45 Yaş ve Üstü Tüp Bebek

Aaa sizin süreci atlamış olabilirim. Opu sonuçlarınız nasıldı? Ben de arka arkaya 2 opu oldum ama normalden pek farklı bir adet sürecim olmadı, bünyeden bünyeye değişiyor olabilir.
6 yumurta toplandı 3 döllendi ama bir tane elimizde kaldı dondurduk sadece amh 0.19 benim çünkü tekrar düşünüyorum yada olanı transfer edeceğim bakalım

Herkese selam..
Reglimin 3.günü sabahı hormon testlerimi yaptırdım.
Tsh 5.09
Fsh 9.08
Lh 6.83
E2 61.4
Prolaktin 25.62
Amh 2.44

Doktoruma gönderdim henüz görüşemedik.
Çok mu kötü durumdayım? Yaş 40 bu arada.

Kötü olan hangisi ben anlayamadım gayet güzel gözüküyor sonuçlarınız amh yaşınıza göre harika fsh de güzel

Kötü olan hangisi ben anlayamadım gayet güzel gözüküyor sonuçlarınız amh yaşınıza göre harika fsh de güzel

Bilmiyorum ki.. Korkuyorum, stresliyim.
Doğal yolla olacak gibi değil sanki..
İlk çocuğum anlamadan farketmeden oluvermişti, şimdi böyle bir durumla karşılaşınca sinirlerim çok bozuldu.

Neden durdu acaba birşey dedi mi doktorunuz. Benim İstanbulda doktorum. Brüksel'e gidiyorum. Benim 4bc miş. Tutmama ihtimali var dediği için ben bekletiyorum 4bc miniğimi :) İkinci toplamada da tüm embriyolar canlılığını yitirdi. Bir ay dinlenme yaptık. Haftaya regl olucam, tekrar başlayacagım. İnşallah üçüncüde daha çok embriyo olur. Süreç zor ama yıkılmayın hepimiz kucagımıza alıcaz inşallah miniklerimizi.

Aslında net bir açıklama yapmadı.. Bazen gerisi kader gibi bir noktaya çıktık. Yaş zaten herkes için ilk gerekçe. Kromozom testi ve 12 li trombofoli paneli yaptırdım. Onların sonucuna göre bir kez daha deneyeceğiz. Gücüm yok zaten sonrasına.. İnşallah kalbinizden geçen gerçek olur sizin için

Bende troid hastasıyım. Doktor 2.5 un altında tutmamız lazım demişti. İlaçla düşürürler merak etmeyin sürece de zararı yok zaten.

Bende troid hastasıyım. Doktor 2.5 un altında tutmamız lazım demişti. İlaçla düşürürler merak etmeyin sürece de zararı yok zaten.

Peki anlamı açılımı nedir bu hormonun?
Yani seviyelerin vücudumuza ne gibi etkisi oluyor?

Doktorum sonuçlarımı sorunsuz buldu, ilaç da vermedi. Folik asit, d vitamini ve demir kullanıyorum sadece.

Peki anlamı açılımı nedir bu hormonun?
Yani seviyelerin vücudumuza ne gibi etkisi oluyor?

Doktorum sonuçlarımı sorunsuz buldu, ilaç da vermedi. Folik asit, d vitamini ve demir kullanıyorum sadece.
Tsh tiroid... Normal bulmasına şaşırdım.. Kilo bile sorun oluyor değer yükselince.. Siz bence biraz daha araştırın ve dahiliye ile görüşün nacizane tavsiyem..

Arkadaşlar merhaba ben de 45 yaşındayım oğlumda düşük tehditin olmuştu doktorum Acıbadem Rana Karayalçın bizler sadece aracıyız tutunmak isteyen bebek tutunur o yüzden boşuna üzülme ona bırak saygı duy demişti oğlum bugün 10 yaşında ve bugün ikinci için tüp bebeğe başladım malum yaştan ötürü. Bu bir süreç elbet birazda meşekkatli o yüzden mümkün olduğunca daha az yıpranarak ve yıpratarak geçirelim biz de bize daha lazımız Allah hepinize hayırlısı ile hayırlı evlatlar nasip etsin

Tsh tiroid... Normal bulmasına şaşırdım.. Kilo bile sorun oluyor değer yükselince.. Siz bence biraz daha araştırın ve dahiliye ile görüşün nacizane tavsiyem..

Öyle mi.. peki değeri düşürmek için ne yapmak gerekiyor? Hamile kalmaya engel mi?
Zaten bu ayda hamile kalamadım, muhtemelen diger ay tüp bebek deneyecegim

Siz doğal deniyorsanız önce bir dahiliye ve kadın doğum uzmanına gidip tüm testleri yaptırın bence.

Kadın doğum doktorum var,
hatta ilk çocuğumda da kendisine gitmiştim.
Gebelik öncesi tüm testlerim yapıldı.
Şimdi 1-2 ay doğal deneyip tüp bebek aşamasına geçeceğiz diye karar aldık.

Öyle mi.. peki değeri düşürmek için ne yapmak gerekiyor? Hamile kalmaya engel mi?
Zaten bu ayda hamile kalamadım, muhtemelen diger ay tüp bebek deneyecegim
Merhabalar, ben yorumlayan Dilemma arkadaşıma çok katılıyorum TSH yüksek çıkmış sizin..Tiroit hormonunuz az çalışıyor demektir. Bütün dengemizi sağlayan küçük ama çok önemli bir işlevi var tiroidin ve üreme sağlığı için de çok önemli.Ve de diyelim gebe kaldınız bebeğin beyin , zeka gelişimi için hayati önemi var deniyor.Bu hormonun yükseldiğini doktorunuz nasıl görmez nasıl normal der inanılır gibi değil..Ben sizin yerinizde olsam o doktora bir daha asla güvenemem...TSH degerinizin düşmesi gerekli , bir endokrin veya dahiliye doktoruna gidin TSH düşmesi için uygun dozda size ilaç versin . Muhtemelen 25 lik bir ilaç verir size.Tedavisi kolay yani.İhmal etmeyin.

Tamam ben hemen iyi bir endokronoloji doktoruna randevu alıyım öyleyse.

Doktorum Nuran Şengül Kıyak çok değerli bir doktordur. Sanırım gözden kaçtı ya da ben mü atladım bu heyecanla bilemedim ki.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

Doktorunuzu merak ettim bir bakayim dedim internetten, çok güzel yorumlar yapılmış, ben de bilemedim vallahi ilginç.... Ama dahiliye kesin gidin.Hayırlısi olsun, gonlunuzce olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…