4500 tl ile geçim?

Ben söylüyorum artık bazı kişilere bunu, evet bence de çirkin ama kalkıp da 2 ay boş yere maaş alıyorsunuz, boğazınızdan haram geçiyor diyene bunu demeyi de çirkin göremiyorum artık. Kaldı ki çok çeşitli kurumlarda çalıştım, atanmak için ciddi bir çaba sarfettim. Ama sanki hooop gökten inmiş bu meslek gibi davrananlar var malesef.
Artık şunu anlasak ne güzel olur. Kimsenin iş yaşamı güllük gülistanlık değil ve sistem öyle ki emeğe göre de maaş alınmıyor bu ülkede.

Haram mi ? Cidden böyle mi düşünüyorlar? Peki çalışmadan meclise dahi uğramadan maaş alan vekiller için ne düşünüyor bu insanlar?

Peki tatilde de gidelim bize uyar sorun olmaz ancak çocuklar o sıcaklarda nasil gelecek de 6 saat ders dinleyecek okulda?
Arkadaslar tatiller bizim için değil çocuklarımız için var.boyle dusunenler bunuda mi alamıyorsunuz artık?

4500 tlye cok guzel gecinilir herseyi tek tarafli esin bile yapsa ayda 2500 tlsi borca harca kiraya gitse kalanla yine gecinilir ki o borclar uzun sureli olmayacak zaten sende biraz disini sikarsin borclar bitince cok rahat gecinirsiniz zaten...

Ucret yapilan ise sarfedilen efora göre degil cesidine göre degisir. Diger mantikla bakarsak en fazla maasi hammallarin almasi gerekir.

Aynen, zaten beni çileden çıkaran bu ifade olduğu için ben de sizin de çirkin bulduğunuz ifadeyi kullandım.

Yine öğretmenler, hep öğretmenler, lanet olası öğretmenler...
Devlete her ay 700 verelim de herkes rahatlasın bari.
İş görüşmesine gittiğinizde yol/yemek konuşuyorsunuz değil mi? Çayınıza çorbanıza para vermiyorsunuz.
Kullandığınız araç gereç vs. de iş yerinden.
Bu kadar saniye saniye dakika dakika çalışma saati tatil hesaplanıyorsa bi' zahmet bu kalemler de dahil edilsin.
Asgari yemek yol 10 tl alsanız ki çoğunuz daha fazla alıyorsunuz, 20 günde 200 yapıyor.
Sınıfta kullandığım materyallere falan hiç girmiyorum.
Daha önce de yazdım yine yazayım, "çalışma şartlarım zor, sizinki de zor olsun bana ne bana ne" demek yerine " benimki de daha iyi olmalı" mantığı güdülmelidir.

Birak haram etmeyi calismadiginiz zamanlarda aldiginiz maas nasil bogazinizdan geciyor hic mi vicdaniniz sizlamiyor hadi kendi bogazindan geciriyorsun cocuguna nasil yediriyorsun o parayi diyenleri gordu bu gozler. Duyanda yetim parasi calmisiz hirsizlik yolsuzluk yapmisiz cocugumuza yediriyoruz zanneder

Valla kimse hayıflanmasın
Ne mühendis ne mimar ne doktor herkes çalışır emeğinin karşılığında uygun miktar para kazanır yine bi nebze
Ben öğretmenlerin maaşının evet 'Emeklerine' az olduğunu düşünüyorum
Yok tatiliymiş vırt vızık diyenleri de anlayamıyorum
Çocukla uğraşmak kadar yorucu bi iş yok
Doktorluk yorucudur bi ondan fazla belki ama o da zaten maaşını hakkıyla alıyor..
şikayet edeceğinize o zaman öğretmen olsaydınız...niye olmadınız ki ..

Fotokopi parasi da cebimizden cikiyor.
Ustune astim , varis cek cekebilirsen.
Baska is bulursam istifa edecegim.
Fotokopi, kalem gibi materyaller, veli görüşmeleri için kullandığım telefonumun faturası dışında çoğu çalışanın işe girerken maaş dışı konuştuğu çay, yemek, yol bunlar da cebimizden çıkıyor. Meslek hastalıklarına girmeyeceğim her meslek de var çeşitli hastalıklar.

Ben çocuklara birşey öğretmeyen öğretmenlere kızgınlığım ki çok var bu modellerden , hiç bir çabaları yok , bunlar ayıklanmalı bence , güya ingilizce öğretiyorlar zaten kendileri bilmiyor yabancı biri gelse köşe bucak kaçıyorlar,

Lisede "Ogretmenlik tutuoo da yazmam yha ıyy " diyenler simdi ogretmenleri kıskanıyor anlamadim bu işi

Ya bu arada konu sahibine sordum yanıt gelmedi, ne kadar alıyormuş ikisinin gelir toplamı mı 4500 ? :)

Simdi herkes kızmış ama nerede yasaycak arını da düşünmek lazım.istanbulda borç ödeyerek ko ay değil.bi de alıştığından geri kalmak istemeyeceksin.ben yerinde olsam is anbulda yasıyosam şayet çalışırdım.en azı dan kendi masrafımı yük etmem.kuafördü bakımdı yük olma bence hem de evlilik zati zor bi de bunalıma girersen daha zor olur.sende çalış önerim nacizane

Malesef burda yine sistem bozukluğu giriyor araya. Hani ücretli öğretmenlik denilen bir fiyasko var mutlaka bilginiz vardır. devlet kadroya öğretmen alırken kırk takla attırıyor ama boş derslere herhangi birini ücretli olarak sokabiliyor. Kamu yönetimi mezununu fen bilgisi öğretmeni, Kimya mezununu ingilizce öğretmeni, Su ürünleri mezununu Matematik öğretmeni gördü bu gözler.

Evet aynen.. Yani yanlış anlaşıldım muhtemelen artık yanlış anlamayın demek de saçma ama ben hiç bi meslek grubunu küçümsemek istememiştim.. Dediklerine katılıyorum.

konu gene neden öğretmenler oldu ya öfffffffffff
Konu sahibi nişanlım dün atandı 4500 maaş alıyor deyince kızlar da galiba öğretmen ama nasıl maaşı o kadar çok yazmışlar. Biz de mümkün değil maaş +ek ders bile o kadar etmez dedik.bunu konuşuyorduk sonra bir kaç arkadaş gelip her konuda olduğu gibi maaştan girip tatilden çıktı. E haliyle öğretmenler de kendini ifade etmeye çalıştı.

Sonuç:Oğretmen odaklı bir konu yine yeniden telef oldu. Özeti budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…