- 30 Kasım 2015
- 73
- 76
- 88
- Konu Sahibi musmutlu8787
-
Kendi çocukluğum geldi aklıma güzel kadın veya yakışıklı erkeklerle muhattap olurdum sadece. Ben çok küçük yaslarimi hatırlıyorum yani yegeninizin yaşlarında bende oyleydim ki şimdi alakam yok. Tabi insanlara bunu soylemezdim. Şimdiki çocuklar daha özgür. Ben böyle birşey dersem annemin tepki vereceğini bilirdim mesela. Belkide bunun yanlış olduğunu bildiğim için büyüdüğümde bu şekilde devam etmedim.Bu veletin kendisi kuzenim olur, canim kadar cok severim. Tam zamane çocugu. Tarz giyinmeyi tercih eder, beline kadar saclari var hayatta kestirmeyi dusunmuyor. Tirnaklar ojeli genelde. Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez.. Bi de cok bilmis, seninle laf yarisina girer.
Annesi ustune titredi (!) aman kizim uzulmesin aglamasin. Allah da aglatmasin, ama yetistirme konusunda bazen hic de tasdik etmiyorum kendisini.
Herneyse...
Sorum su ki;
Benim de bir kiz bebisim var 9aylik, sacini kestirdik, 1numaraya vurdurduk. Keltos kizim erkek gibi oldu evet eski haline gore simdi cok farkli duruyor.
İste bu benim 5,5 yasindaki cimcimem kizimin fotosunu gordu e tabii hiic begenmedi.bana durmadan ses kaydi atiyor "neden kestirdiniz sacini, ben size gelmicem uzayana kadar, hic hosuma gitmedi boyle... " falan.
Ben de annesine " simdiden boyle guzel cirkin ayrimi yapiyor, hosuna gitmedigi birseyle biriyle muhatap olmak istemiyor disliyor.bu cok sıkıntı ilerisi icin. Sen konussana guzelce bunun yanlis oldugunu." dedim. O da tamam dedi. Sen de bize geldiginde bi konus bu konuyu dedi. (Ki kendisi bi yetiskin gibi laf dinler, kendini izah eder. Beni de sever.)
Esim bu hareketimi cok abartli buldu. Annesini uyarmami, gittigimde cocukla bu konu hakkinda konusacak olmami, hareketinin dusuncesinin yanlis oldugunu onun anlayacagi dilden izah edecek olmami...
Sonra ben de kendimi sucladim.gercekten abartiyor muyum? Annesinin de kalbini mi kirdim acaba? Biraz kirgindi sesi evet maalesef
Cocuk bu dogruyu yanlisi bilemez henuz, bu yuzden ben kontrolun, takibin, mudahalenin gerekli oldugunu dusunuyorum. Aman cocuk iste nolacak oyle dusunuyoraa diyio gecemiyorum.agac yas iken egilir hesabi.
Ama esim oyle dedigi icin suan kendimi sorguluyorum.kafam karisti.
Tecrubeli anneler, sizce dogru olan nedir?
Fikirlerinize ihtiyacim var. Tesekkurler simdiden.
Biraz naif bir cocuk disariya karsi, genelde evde vakit gecirir. Tabii bu sene biraz daha degisti cevreden arkadasliklar edinmeye basladi. Ama gecen yila kadar apartmanin onunde bile durmak istemezdi.akranlariyla arasi nasil? oyun kurar oynar mi? davranislari onlara karsi nasil?
O zaman ilk etapta yuzyuze gorustugumuzde ayni seyleri soylerse tepki vermemeliyim sanirim. Eger ki devam ederse neden boyle dusundugunu sorsam diyorum belki de yaptigi ayrim dislama degildir. Annesi de boyle soyledi aslinda o ayrim yapmiyor sadece oyle hosuna gitmiyormus dedi. Uzgunum suan onun kalbini kirdiysam sayet.Ben eşinizi haklı buldum.
Elbette ki uyarabilirsiniz kuzeninizi ama bir yanlış hareketi bu kadar fazla tepki göstermek o hareketi aksine pekiştirir.
O şekilde konuştuğunda tepkinizi göstermeniz, sonrasında ise olayı çok fazla deşmemeniz gerekir diye düşünüyorum.
Tabi sizin kardesinizmis bi sahiplenme var. Bizimki biraz da kiskaniyor kizimi ama cocuk o da nasil davranmam gerektigini kestiremedim. Bana ses kaydi atip duruyor cok morali bozuk bu konuda ve artik benim de sinirimi bozdu bu ses kayitlari :)Erkek kardeşimin saçını kestirdiklerinde ağlamıştım. O kadar değişmişti ki hiç beğenmemiştim hem de 9 yaşımdaydım. elimde ne tablet vardı, ne saçlarım belime kadardı ne de oje sürerdim. Cimbomlu bir çocuktum.
kendi dunyasindan siyrilip arkadas edinmesi lazim. o yasta cok onemli. etkilesim halinde olmali. yetiskin yaninda buyuyup surekli yetiskin yaninda kalan cocuk gibi geldi bana. bunun etkisi olabilir.Biraz naif bir cocuk disariya karsi, genelde evde vakit gecirir. Tabii bu sene biraz daha degisti cevreden arkadasliklar edinmeye basladi. Ama gecen yila kadar apartmanin onunde bile durmak istemezdi.
Aynen oyle. En yakin arkadasi annesi abisi ablasi. Bu sene okula baslamasi lazim aslinda ama annesi kayitlarda cikmazsa gordermem diyor.anaokuluna da gondermeye niyeti yok. Okulda evinin karsisi 50metre mesafede. Ama tabi bu konuda ben cok karismak istemiyorum.kendi dunyasindan siyrilip arkadas edinmesi lazim. o yasta cok onemli. etkilesim halinde olmali. yetiskin yaninda buyuyup surekli yetiskin yaninda kalan cocuk gibi geldi bana. bunun etkisi olabilir.
Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez.. Bi de cok bilmis, seninle laf yarisina girer.
annesinin dusunmesi lazm. siz bu durumu annesine anlatin karari ona gore versin. okulun ilk senesnde cok zorlanir yoksaAynen oyle. En yakin arkadasi annesi abisi ablasi. Bu sene okula baslamasi lazim aslinda ama annesi kayitlarda cikmazsa gordermem diyor.anaokuluna da gondermeye niyeti yok. Okulda evinin karsisi 50metre mesafede. Ama tabi bu konuda ben cok karismak istemiyorum.
Yok kuzenime karsi cok tepkili asla konusmam, tatli tatli bunun hos olmadigini soyleyecem.inatlasirsa da konu uzerinde durmayacam. Sanirim dogru olan bu. Ama ben bu cocugun boyle olmasindan endiseliyim.ilerde nasil bir birey olacak diye. Tabi buyuk de konusmak istemiyorum benim de evladim var.Ben eşinizi haklı buldum.
Elbette ki uyarabilirsiniz kuzeninizi ama bir yanlış hareketi bu kadar fazla tepki göstermek o hareketi aksine pekiştirir.
O şekilde konuştuğunda tepkinizi göstermeniz, sonrasında ise olayı çok fazla deşmemeniz gerekir diye düşünüyorum.
İnanin soyledim soyluyoruz ama iste cocugum gozumun onunde olsun istiyor sanirim.annesinin dusunmesi lazm. siz bu durumu annesine anlatin karari ona gore versin. okulun ilk senesnde cok zorlanir yoksa
ki genel olarak nasi baslarsa oyle gider. bi ön okul iy gelecektir
e artk orasni da kendi bilir. yasayarak gormesi gerekiyor demek ki.İnanin soyledim soyluyoruz ama iste cocugum gozumun onunde olsun istiyor sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?