Yok cok dogru soyluyorsun,aynen katiliyorum.Bi kg kusbasinin 50 tl oldugu bir ulkede asgari ucretle nasil geciniyoruz diyorsunuz? Ac kalmamak ile yeterli beslrnmek arasinda fark var.
fikir amaçlı açtım.sizin gibi soruya soruyla karşılık versinler die deilCalis o zamn ? Yada kanaat edeceksin. Ayrica bu konuyu ne diye actin ??
size neyse ne die cvp yazoyorsunuz?yazmayınYaa benim espiri anlayisim cok kapsamli . Millet neler yasiyor 1600 tl ile 4 kisi yaşıyor. Bize ne ki senin 4500 tl nden. Herkes maaşını yazsin gecinirmiyiz die sorsun. Gecinmekte senin elinde gecinmemekte
yatak odası ve bir kaç beyaz eşyayı alıcak benimkiler.diğerlerini o alıcakaileler yardım edecek mi eşyalar konusunda hem senin ailen hem sevgilinin ailesi
evet yani neden lüx alamıyorumki?başka şeylerden kısarımYa lüx alabilir bnde tayinciyim ve en iyisini aldim. Ama esyayi iyi aldiysam gezmeden feragat ettim . Gezmiyorum. Evimde pişiriyorum disaridan yemiyoruz.evimde yiyoruz.
babam bu kişiyle evlenmemi istemiyor.yardım etmexeşyaları babanız alsın madem durumu iyi..çalıştırmaya bile kıyamadığı kızını nasıl borçla evlendirecek aklım almadı..
Hanımlar,arkadaşlar ben taksitlerden para kalırmı diorum?yani zaten 4.500 ile geçim olurda o para bize kalmayacakki
herkesin hayatı farklı.size saçma gelebilir.bana göre saçma deil.ve önemli olan şu durumda sizin deil benim düşüncemValla masallah kardesim ben de onu diyorum. Ayy yok babam okuttuda calismicam . Ama herseyi esim yapacak falan filan sacma sapan bir konu. Madem baban kiyamiyr üstüne duseni de yapsin degil mi? Bizimde borcumuz var hamileyim benim evime ortalama 6 bin küsür para giriyor ama borclar var onlara gidiyor. Ama arkdsn konu sacma geldi kusura bakmasin
Madem bu kadar dertlenicektin okuduğuna okumasaydin evlenseydin sende. Herkesin kendi tercihi bende Çalışmıyorum kocamin parasinda hakkım yokmu yeterli gecinirmiyiz diye konusamazmiyim. Hemen ay ben okudum koca beklemedim evlenmedim havalarına giriyosunuzTakilan altinlar dugun masraflarini karsilasa, esya olarak da ortalama 12bin liralik falan esya alip 12 taksite boldurseniz ayda 1000 lira borca gider. 750 kira, 500 mutfak masrafi, 500 de dogal gaz faturalar, 250 yol giderleri vs deseekk size 1500 lira kaliyor.
ay baskasinin parasini hesaplamak ne kadar zevkliymis. Keske biz de boyle senelerce okuyup iyi meslek sahibi olalim diye sinavlarla bogusmayip evlenseydik hemen :/
neyse konu sahibi icin bisey soylemeyeyim de bu gozler, aksama kadar evde yan gelip yatip da ayy keske daha zengin kocayla evlenseydim diyen kadinlar da gordu ne diyeyim
Bende anlayamadım valla bu 4.500 le nerde yaşıyolarda 3 aile gecindirip ev arsa araba alıyorlar 1 senede. Bunlar tamamen hayali konuşmalar sırf laf olsun bi markete giriyosun 3 parça 50 tl tutuyo. Canım hem borç hem Kira hem faturalar vs para hayatta biriktiremezsin zar zor gecinirsin istanbul gibi bi yerde.vay be...4.500 e evler arsalar alınıyormuşta benim haberim yokmuş.asari ücretle rahat geçiniyorum yazanmı dersin?beni şımarıklıkla suçlayanmı dersin?4.500 e ev alanşar arsa alanlarmı dersin...ne çok paraymış bu yaw.ben saymayı bilememişim.hayal aleminde yaşamayın.bu para ucu ucuna yetiyor.eğer ev arsa alınıosa sizlere vereyim rahat rahat birleylerin sahibi olun.neredeyse taşlıycaksınız beni?iyi br yaşam sürdüm die duygusal demogojilerinize cvp mı vermiyim yani.herkes kendi standartına göre geçinir.kimi asgari kim ben gibi.bence önce insan kendini bilmeli.kendini bilmez arkadaşlar cvp yazmışlar.hepinize tek tek cvp yazamayağım .fikir verip yardımcı olanlara çok tşk ederim.evet maddi durumum iyi şükür.bunun için vicdan azabı çekicek deilim.Allah herkese nimetlerinden tattırsın.gördüğünden geri bırakmasın.
inşallah biranönce istediği gibi bi iş bulur..Esim yurt içi kargoda mudurdu cok sorun yasadi psikolojisi bozuldu resmen. Istifa etti hatta ben istedim ama ise girecek tabi bu geçici bir durum.
Calismayanlarin kocasinin parasinda hakki yok demedim. Sadecd bazi kadinlar sanki kendi paralariymis gibi kurus kurus hesapliyorlar. Sahsen ben ev hanimi olsaydim tamam kocamin parasi ikimiz hep beraber yiyecegiz o parayi ama iste ayy maasi su kadar olsaydi soyle olsaydi boyle olsaydi diye yuzsuzluk yapmazdim ki cok gordum de boyle kadinlari. O adam aksama kadar caliscak ben de evde yatip koca parasiyla hayaller kuracagim. Tamam okuma imkani olmayanlari falan ayri tutuyorum ama sirf koca parasi yemek icin zengin koca arayan da var.Madem bu kadar dertlenicektin okuduğuna okumasaydin evlenseydin sende. Herkesin kendi tercihi bende Çalışmıyorum kocamin parasinda hakkım yokmu yeterli gecinirmiyiz diye konusamazmiyim. Hemen ay ben okudum koca beklemedim evlenmedim havalarına giriyosunuz
Madem bu kadar dertlenicektin okuduğuna okumasaydin evlenseydin sende. Herkesin kendi tercihi bende Çalışmıyorum kocamin parasinda hakkım yokmu yeterli gecinirmiyiz diye konusamazmiyim. Hemen ay ben okudum koca beklemedim evlenmedim havalarına giriyosunuz
millet yazmış olmak için yazmış işte arkadaşım.evet bırak para biriktirmeyi bize yeterli gelsinde gerisi sorun deil.istanbulda deilim ama yinede büyükşehir gideceğim yer.Bende anlayamadım valla bu 4.500 le nerde yaşıyolarda 3 aile gecindirip ev arsa araba alıyorlar 1 senede. Bunlar tamamen hayali konuşmalar sırf laf olsun bi markete giriyosun 3 parça 50 tl tutuyo. Canım hem borç hem Kira hem faturalar vs para hayatta biriktiremezsin zar zor gecinirsin istanbul gibi bi yerde.
Canim 4.500 neki bu kadar maaşla zenginlik mi olur hiç. İstanbul burasi hersey ateş pahası kadın tabi borçlarımiz var kira var faturalar var gecinebilirmiyiz diye düşüncek. Ay ben okumadım aç kalsamda ne dusunebilirim ne hesap yapabilirim diye bişey mi var.Calismayanlarin kocasinin parasinda hakki yok demedim. Sadecd bazi kadinlar sanki kendi paralariymis gibi kurus kurus hesapliyorlar. Sahsen ben ev hanimi olsaydim tamam kocamin parasi ikimiz hep beraber yiyecegiz o parayi ama iste ayy maasi su kadar olsaydi soyle olsaydi boyle olsaydi diye yuzsuzluk yapmazdim ki cok gordum de boyle kadinlari. O adam aksama kadar caliscak ben de evde yatip koca parasiyla hayaller kuracagim. Tamam okuma imkani olmayanlari falan ayri tutuyorum ama sirf koca parasi yemek icin zengin koca arayan da var.
Borçlar bitince biriktirmeye başlarsin artık. Ama gecinirsin o kadarda az para değil belki sende calismaya başlarsin dahada rahat edersiniz o zamanmillet yazmış olmak için yazmış işte arkadaşım.evet bırak para biriktirmeyi bize yeterli gelsinde gerisi sorun deil.istanbulda deilim ama yinede büyükşehir gideceğim yer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?