Devletin öğretmenlere senede 1 kere verdiği 950 lira eğitim öğretim ödeneği ve yolluk dışında verdiği bir şey yok. O da zaten sene içinde harcanıp gidiyor okul ve sınıf için.
Verilen zamlar da yüzdelik dilime girildiği için görünmüyor. Benim maaşım yazdan bu yana düşmekte misal nasıl bir zamsa...
Yolluk ise il dışı şehir değişikliği yapanlar için ki zaten taşınma masrafını karşılayamayacak rakamlar. İlk atananlar öyle bir para almıyor, doğuya gidenler de almıyor. Herkes de şehir değişikliği yapmıyor malum. Ben köyde çalışıp soba yakarken, ek dersi servise verirken de maaşım aynıydı büyük şehir merkezinde çalışırken de...Hatta komik olan o izbe köyün puanı ile şu anki yerin hizmet puanı bile aynı. Sistem kendi içinde bile düzgün değil.
Ayrıca özelde de yılbaşında ve bayramda ikramiyeler oluyor-bizde yok.
Giyecek yahut market için alışveriş kartları veriliyor-bizde yok.
Özelde yükselme imkanı var, bizde yatsan da kendini parçalasan da her şey aynı.
Bir tatil açısından şanslıyız ki o da zaten bu mesleği tek tercih etme sebebimdir, çoğu kişinin de öyle. Amaç eviyle ve kendiye daha fazla ilgilenmek.
Özelde kimsenin maaşı tahmin edilemiyor, 1000 lira mı alıyor 5000 mi bilinmiyor ama öğretmenlerin yahut diğer memurların hep ortada. Söylenmese de herkes sıkı sıkı takipte ama işin garibi ortalıkta dolaşan laflar da doğru değil.
Bu özel ile kamu kıyaslaması baştan yanlış zaten. Annem babam memurken 20-25 sene önce açlıktan annemin alyansını sattığını bilirim. Evimiz sobalı ve kiraydı. jelibon bile alamazdım. O dönem özelde çalışan akrabalar evlerini almış arabaya geçmişlerdi. Bir dönem özel revaçtaydı şimdi özellerde işin suyu çıkınca herkes KPSS' ye yöneldi ağız kokusu çekmemek için.
Espiri idi zaten ama ...neyse başarılar dilerim size ..özeldeki asgari ücret zamlarını takip eder.
beyaz yaka ilgilendirmez özeli.
Kişilerin demesiyle olmaz ki canım bu işi takip eden milyon okul okumuş insanlar var şirketlerde.
O paraya ben bir sene icinde arsa alip 2 kat cikarim öyle diyeyim...
Orası öyle MEB de sömürüyor özel de... Mebten kurtulmanın yoluna bakmak lazımyok merak ettiğimden sordum bende...branşsa o her öğretmen kurs veremiyor.. ben özeldede çalıştım eşşek gibi çalıştım sonuç kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar.. canları cehenneme.. duyumla garantimi verilir insana.. garip valla
Kurs meselesi sanırım benden çıktı. Ben konu sahibinin nişanlısı bunları düzenli gelirden sayarak hesap yapıp 4500 diyordur diye afaki konuştum . Yoksa kimsenin evet kesin net 4500 lira maaşı ÖĞRETMEN cebine indirir her ay diye bir iddiası bildiğim kadarı ile yoktu.Maksimun 30 saat ders, ve alirsa 10 saat kurs alabiliyor. Ben 3 sene 30 saat derse girdim bu sene 21 saate düştü atama olunca. Yani ek dersin garantisi yok. Bir de her okul kurs açmıyor, açsa da sana saati uymayabilir, uysa da öğrenci seni istemeyebilir. Kurs yönetmeliği değişti kimsenin doğru düzgün bilgisi yok ama kurs açarlar şurdan alırlar diye hesap yapıyorlar.
Kız sen yeni evlisin ya ne çabuk başladın idareye:)Biz 3200 TL iki kişinin maaşı 2300 TL ev kredisi ödüyoruz 3 sene sonra inşallah 1800 TL olacak ve öyle 7 sene daha gidecekgeri kalan 900 TL faturalar kredi kartlarımızdan yapılan eşya borçları ve gıda ihtiyaç giderleri siz düşünün geçiniliyor mu çok şükür demek her zaman olumlu düşünmek iyidir isteyince oluyor bir şekilde ve maaşlar aynı kalmıyor 1-2 sene sıkıntı çekip sonra rahata kavuşmak var anne babadan yoksa bir şeyler elde etmek için maalesef gerekiyor ülkemizin durumu ortada
Önünüzde ne kadar ay varsa kenara atın atabildiğinizi eşyaları erkenden alın taksitlerini düğüne kadar bitirmeye çalışın bizim en büyük artımız bu oldu düğün oldu bizim borçlar 2-3 bin kaldı kalmadı geriye yani
Açmak zorunda değil elbet ama o zaman da kızı çalışmıyorum 4500 lira ile geçim mi olur diye dert yanmayacak . Ya kendisi de Çalışacak lüks beklentileri için ya da madem el bebek Gül bebekmiş aileden beklesin. Eşine yüklenmesi iş değil..Açmak zorunda mı ki? 34 yaşına gelmiş kızı evlenecek, kundaklı bebek değil sonuçta. Bi zahmet o yaşa gelmiş insanlar çalışıp evlensinler. Adam okutmuş, o yaşa getirmiş, lüks içinde yaşatmış. Daha ne yapsın?
Canim kofte ekmek cekti yaa bananeeAynen yaa kocamı uyandırıp köfte ekmek sattırasım geldiii
Daha önce de belirttim ama garantisi olmayan bi durum yasal olmayan bir durum. Benim maaşım diye göstermek biraz saf yerine koymak karşı tarafı ...Ayrıca 50-60 saat girecekleri ne malum? Bugün o kadar girerller, yarın 2 öğretmen atanır 15 saate düşer ve maaş karşılığı çalışırlar. Yolunu bulan yapar, yasal değil dinlemez ama daha YENİ atanmış biri eğer öğretmense 4500 almanın imkanı yok.
Amin canım benim cümlemizin evi bol bereketli huzurla dolsunKız sen yeni evlisin ya ne çabuk başladın idareye:)
Bana da sanki 10 bin lira da alsak yine ucu ucuna yetecekmiş gibi geliyor, öyle bir yeteneğim var çünkü:)
Çok şükür bir şeyimiz eksik değil aç değil, açıkta değiliz.
Allah herkesin kazancına bereket versin
Onu konu sahibi için yazmadılar bir arkadaş yazmış ablam ve eşi de öğretmen 4500 ü geçiyor maaşları diye onun için yazdılar.Ben erkek arkadaşından değil, konu sahibinden bahsediyorum. Bazı arkadaşlar, ikisi de öğretmen demek ki falan yazmış
bu şekilde detaylı bir açıklama yapsaydı madem. Biz de hangi kurum 4500 veriyor dedik..
Kaldı ki öğretmenlerin de çok az aldığı söylenemez gerçi.
kaç aydır tatildeler..
Şimdi kaç güncük seminere girdiler seminer parası aldılar.
Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık ne hazırlığıysa artık 950TL aldılar.
Sen bi özel msjina bak muhalefet insan :)Kiz gecinilir mi diye sordu diye bir dovmediginiz kalmis.. istanbulda oturulabilir durumdaki evlerin kirasi 1000-1500 tl den basliyor.. hani bunun elektrigi, suyu, dogalgazi.. hani bunun market alisverisi.. hani bunun kiyafet alisverisi..
Herkes asgari ucreti ornek vermis ama asgari ucret alanlar gecinemiyor zaten.. evlerine et, muz girmiyor en basitinden..
Konu sahibi belirli bir kriterde yasama alistiysan yoksulluk sinirinda (ki bu sinir 4500 tl) yasaman zor.. hele hele taksit odeyeceksen cok zor.. bu durumda sen de calisacaksin baska yolu gorunmuyor..
Aynen annem babam öğretmen ondan şaşırdım:)))Ben almıyorum valla:)
Ülkemizde 4500 alan öğretmen var ise bilmek isterim lütfen kim o istisna kişi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?