4500 tl ile geçim?

Vallahi biz de iki maaşla geçinemiyoruz bundan fazla parayla. Söylesem taslarlar diye bu yoruma kadar sustum. Borç, kredi olmayacak ki "hah tamam" diyelim .

Biz üc kişilik bi aile 2000 binlira gelirimiz cok şükür geciniiyoruz 4500 cok para gecinirmiyiz demek birazcık şımarık ıklık bana göre 4500 binlirada normal bi maaş diyenlerde bana göre normal degil

Millet asgari ucretle nasıl geciniyor peki oyle olsa kimle evlenemez herkes ac kalirdi hesabini bildin mi az parayla da gecinilir. Herkesin aileden mali mulku yok kendi hadi en fazla 1400 le esi asgari ucret alan veya her iki tarafin da asgari ucret alip gecinmeye calisanlar ölsün o zaman.

Esimle ikimiz toplamda 5000civari maas aliyoruz. 7aylik evliyiz. Ve ev alip 10yillik borca girdik kazandigimizin yarısı ona gidiyo. Su an istedigimiz gibi yaşıyoruz bebegimiz olacak. Ve ben hic acaba gecinebilir miyiz demiyorum. Gözun hic korkmasin gercekten seviyosan karsilikli fedekarlikla olur bu is. Bu arada bende cok rahat buyuyen biriydim

Bende aynen böyle düşünüyorum şaka gibisiniz valla siz konu olsun diyemi actınız bu konuyu bura Türkiye farkındasındır inşallah

Siz ne kadar katkı sağlayacaksınız bundan haber verin. Siz de 3000 lira getirin madem adamın parasını beğenmiyorsunuz, o zaman geçinirsiniz.

Sanki adam sizi sırtında taşımak zorunda?? Suç bu hatunda da değil aslında, böyle kadınlara değer veren erkeklerde.

Sanki adam sizi sırtında taşımak zorunda?? Suç bu hatunda da değil aslında, böyle kadınlara değer veren erkeklerde.[/QUOTE]

Değil mi ama geçinebilir miyiz deyip sormayı biliyorsun. Herkes borçla evleniyor ve bundan daha az para ile evlenenler var. Hayır insan bir çevreye bakmalı. Neler yaşıyor insanlar..

Halkla İlişkiler uzmanıymis konu sahibi ama sevgilisi calistirmiyormus

Benim maaşım bunun yarısından biraz fazla ve rahat geçiniyorum. Gelir ne kadar çok oldukça gider de o derece artar. Boşuna asgari ücretle nasıl geçiniliyor diye demagoji yapmayın herkesin hayat standartı farklı. He ama 4500le geçinemiyorum diye ağlayacağına bir işe girip sende çalışabilirsin.

Ooo yorumlar tavan yapmış

O kdr ogretmen maas datasi geciyor elime, hic 4500 alan ogretmen gormedim daha
Ozel okul falan mi bu,kurs dahil vs

Bence ,
gecinir miyiz diye dusunmektense sen de elini taşın altina koymalisin. Yaştan dolayı cocuk da olunca zorlanirsiniz kisa surede ,orasi kesin..
E gencsiniz gezmek,tatil,tiyatro_konser ,kulturel etkinlikler,tur vs epey para gidiyor. Gerci istanbulda bu para yetmez ama taşradaysan yeter.
Ayagini yorganina gore uzatmaktan baska caren yok gibi. Yok yapamam diyorsan da bir ise gir calis bence. O zaman gayet rahat gecinirsiniz de

Allah daha cok versin sizede asgari ücret Türkiye nin bi gercgi demogoji de neyin nesi insanlar örnek veriyo sadece bunun nesi demogoji oluyo allah aşkına

Geçinmeye gönlünüz olduktan sonra geçinilir elbette. Ama siz "alışkanlıklarım, kişisel harcamalarım aylık 1000 i bulur ve ben bundan vazgeçersem mutsuz hissederim" diyorsanız bu mutsuzluk evliliğinize de bir süre sonra mutlaka yansır.

Geçim sıkıntısı bir süre sonra geçimsizliğe dönüşebilir.

Ben 4 aylık evliyim, eşimin bekarlıktan olan araba borcu ve kredi ödemeleri vardı, evlenirken de sıfır yardımla 2 düğün yaparak, bir sürü de borca girip evlendik. Allah sağlık versin inşallah, öder bitiririz, yeter ki huzur olsun.

Ben ailemin maddi sıkıntıları yüzünden ne kadar mutsuz olduğunu görerek büyüdüğüm için belki, bir gün bile düşünmedim çalışmamayı. Çalışıyorum çok şükür, Allah nasip ederse emekli olana kadar da çalışmak isterim. Sözüm bir yerde parama sığar çünkü, şu an istediğim gibi haracayabiliyorsam bu çalıştığım içindir. Bir kadının okuyup da çalışmaması anlayabildiğim bir şey değil, ama şartlarınız öyle gerektirmiştir çalışmamışsınızdır ama bu zamandan sonra hiç çalışmayacaksınız diye bir kural da yok, madem geçim derdi çekeceğinizi düşünüyorsunuz şimdiden çalışma fırsatları araştırın derim, Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…