4500 tl ile geçim?

Konu sahibi alınma da baban sana iyilik yapmamış. Ne okutmuş bilmiyorum ancak hem iş hayatına yönlendirmemiş hem de şimdi tüm masrafı eşinin çekeceği bir evlilik başlangıcınız olacak. Sen de çalışsan hiç sorun yoktu. Baban da sana hiç bir şey almak zorunda değildi . Ama hem sen çalışmayacaksın hem de ailen elini cebine atmayacak. Bir Parça lükse kaçarsanız ekonomik sıkıntılarınız olur . Hesabınızı çok iyi yapmalısınız .

Giderler fazlaysa geçinmek zor olur tabii.
Oturduğun muhit, alış - veriş alışkanlıkları, sosyal masraflar, borçlar... Offff içim şişti.
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum tabii.
İlk yıllar ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız... Geçinilir.
Sonra bebek olur... Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız, yine olur.
Olay niyette.
Geçinmeye gönlü olan 1500tl ile de geçinir. Kazanç arttıkça yaşam standartı da artar canım.

Esinizin isi ne ki atandigi gibi o kadar maas hangi sektorde var. Supheleriniz varsa siz de is bulup calisirsiniz mis gibi gecinirsiniz

4500 lira ile 1 yilda Istanbuldan nasil ev aliyorsunuz, alirim diyen arkadas bana bir anlatsana..

Kaldi ki yoksulluk siniri 4500 onun altinda alan insan gul gibi falan gecinmiyor, zar zor geciniyor.. biraz daha abartirsaniz adamlar asgari ucreti yariya indirecek herkesin keyfi yerinde nasilsa diye..

vallahi benim de aklıma bu geldi İstanbul'un içinde popüler olmayan bir semtteyim
buradaki 20 yıllık apartman dairelerine hap kadar evlere 230 bin liradan aşağı ağzını açan yok
nasıl 4500 liraya o evi bir sene içinde alsın değil evi almak evin peşinatı için verilen 30 bin toparlanmaz bana göre bir yılda bunca kiranın borcun içinde

ayrıca asgari ücretle millet üç çocuk bakıyor da nasıl bakıyor benim dayım gibi neredeyse her gün evde bulgur tarhana dışında yemek görmeden buna rağmen her ay sonu son haftaya parasız girerek böyle olunca gül gibi geçiyorsun haftada iki evde et pişsin asgari ücretle gül gibi geçinebilecekler mi

Babanız çalışmanızı istememiş fakat siz 34 yaşında kocaman bir insansınız. Evlendikten sonra baba evinden de ayrılacağınıza göre en azından borçlarınız bitene kadar çalışmanızda fayda var bence. Bir de büyük şehre atnadıysa sınav ücretleri ekstra olarak sayabilirsiniz. Ösym, meb, açıköğretim derken bir ek gelir olur.

İnsanlar asgari ücretle ev kirası ödeyip tek maaşla çocuk okutuyor !!!
Bahsettiğim iki üç kişi değil , milyonlar..

Şahsen ben aklımdan hiç çıkarmıyorum

Gelir ne kadar olursa giderde o kadar oluyor. Daha rahat gecinmek istiyorsaniz calismaniz gerekir ama ona da esiniz izin vermeyecek. 4500 tl ile ucu ucuna anca gecinirsiniz. Ben calismiyorum esim ticaretle ugrasiyor gecen hesap yapmis aylik giderimiz 10.000 tl imis. Bunu duyunca sok oldum kira vb borcumuz falanda yok. Varsin gerisini siz dusunun.

4500 tl öyle ahım şahım bir para değil. Evet asgari ücretin 4.5 katı ama aman aman bir para değil. asgari ücret zaten açlık sınırının altında. yani kıyasınız asgari ücret olmamalı bence.

Sen çalışmaz isen zorlanırsın güzelim. 2+2 4 eder.

750 kira 1500 taksit 800 fatura (kış gelior )

3050 tl kalan 1450 tl de çok rahat evin diğer giderleri koca ay.

ama kıyafet-eğlence gezme tozma tatil şu durumda sıkıntılı. çoluk çocuk olursa yandı gülüm keten helva.

şimdi taşlıcaklar çıkacak beni ama fikirlerimiz uyuşmuyorsa yapabileceğim bir şey yok.

yeterli beslenme için gereken maaş en az 4000 tl bence. (borçsuz harçsız sadece kira dahil para)

Evet bu para cogu kisi icin cok cok iyi bir gelir ama konu sahibi gibi rahatlik ve lukse alismis biri icin zor. Bu acidan yorumlarinizda haklisiniz.

Mühendis filan mı acep? Yeni göreve başlayan biri bu kadar yüksek nasıl alır?

Bizim eve 4500 girse 3.500u her ay koseye koyarz heralde kira ve borç yok ama olsa bile 1.500 gtse her trlu yine yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…