4500 tl ile geçim?

Yani bunu yapabilir misiniz bilmiyorum ama daha mutevazi bir ev dizebilirsiniz belki. Aileniz size esya alacak mi?
En zarurileri alip, gerisi evlenince alinsa yavaştan.
Ne kadarlik bir düğün yapacaksınız. O da var. Şubatta sezon olmadığı icin salonlar da daha uygun oluyor diye biliyorum. Burda öyle en azından. Biz kasımda 2 bin lira daha az ödeyerek evlenmistik. Gayet de yeterliydi salonum, beğendik.
Size tavsiyem hesaplı tarafından davranıp borçları en azla kurtarmak. Böylece borcunuz sizi yormaz ve erken biter.Sizin ailenizde bir şeyleri üstlenecekse daha da kolay olur.

çok haklısın ben de şaşırdım kirayla elektrik ıvır zıvırla ben tek başıma olduğum halde 2500 le yetişemiyorum ki taksit falan da ödemiyorum kızı konu açtığına açacağına pişman etmişler

bilmem biz 20.000 tl ile zor geçiniyoruz siz 4500 tl ile nasıl geçineceksiniz 4500 tl de siz alın çalışarak ozaman belki biraz zorda olsa geçinirsiniz, hele böyle bi durumda ben 1000 tl ile ev kirası aile geçimi çocuk okutmayı insanlar nasıl yapıo hiç anlamış değilim.......

Sen bi özel msjina bak muhalefet insan :)

Konu sahibi de şikayet etmek yerine çalışsın diyoruz.

Konu ogretmenlere gelmis yazmadan gecemedim.. bu ulkede insana verilen degeri ogretmen maaslariyla anlayabilirsiniz.. sabah sfenks gibi kalkip oglumu okula biraktim ogretmenimiz butun sevecenligiyle bizi kapida karsiladi, oglumu opucukler ve sarilmalar esliginde sinifa aldi.. en ufak bir memnuniyetsizlik yok ogretmenlerin yuzunde okulda.. ben 17 cocuga 2 saat tahammul etsem o saatin sonunda kafalarini duvara surtmek suretiyle kivilcim cikartirim

Kutsiyet kavramina karsiyim ama ogretmenlik cooook zor, 2 ogrenci velisi ve bir ogretmen kizi olarak rahatlikla soyleyebilirim.. ogretmenler 4500tl ye ruya gibi diyorsa bu devletin ayibi..

Senin şartlarını çok iyi anlıyorum.Bu ülkede mezun olduğu işi yapmayan kaç kişi var Allah bilir.

Devlet seni kadrosuna almıyor ama ücretli öğretmen alıyor alakasız bölümlerden. Hepimizin çevresinde var; uluslararası okumuş öğretmenlik yapan tanıyorum, mühendis olup kendi bölümünde iş bulamayan sonra öğretmenlik yapan tanıyorum. Ne kadar acı!

Özel de dışarıdan bakınca yanılgılar var. Hani bizim bilmeden konuştuğumuzu düşünen kişiler çok biliyor ya!!

Özelde adam çıkarmak çok kolay değil artık. Bunun mahkemesi var, sendikası var, tazminatı var. Benim tek sıkıntım çalışma saatleri ve ctsi yarım gün çalışmak ve resmi tatillerde patronun durumuna bağlı olmak. Yoksa yasal olan tüm hakları iyi bir yerde çalışıyorsanız hepsini alırsınız özelde. Çünkü bunu inceleyen ve takip eden kanunlar var.

Ama gidip de küçük bir yerde çalışan biri aynen senin daha önce çektiğin sıkıntıları yaşar.

Valla doğuda bir öğretmenler çalışmıyor ki, doktoru polisi askeri sosyal hizmeti şusu busu napsın? Bencilliğiniz beni benden aldı

Sizin maaşınız ne kadar?

Rahatlıkla bir ev daha alırsınız.Gayette güzel geçinilir.

O materyalleri devlet vermiyor mu?
Yani öğrencilerin kitaplarını bile veriyorsa..
Avrupa ile neden kıyaslıyorsun ki?
avrupada kişi başına düşen milli gelir ne kadar?

Açıkcası eşim 5.000 alıyor ben de 2.000 fakat bazen ciddi anlamda sıkıştığımız zamanlar oluyor.
Paran ne kadarsa ona göre harcama yapıyor insan.
1.000 tl maaş olsa ona göre yaşayacaktınız, 50.000 tl olsaydı da ona göre...
Demek istediğinizi ben anladım ama neden burda tepki çekti bilmiyorum.

Valla doğuda bir öğretmenler çalışmıyor ki, doktoru polisi askeri sosyal hizmeti şusu busu napsın? Bencilliğiniz beni benden aldı

Bencillikle ne alakası var? Öğretmenlerin psikolojisi herkesten daha iyi olmak zorunda, küçücük beyinleri onlara emanet ediyoruz. Psikopat nesiller yetişmesin istiyoruz. Bu konuda tabi ki öğretmenler daha önemli.

vermiyor canım.. bir dünya eksik çıkıyor vermiyor.. hele doğudaysan yada veliler ilgisiz idare vurdumduymazsa öğrencinin kalemi bile senin cebinden çıkıyor.. yada okulun odunu.. boyası.. daha daha dahası.. öğretmenlik garip bi meslek
işte her yerde haklarını bilmeyen mecbur olan insanlar sıkıntı yaşıyor zaten..
bak mesela ben gebeyim.. 7.5 saat çalışmam lazım demi yook öle bişey öğle arambile yok.. aman dioruz bi süre sonra.. kimseyle muhatap olmak istemiyoruz... özelde iş kaygısı yaşıyor insanlar.. tazminat var evet ama adamlar işten ayrılmanı öyle bir maddeden veriyorki değil tazminat sonrası işsizlik maaşı bile alamıyorsun.. o yüzden susuyor herkes belkide..

Bencillikle ne alakası var? Öğretmenlerin psikolojisi herkesten daha iyi olmak zorunda, küçücük beyinleri onlara emanet ediyoruz. Psikopat nesiller yetişmesin istiyoruz. Bu konuda tabi ki öğretmenler daha önemli.
Bu çok doğru ama herkesin psikolojisi önemli.
Her meslek için..
Elbette çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanların psikolojileri bizi de çocukları da çok bağlıyor. Ama bunu nasıl yapılır sence? Devletin üstüne düşen nedir? Bireysel çaba ne olmalıdır?

Ana senin baban öğretmen mi ? Şimdi öğreniyorum :) bizim maaşımiz şükür iyi ya ben çok az bulmuyorum. Ha elbette daha iyi olabilir mi olur ancak şükür deyip geçiyorum.

Öğrenciye sadece ders kitabı veriyor devlet. Onlarında kullanılabilirliği tartışılır.
Sınıfta kullanılan öğretmenin kendisinin kullanabileceği bi materyali vermiyor canım devlet. Ne bileyim en basitinden okumaları için kitap alıyorsun öğrencilerine vs. Test kitabı alıyorsun, öğrencilerine alıyorsun vs. Değişik bir şey öğretmen olmak. Çocuklara eğitim için bi kısıtlama yapamıyorsun bellki de devletin verdiği o ödenekten daha fazlasını bile harcıyor olabilirsin.

Avrupayla kıyaslamamın sebebi orada diğer kamu çalışanlarıyla öğretmen maaşı arasındaki ilişkiydi. Devlette çalışan mühendis vekil vs. çok daha fazla alırken Türkiye'de Avrupa'da böyle bir uçurum yok demek istedim.

Hanim efendi dogunun askeri 4 bin 5 bin arasinda polisi 3 bin 5 bin arasinda doktoruda 5 binden fazla maas aliyor sirf orada calistiklari icin. Bana doguyu anlatmayin bir polis kizi olarak daha 4 5 yaslarinda tanistim doguyla. Bir mesaja bakarak benim bencil oldugum kanisina vardiysaniz size soykeyecek baska sozum yok.

"Daha" mı önemli? Benim askerim de beni bekliyor, doktorun da kafasının dinç olması lazım? E adamlar nöbet tutuyor? Polislerin belinde silah var, e onların da psikolojisinin iyi olması lazım, sonuçta alıp dan dan tarayabilir herkesi. Sosyal hizmetler zaten batıda da çalışsa iş ayı iş hep yorucu sıkıcı boğucu.. Yapmayın bakış açınız bu kadar dar olmamalı.. Bi olay olsun izinler yok hadi bakalım deniyor. Daha yeni bayram tatili uzatılabildi de insanlar memleket yüzü görebilecek? Bu kadar mı gareziniz var diğer meslek elemanlarına? Yazık.

Devletin üstüne düşen, çalışılabilir şartları sağlamaktır diye düşünüyorum tüm meslek grupları adına

Baba evinde rahatsan eşinle aynı evde çok zorlanırsın.

Valla sosyal hizmetler çalışanlarının maaşı öğretmenlerden az, sıkıysa izin iste de git bakalım amirin açıyor mu soruşturmayı açmıyor mu.. Eee şimdi psikolojileri bozulsun mu bozulmasın mı? Yok canım, neden bozulsun ki. Onlar kim yahu allah aşkına dimi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…