4500 tl ile geçim?

O materyalleri devlet vermiyor mu?
Yani öğrencilerin kitaplarını bile veriyorsa..
Avrupa ile neden kıyaslıyorsun ki?
avrupada kişi başına düşen milli gelir ne kadar?
Devletin verdiği materyalle ders anlatabilen, dersini layıkıyla icra edebilen ÖĞRETMEN varsa Öne çıksın. Ben de mi bir beceriksizlik var?
Artık kaynak aldırmak da yasak kaynak çoğaltıp vermekten kanser olucam bir gün toner yuta yuta.. Bunu bir konusma becerisi, dinleme becerisi için speaker kulaklık vs işi var. Teknolojisi var, interaktif CD'si var. Kalem, önlük, kırtasiye gideri Artı durumu olmayan öğrencilere yemek yardımı, ulaşım yardımı fonları..
Bakın bunlar sadece benim branşım için.
Sınıfcısı gelse ayrı anlatır matematikçisi gelse başka der..
Bir öğrencimiz kaza geçirdi.. Yardım kampanyası il bazında yürütüldü. Ne veliler hatrı sayılır bir meblağ ayırdı. Ne de etraf.. En büyük katkıyı öğretmenler sağladı gene... Yani o 950 lirayı zaten vicdani olan emin olun kendi keyfine harcamıyor.. Rahat olabilirsiniz yani..

O konuyu düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum İpekcim. Ama akıl sağlığı iyi olmayan öğretmenler var maalesef aramızda.
Yıllık sağlık kontrolünden mi geçsek, RAM bize yönelik çalışmalar da mı yapsa? Tek bildiğim KPSS gibi sadece yazılı bir sınavın yeterli olmadığı.
2 yıl önce bulunduğum ilçede bir öğretmen (aktif olarak öğretmendi) cinnet getirip kendi öz çocuklarını öldürdü (2 çocuğunu) mesela. O zamandan beri bu ruh sağlığı konusu çok düşündürür beni.

Ne alakası var yahu, nerden çıkarıyorsunuz bunları? Ne garezim olabilir?
Eğitim fakültesi mezunuyum. 4 yıl ücretli öğretmenlik yaptım.
Şuanda özel sektörde bambaşka bir alanda çalışıyorum. Kime ne garezim olabilir?

Bencillik yazıp gülücük koymuşsunuz mesaja. Siz dalgaya alıyorsunuz öğretmenleri.

Bir öğretmen psikopatsa yüzlerce psikopat yetiştirir, bu böyle yayılır gider. Nokta.
Daha da anlamadıysanız benim diyecek birşeyim yok.

Meslek kavgasına dönüştürmek yerine anlamaya çalışın.

Sayfaların tamamını okuyamadım yazdıysanız tekrar soruyor olabilirim. siz şuanda ailenizdn ne kadar harçlık alıyorsunuz? Bir aylık masrafınız herşey dahil ( yani kuaför gezme tozma kıyafet vss harçlığın dışında annenizi falanda sizin için harcadıklarını hesaplayarak söylerseniz sevinirim) nedir? Sorunuza ona göre cevap vereceğim.

Ama bendeki izleniminiz 34 yaşına gelmiş halkla ilişkiler bitirmiş ve hiç çalışmamış ( sizin yaşıtlarınız bu meslekte kariyerinin zirvesinde şuanda bu saatten sonra mesleğinizde iyi bir yere gelmeniz biraz zor gibi) ayrıca bugüne kadar ekmek elden su gölden yaşamış her dediği yapılmış bir kişi olarak siz bu evlilikte mutsuz olursunuz ve eşinizi de mutsuz edersiniz.
Üstelik büyük bir şehirde yaşıyorsunuz.Bugüne kadar size aileniz ayaklarınızın üzerinde durmayı da öğretmemiş.Bu tamamen bendeki izlenim tabi yanılıyor da olabilirim.

Birkaç sorum daha var. Büyük bir şehirde yaşıyorsunuz 750 TL kira olacak bir evi beğenecek misiniz yada semti? Marka düşkünlüğünüz var mı? Lüks kuaföre mi gidiyorsunuz mahalle arası mütevazi bir yere mi? AVM de yemek yiyeceğiniz zaman food courttaki zincir restoranlarda mı yemek yemeyi tercih edersiniz yoksa bir limonatanın minimum 12 TL olduğu kişi başı en az 50 TL ödenen marka cafeleremi gidersiniz? İlerde çocuk olunca doğumu pahalı ve marka olmuş bir özel hastanede mi yapmayı tercih edersiniz yoksa daha mütavazi bir özel hastane yada devlet hastanesine razı gelir misiniz? Düğünü salondamı yapacaksınız yemekli mi yapacaksınız? Gibi çoğaltılabilecek soruların sizdeki cevabı önemli. Yani alışkanlıklarınızdan ne kadar feragat edebilirsiniz? İlk zamanlar sevgi aşk bunlar insanın gözünü kör eder ama bir süre sonra batmaya başlar.
(Bu gibi soruları alışkanlıklarınızı anlamak için soruyorum sakın yanlış anlamayın. Mesela benim cevabım marka kafeye gitmek A sınıfı özel hastanede çok iyi bir doktora gitmek yemekli düğün yapmak tasarım gelinlik giymek gibi cevaplar çünkü zaten bunları yaptım. Ama ben tek başıma eşinizin maaşının iki katını kazanıyorum ve kendi kazancıma güvenerek yaşıyorum eşimin maaşını kişisel tercihlerimi yaparken hesap etmiyorum. Ha yeri gelir bir çocuğundan feragatta ederim çünkü bu şartları çalışarak elde ettim doğuştan bu şartlara doğmadım. Bu yüzden eğer çocuklarım eğitim gibi durumlar söz konusu olursa her zaman ilk kendi tercihlerimden feragat ederim.Hiç biri olmazsa olmazım değil. Yeri gelir nişantaşında boğazda caddede yemek yerim yeri gelir beşiktaşın mecidiyeköyün ara sokaklarından esnaf lokantasında da.

Neyse çok uzattım alışkanlıklarınızı en iyi siz bilirsiniz. bunları detaylı düşünerek cevabı kendiniz bulun. Yoksa 4.500 TL ile TR şartlarında gayette iyi geçinilir hatta hemen çocuk yapmazsanız birikim yapıp rahat bir yaşamda yaşarsınız. Bütün bunlar sizin hayattaki önceliklerinize göre şekillenebilecek bir şey.

Burada baska meslek dallarina laf soyleyen oldu mu? Ogretmenlige yapilan elestirilere ogretmen olarak cevap verdik. Siz kattiniz baska meslek dallarini isin icine. Simdide konuyu baska yone cekiyorsunuz. Kimse nin burada polise askere laf soyledigi onlarin islerini kucumsedigi yok. Konuyu saptirmayin lutfen.

Dönüştürmüyorum, sadece hani lafım size değil bazı konulara bazı öğretmen arkadaşlarımız öyle şeyler söylüyor ki (misal, ooooh yazın yatar çatır çatır yerim size ne be, oooh tatilimiz var kıskanıyosunuz işte hıh falan gibi) ya insan üzülüyor. İnanın her mesleğin kendi zorluğu var. Ve psikopat adam etkisi altına aldığı herkesi psikopatlaştırır bu da bir gerçek hani sadece öğretmenle sınırlı da değil. Bu sınırlama biraz anlamsız geldi bana. Atıyorum bir polis, psikopatsa adam da döver, ne bileyim belki aile fertlerine hırçın davranır.. Hani davranış dediğimiz a+b=c gibi formül değil, neyin altından ne çıkar bilemiyoruz burası ayrı konu zaten.

Benim tek üzüntüm açıkçası, öğretmenlerin iyi çalışma şartlarına sahipken şikayetlenmeleri ve bu duruma karşı çıkıldığında diğer mesleki çalışanların "kıskanç" damgası yemeleri. Yoksa benim 2 ablam da öğretmen. Dedem de öğretmendi. Biliyorum evet kolay meslek değil yani. Ama ne bileyim, herkes çıkarıyor ekmeğini herkes birşeyler için uğraşıyor. Öğretmeninki emek diğerlerininki değil algısı oluyor biraz.

Tamam saptırıyorum hanımefendi tamam, evet haksızım, demedim bişey tamam.

Nereye atandi?

Nereye atandiysa bana da soyle:) esim 3500 aliyor ben 2600 ikimiz de devlet memuruyuz. 4500 maasli bi yere geceyim diyordum ben .

konu öğretmenlik konusuna gelmiş yine ben bir öğretmen olarak okumaya gittiğim de benden daha düşük puan alanlar bile özelde hukuk okuyanından, bankacılık okuyanına mühendisliğe bölümümü küçük gördüler
aman öğretmenliği herkes okur diyen de oldu bana
şimdi o arkadaşlarımın hepsi bana saldırıyor öğretmenlik kadar rahat meslek yok bilmem şu kadar para alıyorsunuz tatiliniz bu kadar diye
benim cevabım sizi tutan yoktu öğretmenlik okumanız için hala geç kalmış sayılmazsınız devlet memuriyet giriş yaşını da yükseltti üniversite de orada kpss de orada atanın gelin diyorum zaten çok basit herkes okuyor siz hayli hayli yaparsınız dedim
öğretmenlik çok acayip oldu öğretmenliğin tatilini ücretini bizden daha iyi hesaplayanlar var ekşi sözlükte burada facebookta öğretmen sayfalarında tümden saldırı var öğretmenlere ve hiç birimiz de aldığımız parayı hak etmiyoruz
haram para yiyoruz
öğretmenin yaz tatilinde para verilmemesinden tutunda, yaz tatillerinde başka devlet kurumlarına hademelik yapsına kadar çok parlak fikirler okudum
artık çok şaşıramıyorum sanki biz onların tatil yapmamasının az para almasının sebebiyiz bizim tatilden kısılırsa özel sektör çalışanlarına sanki gün olarak ekleniyor yada bizi asgari ücrete çalıştırsalar o para özel sektör çalışanlarına pay edilecek anlayamıyorum
bize isyan ettikleri kadar karısına üçüncü jipini alan Malibu tatillerine çıkan çalışanların üzerinden semirdikçe semiren ensesi kalın patronlarına isyan etselerdi belki çok farklı olurdu her şey
bu konu da söyleyeceklerim bu kadar

Canim dur önce öğretmenleri bir yerden yere vuralim da sıra konu sahibine de gelecek inşallah :)
kadesa tamm dediklerinizde haklısınız ama biraz da alıngansıznız:):) geçen gün bir konuda ,memurlar anne de,biz özeldekiler değil miyiz dedim.süt izni,doğum izni vs farkından dolayı..gelen cevap: çok çalışıp memur olsaydın,şikayete hakkın yok gibi bişeyler oldu..:):)

Hah işte bahsettiğim bu, ama böyle söyleyince "kıskanç" damgası yiyip alaya alınıyoruz. Neyse. Ben kesin linç edilirim buralarda daha yazmyaayım yani. Kavga çıkaran konu değiştiren olduk bi de.

Hahahaha :) şaka gibi ama iki taraflı da saldırganları kınıyorum ben.

Düğünden sonra takılarla borcun bir kısmını kapatırsınız.
Eşyalarda da ekonomik davranırsanız en fazla bir sene biraz zorlanırsınız.
4500 fena değil ama borç harç varken ev kiraysa filan hiçte öyle rahat rahat geçinilmez bence.
Bide tabi İstanbul da yaşıyorsanız daha bir zor.
Yani kimisi asgari ücretle geçinirken, kimisi 10 binlirayla geçinemiyor. Biraz da yaşam tarzlarıyla, harcamalarla alakalı

O değilde şimdi konu sahibi gelecek ve nişanlım ÖĞRETMEN değil ki nerden çıkardınız diyecek diye korkuyorum

babam iki bin maaşa birikim bile yaptı ama ev kendimizin. bazen insanların gözü doymazlığına anlam veremiyorum. sen kaç tl kazanacaksın? evlenince baba parasını unut. sanırım çalışmayacaksın sadece eşinin maaşını düşündüğüne göre. adamcaz ev mi geçindirsin napsın acıdım şuan

Hah işte bahsettiğim bu, ama böyle söyleyince "kıskanç" damgası yiyip alaya alınıyoruz. Neyse. Ben kesin linç edilirim buralarda daha yazmyaayım yani. Kavga çıkaran konu değiştiren olduk bi de.
yok ya linçlik bir durum yok bence::):)
sorun şu ki ben özel sektörde mesleğimden memnunum.sistemi eleştirince,benzer şartlar talep edince neden kıskançlık olsun ki? yoksa ben özel sektörde öğretmen maaşının fazlasını alabiliyorum.2 ay iznim olsun gibi bir talebim de yok..ayrıca bend e öğretmen çoccuuuuuyumm:):)
geyiğine de derim ,3 aydır yatıyosunuz diye...:):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…