4500 tl ile geçim?

Askeri ücret kac paraydi Kizlarrrr

öğretmenle dert bitmez kuzum.. öğretmenlik mezunuyum..5 yıl özelde çalıştım ücretli öğretmenlik yaptım.. ne zorlukları olduğunu çooooooook iyi bilirim.. maaş falan bi tarafa çektiğin derdi kimse bilmez..
bu durumda facede dolaşan bi caps geldi aklıma..
diyorduki tercih zamanı
aaa sen öğretmenlik mi yazacaksın ben daha yiksiğini istiyorum.. diyenler niye gözünüz tatilimizde..
şimdi devlet memuruyum.. ama olmadı atanamadım napayım şimdi düşmanmı olayım atanmış insanlara haketmişler karşılığını alıyorlar helal olsun

hahaha direkt benim de aklıma bu geldi

öhö öhö üstüme alınıyorum nedense. Kendimce cevap vereyim.
düşmanlık farklı bir şey düşman olmanın kelime anlamına ve hayata geçirilmiş eylemleriyle şurada konuşulanlara bakarsanız farklı şeyler olduğunu anlarsınız aslında.Yanlış seçilmiş bir kelime bence..
Siz seçimi başından yanlış yapıp özelde başlamışsınız zaten, özelin hangi kurumu olursa olsun adamın karşısında seçenek çok olduğu için derini yüzmeye müsaittir. Bunun en büyük ceremesini atanayaman öğretmenler çeker. Keza hepimiz okul okuduk. Ama meslek değiştirip memur olarak atanmışsın. Bunu yapan da devlet yine. Seni eğitimden mezun ediyor ama mesleğini yaptırmıyor. Çünkü daha az maaşla ücretli çalıştırmak işine geliyor. Bir kaç klişeden uzak aslında dediklerim ama nedense hemen farklı algınlanmaya çok müsait.

ben çalışmıyorum.ailemin maddi durumu iyi.ama beni yanlış anladınız.ben taksitler bitene kadar anlamında sormuştum

ailenin maddi durumu iyiyse bir zahmet destek olsunlar. zaten çalışmıyormuşsunuz. sizin aileye katkınız çeyiziniz olacak yani bir tek..
sevgiliniz yanında sakın bu konuyu geçirmeyin derim.

1000 tlye cocuklu kirali ev gecindirmeye calisan kac kisi var su sitede. Ayip yani bu sorunuz kusura bakmayin...

Ben sana maaşın az dedim mi ? Bana ne senin masasından ya da başkalarının ben diyorum ki keşke bütün meslek grupları milletvekili kadar maaş alsak.senin ki az benim ki çok karşılaştırması yapmak çok garip olurdu.

Elbette alınacağım çünkü öğretmenim konu kadesa kimliği değil öğretmen kimliğim. Senin yaptığın gündem takibi değil öğretmen maaşı ücreti tatili takibi :) ve senin gibi insanların ki kk da bunu yapan 3-5 kişisiniz saldırısına ugruyoruz hep.sanki sizin çok çalışmanızin suçlusu bizmisiz gibi sürekli yakiniyorsun.

dediğim gibi ofkeni bize değil asıl kızdigin sisteme yönelt. Her öğretmen konusuna gelip kin ve nefret kusmandan rahatsız oluyorum ve ayipliyorum.cok zamandir bunu dile getirmek istiyordum.

Iyi gunler.

eşim öğretmen 3100 geçiyor eline bende memurum 2100 aıyorumbizim şu anda 2250 TL ev kredisi
aylık kredi kartlarımız eşimle toplamda aşşa yukarı 1500 TL
aynı zamanda 1300 TL ekstra giderlerimiz
2 de yavrumuz var Allah bağışlarsa
yinede her ay alta girerek bir şekilde geçiniyoruz
canım sen hiç korkma senin tek derdin bu olsun Rabbim başka dert göstermesin
şükret ye iç keyfine bak hiç bu tür şeylere canını sıkma
illaki bir şekilde geçinilir korkma dik dur eşinede sen bazı adımlar için cesaret ver
borçlar bitince zannetmeki düzelecesin yok borç ömür boyu sürer
biz 8-10 yıllık evliyiz biri biterken bir başlıyor halen ben şöyle bol bol bir ay geçirdiğimizi bilmem
o yüzden bu şekil mutlu olmanın yollarına bakacaksın başka çaresi yok
Allah başka dertlerden baba evini aratmasın
minik minik bebelerin olsun herşey gönlünce olsun

Son düzenleme:
abim 1200 tl maasla 2 cocuk bakıyo tek artısı kira vermiyo saka gibisiniz yaa

1200 lira banka kredi mız var,450 kira,eşimin araba+sigara evin giderleri yanı mutfak ve faturalar doğalgaz malum. 2.500 lira gelirle gayet geciniyoruz. Kiyaslayin ve hesabinizi yapın artık. Size tavsiyem mutlaka düzenli harcama yapın,nereye ne kadar verilecek size ne kalacak bunlari not alarak harcamanizi yapi n. Yeter ki planlı programlı davranım yeterli olacaktır. Böyle olmadığı taktirde milyarın önemi yok inanın. İnsan istese 2.500 ne ki anın da harcar. Kadının. Ne isteğimiz ne de ihtiyacımız bitmez :)

Sayfalarin hepsini okumadim biraz bastan biraz sondan okudum ama konu ogretmenlige geldigine gore konu sahibinin nisanlisi ogretmenlige atanmis.

Hangi ogretmenlikmis o 4.500 tl maas aliyormus.iymis neredeymis o maas bizim haberimiz yok. Yeni atanmis ogretmen maasi 2.300 tl dir. Oda bu sene oldu gecen sene 2.220 idi. Gideceginiz her yerde ek ders olmayabilir ki benim oyle oldu. Subat atamasindw gittigim icin okul bana sadece 16 saat ders verdi. Dedim eylulde duzelir. Eylul ayi meb 2 tane daha ogretmen atadi 5 olan zumre sayisi 7 ye cikti ve adam basi 23 saat ders dustu. Ek derslerle ancak 2600 felan alirim herhalde. Kurs sadece 8 ler icin acildi ve 2 hoca sadece kurs verebildi digerleri veremedi.

Amacim burada maasimi gozler onune sermek degil ama yeni atanmis bir ogretmen hadi diyelim doguda full ekders arti kurs 3000 i gorsun ki her ay degil bazi aylar gorur ama 4.500 cok utopik bir rakam olmus.

o zaman düğün ve ev masraflarını kısacaksnz. her şeyi hemen almayın. evlendikten sonra da alırsınız?

Devletin öğretmenlere senede 1 kere verdiği 950 lira eğitim öğretim ödeneği ve yolluk dışında verdiği bir şey yok. O da zaten sene içinde harcanıp gidiyor okul ve sınıf için.
Verilen zamlar da yüzdelik dilime girildiği için görünmüyor. Benim maaşım yazdan bu yana düşmekte misal nasıl bir zamsa...
Yolluk ise il dışı şehir değişikliği yapanlar için ki zaten taşınma masrafını karşılayamayacak rakamlar. İlk atananlar öyle bir para almıyor, doğuya gidenler de almıyor. Herkes de şehir değişikliği yapmıyor malum. Ben köyde çalışıp soba yakarken, ek dersi servise verirken de maaşım aynıydı büyük şehir merkezinde çalışırken de...Hatta komik olan o izbe köyün puanı ile şu anki yerin hizmet puanı bile aynı. Sistem kendi içinde bile düzgün değil.

Ayrıca özelde de yılbaşında ve bayramda ikramiyeler oluyor-bizde yok.
Giyecek yahut market için alışveriş kartları veriliyor-bizde yok.
Özelde yükselme imkanı var, bizde yatsan da kendini parçalasan da her şey aynı.
Bir tatil açısından şanslıyız ki o da zaten bu mesleği tek tercih etme sebebimdir, çoğu kişinin de öyle. Amaç eviyle ve kendiye daha fazla ilgilenmek.
Özelde kimsenin maaşı tahmin edilemiyor, 1000 lira mı alıyor 5000 mi bilinmiyor ama öğretmenlerin yahut diğer memurların hep ortada. Söylenmese de herkes sıkı sıkı takipte ama işin garibi ortalıkta dolaşan laflar da doğru değil.

Bu özel ile kamu kıyaslaması baştan yanlış zaten. Annem babam memurken 20-25 sene önce açlıktan annemin alyansını sattığını bilirim. Evimiz sobalı ve kiraydı. jelibon bile alamazdım. O dönem özelde çalışan akrabalar evlerini almış arabaya geçmişlerdi. Bir dönem özel revaçtaydı şimdi özellerde işin suyu çıkınca herkes KPSS' ye yöneldi ağız kokusu çekmemek için.

Son düzenleme:
taksitlerinin ne kadr olduğunu nereden bilelim ki. 30000 tl lik düğün yapsan ev eşyalarını da en lüksünden alsan bide altına araba çeksen geçinemezsin.. ama nikahtan evlenirsen nispeten uygun ev eşyaları alırsan geçinirsin. 1000 tl ile de geçinirsin zaten burada sorunca da daha az kazananlar sinirleniyor doğal olarak..

bal gibi geçinilir. aldıgım maaş 1350 basımda 2 kredi 3 kredi kartı ve elektrık faturası anneme ve kardesıme harclık artı ceyiz aldım onların borcu bayram sonrası sözlencem yüzüktü evın pasta boregi bana bakıyor. ayın sonu zor geliyor ama bir şekilde gelıyor. borc cizelgem vardır maaş alır almaz hemen yatırırım kendıme sadece harclık kalır.

4500 tl ile maas alındıgında bir cizelgenız olsun her ay düzenli ödeyin başka türlü ayın sonu zor gelır.
4500 maaşın 750 kira 100 aıdat evın elektrık su telefon doğalgaz 300 olsa. mutfak masrafın 500 olsun. dısarıda yeme içme gezme 300 400 ayır. taksıtlere 1000 öde sana kaldı 1450.

sızın borclardan kalan kısımla ben geçiniyorum :) :)

seçimlere zorlanır bazen insan bizimkide öyle oldu.. yazdıklarım direk size değil yanlış anlaşılmak istemem.. öyle garip bir genel yargı varki.. sadece öğretmenler için değil tüm devlet kurumu çalışanları için.. garip .. özelde çalışıp hakkının yüzde birini alamayan.. doğum izninden süt iznine hiç bir hakkını kullanamayan sürekli iş kaybı korkusu yaşayan bir sürü insan tanıdım.. inanın sizin kadar bizimde canımız yanıyor.. bu duruma.. sömürülüyoruz her türlü..
ama şunu biliyorum ben özelde çalışmamak için 2010 yılında dıkışlerim açılana kadar ders çalıştım hakkım yenildi atanamadım.. snra ücretli öğretmenlik yaptım yaptığım okulda 10 dakikalık teneffüs aralarında buz gibi öğretmenler odasında hemde karsta kış soğuğunda ellerim morarana kadar klavye çalıştım ve katip oldum.. şuan cezaevinde çalışıyorum bunun ne demek olduğunu çalışan bilir.. öyle işte .. herkesin derdi başka..
aslında mesele siz veya belli kişiler değil bazı insanlar gerçekten düşmanlık yapıyor niye 3 te işten çıkıyorsunuz niye bukadar tatil var.. ben ikisinide yaptım.. öğretmen ken hem vicdanen hem bedenen çook daha fazla yoruldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…