- 16 Nisan 2013
- 4.491
- 1.037
- 198
- 34
çok haklısın ben de şaşırdım kirayla elektrik ıvır zıvırla ben tek başıma olduğum halde 2500 le yetişemiyorum ki taksit falan da ödemiyorum kızı konu açtığına açacağına pişman etmişlerKiz gecinilir mi diye sordu diye bir dovmediginiz kalmis.. istanbulda oturulabilir durumdaki evlerin kirasi 1000-1500 tl den basliyor.. hani bunun elektrigi, suyu, dogalgazi.. hani bunun market alisverisi.. hani bunun kiyafet alisverisi..
Herkes asgari ucreti ornek vermis ama asgari ucret alanlar gecinemiyor zaten.. evlerine et, muz girmiyor en basitinden..
Konu sahibi belirli bir kriterde yasama alistiysan yoksulluk sinirinda (ki bu sinir 4500 tl) yasaman zor.. hele hele taksit odeyeceksen cok zor.. bu durumda sen de calisacaksin baska yolu gorunmuyor..
Sen bi özel msjina bak muhalefet insan :)
Konu sahibi de şikayet etmek yerine çalışsın diyoruz.
seçimlere zorlanır bazen insan bizimkide öyle oldu.. yazdıklarım direk size değil yanlış anlaşılmak istemem.. öyle garip bir genel yargı varki.. sadece öğretmenler için değil tüm devlet kurumu çalışanları için.. garip .. özelde çalışıp hakkının yüzde birini alamayan.. doğum izninden süt iznine hiç bir hakkını kullanamayan sürekli iş kaybı korkusu yaşayan bir sürü insan tanıdım.. inanın sizin kadar bizimde canımız yanıyor.. bu duruma.. sömürülüyoruz her türlü..
ama şunu biliyorum ben özelde çalışmamak için 2010 yılında dıkışlerim açılana kadar ders çalıştım hakkım yenildi atanamadım.. snra ücretli öğretmenlik yaptım yaptığım okulda 10 dakikalık teneffüs aralarında buz gibi öğretmenler odasında hemde karsta kış soğuğunda ellerim morarana kadar klavye çalıştım ve katip oldum.. şuan cezaevinde çalışıyorum bunun ne demek olduğunu çalışan bilir.. öyle işte .. herkesin derdi başka..
aslında mesele siz veya belli kişiler değil bazı insanlar gerçekten düşmanlık yapıyor niye 3 te işten çıkıyorsunuz niye bukadar tatil var.. ben ikisinide yaptım.. öğretmen ken hem vicdanen hem bedenen çook daha fazla yoruldum..
Benim esim ozelde ben ogretmenim. Her sabah servisi aliyor 45 dk da isinde oluyor ve yol parasi vermiyor. Oglen yemeyi desen corba sulu yemek iki cesit istedigini secebiliyorlar arti salata bufesi arti tatlisi ve para vermiyor. Benim ise oturdugum ilce ile calistigim ilce ayri yol yuruyorum otobuse biniyorum sonra 2. Otobuse aktarma yapiyorum iniyorum ve tekrar yol yuruyorum en erken bir bucuk saat sadece gidisim. Cunku okul mahalle arasinda. Hergun 10 tl yol parasi veriyorum gidis gelis ve orda oglen yemegi parasi veriyorum. Mahhale arasinda ozel srktor is kurmaz ama devlet okul acmak zorunda hic bubnar dusunulmuyor. Varsa yoksa tatiliniz cok tatiliniz cok. O tatil olmasa doguda gorev yapan ogretmen arkadaslarin psikolojosi nasil olurdu acaba hic dusunen yok.
Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
Rahatlıkla bir ev daha alırsınız.Gayette güzel geçinilir.Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
O materyalleri devlet vermiyor mu?Ama İpek, işini hakkıyla yapan öğretmen o hazırlık parasıyla derste etkinliklerde kullanacağı materyalleri kitapları vs alıyor. Yabancı Dilcilerin bu materyalleri oldukça pahalı tutuyor.
İşini iyi yapmayan insan her yerde mevcut.
Şuanda başka bir sektörde çalışıyorum ama öğretmenler insan yetiştiriyor. Aldıkları para, diğer avrupa ülkelerine kıyasla çok çok değil.
Üstelik Atatürk'ün "Vekil maaşı, öğretmen maaşını geçmesin" ifadesiyle ne demek istediğini anlarsınız.
Valla doğuda bir öğretmenler çalışmıyor ki, doktoru polisi askeri sosyal hizmeti şusu busu napsın? Bencilliğiniz beni benden aldı
vermiyor canım.. bir dünya eksik çıkıyor vermiyor.. hele doğudaysan yada veliler ilgisiz idare vurdumduymazsa öğrencinin kalemi bile senin cebinden çıkıyor.. yada okulun odunu.. boyası.. daha daha dahası.. öğretmenlik garip bi meslekO materyalleri devlet vermiyor mu?
Yani öğrencilerin kitaplarını bile veriyorsa..
Avrupa ile neden kıyaslıyorsun ki?
avrupada kişi başına düşen milli gelir ne kadar?
işte her yerde haklarını bilmeyen mecbur olan insanlar sıkıntı yaşıyor zaten..Senin şartlarını çok iyi anlıyorum.Bu ülkede mezun olduğu işi yapmayan kaç kişi var Allah bilir.
Devlet seni kadrosuna almıyor ama ücretli öğretmen alıyor alakasız bölümlerden. Hepimizin çevresinde var; uluslararası okumuş öğretmenlik yapan tanıyorum, mühendis olup kendi bölümünde iş bulamayan sonra öğretmenlik yapan tanıyorum. Ne kadar acı!
Özel de dışarıdan bakınca yanılgılar var. Hani bizim bilmeden konuştuğumuzu düşünen kişiler çok biliyor ya!!
Özelde adam çıkarmak çok kolay değil artık. Bunun mahkemesi var, sendikası var, tazminatı var. Benim tek sıkıntım çalışma saatleri ve ctsi yarım gün çalışmak ve resmi tatillerde patronun durumuna bağlı olmak. Yoksa yasal olan tüm hakları iyi bir yerde çalışıyorsanız hepsini alırsınız özelde. Çünkü bunu inceleyen ve takip eden kanunlar var.
Ama gidip de küçük bir yerde çalışan biri aynen senin daha önce çektiğin sıkıntıları yaşar.
Bu çok doğru ama herkesin psikolojisi önemli.Bencillikle ne alakası var? Öğretmenlerin psikolojisi herkesten daha iyi olmak zorunda, küçücük beyinleri onlara emanet ediyoruz. Psikopat nesiller yetişmesin istiyoruz. Bu konuda tabi ki öğretmenler daha önemli.
Ana senin baban öğretmen mi ? Şimdi öğreniyorum :) bizim maaşımiz şükür iyi ya ben çok az bulmuyorum. Ha elbette daha iyi olabilir mi olur ancak şükür deyip geçiyorum.Konu ogretmenlere gelmis yazmadan gecemedim.. bu ulkede insana verilen degeri ogretmen maaslariyla anlayabilirsiniz.. sabah sfenks gibi kalkip oglumu okula biraktim ogretmenimiz butun sevecenligiyle bizi kapida karsiladi, oglumu opucukler ve sarilmalar esliginde sinifa aldi.. en ufak bir memnuniyetsizlik yok ogretmenlerin yuzunde okulda.. ben 17 cocuga 2 saat tahammul etsem o saatin sonunda kafalarini duvara surtmek suretiyle kivilcim cikartirim
Kutsiyet kavramina karsiyim ama ogretmenlik cooook zor, 2 ogrenci velisi ve bir ogretmen kizi olarak rahatlikla soyleyebilirim.. ogretmenler 4500tl ye ruya gibi diyorsa bu devletin ayibi..
O materyalleri devlet vermiyor mu?
Yani öğrencilerin kitaplarını bile veriyorsa..
Avrupa ile neden kıyaslıyorsun ki?
avrupada kişi başına düşen milli gelir ne kadar?
Valla doğuda bir öğretmenler çalışmıyor ki, doktoru polisi askeri sosyal hizmeti şusu busu napsın? Bencilliğiniz beni benden aldı
Bencillikle ne alakası var? Öğretmenlerin psikolojisi herkesten daha iyi olmak zorunda, küçücük beyinleri onlara emanet ediyoruz. Psikopat nesiller yetişmesin istiyoruz. Bu konuda tabi ki öğretmenler daha önemli.
Bu çok doğru ama herkesin psikolojisi önemli.
Her meslek için..
Elbette çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanların psikolojileri bizi de çocukları da çok bağlıyor. Ama bunu nasıl yapılır sence? Devletin üstüne düşen nedir? Bireysel çaba ne olmalıdır?
Hanim efendi dogunun askeri 4 bin 5 bin arasinda polisi 3 bin 5 bin arasinda doktoruda 5 binden fazla maas aliyor sirf orada calistiklari icin. Bana doguyu anlatmayin bir polis kizi olarak daha 4 5 yaslarinda tanistim doguyla. Bir mesaja bakarak benim bencil oldugum kanisina vardiysaniz size soykeyecek baska sozum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?