• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yaşındaki kiz çocugunun guzellik takintisi

benim de 5.5 yaşında bir kızım var, hayatında oje sürmedik, kadınsı giysiler almadık, en ufak kozmetik ürünü kullanmadı, evde tablet yok, telefonlarımızı vermiyoruz eline zaten onlardan oyun oynandığını bile bilmiyor.
engelli ya da genelden farklı görünen kişlere/çocuklara alışık, zaten ailemizde var
kızıma hiçbir zaman şöyle güzelsin böyle güzelsin demedim, mümkün olduğunca cinsiyetsiz yetiştirmeye çalıştım,
sonuç mu?
kızım evden çıkarken yarım saat dolap karşısında ne giyeceğini, altına hangi ayakkabının uyacağını düşünen,
saçını beğenmezse çirkin oldu diye ağlayan,
kulağımı deldirelim diye tutturan,
ayna karşısında pozlar verip güzelim dimi anne diye onay isteyen bir çocuk oldu.
yaşıtlarının aileleriyle konuştuğumda çoğu da böyle,
bence bu bir geçiş dönemi, fallik dönemin sonlarına doğru pik yapıp, dönemin bitişiyle de büyük ölçüde sona eriyor.
Yani simdi biz anneler ne yapsak bos mu? İllaki cocugumuz o yasta boyle mi olacak? ben boyle bi cocuk degildim ama kardesim suse puse meyilliydi.sanirim tv nin etkisi var tablet internet olmasa bile. Ya da arkadaslari da boyle onlari ornek aliyor sizin kiziniz. Herneyse en azindan gecici bir donem olmasi ferahlatici ama bazilarinin karakterine oturup huy halini alabiliyor. Ben bundan endiseliyim kuzenimin adina.

Yani simdi biz anneler ne yapsak bos mu? İllaki cocugumuz o yasta boyle mi olacak? ben boyle bi cocuk degildim ama kardesim suse puse meyilliydi.sanirim tv nin etkisi var tablet internet olmasa bile. Ya da arkadaslari da boyle onlari ornek aliyor sizin kiziniz. Herneyse en azindan gecici bir donem olmasi ferahlatici ama bazilarinin karakterine oturup huy halini alabiliyor. Ben bundan endiseliyim kuzenimin adina.

iyi de bu çocuklar açısından çok olmusuz, felaket bişey değil ki,
olsun hayatının bir döneminde güzellikle/güçle kafayı bozsun,
bedenini keşfesiyor, o yüzden güzellik, çirkinlik üstüne epeyce kafa yoruyorlar bu dönemde,
evet arkadaşları da onun gibi ama ben bunun rol model almayla ilgili olduğunu da düşünmüyorum, gelişimin doğal bir aşaması bu da,
o yaşlarda ayna karşısında şarkılar söylemeyen, prenseslere özenmeyen çocuk o kadar azdır ki...
yapmayan istisnadır, ben de yapardım.
ona iç güzelliğin önemiyle ilgili hikayeler okuyoruz, filmler izliyoruz birlikte, devlet tiyatrolarının purnima ve sırlar ormanı diye bir oyunu var, tamamen bu konuya odaklı, çok keyifle izledi mesela onu.
yani aslında iç güzelliğin öneminin farkında ama dış görünüşe takıntılı bir dönem bu dönem, yaşarken o kadar da tuhaf karşılamıyosunuz emin olun :)

Bu veletin kendisi kuzenim olur, canim kadar cok severim. Tam zamane çocugu. Tarz giyinmeyi tercih eder, beline kadar saclari var hayatta kestirmeyi dusunmuyor. Tirnaklar ojeli genelde. Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez.. Bi de cok bilmis, seninle laf yarisina girer.

Annesi ustune titredi (!) aman kizim uzulmesin aglamasin. Allah da aglatmasin, ama yetistirme konusunda bazen hic de tasdik etmiyorum kendisini.
Herneyse...
Sorum su ki;
Benim de bir kiz bebisim var 9aylik, sacini kestirdik, 1numaraya vurdurduk. Keltos kizim erkek gibi oldu evet eski haline gore simdi cok farkli duruyor.
İste bu benim 5,5 yasindaki cimcimem kizimin fotosunu gordu e tabii hiic begenmedi.bana durmadan ses kaydi atiyor "neden kestirdiniz sacini, ben size gelmicem uzayana kadar, hic hosuma gitmedi boyle... " falan.
Ben de annesine " simdiden boyle guzel cirkin ayrimi yapiyor, hosuna gitmedigi birseyle biriyle muhatap olmak istemiyor disliyor.bu cok sıkıntı ilerisi icin. Sen konussana guzelce bunun yanlis oldugunu." dedim. O da tamam dedi. Sen de bize geldiginde bi konus bu konuyu dedi. (Ki kendisi bi yetiskin gibi laf dinler, kendini izah eder. Beni de sever.)
Esim bu hareketimi cok abartli buldu. Annesini uyarmami, gittigimde cocukla bu konu hakkinda konusacak olmami, hareketinin dusuncesinin yanlis oldugunu onun anlayacagi dilden izah edecek olmami...
Sonra ben de kendimi sucladim.gercekten abartiyor muyum? Annesinin de kalbini mi kirdim acaba? Biraz kirgindi sesi evet maalesef :KK43:

Cocuk bu dogruyu yanlisi bilemez henuz, bu yuzden ben kontrolun, takibin, mudahalenin gerekli oldugunu dusunuyorum. Aman cocuk iste nolacak oyle dusunuyoraa diyio gecemiyorum.agac yas iken egilir hesabi.

Ama esim oyle dedigi icin suan kendimi sorguluyorum.kafam karisti.
Tecrubeli anneler, sizce dogru olan nedir?
Fikirlerinize ihtiyacim var. Tesekkurler simdiden.
Konuya baska yonden bakarsam allah korusun istismara ugrayan kizlarda kadinsi davranislar gorulebiliyor.

Konuya baska yonden bakarsam allah korusun istismara ugrayan kizlarda kadinsi davranislar gorulebiliyor.
Allahim korusun tabiki ama oyle birseyin soz konusu olmadigini dusunuyorum disari cikmaz yaninda kimse olmadan ciksa da evlerinin onunden ayrilmaz. Tam tersi asiri korunmaya maruz kalan bir cocuk dis dunyaya karsi. Keske biraz da sanal dunyaya karsi korunsa diyorum.

Bu veletin kendisi kuzenim olur, canim kadar cok severim. Tam zamane çocugu. Tarz giyinmeyi tercih eder, beline kadar saclari var hayatta kestirmeyi dusunmuyor. Tirnaklar ojeli genelde. Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez.. Bi de cok bilmis, seninle laf yarisina girer.

Annesi ustune titredi (!) aman kizim uzulmesin aglamasin. Allah da aglatmasin, ama yetistirme konusunda bazen hic de tasdik etmiyorum kendisini.
Herneyse...
Sorum su ki;
Benim de bir kiz bebisim var 9aylik, sacini kestirdik, 1numaraya vurdurduk. Keltos kizim erkek gibi oldu evet eski haline gore simdi cok farkli duruyor.
İste bu benim 5,5 yasindaki cimcimem kizimin fotosunu gordu e tabii hiic begenmedi.bana durmadan ses kaydi atiyor "neden kestirdiniz sacini, ben size gelmicem uzayana kadar, hic hosuma gitmedi boyle... " falan.
Ben de annesine " simdiden boyle guzel cirkin ayrimi yapiyor, hosuna gitmedigi birseyle biriyle muhatap olmak istemiyor disliyor.bu cok sıkıntı ilerisi icin. Sen konussana guzelce bunun yanlis oldugunu." dedim. O da tamam dedi. Sen de bize geldiginde bi konus bu konuyu dedi. (Ki kendisi bi yetiskin gibi laf dinler, kendini izah eder. Beni de sever.)
Esim bu hareketimi cok abartli buldu. Annesini uyarmami, gittigimde cocukla bu konu hakkinda konusacak olmami, hareketinin dusuncesinin yanlis oldugunu onun anlayacagi dilden izah edecek olmami...
Sonra ben de kendimi sucladim.gercekten abartiyor muyum? Annesinin de kalbini mi kirdim acaba? Biraz kirgindi sesi evet maalesef :KK43:

Cocuk bu dogruyu yanlisi bilemez henuz, bu yuzden ben kontrolun, takibin, mudahalenin gerekli oldugunu dusunuyorum. Aman cocuk iste nolacak oyle dusunuyoraa diyio gecemiyorum.agac yas iken egilir hesabi.

Ama esim oyle dedigi icin suan kendimi sorguluyorum.kafam karisti.
Tecrubeli anneler, sizce dogru olan nedir?
Fikirlerinize ihtiyacim var. Tesekkurler simdiden.

Çocuk çocuktur
Çocuğa yetişkin muamelesi yapınca böyle oluyor işte
Annesi yaşında birine size gelmeyeceğim deyip posta koyabilecek kadar ileri gidiyorlar
5 yaşında çocuğun ojeyle, süsle ne işi var, bu çocukları neden bırakmıyorlar çocuk olarak kalsınlar
Ben mi çok geri kafalıyım ya
Konuya gelirsek eşiniz haklı, bu annesinin yapması gereken bir müdahale, dinleyecekse annesini dinlemeli
Üstelik siz şimdi konuşursunuz ama çocuk sonradan sözlerinize ters bir tepki verirse annesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz

ben olayı neden bu kadar büyüttüğünüzü anlamadım bile. çocukta oje liymiş falan. olsun. geçici bir durumdur çocuktur diye düşünürdüm.güler geçerdim. gerçekten olayı anlamadım bile.

bu arada bebeğin saçlarına bende üzüldüm. hiç bir faydası olmayan bir durum. görüntü olarak ise öyle çocukları görünce üzülüyorum ne gerek var diye.ben bu yaşta böyle düşünüyorsam 5 yaş çocuğu fikirlerini dan diye söyler çekinmez işte.

Çocuk çocuktur
Çocuğa yetişkin muamelesi yapınca böyle oluyor işte
Annesi yaşında birine size gelmeyeceğim deyip posta koyabilecek kadar ileri gidiyorlar
5 yaşında çocuğun ojeyle, süsle ne işi var, bu çocukları neden bırakmıyorlar çocuk olarak kalsınlar
Ben mi çok geri kafalıyım ya
Konuya gelirsek eşiniz haklı, bu annesinin yapması gereken bir müdahale, dinleyecekse annesini dinlemeli
Üstelik siz şimdi konuşursunuz ama çocuk sonradan sözlerinize ters bir tepki verirse annesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz
Ben 30yasindayim kuzenim 5yasinda ama aramizdaki iliski cok baska. Beni cok sever evlenmeden once nerdeyse hergun telefonda konusmak isterdi. Yani bi samimiyet var aramizda :) ters tepki bile verse ben kesinlkle ustunde durmayacam bu konunun. Hem biz kusuyoruz kiziyoruz da birbirimize oyle bi iliskimiz var arkadas gibi. Yoksa her kuzenim de nasil yetistiriliyor diye boyle ayrintili takip edemem tabiki. Tesekkurler yorumunuz icin.

ben olayı neden bu kadar büyüttüğünüzü anlamadım bile. çocukta oje liymiş falan. olsun. geçici bir durumdur çocuktur diye düşünürdüm.güler geçerdim. gerçekten olayı anlamadım bile.

bu arada bebeğin saçlarına bende üzüldüm. hiç bir faydası olmayan bir durum. görüntü olarak ise öyle çocukları görünce üzülüyorum ne gerek var diye.ben bu yaşta böyle düşünüyorsam 5 yaş çocuğu fikirlerini dan diye söyler çekinmez işte.
Bebisimin ensesinde egzama vardi sicaklardan terledigi icin egzamasi arttigi icin kestirdik daha cok.ama arka saclari tuy gibiydi dugum oluyordu simdi yerine gelen saclar daha kalin ve daha guclu. Benim de icim gitti kestiriken ama uzun vade de faydasini gorecegime inaniyorum.

Meselem cocugun oje surmesi degil genc kiz gibi davranmaya calismasi.hem ojenin neyine musamaha gosteriyorsunuz ben de sizi anlamadi o tazecik tirnaklara kimyasal degiyor cok sagliksiz.
Herneyse isterseniz sayet konunun neresini anlamadinizsa sorulariniza acigim.
Tesekkurler cevabiniz icin.

peki madem bu konu açılmış ben de fikrinizi alayım,
kız çocuklarının kulağının delinmesi/küpe takılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
5-6 yaşındaki kızınız kulağını deldirmek isterse ne tepki verirsiniz?

5,5 yaşında sizin olmayan bir çocuk üzerine konu açılmasına takıldım. ojeyi makyajı tabiki hoş karşılamıyorum. ama çok isterse de arada olabilir diye düşünüyorum.çocuğun güzellik takıntısı olduğuna uzman olmadıktan sonra kimse karar veremez vermemeli.

5.5 yaş fallik dönem diye geçer. Bu tür davranışlar normaldir. Ayrıca beğenmediğini söylemesi de çok anormal.bir şey degil.bütün bunlar yerine çocuğa kizinizin saci kesildiğinde daha gür çıkacağını bu yuzden kestirdiginizi izah edin.bir de başkalarının çocuklarına ders vermek başkasına dusmesin lütfen.

5,5 yaşında sizin olmayan bir çocuk üzerine konu açılmasına takıldım. ojeyi makyajı tabiki hoş karşılamıyorum. ama çok isterse de arada olabilir diye düşünüyorum.çocuğun güzellik takıntısı olduğuna uzman olmadıktan sonra kimse karar veremez vermemeli diye düşünüyorum.
Sanirim mesajimi tam okumadiniz ya da unuttunuz. Asil meselem cocugin boyke olmasi degil bunu sormadim hatta bir uye de niye bunu sormuyorsunuz ha size ucu dokundu diye dertlenmissiniz dedi.tovbe ya napsak suc.
Herneyse.. Cocuk benim degilse de kuzenim o da canimdan kanimdan kardesim gibi sevdigim bir cocuk.
Takinti yerine ne kullansaydim diye dusunndum suan ama var mi bir fikriniz bu konuda? Yine de sagolun ilk cevap veren arkadaslar cidden cok yardimci oldu az cok kafamda nasil davranmam gerektigi var artik.

5.5 yaş fallik dönem diye geçer. Bu tür davranışlar normaldir. Ayrıca beğenmediğini söylemesi de çok anormal.bir şey degil.bütün bunlar yerine çocuğa kizinizin saci kesildiğinde daha gür çıkacağını bu yuzden kestirdiginizi izah edin.bir de başkalarının çocuklarına ders vermek başkasına dusmesin lütfen.
Baskalrinin cocuguna ders vermek. Tesekurler hanimefendi. Ben de 5,5,yasindaki kuzenimi bi kenara cekip gel bakalim sen nasil benim bebisime boyle dersin diye fircalayacaktim.gercekten beni cok buyuk bir yanlistan kurtardiniz.

ojeyi makyaj olarak görmüyorum.. hemen her çocuk o yaşlarda özenmiştir ojeye.. ben de 6 yaşındayken halamdan istemiştim sürmesini.. ilk nazar boncuklu küpemi de o yaşta takmıştım.. kadın olmadım bunları yaptım diye abartmayın :) bunun yanında o yaş grubunda "güzellik" zaten dikkat çeken bir şey.. saçları uzun olsun, güzel giyinsin her çocuk ister neticede.. annenin odasına tv koyması ve geri kalan bir çok şeyi elbette ki yanlış ama bir ojeyle de kadın olunmuyor yahu ne kadar abartmışsınız..

Back
X