordu kendiliginden kaybolacak olan basit bir yapi
• Kontrolde 1 adet folikül görüldü, E2 ve FSH bakıldık ve uygun diye Meriofert 300 başlandı.
• 2 gün iğne kullandım ama kontrolde folikül şekli oval ve düzensiz olduğu için doktor kaliteyi beğenmedi ve siklus iptal edildi.
• Doktorum “ileri yaşta bazen adet gününü beklemeden, rastgele bir zamanda çıkan yumurtayı yakalayıp o siklusta toplama yapabiliyoruz” dedi ve 15 gün sonra tekrar kontrole çağırdı.
• Şu an aktif tedavi yok, sadece vitamin, beslenme ve kilo verme sürecindeyim. 10 Nisan’da tekrar kontrole gideceğim, eğer uygun bir folikül görülürse yeniden iğne başlanacak.
Hormon durumum:
• FSH geçmişte yüksek değerler gördü ama Lucrin sonrası çok düşmüş, yani baskılamaya cevap veriyorum.
• E2 değerlerim zaman zaman yükseliyor, yani yumurtalık tamamen bitmiş değil ama rezerv düşük deniyor.
Doktorumun söylediği genel tablo:
• Düşük over rezervi
• Her ay düzenli yumurta çıkmayabilir
• Ama çıkan ay yakalayıp toplama yapabiliriz
• Amaç çok yumurta değil, kaliteli yumurta bulmak
• Embriyo olursa PGT’ye gönderilecek
Benim durumumda olan, özellikle 40 yaş üstü olup:
• Düşük rezerv
• Az yumurta
• Embriyo olup blast olmayan
• PGT sürecine giden
• Lucrin + Estrofem + Meriofert gibi protokoller uygulanan
varsa, sizin süreçleriniz nasıl ilerledi, kaç denemede sağlıklı embriyoya ulaştınız, doktorlarınız “yumurta yakalama / random start” gibi bir yöntem uyguladı mı, paylaşırsanız çok sevinirim.
Birde şunu belirteyim, stres yapma kendine, sigarayı bırak, 83, 82 doğumlu arkadaşlarım doğal yolla hamile kaldı, sağlıklı doğum yaptılarHangi doktora gidiyorsun canım, aret Kamar bu konuda çok tecrübeli, kişiye özel tedavi protokolleri var, vakit kaybetmeden iyi bir doktora gitmen lazım bence
Fsh nız 33 iken tedaviye başladılar mı , 20 nin altında hiç bir tüp bebek merkezi başlamıyor ben de aylardır bekliyorum 20 nin altına düşmesini düşmüyor . Biraz açıklarmısınız @inancsadeBen 33 fsh gordum ve yumurtam toplandi embiryom blast asamasina gelmedi 5.gun gelisimi durdu.
Gec gordum ozur dilerim,Evet dogru ama beni pgt ye yonelten sey iki kere dogal gebe kaldim subat ve agustos aylarinda 5er ay arayla ve ikisi de dusuk oldu 6.haftada ama bu son donemde transfere ulasirsam blast olursa denemeliyim pgt heyecanina gerek yok diye dusunuyorum fikirler degisiyor.Merhaba ben de 39 yaşındayım ama amh ım çok düşük fsh ım da yüksek. Bende de 2 yumurta oluyor genelde her ay opu olmak maddi manevi çok zor valla siz bi de Pgt yaptırcam demişsiniz bizim gibi az yumurta olan kadınlarda çok gerek görülmüyor dendi bana. Kalitesizse zaten tutmazmış6-7 yumurta Blast olduysa hangi ikisi diye seçmek için gerekli falan dediler ama içinize nasıl sinerse tabi. Ben yaklaşık 1 senedir uğraşıyorum da dökülen paralara acımaya başladım
Orayi transit gecmisim fsh yuksek olunca once baskilama icin ilac kullandim bu dogum kontrol hapi da oldu estrofem de oldu lucrin de kullandim yumurta baskilamak icin hormonlarini evet dusurunce basliyor ama zor esikte kadinlar icin ornek benim gibi, inanin kural bildigimiz seyler degisiyor. İnsallah kimse gormez bu zor donemecleri ama benim smdi yumurtam bu ay cikmadigi icin alakasiz bir gunde gormek istedi doktorum 10 nisanda gidecegim memorial bahcelievlerdeyim ben buarada. Mesela bu ay regl gormeyebilirsin vaktinde, gec olursun dedi doktor ama ben dongunun 26.gununde oldum az da olsa kanama bu yeni dongu basliyor hissi yasatti bana elimde en guzel sey her ay duzenli adet gormekti cunku, o da baskilama igneleri sonrasi kanama olark azaldi diye uzuluyordum yani fsh da dinlenmiyor eger zor donemecteyseniz doktorunuz yumurta bulmaya calisiyorFsh nız 33 iken tedaviye başladılar mı , 20 nin altında hiç bir tüp bebek merkezi başlamıyor ben de aylardır bekliyorum 20 nin altına düşmesini düşmüyor . Biraz açıklarmısınız @inancsade
Merhaba:) doktoru kaydettim elimde bulunsun ama hastanemden doktorumdan cok memnunum memorial bahcelievlerde tedavi goruyorum, surekli her ay bana ozel oldugunu degiskenlerden anladigim bir tedavi protokolu uygulaniyor bana da. Klasik her ay ayni ayni denenmiyor emin olmasam hemen degistiririm ki sabit kalmamak da yarar var boyleHangi doktora gidiyorsun canım, aret Kamar bu konuda çok tecrübeli, kişiye özel tedavi protokolleri var, vakit kaybetmeden iyi bir doktora gitmen lazım bence
Boyle ileri yas gebelikler duyunca cok mutlu oluyorum umut oluyor. Sigara hayatimda hic kullanmadim o da bir arti tabi:)Evet ben buara cok bu sureci stres icinde yasadim ve evet ben de 2025 subat,agustosta iki kere yani dogal yolla gebe kaldim umutluyum:) insallah bize de nasip olur burada bekleyen tum care arayan kadinlar sevinc yasasin isterim.Birde şunu belirteyim, stres yapma kendine, sigarayı bırak, 83, 82 doğumlu arkadaşlarım doğal yolla hamile kaldı, sağlıklı doğum yaptılar
Ek olarak evet 0.33lere dusurduk ilacla baskilama yaptik sonra opu olduFsh nız 33 iken tedaviye başladılar mı , 20 nin altında hiç bir tüp bebek merkezi başlamıyor ben de aylardır bekliyorum 20 nin altına düşmesini düşmüyor . Biraz açıklarmısınız @inancsade
Su an ne durumdasiniz dogal yolla mi deniyorsunuz? Yorgunluk veriyor surec haklisiniz ama guc buldukca da devam etmeli gibi geliyor bana ben kasim ayindan beri durmuyorum 5 ayda 4 yumurta toplanabildi gercekten zor mucize ariyorumBen de vaktinde burada çok baktım, fsh e2 vs tüm değerlerim çok iyi amh 0.8, ancak ben de transfer edecek yumurta bulamadım kaliteli yumurtayı bulqmadık, doktorum 40 42 yaşlarda imkansız değil ama düşük ihtinal demişti, ben 39da pes ettim ve bıraktım
Saçmalıyosun, gereksiz hormonlara, şeytana uyuyosun, ve bu şekilde zaman kaybediyorsun, bi ablam 45 yaşında hamile kaldı, 46 da doğurdu, Seray sever 48 yaşında hamile kaldı, pes etmek yok yola devamBen de vaktinde burada çok baktım, fsh e2 vs tüm değerlerim çok iyi amh 0.8, ancak ben de transfer edecek yumurta bulamadım kaliteli yumurtayı bulqmadık, doktorum 40 42 yaşlarda imkansız değil ama düşük ihtinal demişti, ben 39da pes ettim ve bıraktım
@inancsade ben de zor bir dönemeçteyim doktorlar menopozun yakın olduğunu söylüyorlar amh en son ölçtürmedim ama baya düşüktü fsh Cyclo prognova ile 20-30 arası çıkıyor 9 aydır ve ben 3-4 tane tüp bebek merkeziyle görüştüm hepsi 20 nin altında başlanır tedaviniz doğru ilaca devam diyor , bu şekilde yumırta boş çıkar zaten diyip bekletiyorlar , sizde dolu yumurta çıktı mı peki, sizinle özelden konuşmak isterim detaylı siz de istersenizEk olarak evet 0.33lere dusurduk ilacla baskilama yaptik sonra opu oldu