4500 tl ile geçim?

Akıllı insan 1000 tl ile de geçilebilir, aklını kullanamayan insan 4500 ile geçinemez, çar çur eder.
Tabi yanlış anlaşılmasın o bazıları gibi asgari ücret az değil, bu parayla geçinilir, neyinize yetmiyor falan demek istemiyorum. İdare etmekle alakalı bi'şey bu yani şimdi 4500 ile geçinilir mi diye soran biri Türkiye ekonomisi hakkında bişey bilmiyor demektir. Madem bu kadar geçim kaygın var düğün yapma ve sen de çalış o zaman.

Benim esim ozelde ben ogretmenim. Her sabah servisi aliyor 45 dk da isinde oluyor ve yol parasi vermiyor. Oglen yemeyi desen corba sulu yemek iki cesit istedigini secebiliyorlar arti salata bufesi arti tatlisi ve para vermiyor. Benim ise oturdugum ilce ile calistigim ilce ayri yol yuruyorum otobuse biniyorum sonra 2. Otobuse aktarma yapiyorum iniyorum ve tekrar yol yuruyorum en erken bir bucuk saat sadece gidisim. Cunku okul mahalle arasinda. Hergun 10 tl yol parasi veriyorum gidis gelis ve orda oglen yemegi parasi veriyorum. Mahhale arasinda ozel srktor is kurmaz ama devlet okul acmak zorunda hic bubnar dusunulmuyor. Varsa yoksa tatiliniz cok tatiliniz cok. O tatil olmasa doguda gorev yapan ogretmen arkadaslarin psikolojosi nasil olurdu acaba hic dusunen yok.

özeldeki asgari ücret zamlarını takip eder.
beyaz yaka ilgilendirmez özeli.
Kişilerin demesiyle olmaz ki canım bu işi takip eden milyon okul okumuş insanlar var şirketlerde.
Espiri idi zaten ama ...neyse başarılar dilerim size ..

Orası öyle MEB de sömürüyor özel de... Mebten kurtulmanın yoluna bakmak lazım

Biz 3200 TL iki kişinin maaşı 2300 TL ev kredisi ödüyoruz 3 sene sonra inşallah 1800 TL olacak ve öyle 7 sene daha gidecekgeri kalan 900 TL faturalar kredi kartlarımızdan yapılan eşya borçları ve gıda ihtiyaç giderleri siz düşünün geçiniliyor mu çok şükür demek her zaman olumlu düşünmek iyidir isteyince oluyor bir şekilde ve maaşlar aynı kalmıyor 1-2 sene sıkıntı çekip sonra rahata kavuşmak var anne babadan yoksa bir şeyler elde etmek için maalesef gerekiyor ülkemizin durumu ortada

Önünüzde ne kadar ay varsa kenara atın atabildiğinizi eşyaları erkenden alın taksitlerini düğüne kadar bitirmeye çalışın bizim en büyük artımız bu oldu düğün oldu bizim borçlar 2-3 bin kaldı kalmadı geriye yani

Kurs meselesi sanırım benden çıktı. Ben konu sahibinin nişanlısı bunları düzenli gelirden sayarak hesap yapıp 4500 diyordur diye afaki konuştum . Yoksa kimsenin evet kesin net 4500 lira maaşı ÖĞRETMEN cebine indirir her ay diye bir iddiası bildiğim kadarı ile yoktu.

Kız sen yeni evlisin ya ne çabuk başladın idareye:)
Bana da sanki 10 bin lira da alsak yine ucu ucuna yetecekmiş gibi geliyor, öyle bir yeteneğim var çünkü:)
Çok şükür bir şeyimiz eksik değil aç değil, açıkta değiliz.
Allah herkesin kazancına bereket versin

Meslek öğretmeni falansa onların Atölyeleri falan filan oluyor ek dersleri baya fazla oluyor ancak o şekilde fazla olabilir maaşı. 9 yıllık öğretmenim hayatımda aldığım en fazla Maaş 3100 dü, o da egzersiz falan açmıştım O değil de 34 yaşına gelmiş daha hiç çalışmamış, bundan sonra da çalışmayı düşünmeyen , bu yaşına rağmen hala babasının evliliğine izin vermeyen biri var Karşımızda , bende sonunun çok parlak olacağını düşünmüyorum , sonuçta en iyi aileler tanır çocuklarını

Açmak zorunda değil elbet ama o zaman da kızı çalışmıyorum 4500 lira ile geçim mi olur diye dert yanmayacak . Ya kendisi de Çalışacak lüks beklentileri için ya da madem el bebek Gül bebekmiş aileden beklesin. Eşine yüklenmesi iş değil..

Ben seni anladım şöyle ki ilk evlendiğimizde iki maaş 5500 lira gelirimiz oluyordu toplam. Ama esya borcu düğün borcu kira derkenn ayın 16 sına 200 lirayla girdiğimiz çok oldu.

Daha önce de belirttim ama garantisi olmayan bi durum yasal olmayan bir durum. Benim maaşım diye göstermek biraz saf yerine koymak karşı tarafı ...

Amin canım benim cümlemizin evi bol bereketli huzurla dolsun Ben ailemden öyle geldim diyeyim genelde belli bütçeyle yaşamaya alıştık kuzum babamda az getirirdi eve 3 kardeş kendi kendimize çalışarak bir şeylerimizi almaya çalıştık 3 sene boyunca bütün çeyizimi bitirdim yatak odamı diğer eksiklerimi de ailem tamamladı çok şükür geriye kredi ödemek kaldı Bende şaşırıyorum kendime ama başa düşünce yapılıyormuş dediğin gibi ne kadar gelirse o kadar gidiyor sanırım 3 aylık evliyim daha

Ben erkek arkadaşından değil, konu sahibinden bahsediyorum. Bazı arkadaşlar, ikisi de öğretmen demek ki falan yazmış
Onu konu sahibi için yazmadılar bir arkadaş yazmış ablam ve eşi de öğretmen 4500 ü geçiyor maaşları diye onun için yazdılar.

Ama İpek, işini hakkıyla yapan öğretmen o hazırlık parasıyla derste etkinliklerde kullanacağı materyalleri kitapları vs alıyor. Yabancı Dilcilerin bu materyalleri oldukça pahalı tutuyor.

İşini iyi yapmayan insan her yerde mevcut.

Şuanda başka bir sektörde çalışıyorum ama öğretmenler insan yetiştiriyor. Aldıkları para, diğer avrupa ülkelerine kıyasla çok çok değil.
Üstelik Atatürk'ün "Vekil maaşı, öğretmen maaşını geçmesin" ifadesiyle ne demek istediğini anlarsınız.

Kiz gecinilir mi diye sordu diye bir dovmediginiz kalmis.. istanbulda oturulabilir durumdaki evlerin kirasi 1000-1500 tl den basliyor.. hani bunun elektrigi, suyu, dogalgazi.. hani bunun market alisverisi.. hani bunun kiyafet alisverisi..

Herkes asgari ucreti ornek vermis ama asgari ucret alanlar gecinemiyor zaten.. evlerine et, muz girmiyor en basitinden..

Konu sahibi belirli bir kriterde yasama alistiysan yoksulluk sinirinda (ki bu sinir 4500 tl) yasaman zor.. hele hele taksit odeyeceksen cok zor.. bu durumda sen de calisacaksin baska yolu gorunmuyor..

Sen bi özel msjina bak muhalefet insan :)

Konu sahibi de şikayet etmek yerine çalışsın diyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…