Bu veletin kendisi kuzenim olur, canim kadar cok severim. Tam zamane çocugu. Tarz giyinmeyi tercih eder, beline kadar saclari var hayatta kestirmeyi dusunmuyor. Tirnaklar ojeli genelde. Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez.. Bi de cok bilmis, seninle laf yarisina girer.
Annesi ustune titredi (!) aman kizim uzulmesin aglamasin. Allah da aglatmasin, ama yetistirme konusunda bazen hic de tasdik etmiyorum kendisini.
Herneyse...
Sorum su ki;
Benim de bir kiz bebisim var 9aylik, sacini kestirdik, 1numaraya vurdurduk. Keltos kizim erkek gibi oldu evet eski haline gore simdi cok farkli duruyor.
İste bu benim 5,5 yasindaki cimcimem kizimin fotosunu gordu e tabii hiic begenmedi.bana durmadan ses kaydi atiyor "neden kestirdiniz sacini, ben size gelmicem uzayana kadar, hic hosuma gitmedi boyle... " falan.
Ben de annesine " simdiden boyle guzel cirkin ayrimi yapiyor, hosuna gitmedigi birseyle biriyle muhatap olmak istemiyor disliyor.bu cok sıkıntı ilerisi icin. Sen konussana guzelce bunun yanlis oldugunu." dedim. O da tamam dedi. Sen de bize geldiginde bi konus bu konuyu dedi. (Ki kendisi bi yetiskin gibi laf dinler, kendini izah eder. Beni de sever.)
Esim bu hareketimi cok abartli buldu. Annesini uyarmami, gittigimde cocukla bu konu hakkinda konusacak olmami, hareketinin dusuncesinin yanlis oldugunu onun anlayacagi dilden izah edecek olmami...
Sonra ben de kendimi sucladim.gercekten abartiyor muyum? Annesinin de kalbini mi kirdim acaba? Biraz kirgindi sesi evet maalesef
Cocuk bu dogruyu yanlisi bilemez henuz, bu yuzden ben kontrolun, takibin, mudahalenin gerekli oldugunu dusunuyorum. Aman cocuk iste nolacak oyle dusunuyoraa diyio gecemiyorum.agac yas iken egilir hesabi.
Ama esim oyle dedigi icin suan kendimi sorguluyorum.kafam karisti.
Tecrubeli anneler, sizce dogru olan nedir?
Fikirlerinize ihtiyacim var. Tesekkurler simdiden.