- 26 Temmuz 2015
- 1.486
- 605
- 43
Cok iiii bir deginim olmuşeşyaları babanız alsın madem durumu iyi..çalıştırmaya bile kıyamadığı kızını nasıl borçla evlendirecek aklım almadı..
Keşke polislerde de ek görev parası olsa, günde 16 saat çalıştığı oluyo anasını satayım
kesinlikle.. bak çoook basit bişey söyleyim.. 2300 ben alıyorum 1500 2000 arası eşim.. lojmandayız.. 1000 lira ödememiz var.. ona karşılık işte 500 gelir geliyor ödememizin olduğu yerden yani.. ortalama 4000 gelir.. aaa çok muş be.. valla farkettim şimdi.. neyse 2 çocuk hamileyim aynı zamanda.. yetiyor mis gibi.. bu ay batık durumdayız kömür(2000 lira bir anda) kurban(1250) falan filan..çamaşır bulaşık makinası perte çıktı yeni aldık.. bide çocuklara oda aldık mecbur üçüncü gelince gittik en iyisini aldık aylık 400 ödeme yapcaz ona .. ama kısacaz işte hesap yaptık olacak... kıyafet almayacaz çook gezmeyi kısacaz .. yani istersen yetiyor.. her türlü .. hani arkadaş çok rahata alıştım deyip örnek verince yol göstermek için söyledim..Ya lüx alabilir bnde tayinciyim ve en iyisini aldim. Ama esyayi iyi aldiysam gezmeden feragat ettim . Gezmiyorum. Evimde pişiriyorum evimde yiyoruz.
en azından ek geliriniz vardaha alışverişe bailamadık.yani sanırım 750 tl kira olucak.2.500 de mobilya vs taksitlerine gitse 1250 kalıyor.oda faturalar olsa 400 ü.geriye ne kalıyorki
canım Allah kolaylık versin. Sabah konuşuyorduk da nereden hatırlıyorum ki deyip durdum senin için.kesinlikle.. bak çoook basit bişey söyleyim.. 2300 ben alıyorum 1500 2000 arası eşim.. lojmandayız.. 1000 lira ödememiz var.. ona karşılık işte 500 gelir geliyor ödememizin olduğu yerden yani.. ortalama 4000 gelir.. aaa çok muş be.. valla farkettim şimdi.. neyse 2 çocuk hamileyim aynı zamanda.. yetiyor mis gibi.. bu ay batık durumdayız kömür(2000 lira bir anda) kurban(1250) falan filan..çamaşır bulaşık makinası perte çıktı yeni aldık.. bide çocuklara oda aldık mecbur üçüncü gelince gittik en iyisini aldık aylık 400 ödeme yapcaz ona .. ama kısacaz işte hesap yaptık olacak... kıyafet almayacaz çook gezmeyi kısacaz .. yani istersen yetiyor.. her türlü .. hani arkadaş çok rahata alıştım deyip örnek verince yol göstermek için söyledim..
Konu sahibi nişanlım dün atandı 4500 maaş alıyor deyince kızlar da galiba öğretmen ama nasıl maaşı o kadar çok yazmışlar. Biz de mümkün değil maaş +ek ders bile o kadar etmez dedik.bunu konuşuyorduk sonra bir kaç arkadaş gelip her konuda olduğu gibi maaştan girip tatilden çıktı. E haliyle öğretmenler de kendini ifade etmeye çalıştı.
Sonuç:Oğretmen odaklı bir konu yine yeniden telef oldu. Özeti budur.
Dönüyor dolaşıyor geliyor öğretmenlere zaten, bu kadar nefreti ne ara kazandık bilmiyorum...
Cunku konu sahibi nisanlim dun atandi dedi dun atanan meslek grubuda ogretmenler nitekim. Sonra 4500 tl maas alacak dedi konu sahibi.evet evet ogretmenler aliyorlar o kadar diyen uyeler cikti. Sonra biz bir ogretmen o kadar alamaz dedik. Sonra bende bilmiyorum nasil oldu konu buralara geldi. Hatta siz polislerden doktorlardan daha mi onemlisiniz onlarda doguya gidiyora kadar gitti iş
Bir ara bencilligimizden dem vuruldu. Bir ara devletin bize materyal verip vermedigi niye hala kirtasiye parasi odendigi sorgulandi. Bi ara il degistirirken aldigimiz yol paralarina deginildi.
Sonuc ogretmenler asgari ucret alsin tatillerde de gelip okulu temizlesinler karari cikti yuce kadinlar kurulu yuksek divanindan
çook teşekkür ederim senin güzel yüreğin güzel görüşün..... rabbim herkese yardım etsin.. şükür lazım sanırım.. çokzor zamanlarda geçirdik ben çalışmadım 700 800 lirayla geçindik.. ne mutluyduk... ben atandığım sene hayatımın en zor zamanıydı.. boşanma eşiğinden döndük.. huzur en önemli şeymiş onu anladım.. çok derin yşaşadım.. şimdi 4500 değil 45000 olsun huzur yoksa boşşşşşşşş herşey boş önce huzur olsuncanım Allah kolaylık versin. Sabah konuşuyorduk da nereden hatırlıyorum ki deyip durdum senin için.
Geçen konun vardı raporla ilgili oradan olduğunu çıkardım şimdi yeniden görünce.
Sen çok iyi niyetli birisin umarım her şey güzel olur ve atlatırsın bunları.
Valla masallah kardesim ben de onu diyorum. Ayy yok babam okuttuda calismicam . Ama herseyi esim yapacak falan filan sacma sapan bir konu. Madem baban kiyamiyr üstüne duseni de yapsin degil mi? Bizimde borcumuz var hamileyim benim evime ortalama 6 bin küsür para giriyor ama borclar var onlara gidiyor. Ama arkdsn konu sacma geldi kusura bakmasinkesinlikle.. bak çoook basit bişey söyleyim.. 2300 ben alıyorum 1500 2000 arası eşim.. lojmandayız.. 1000 lira ödememiz var.. ona karşılık işte 500 gelir geliyor ödememizin olduğu yerden yani.. ortalama 4000 gelir.. aaa çok muş be.. valla farkettim şimdi.. neyse 2 çocuk hamileyim aynı zamanda.. yetiyor mis gibi.. bu ay batık durumdayız kömür(2000 lira bir anda) kurban(1250) falan filan..çamaşır bulaşık makinası perte çıktı yeni aldık.. bide çocuklara oda aldık mecbur üçüncü gelince gittik en iyisini aldık aylık 400 ödeme yapcaz ona .. ama kısacaz işte hesap yaptık olacak... kıyafet almayacaz çook gezmeyi kısacaz .. yani istersen yetiyor.. her türlü .. hani arkadaş çok rahata alıştım deyip örnek verince yol göstermek için söyledim..
kaygı belkide bilemiyorum..hani söle bir durum var.. baba çalıştırmamış.. amabişey de yapmak istemiyor.. napsın babaya zorla yaptıramazyya.. ben olsam bende yap demem babama...yapmak istese yapar.. koca adamlar olduk 31 yaşındayım annem dün diyorki bugün gidip size çocuklara bayramlık alalım.. babam sorar harçlığın varmı..diye ki ben devlet memuru koca kadınım o emekli.. huy fıtrat adı her neyse.. arkadaş çalışmamış eşi çalışma demiş diyorum ya bilemiyoruz amaşunu adım gibi biliyoorum kimse babasının evindeki rahatı bulamaz koca evinde.. rabbim kazançlarımıza bereket versin ödensin biran önce borçlarımız..Valla masallah kardesim ben de onu diyorum. Ayy yok babam okuttuda calismicam . Ama herseyi esim yapacak falan filan sacma sapan bir konu. Madem baban kiyamiyr üstüne duseni de yapsin degil mi? Bizimde borcumuz var hamileyim benim evime ortalama 6 bin küsür para giriyor ama borclar var onlara gidiyor. Ama arkdsn konu sacma geldi kusura bakmasin
Kiz mübalağa yapiyorum 4500 tl az para degil ya hani. Konu sahibi 450 tl der gibi bahsetmis. Gecinilmez desek evlenmez heraldeyok canım tamam 4500 az para değil ama hiç bir sene içinde ev araba alacak dükkan açacak bir sene de hepsini yapacak para hiç değil o kadar kişi var burada karı koca çalışıp eve 5000 lira giren mutlaka vardır hangisi rahatlıkla bir sene içinde ev araba almış üstüne iş kurmuş 10 sene de evin arabanın bitiremiyor çoğu kişi
Aminnn rabbimm yardimcimiz olsunn .kaygı belkide bilemiyorum..hani söle bir durum var.. baba çalıştırmamış.. amabişey de yapmak istemiyor.. napsın babaya zorla yaptıramazyya.. ben olsam bende yap demem babama...yapmak istese yapar.. koca adamlar olduk 31 yaşındayım annem dün diyorki bugün gidip size çocuklara bayramlık alalım.. babam sorar harçlığın varmı..diye ki ben devlet memuru koca kadınım o emekli.. huy fıtrat adı her neyse.. arkadaş çalışmamış eşi çalışma demiş diyorum ya bilemiyoruz amaşunu adım gibi biliyoorum kimse babasının evindeki rahatı bulamaz koca evinde.. rabbim kazançlarımıza bereket versin ödensin biran önce borçlarımız..
400 lira kira 1500 maaş iki küçük çocuk, kıt kanaat bize yetiyor size hayli hayli yeter, gereksiz harcamaniz yoksaHerkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
Taksitlerin yoğunluğuna bağlı aylık iki bin bile taksit ödemeniz olsa yeter bence, ama yaşadığını yerin ve yaşam tarzınizin şekline göre değişir buarkadaşlar ben taksitlerden para kalırmı diorum?yani zaten 4.500 ile geçim olurda o para bize kalmayacakki
Haahhhaahh ben o parayla neler yaparım varya . Biz 3 kuruşa boyun eyiyoz ayın sonunu getiremiyoz böyle sorulunca insanın zoruna gidiyo.;(O paraya ben bir sene icinde arsa alip 2 kat cikarim öyle diyeyim...
eşiniz neden işten çıktı, ne iş yapıyodu? yazık değil mi size evin yükü size kalmışGeçinmeyi bilirsen ona göre harcama yaparsan geçinirsin. Eşim işten çıktı, biz tek öğretmen maaşı ile geçiniyoruz evimiz kira ve bir bebeğimiz var. Biz yaşayabildiğimize göre ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?